Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Latvijas valdība zaļo gaismu sportam grasās dot jūnijā

Jānis Celmiņš

Latvijas valdība zaļo gaismu sportam grasās dot jūnijā
Tukšas "Skonto" stadiona tribīnes. Foto: "Riga" FC, Zigismunds Zālmanis

Latvijas Republikas Ministru kabinets vakar sēdē nav atļāvis sporta sacensību organizēšanu. Viss notiks soli pa solim - maija otrajā pusē varētu tikt lemts par kontakttreniņu atļaušanu profesionāliem sportistiem, bet jūnijā atļautas sacensības bez skatītājiem klātienē, vēsta portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija.

No 12. maija atļauti organizēti sporta treniņi (gan telpās, gan ārā) grupā līdz 25 cilvēkiem, ievērojot divu metru distanci un citas prasības," vakar pavēstīja Saeimas deputāts un Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš. "Sporta sacensības joprojām nav atļautas, bet tuvākajās nedēļās par to vēl būs diskusija," teica Riekstiņš.

Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka "zaļo" gaismu sportam Latvijā grasās dot jūnija sākumā, bet jau maija otrajā pusē varētu tikt atļauti kontakttreniņi. Viss iepriekš minētais varētu notikt gadījumā, ja citu valstu piemēri būs pozitīvi un ar "Covid 19" saslimušo skaits pēc sporta sacensību atsākšanās nepalielināsies.

Jau vēstīts, ka no 12. maija darbu drīkstēs arī fitnesa centri, vienīgi iekštelpās treniņa ilgums nedrīkstēs pārsniegt trīs stundas, kamēr ārtelpās termiņš nebūs ierobežots. Viena no būtiskākajām pārmaiņām, pēc vakar notikušās MK sēdes, būs organizētas pulcēšanās atļaušana līdz 25 cilvēkiem, taču joprojām ievērojot divu metru distancēšanos. Tirdzniecības centri drīkstēs strādāt arī brīvdienās, bet sabiedriskajā transportā pasažieriem būs obligāti jāizmanto sejas aizsegs.