Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Viedoklis: Virslīgā viss kā pa plauktiņiem, asāka kļūs cīņa par Eiropas naudu

Viedoklis: Virslīgā viss kā pa plauktiņiem, asāka kļūs cīņa par Eiropas naudu
2015.gada Virslīgas čempione - "Liepāja"
Foto: futbolavirsliga.lv

2015.gada Virslīga noslēgusies – lai gan vēl atlikušas pārspēles par tiesībām spēlēt mūsu spēcīgākajā turnīrā arī nākamgad, medaļas jau ir sadalītas un secinājumus varam izdarīt.

Pirms Virslīgas sākuma bija ieplānotas 28 spēles katrai komandai, bet pēc „Gulbenes” izslēgšanas maču skaits samazinājās līdz 24. Tas arī kļuva par lielāko turnīra mīnusu – spēļu bija pārāk maz, nepāra skaita dēļ vienai komandai katrā kārtā nācās atpūsties. Ja blakus iekrita arī izlašu vai Eirokausu pauze, sanāca lieli pārrāvumi un kalendāra aritmija. Piemēram, "Mettai"/LU nebija nevienas spēles no 29.augusta līdz 19.septembrim, "Skonto" "atpūtās" no 2. līdz 25.oktobrim un tamlīdzīgi.

Visādā citādā ziņā Virslīga izdevās. Skatītāju skaita pieaugums, Virslīgas atgriešanās valsts TV ekrānos, daudz intrigu. Un kas svarīgi - maz sagrāvju, jo nebija netīru komandu. Ir skaidrs, ka sekojošs fakts nebija sakritība – 2014.gada Virslīgā Vladislavs Gutkovskis un Jānis Ikaunieks kopā guva 51 vārtus, šogad tas pats Gutkovskis un Jāņa brālis Dāvis kopā iespēja 25. Jā, pērn bija vairāk spēļu, taču ne jau divreiz vairāk (2014.gadā 36 kārtas, šogad 24). Ticiet vai nē, šogad tikai piecās spēlēs no 96 (smieklīgi 5%) vārtu starpība bija lielāka nekā trīs vārti. Trīs reizes „negadījums” sanāca „Mettai”/LU, divreiz „Daugavpilij”. Jo vairāk saspringtāku maču, jo labāk visiem, pašu spēlētāju izaugsmi ieskaitot. Pērn sagrāves ar vismaz četru vārtu starpību bija 18 no 180 (10%) spēlēm, kaut arī pirmais šāds gadījums toreiz bija tikai 9.kārtā - un tad tikai „sākās”.

Paradoksāli, ka, iespējams, tieši netīru komandu esamība daļēji ļāva pēc 2014.gada sezonas „Liepājai” veiksmīgi notirgot Jāni Ikaunieku, kā arī rasties ārzemju klubu interesei par Gutkovski (abi spodrināja statistiku arī tādos mačos, kur pretinieks „slinkoja”), taču par 100% skaidrs, ka ilgtermiņā netīrs turnīrs nestu Latvijas futbolam tikai un vienīgi postu. Tikai sportiski tīrā vidē var augt kopējais līmenis, uzlēkt jaunas zvaigznes, progresēt klubi, treneri un visi pārējie iesaistītie.

Atgriežoties pie nelielā spēļu skaita, labi, ka tas šoreiz nepatraucēja visu salikt pa (godīgiem) plauktiņiem. Proti, jo īsāks ir turnīrs, jo teorētiski vairāk var būt sakritību (arī nepelnītu), taču šī gada Virslīgā galu galā viss noslēdzās pietiekami likumsakarīgi. Vairums komandu tabulā izretojās un pēdējā kārtā tuvu viena otrai bija vienīgi 2.-4.pozīciju īpašnieces. Domājams, „Jelgava” nesamaksās augstu cenu par palikšanu 4.vietā un tik un tā nākamgad (gluži tāpat kā „Skonto” un „Ventspils”) pārstāvēs Latviju Eiropas līgā. Tiesa, jelgavniekiem jebkurā gadījumā palikšana bez medaļām ir sāpīga, jo ambīcijas ir augušas un zemāk par 4.vietu šoreiz palikt nevarēja - tuvākais sekotājs "Spartaks" atpalika gandrīz divas reizes (41 punkts pret 21).

