Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Reportāža: "Metta/LU" malači! "Daugava" - kabači?

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Reportāža: "Metta/LU" malači! "Daugava" - kabači?
Mamuka Gongadze - ļoti meistarīgs uzbrucējs
Foto: Mārtiņš Jankovskis (Sportacentrs.com)

Šodien tika aizvadīta kārtējā Virslīgas spēle, kurā „Metta/LU” nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Daugavpils „Daugavu”. Padalīšos ar iespaidiem.

Ja vairākas dienas pēdējā mēneša laikā ir bijušas tīri saulainas un patīkamas, tad Virslīgas spēļu dienās kā par spīti laika apstākļi lielākoties ir drausmīgi. Arī šodien – pamatīgas vēja brāzmas un pat sniegs. „Metta/LU” ar aktīvu savas mājas lapas darbināšanu (malači!), konkursiem spēļu laikā cenšas piesaistīt līdzjutējus, taču šādā laikā saimnieki pat savus suņus nedzen ārā... 100 kvēli futbola līdzjutēji gan bija sanākuši – gods viņiem un, protams, futbolistiem, kuriem, protams, neviens neprasa, vai ir vēlēšanās šādos laika apstākļos spēlēt.

Teikšu kā bija – 1. puslaiks radīja vilšanās sajūtu, jo, atskaitot vienu „Mettas/LU” uzplaiksnījumu, kad tika gūti vārti, pārējā laikā futbols bija garlaicīgs. „Daugava”, kuru uzskata par titula pretendenti, spēlēja gaužām bezzobaini un pat šķita, ka negribīgi, kaut arī jau no 13. minūtes bija 0:1... Toties visu atsvēra 2. puslaiks – ļoti aizraujošas 45+ minūtes, daudz cīņas, emociju, vārtu gūšanas iespēju. Atdzīvojās arī skatītāji, kas sirsnīgi atbalstīja „Mettu/LU” un palīdzēja komandai kā varēja – tai skaitā aizrādīja pretinieku spēlētājiem un tiesnesim, ja viņuprāt bija kāda netaisnība.

Atsevišķus spēlētājus šoreiz grūti izcelt. „Mettas” rindās vairāki futbolisti (Pallo, Vardanjans, Riherts, Zotovs, Priedēns) ik pa brīdim uzplaiksna, taču nav pamanāmi visas spēles garumā. „Daugavas” rindās atkal redzamākie bija Ziziļevs un Simonovs, pēc kura stūra sitiena tika gūti vārti, jau ceturtie šosezon (no sešiem „Daugavas” iesistajiem; vienreiz tas bija Simonova centrējums no spēles, bet pārējos trīs gadījumos – stūra sitieni). Pašu spilgtāko sniegumu parādīja vien uz maiņu uznākušais Mamuka Gongadze, kurš uzreiz saasināja "Daugavas" spēli priekšā, netipiski sev rādīja lielus ātrumus kustībā ar bumbu, uzvilka komandu ar uzsaucieniem un guva arī vārtus. Augsta klase, kura pirmajās divās kārtās īsti nebija pamanāma. Varbūt tieši tagad sāksies Mamukas augšupeja? Interesanti, ka „Daugava” arī sestos vārtus šajā čempionātā guvusi pēc 60. minūtes – 1. puslaikā daugavpilieši vēl nav iesituši.

„Metta/LU” pirmajās trīs spēlēs nospēlējusi labi – 0:0, 0:1, 1:1 ir ļoti cienīgi rezultāti, pie tam visos mačos bija vērojama līdzīga cīņa. Protams, pret Ventspili un Liepāju studentiem klāsies ļoti grūti, bet pret pārējām komandām „Metta” ir spējīga cīnīties. Vismaz šobrīd. Tiešām patīkami, ka šī komanda nav „Olimpa” variants - vēlreiz atgādināšu, ka līdzšinējās Virslīgas 14 spēlēs tikai reizi vārtu starpība mačā bijusi lielāka par diviem vārtiem, bet 11 no 14 spēlēm (78.6%) bijis neizšķirts vai kādas komandas uzvara ar vienu vārtu pārsvaru.

Atbildot uz virsrakstā izskanējušo jautājumu par „Daugavu” – nē, šī komanda nav dēvējama par kabačiem. Pirmkārt, klupieni gadās ikvienam. Pret Rīgas „Daugavu” tika uzvarēts ar 4:0, cīņā ar daudzsološo „Spartaku” daugavpiliešu pārsvars bija vismaz tikpat (ne)liels kā „Ventspilij” un „Skonto”. Otrkārt, „Metta/LU” negriež ceļu nevienam un spēlē ļoti drosmīgi – to pēcspēles preses konferencē akcentēja arī komandas treneris Andris Riherts, sak, „mēs nenorokamies, cenšamies spēlēt brīvi un droši”. Daugavpils „Daugava” nav ne pirmā, ne pēdējā, kurai ir problēmas ar „Mettu”. Cita lieta – „Daugava” nedrīkst atļauties bieži zaudēt punktus pret šādiem pretiniekiem, ja cer uz titulu. Daudz vairāk atbilžu uz jautājumiem sniegs nākamās kārtas „Daugavas” spēle ar „Skonto”.

