Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Mettas" U11 komanda Rīgā pieveic "Manchester United" vienaudžus

Krišs Upenieks

"Mettas" U11 komanda Rīgā pieveic "Manchester United" vienaudžus
Foto: Aleksandrs Alunāns

Futbola skolas "Metta" komanda vakar Elektrum Olimpiskajā centrā aizvadīja draudzības spēli ar Anglijas kluba ''Manchester United" vienaudžiem un izcīnīja minimālu uzvaru ar rezultātu 1:0.

Sadarbībā ar Baltic Football School Ivara Gaiļa vadītā komanda aizvadīja pārbaudes spēli ar titulētā Anglijas kluba ''Manchester United'' vienaudžiem. Spēles pirmais puslaiks aizraujošā cīņā noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, kamēr otrajā puslaikā vienīgos vārtus guva mettieši izcīnot uzvaru pret viesu komandu ar 1:0 Vienīgos vārtus guva Krists Komorovskis!

Laika posmā no 8. līdz 9. jūnijam "Mettas" U11 komanda piedalīsies starptautiskajā Elites jauniešu turnīrā “Spring Cup” Turnīrā komandas spēlēs formātā 8 pret 8, kur 18 dalībnieces tiks sadalītas trīs grupās pa sešām komandām. Izslēgšanas spēles sadalīsies Zelta, Sudraba un Bronzas turnīros, atkarībā no ieņemtās vietas apakšgrupā. Tas nozīmē, ka abās turnīra dienās komandām ir garantētas 5 spēles katrā.

Turnīra dalībnieču pulkā ir tādu Eiropā atpazīstamu klubu akadēmijas komandas kā angļu grandi Liverpool F.C, Manchester United, vācu 1.FC Koln, Krievijas vienība Maskavas CSKA, kā arī viena no Polijas spēcīgākajām komandām Varšavas Legia. FS Metta komanda ielozēta A apakšgrupā kopā ar JK Tallina Kalev, Baltic Football School, Siauliai FA, Legia Warszawa un Liverpool FC.

Ceturtdien, 7. jūnijā, Rīgā notika arī treneru izglītības seminārs, kurā ar pieredzi dalījās Anglijas kluba Mančestras United U-11 komandas vadība, diskutējot par kluba akadēmijas filozofiju, apmeklēja 70 pašmāju speciālisti.

Semināru vietējiem futbola speciālistiem vadīja Mančestras United akadēmijas bērnu futbola sektora vadītājs Eamon Mulvey. Semināra ietvaros notika ne tikai diskusija par slavenā Anglijas kluba pieredzi bērnu sagatavošanā, bet arī ''Mettas" un ''Manchester United" U11 komandu spēles analīze.

Izmantotie resursi:
Semināru par Mančestras United akadēmijas...
Pirms dalības "Spring Cup" FS Metta...

  +7 [+] [-]

, 2018-06-08 14:52, pirms 6 gadiem
Tad kad Mettas U18 pieveiks Manchesteras komandu tad ari vares sakt runat par attistibu.

  +4 [+] [-]

, 2018-06-08 15:00, pirms 6 gadiem
rronijs rakstīja: Tad kad Mettas U18 pieveiks Manchesteras komandu tad ari vares sakt runat par attistibu.
Tieši tā, nav jau pirmā reize, kad jaunieši uzvar kāda superkluba jauniešus, tikai, kad no mūsu džekiem jāsāk prasīt rezultāts +/-15-18 gados, tad čušh vien ir.

     [+] [-]

, 2018-06-08 15:26, pirms 6 gadiem
Manchester United pārstāvis vada semināru par bērnu sagatavošanu, bet viņu komanda zaudē. Varbūt Mettas pārstāvjiem jābrauc mācīt uz Mančestru...

  +4 [+] [-]

, 2018-06-08 15:41, pirms 6 gadiem
m. scofield, 15:26, pirms 11 minūtēm, ignorēt, atbildēt
Manchester United pārstāvis vada semināru par bērnu sagatavošanu, bet viņu komanda zaudē. Varbūt Mettas pārstāvjiem jābrauc mācīt uz Mančestru...

Viņi strādā uz ilgtermiņa attīstību, nevis kā pie mums.Obligāti vajag 1.vietu sponsoriem,vecākiem. Grib ātrāk pagozēties slavas saulītē. Tas pats kā ar mūsu deputātiem, augstajiem ierēdņiem.