Kas attiecas uz „Liepāju”, tad, kā jau vairākkārt esmu rakstījis, sezonas sākuma sastāvs un sniegums nebija atbilstošs topošo čempionu statusam, taču šur tur palīdzēja veiksme, savukārt vasarā, redzot perspektīvo tabulu, „Liepājas” kluba vadība veica precīzus gājienus transfēru tirgū. Futbola spēles terminoloģijā runājot, „Liepāja” ieķērās rezultātā un izdarīja pastiprinošas maiņas. Pēc jaunā modeļa izveidošanas un iespēlēšanās kopš augusta "Liepāja" 11 spēlēs savāca 28 punktus jeb 85% no maksimuma (līdz tam 61.5%).

Runājot par Eirokausiem, manuprāt, UEFA maksātā nauda tikai par piedalīšanos vien ir milzīga, ja salīdzinām ar Latvijas vadošo klubu budžetiem. Kā noskaidroju, viens no mūsu klubiem Eiropā nopelnīja krietni vairāk par 2/3 no gada budžeta (izdevumiem) un pabeidza sezonu ar acij tīkamu naudas pārpalikumu. Ko no tā var secināt? Manuprāt, to, ka jau tuvākajā nākotnē konkurencei par izraušanos Eiropā ir jāsaasinās (ja kāds palaida garām, tad UEFA prēmiju būtisks pieaugums notika tieši šogad). Teorētiski vadošo klubu budžetiem būtu jāpieaug, jo balva (UEFA nauda) ir ļoti kārdinoša un garšīga. Protams, priekšrocība ir tiem klubiem, kuriem budžeta veidošanā talkā nāk pašvaldība vai vietējie uzņēmumi („Liepājas”, „Jelgavas”, „Ventspils” gadījums), tomēr gan jau arī pāris privātie klubi („Spartaks”, „Caramba/Dinamo”) izrādīs milzu ambīcijas, lai iekostos Eiropas kumosā. Šodienas apstākļos futbols var kļūt rentabls un tas priecē.

Galu galā – piedalīšanās Eirokausos ne tikai papildina kluba kasi esošajā gadā, bet arī dod iespēju iegūto naudu nevis vienkārši noēst, bet ieguldīt sastāvā (un vispār klubā kā tādā), lai nākamajā gadā to atkārtotu vēlreiz un pamazām augtu. Šeit apzināti nerunāju par „Skonto”, kuriem starta punkts, ja runājam par nākotnes ambīcijām, ir pat ne nulle, bet ar mīnus zīmi, jo jātiek galā ar parādu nastu.

Pēc pēdējās spēles „Jelgavas” treneris Vitālijs Astafjevs izteica atziņu, ka Latvijā grūti izveidot spēcīgu klubu, jo, tiklīdz kāds spēlētājs sasniedz labu līmeni, mūk prom uz kādu Eiropas klubu. Tai pašā laikā domāju, ka šobrīd no Virslīgas tikt uz ārzemēm, ja vien neesi gados jauns supertalants vai regulāri nespēlē izlasē, ir sarežģīti. Cik mums bijis spilgtu transfēru pēdējā gada laikā? Jānis Ikaunieks, Valērijs Šabala, kas vēl? Var jau būt, ka šoziem prom dosies Dāvis Ikaunieks, Artūrs Karašausks, varbūt vēl kāds, bet diez vai notiks masveidīga došanās prom. Turpretī Latvijas vadošajos klubos algām teorētiski būtu jāaug, jo, kā jau minēju, konkurencei jāsaasinās.

Tiesa, Astafjevs norādīja ne jau uz to, ka tūlīt visi dosies prom, bet gan, ka pat šī brīža situācijā labas kvalitātes Latvijas futbolistu trūkst. Pamatsastāvam, veicot piešprices ar leģionāriem, vēl pietiek, bet rezervistu soliņš iznāk pārāk pieticīgs. Nu ko, gaidīsim ziemas un agra pavasara sastāva izmaiņas – varbūt vadošie klubi izdarīs vēl lielāku uzsvaru uz leģionāru piesaisti?