Vēl šādi tādi novērojumi:
• „Metta/LU” spēlētājiem, godinot mūžībā aizgājušo Juriju Bespalovu, ap roku bija melnas sēru lentītes,
• Pirms spēles futbolisti iznāca ar bērniem pie rokas – vēl viena „Mettas/LU” patīkama iniciatīva (kolēģis gan saka priekšā, ka šī tradīcija jau ir dikti sena, nezināju),
• Lai gan „Metta/LU” pirms spēles izziņoja, ka ieejas maksa būs viens lats (ar izņēmumiem), biļešu tirdzniecība nebija novērojama, un visi tika iekšā par velti,
• 1. puslaikā ar „laipnībām” (grūstīšanos ar elkoņiem) apmainījās Ziziļevs un M.Riherts
• Kādā epizodē „Daugava” nopelnīja bīstamu soda sitienu, kuros īpaši noderīgs ir milzis Uļjanovs. Taču kāds no „Mettas” spēlētājiem, pamanījis, ka Uļjanovam tek asins, aktīvi reizes četras tiesnesim (kurš to nemanīja) teica priekšā: „Tiesnesi, garajam asins tek!” Uļjanovs aizskrēja līdz sānu līnijai un uzreiz patvaļīgi atgriezās laukumā (medicīnas personālam vēl nepaspējot iejaukties), taču tiesnesis Jegorovs otrreiz sūtīja Uļjanovu malā un šim aizsargam soda sitienu nācās vērot no malas,
• Tiesnesis Jegorovs nosvilpa par spēles beigām brīdī, kad „Daugava” izpildīja tālu soda sitienu. Daugavpiliešu vārtsargs Ikstens bija ļooooti nikns par to, ka neļāva izspēlēt un vēl ilgi pēc mača beigām dusmojās,
• Mamuka Gongadze, pat dzīvojot Daugavpilī, krieviski runā ļoti slikti.

Manis apmeklēto sešu spēļu subjektīvais tops skatāmības ziņā

VSpēle (Rez.)Blogs
1.Daugava (R) – Metta/LU (1:0) Blogs
2.Jūrmala – Gulbene (2:2) Blogs
3.Skonto – Jūrmala (3:3)Blogs
4.Metta/LU – Daugava (D) (1:1)Blogs
5.Daugava (R) – Daugava (D) (0:4) Blogs
6.Skonto – Ventspils (1:0) Blogs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2012-04-08 22:36, pirms 12 gadiem
Daugava visus vārtus guvusi pēc 60 minūtes. sakritība, vai arī uz šādu notikumu ir labs koeficients ?

  -2 [+] [-]

, 2012-04-08 22:51, pirms 12 gadiem
jaa par to nesisanu 1.puslaika lai kads ievac info par pagaisam sezonam, tur bus tas pats. Ar Gulbeni visas speles bus pec sada principa.
Izlidzonajies Virsligas limenis ir konkreti, jo naudas ir kluvis mazak un nevar atlauties labus speletajus neviena komanda, iznemot japanus, korejiesu un gruzinu legionarus neredzesim vel ilgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: olga

  +7 [+] [-]

, 2012-04-08 23:44, pirms 12 gadiem
olga rakstīja: Ja nu par lentītēm: jau otro spēli vēroju un nevaru saprast, kāpēc Ziziļevam komandas kapteiņa lentīte ir Krievijas karoga krāsās?
Nav taisnība. Zemāk norādītajā pikantajā foto redzams, ka viņa lentītes krāsas ir "zila-balta-sarkana", kamēr Krievijas karogam ir "balta-zila-sarkana". Tad jau drīzāk viņa lentīte atbilst Francijas karoga krāsām.
"Metta/LU" atņem punktus Daugavpilij

     [+] [-]

, 2012-04-09 00:11, pirms 12 gadiem
Edmund tu tiešām nezināji, ka futbolisti pirms spēles sākuma iznāk ar bērniem pie rokas? Tā sen dara ČL,EL un virslīgas spēlēs. Skonto stadionā, ja nemaldos KATRU spēli futbolisti iznāk ar sīkajiem.
Dīvaini, ka tu nezināji par tādu tradīciju..

  +1 [+] [-]

, 2012-04-09 00:52, pirms 12 gadiem
• Mamuka Gongadze, pat dzīvojot Daugavpilī, krieviski runā ļoti slikti.

Tu tā runā itkā Daugavpils nebūtu Latvijā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-04-09 01:45, pirms 12 gadiem
pencis60 rakstīja: Никому же не секрет, что в Даугавпилсе большинство русских живут.
http://issuu.com/futbols24/docs/futbols24_magazine_-_april_edition
Nu un?Ja Daugavpils ir Latvija,tad pakļaujies Latvijas likumiem.Nepatīk.Pats zini,ko darīt.Nav jau tālu jāaizbrauc no D-pils

     [+] [-]

, 2012-04-09 13:35, pirms 12 gadiem
Tas Mamuka mazliet līdzīgs Koba Jasam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-09 18:38, pirms 12 gadiem
simex rakstīja: Mamuku māk runāt latviski?
Jā un Latgaliski arī.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-09 20:35, pirms 12 gadiem
Video: Skono-Spartaks
07.04.12. Skonto FC - JPFS / Spartaks 1:0
...

  -2 [+] [-]

, 2012-04-09 23:35, pirms 12 gadiem
Mamuku uz izlasi

     [+] [-]

, 2012-04-10 11:48, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: [quote edmunds_novickis]
Nav taisnība. Zemāk norādītajā pikantajā foto redzams, ka viņa lentītes krāsas ir "zila-balta-sarkana", kamēr Krievijas karogam ir "balta-zila-sarkana". Tad jau drīzāk viņa lentīte atbilst Francijas karoga krāsām.
"Metta/LU" atņem punktus Daugavpilij
[/quo
vispār Holandes
vispār Nīderlandes!