  +2 [+] [-]

, 2018-06-08 16:24, pirms 6 gadiem
TMs rakstīja: Tieši tā, nav jau pirmā reize, kad jaunieši uzvar kāda superkluba jauniešus, tikai, kad no mūsu džekiem jāsāk prasīt rezultāts +/-15-18 gados, tad čušh vien ir.
Tieši tā! Mums no 6 gadu vecuma LFF rīko turnīrus, vērstu uz rezultāta sasniegšanu, kamēs Rietumeiropā vispirms māca pamatus, domāšanu un tehniku, un jau pēc tam liek to visu kopā un strādā pie rezultātu sasniegšanas, tāpēc mūsējie līdz kādiem gadiem 16 dominē, bet pēc tam piedzīvo sagrāves, jo pamatu nav.

     [+] [-]

, 2018-06-08 16:55, pirms 6 gadiem
Pandora rakstīja: Tieši tā! Mums no 6 gadu vecuma LFF rīko turnīrus, vērstu uz rezultāta sasniegšanu, kamēs Rietumeiropā vispirms māca pamatus, domāšanu un tehniku, un jau pēc tam liek to visu kopā un strādā pie rezultātu sasniegšanas, tāpēc mūsējie līdz kādiem gadiem 16 dominē, bet pēc tam piedzīvo sagrāves, jo pamatu nav.
Nevis LFF, bet klubu vadības no treneriem prasa rezultātus. Kā arī lielākā daļa vecie treneri nespēj pāriet uz jauno modeli, jo viņu smadzenes PSRS laikos brutāli tika iznestas ar slimu domāšanu, tādu, kādu varam redzēt mūsdienu Krievijā.

     [+] [-]

, 2018-06-08 17:17, pirms 6 gadiem
The one and the only rakstīja: Nevis LFF, bet klubu vadības no treneriem prasa rezultātus. Kā arī lielākā daļa vecie treneri nespēj pāriet uz jauno modeli, jo viņu smadzenes PSRS laikos brutāli tika iznestas ar slimu domāšanu, tādu, kādu varam redzēt mūsdienu Krievijā.
Turnīrus no U-6 vecuma rīko LFF. Bet liels akmens lido arī klubu un arī vecāku dārziņā, jo pie mums īsti nav iespējams izveidot futbola skolu ar Rietumeiropas programmām, jo mūsu pusē pieraduši pie bērnu vērtēšanas. Kā tad varēs palielīties sociālajos tīklos, draugiem un radiem, ja nebūs atzīmes, vērtējums, gūtie vārti, reitingi, turnīra tabulas?

  +2 [+] [-]

, 2018-06-08 18:03, pirms 6 gadiem
TMs rakstīja: Tieši tā, nav jau pirmā reize, kad jaunieši uzvar kāda superkluba jauniešus, tikai, kad no mūsu džekiem jāsāk prasīt rezultāts +/-15-18 gados, tad čušh vien ir.
Nav tiesa. Līdz pat U-19 līmenim esam konkrētspējīgi, to pierādīja Elites raunds un turpina pierādīt U-19 izlases spēles Baltijas kausā.

Jājautā, kas notiek ar spēlētājiem laikā līdz U-21 līmenim, jo tajā līmenī no vidusmēra komandām sākam atpalikt.

     [+] [-]

, 2018-06-08 19:23, pirms 6 gadiem
reikons rakstīja: Nav tiesa. Līdz pat U-19 līmenim esam konkrētspējīgi, to pierādīja Elites raunds un turpina pierādīt U-19 izlases spēles Baltijas kausā.

Jājautā, kas notiek ar spēlētājiem laikā līdz U-21 līmenim, jo tajā līmenī no vidusmēra komandām sākam atpalikt.
Viena liela daļa no viņiem trenējas ārzemju klubu akadēmijās.

     [+] [-]

, 2018-06-08 19:25, pirms 6 gadiem
Pandora rakstīja: Viena liela daļa no viņiem trenējas ārzemju klubu akadēmijās.
Daļa jā, bet vairākums tomēr ir vietējie. + tas, ka tajā vecumā mūsējie tiek ārzemju klubos ar vārdu tādās valstīs kā Anglija, Vācija un Itālija vēl jo vairāk apliecina, ka tajā vecuma grupā esam konkurētspējīgi.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-09 00:30, pirms 6 gadiem
un?? lai vinnē Latviju!

U-10 vecuma grupa (2007.dz.g.) - Latvijas...

  -1 [+] [-]

, 2018-06-10 00:27, pirms 6 gadiem
Metta uzvar, bet jūs to vien darat kā čīkstat. Būtu priecājušies ka aug laba nākotnē.