Lai gan šogad „Jelgava” vienā spēlē pamanījās pārsniegt leģionāru limitu, kopumā retas bija reizes, kad klubi laida laukumā visus piecus atļautos leģionārus. Piemēram, „Ventspils” sastāvā vidēji spēlē laukumā izgāja tikai 2.4 ārzemnieki, „Skonto” sastāvā 2.8, „Liepājas” 1.8, „Jelgavas” vairāk (4.6, ieskaitot uz maiņu nākušos). Šeit ir rezerves. Ja kāds norādīs, ka labāk dot iespēju progresēt vietējiem, tad joprojām ir sešas vietas pamatsastāvā vietējiem, kā arī nav liegts sevi vispirms pierādīt Virslīgas vājākajos klubos, lai pēc tam tēmētu augstāk.

Atliek tikai cerēt, ka 2016.gada Virslīgā piedalīsies astoņas komandas, lai ne tikai sakārtotu kalendāru un kopējo spēļu skaitu, bet arī dotu iespēju vēl 15-18 spēlētājiem regulāri slīpēt savas prasmes Virslīgas laukumos. Tāpat atliek cerēt, ka tie klubi, kas objektīvu iemeslu dēļ nepretendēs uz kvalificēšanos Eirokausiem un kuriem attiecīgi "tirgus ieņēmumi" būs simboliski, pratīs piesaistīt naudu, lai segtu izdevumus un cienīgi piedalītos Virslīgā.

Noslēgumā daži statistikas fakti par šī gada Virslīgu:
Dzelzs vīri (neizlaida ne minūti): Kaspars Ikstens („Jelgava”), Vitālijs Meļņičenko („Ventspils”), Nauris Bulvītis („Spartaks”)
Piezīme: Ikstens jau otro gadu pēc kārtas Virslīgā nav izlaidis nevienu spēli un kopā viņa kontā 75 pilnas spēles pēc kārtas kopš 2013.gada vasaras, kad Kaspars no Islandes atgriezās Latvijā.
Visvairāk gūto vārtu: „Liepāja” 48, „Skonto” 42.
Vismazāk ielaisto vārtu: „Ventspils” 16, „Jelgava” 17.
Visvairāk sarkano kartīšu: „Metta”/LU un „Spartaks” pa 4.
Vismazāk sarkano kartīšu: „Daugavpils” 1.
Visvairāk izmantoto spēlētāju (vismaz reizi izgājuši laukumā): „Metta”/LU 32.
Vismazāk izmantoto spēlētāju (vismaz reizi izgājuši laukumā): „Jelgava” un „Ventspils” pa 22.
Visvairāk izrauto punktu maču pēdējās 15 minūtēs: „Liepāja” 7.
Visvairāk izlaisto punktu maču pēdējās 15 minūtēs: „Daugavpils” 8.
Lielākā mājas spēļu vidējā apmeklētība: „Liepāja” 1 498.
Mazākā mājas spēļu vidējā apmeklētība: „Daugavpils” 212.
Visvairāk izmantoto leģionāru: „Spartaks” un „Jelgava” pa 4.6.
Vismazāk izmantoto leģionāru: „Metta”/LU 0.9.
Visvairāk uzvaru pēc kārtas: "Liepāja" 7 (15.augusts-19.oktobris)
Visvairāk zaudējumu pēc kārtas: "Metta"/LU (19.septembris-25.oktobris) un "Spartaks" (29.augusts-18.oktobris) pa 5.


, 2015-11-08 23:58, pirms 8 gadiem
Lielākā mājas spēļu vidējā apmeklētība: „Liepāja” 1 498

Un sakiet vēl, ka skatītājus piesaistīt nav iespējams. Ja ir labs futbols, simpātiska komanda un apstākļi stadionā, tad viss ir iespējams. Domāju dati, no kuriem pārējie Virslīgas klubi var mācīties. Jelgava domāju šajā simpātiskuma un skatītāju piesaistes ziņā Liepājai ir vistuvāk.
, 2015-11-09 00:05, pirms 8 gadiem
Ļoti ceru, ka klubi lietprātīgi izmantos Eirokausos iegūto naudu un nākamsezon redzēsim pastiprinājumus sastāvā un infrastruktūrā (tiem klubiem, kuru stadionos tas vajadzīgs). Attiecībā uz Spartaku, lai arī tas ir privāts klubs, Koļinko izteicās, ka Eirokausos iegūtā nauda ir liela un līdz ar to finansējums nākamsezon būs labs.

Par leģionāru piesaisti - domāju šosezon vairums bija kvalitatīvu leģionāru, kas arī spēles līmeni uzlaboja. Prieks redzēt Virslīgā tādus spēlētājus kā Toress, Strumija, Mujeci, Pauļus, Apija (lai arī nospēlēja maz), Diallo, Lukaņuks, Riževskis, Sids, Mettai N'Dekrē... Var redzēt, ka viņi savās komandās ir vadoši spēlētāji, nevis tikai vietu aizlāpītāji. Tādus leģionārus ir vērts ņemt un uz viņiem paļauties.
, 2015-11-09 00:08, pirms 8 gadiem
"Pirms Virslīgas sākuma bija ieplānotas 28 spēles katrai komandai, bet pēc „Gulbenes” izslēgšanas maču skaits samazinājās līdz 24. Tas arī kļuva par lielāko turnīra mīnusu – spēļu bija pārāk maz, nepāra skaita dēļ vienai komandai katrā kārtā nācās atpūsties"

Parasti, lielākais mīnus ir tajā, ka vasaras vidū ir vairāku nedēļu pārtraukums un tad jāspēlē oktobra beigās - novembra sākuma, kad reizēm ir sniegs vai līst spēcīgs lietus. Šādi apstākļi nav piemēroti futbolam no skatītāju un spēlētāju viedokļa.
, 2015-11-09 00:12, pirms 8 gadiem
"Kā noskaidroju, viens no mūsu klubiem Eiropā nopelnīja krietni vairāk par 2/3 no gada budžeta (izdevumiem) un pabeidza sezonu ar acij tīkamu naudas pārpalikumu".

Vai tas ir Spartaks un ko klubs plāno darīt ar peļņu? Ieguldīt nākamās sezonas spēlētājos?
, 2015-11-09 00:13, pirms 8 gadiem
reikons rakstīja: Lielākā mājas spēļu vidējā apmeklētība: „Liepāja” 1 498

Un sakiet vēl, ka skatītājus piesaistīt nav iespējams. Ja ir labs futbols, simpātiska komanda un apstākļi stadionā, tad viss ir iespējams. Domāju dati, no kuriem pārējie Virslīgas klubi var mācīties. Jelgava domāju šajā simpātiskuma un skatītāju piesaistes ziņā Liepājai ir vistuvāk.
patiesībā - viss ir vienkārši lai piesaistītu skatītāju - jādod cerība , ka kaut kas attīstīsies un būs - savādāk - Skonto kādreiz kaut kas bija, tagad nevar saprast - vai rīt jau nebūs bankrotējis (plus vēl baumas par toto), Vpils - jā izsitās EL - un ko izdarīja, nauda aizgāja hvz kur, nomainīja treneri pret kaut kād itāli - un nekādas attīstības nebija. Jo cilvēki ir gatavi iet uz futeni starp citu vairāk kā uz hokeju vai basketu - tikai nav jau par ko just līdzi.....
, 2015-11-09 01:18, pirms 8 gadiem
marka3x3 rakstīja: "Pirms Virslīgas sākuma bija ieplānotas 28 spēles katrai komandai, bet pēc „Gulbenes” izslēgšanas maču skaits samazinājās līdz 24. Tas arī kļuva par lielāko turnīra mīnusu – spēļu bija pārāk maz, nepāra skaita dēļ vienai komandai katrā kārtā nācās atpūsties"

Parasti, lielākais mīnus ir tajā, ka vasaras vidū ir vairāku nedēļu pārtraukums un tad jāspēlē oktobra beigās - novembra sākuma, kad reizēm ir sniegs vai līst spēcīgs lietus. Šādi apstākļi nav piemēroti futbolam no skatītāju un spēlētāju viedokļa.
laika apstākļi ir brīnišķīgi 0 līdz +10 grādos spēlēt ir daudz patīkamāk nekā +30! bet tas, ka vasarā pārāk maz spēļu gan fakts - organizētāji tā arī gadiem nespēj salikt Virslīgu kopā ar eirokausiem ..
, 2015-11-09 07:48, pirms 8 gadiem
zigiss rakstīja: laika apstākļi ir brīnišķīgi 0 līdz +10 grādos spēlēt ir daudz patīkamāk nekā +30! bet tas, ka vasarā pārāk maz spēļu gan fakts - organizētāji tā arī gadiem nespēj salikt Virslīgu kopā ar eirokausiem ..
+30, cik tad dienas vasara mums ir +30 ? Speles jau parasti notiek vakaros, kad karstums pierimis nedaudz
, 2015-11-09 09:13, pirms 8 gadiem
Virslīgā komandu skaits tomēr ir niecīgs, uzskatu ka 2-3 1.līgas komandas nebūt nav vājākas par Mettu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-11-09 10:32, pirms 8 gadiem
Jānis Derums, 09:13, pirms stundas, ignorēt, atbildēt
Virslīgā komandu skaits tomēr ir niecīgs, uzskatu ka 2-3 1.līgas komandas nebūt nav vājākas par Mettu.

Nu par to brīnišķīgi varēsim pārliecināties pārspēlēs.Latvijas kausa izcīņas 1/8 fināls gan pierādīja,ka 1.ļigas komandām līdz virslīgas līmenim patālu.Protams daudz ko izšķir finanses.Būtu 1.līgas vadošiem klubiem iespējas piesaistīt labus ,stabilus pamatsastāva leģionārus,tad jau mierīgi 10-12 klubus varētu noorganizēt.Diemžēl tas ir no stāstiņa,kā būtu,ja būtu.Šobrīd pat virslīgas sastāvos ir neizprotama līmeņa leģionāri,kuri aizvadījuši dažus mačus.(Skonto pieteikti bijaV.De Mattos,kuru tā arī neredzējām,pieteikts tika pazīstamais Tatiefangs,kurš tikai spēlē pret FK Ventspili pasildīja rezervistu soliņuL.Makharadze,S.JimenezV.MasqueraA.Dare utt.Vai nu izmantojot šādus ēnu leģionārus ,tiek kaut kādā veidā atmazgāta nauda.Nezinu,bet pilnīgi zinu to,ka leģionāram jābūt stiprākam un jāspēlē pamatsastāvā pilnīgi noteikti.Lūk,tas ir viens no veidiem,kā pacelt virslīgas futbola kluba līmeni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-11-09 11:07, pirms 8 gadiem
Nez Spartakam un citiem sponsoriem nav garlaicīgi? Jau kuro sezonu komanda pa vidu un stabili ne izkrist, ne medaļas jau sezonas vidū.
, 2015-11-09 11:15, pirms 8 gadiem
Atkal par ''Skonto'' problēmām:
Arturs Vaiders: Ko iesākt ar parādnieku? / Lsm.lv
, 2015-11-09 12:34, pirms 8 gadiem
kā es arī prognozēju - Spartakam nav piramīdas un klubam nav attīstības ... kur nu vēl rezultāti
, 2015-11-09 15:31, pirms 8 gadiem
Dažas atsevišķas spēles bija izcilākas nekā parasti Virslīgā, toties kvantuma gan pietrūka (piem., manis redzēto Virslīgas spēļu skaits šogad veidoja tikai apm. 60% no ilggadējā vidējā). Tāpēc atbalstu 3 pirmās līgas komandu iekļaušanu Virslīgā, kaut gan šajā brīdī, protams, Valmiera un RFS ir krietni vājākas par Mettu --, bt tas nenozīmē, kas šīs komandas nevar pastiprināties PĒC iekļaušanas Virslīgā.
, 2015-11-09 16:18, pirms 8 gadiem
To mošķis: Spartakam ir piramīda, bez tās šosezon neviens klubs netiktu pielaists Virslīgai. Spartaka U18 jaunieši ieguva 2. vietu LV čempī.
, 2015-11-09 16:21, pirms 8 gadiem
Te ir domāts tas, ka nav ievērojams atbalsts no Jūrmalas domes kā tas bija FC Jūrmalai pirms parādījās runas par toto un naudu nogrieza.
, 2015-11-09 20:02, pirms 8 gadiem
Futbola spēles terminoloģija
Bet par ko bija raksts, attiecībā pret virsrakstu? Iespējams neiebraucu tavā futbola terminoloģijā. Vāji Novicki!
, 2015-11-09 20:14, pirms 8 gadiem
un kur tad ir tā ARARATA piramīda
un kurš tad ieguva 2.vietu čempī!!?????
VAI NE TUKUMS 2000????? kurš jau nākošgad vairs nevēlas turpināt sadarbību ar spartaku! pajautajiem spartakam kāpēc!!!!?????
, 2015-11-09 21:21, pirms 8 gadiem
reikons rakstīja: Lielākā mājas spēļu vidējā apmeklētība: „Liepāja” 1 498

Un sakiet vēl, ka skatītājus piesaistīt nav iespējams. Ja ir labs futbols, simpātiska komanda un apstākļi stadionā, tad viss ir iespējams. Domāju dati, no kuriem pārējie Virslīgas klubi var mācīties. Jelgava domāju šajā simpātiskuma un skatītāju piesaistes ziņā Liepājai ir vistuvāk.

Tikko atcerējos to slaveno FKV-Liepājas spēli, kura beidzās 3:3. Bija tas gods būt klātienē. Biju šokēts par dažu ventspilnieku ( pārsvarā pusmūža gados ) attieksmi pret komandu. Tajā vietā, lai komandu uzmundrinātu, lai no rezultāta 0:3 vismaz censtos atspēlēties, dažs labs no tribīnēm bļauj, lai Liepāja sit iekšā ceturtos un viss, pa mājām. Un tad mēs brīnamies, kur zūd interese par futbolu!!
, 2015-11-10 00:37, pirms 8 gadiem
marka3x3 rakstīja: "Pirms Virslīgas sākuma bija ieplānotas 28 spēles katrai komandai, bet pēc „Gulbenes” izslēgšanas maču skaits samazinājās līdz 24. Tas arī kļuva par lielāko turnīra mīnusu – spēļu bija pārāk maz, nepāra skaita dēļ vienai komandai katrā kārtā nācās atpūsties"

Parasti, lielākais mīnus ir tajā, ka vasaras vidū ir vairāku nedēļu pārtraukums un tad jāspēlē oktobra beigās - novembra sākuma, kad reizēm ir sniegs vai līst spēcīgs lietus. Šādi apstākļi nav piemēroti futbolam no skatītāju un spēlētāju viedokļa.
kas vainas šogad 7 NOV laiciņam
, 2015-11-10 00:37, pirms 8 gadiem
reikons rakstīja: Lielākā mājas spēļu vidējā apmeklētība: „Liepāja” 1 498

Un sakiet vēl, ka skatītājus piesaistīt nav iespējams. Ja ir labs futbols, simpātiska komanda un apstākļi stadionā, tad viss ir iespējams. Domāju dati, no kuriem pārējie Virslīgas klubi var mācīties. Jelgava domāju šajā simpātiskuma un skatītāju piesaistes ziņā Liepājai ir vistuvāk.
FKL kaut kādus pierakstījumus viec, bet 1000 ir stabili
Uz pēdējo spēli lēšu ap 1700 bija
, 2015-11-10 00:40, pirms 8 gadiem
olga rakstīja: Dažas atsevišķas spēles bija izcilākas nekā parasti Virslīgā, toties kvantuma gan pietrūka (piem., manis redzēto Virslīgas spēļu skaits šogad veidoja tikai apm. 60% no ilggadējā vidējā). Tāpēc atbalstu 3 pirmās līgas komandu iekļaušanu Virslīgā, kaut gan šajā brīdī, protams, Valmiera un RFS ir krietni vājākas par Mettu --, bt tas nenozīmē, kas šīs komandas nevar pastiprināties PĒC iekļaušanas Virslīgā.
Skaidrs, ka vājas, bet augt var tikai starp vilkiem
, 2015-11-10 19:38, pirms 8 gadiem
Sis ari musu sezonas novertejums ar tiem plusiem un minusiem.

OnenilUp.- Virsliga: 2015 Season Round-Up
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.
Mirklis no "Riga" un "Audas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
9

Regža imitē pirms nedēļas paveikto, "Riga" desmitā sausā uzvara pār "Audu" pēc kārtas

Otro panākumu ar 1:0 Latvijas futbola Virslīgā šosezon izcīnīja "Riga", kura pieveica "Audu". Vicečempione pret šo pretinieku guva desmito uzvaru bez ielaistiem vārtiem pēc kārtas.