Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Kādu komandu uz Virslīgu no Turcijas atvedīs valmierieši?

Kādu komandu uz Virslīgu no Turcijas atvedīs valmierieši?
"Valmiera Glass/ViA" futbola komanda. Foto: vidzemesfutbols.lv

Lielā slepenībā jaunajai Latvijas futbola Virslīgas sezonai gatavojas "Valmiera Glass/ViA" komanda, kuru treniņnometnē Turcijā vada kolorītais gruzīnu treneris Tamazs Pertija. Virslīgas sezonas atklāšanas priekšvakarā noslēpumainības plīvuru malā pavilcis komandas vadītājs Uldis Pūcītis sarunā ar Vidzemesfutbols.lv žurnālistu Jāni Līgatu.

Treneru jautājums

Aizvadīto sezonu "Valmiera Glass/ViA" noslēdza ar ukraiņu treneri Nikolaju Trubačovu, kura vadībā komanda tika pie divām uzvarām. Kā viens no iemesliem sadarbības neturpināšanai tika minēta valodas barjera starp treneri un Valmieras spēlētājiem, kuriem atšķirībā no citu Latvijas futbola pilsētu pārstāvjiem krievu valoda nav ikdienas lietojumā arī treniņos. Starpsezonas posmā komanda parakstīja līgumu ar vietējo speciālistu Vladimiru Babičevu, taču sadarbība beidzās īsti nesākoties un valmieriešu galvenā trenera pienākumus pārņēmis Tamazs Pertija.

Ulda Pūcīša komentārs par treneru situāciju: "Teiksim tā, ar Babičevu neuzsākām darba attiecības. Principā šis projekts beidzās sarunu gaitā. No kluba puses nebija nācis oficiāls paziņojums, ka ir jauns treneris, es tikai apstiprināju, ka, iespējams, būs viņš, pārējās bija mediju spekulācijas. Ar treneriem situācija ir šāda – pērno sezonu noslēdzām ar Nikolaju Trubačovu, starpsezonā esam vienojušies ar Tamazu Pertiju. Līgums ar Tamazu oficiāli vēl nav. Tāpēc arī nav bijis vēl oficiāls paziņojums. Esam mutiski vienojušies. Tas tādēļ, ka viss notika lielā steigā – viņš ar komandu aizbrauca uz Turciju. Tiklīdz pārbrauks, tā parakstīsim."

"Tamazs teica, ka komandai vajadzētu pastiprināties, bet tas arī bija mūsu pašu plānos. Līdz ar viņa klātbūtni klubā šos pastiprinājumus mums nu ir arī vieglāk iegūt. Daudzi, pazīstot šo treneri, zinot viņa treniņu procesus, viņa spēles stilu, grib pievienoties tieši viņa dēļ. Šo apstākļu dēļ mums arī ir izdevies piesaistīt vairākus futbolistus, kuri šobrīd atrodas jaunu izaicinājumu meklējumos, ar vēlmi atgriezties lielajā futbolā. Rezultātā – mēs iegūstam labu spēlētāju, kas alkst sevi pierādīt," stāsta Valmieras komandas vadītājs.

Pertijas pēdējā darba vietā Liepājā vietējie līdzjutēji izteica kritiku gruzīnu speciālistam par neuzticēšanos vietējiem spēlētājiem un pastāv bažas uz līdzīgas situācijas izveidošanos arī Valmierā. Pūcītis to komentē sekojoši: "Es pieļauju, ka šādi paši pārmetumi var tikt sadzirdēti arī pie mums – ja būs rezultāts, tad to būs mazāk, ja rezultāta nebūs, tad tie būs ļoti skaļi un daudz. Būtiska detaļa, kuru vajag atcerēties, – ka Tamazs Pertija ir galvenais treneris, tāds bija Liepājā, tāds būs arī Valmierā. Savukārt kluba politiku nosaka un lēmumus pieņem kluba vadība, bet sastāvu komplektē, vismaz mūsu gadījumā, klubs jeb Uldis Pūcītis. Tāpēc viņš strādā ar to, ko viņam dod. Pēc darba Liepājā viņš labi saprot, ka arī šeit ir godā lokālpatriotisms. Arī es paturu prātā šo specifiku, jo arī es esmu valmierietis, mēs meklējam zelta vidusceļu un balansu. Tamazs Pertija nevienu nenoniecina, dienas beigās viņš atbild par rezultātu, tāpēc laukumā iet spēcīgākie. Man svarīgi ir, lai mūsu čaļiem tiktu dota iespēja, bet tas nenozīmē, ka kāds tiks sastāvā, tikai pateicoties Valmieras pierakstam. Jebkuram būs sevi jāpierāda. Es domāju, mūsējiem tas ir tikai ieguvums, ka ir konkurence, ka ir tāds treneris un tādi pieredzējuši spēlētāji blakus, ar kuriem ir gan iespēja pacīnīties par ko vairāk, gan arī iespēja ikdienā mācīties no viņiem. Jautājums, kā katrs no tiem spēlētājiem šīs iespējas izlobīs – vai nepadosies, vai neapvainosies jau pirmajās nedēļās. Virslīgas komanda mums ir vitāli svarīga kluba, pilsētas un pat reģiona futbola attīstībai. Gribam tur noturēties, tāpēc arī mēģinām pastiprināties, kas vienlaikus dod lielāku iespēju mūsu labākajiem progresēt. Nevajag aizmirst arī to, ka ikviens, kurš izies laukumā, cīnīsies par uzvaru ar Valmieras kreklu mugurā, neatkarīgi vai viņš ir no Liepājas, Rīgas, Staiceles vai dzimis un audzis Valmierā."

Valmieras komandas jaunās sejas

Gatavošanos sezonai vietējie Valmieras futbolisti uzsāka jau decembra sākumā, bet tobrīd vēl neviens neparedzēja tik ievērojamas sastāva izmaiņas. Jau pagājušās sezonas gaitā nost no lielā futbolā pagāja pieredzējušie vietējie spēlētāji Niks Savaļnieks un Artūrs Pallo. Arī Gatis Kalniņš vairāk nosliecies darbam kā komandas treneris un akadēmijas sporta direktors un pagaidām negrasās atgriezties laukumā. Publiski "Valmiera Glass/ViA" līdz šim apstiprinājusi divu spēlētāju piesaisti - Vernera Apiņa un Jāņa Krautmaņa, bet komandā būs vēl virkne ar jauniem spēlētājiem, kuru pievienošanos apstiprinājis Pūcītis.

"Šobrīd ar komandu ir vēl vairāki vietējie spēlētāji – Ēriks Punculs, Boriss Bogdaškins, Edgars Jermolajevs, vēl klāt nāks Artis Jaudzems, Krišs Kārkliņš un Vladislavs Soloveičiks," uz komandas sastāva pastiprinājumu norāda Pūcītis.

29 gadus vecais Bogdaškins un 23 gadus vecais Kārkliņš aizvadītājā sezonā kļuva par Latvijas čempioniem un Latvijas kausa ieguvējiem "Riga" sastāvā. Kopā ar abiem pussargiem pērno sezonu topošajos čempionos sāka 25 gadus vecais Punculs, kurš vasaras pāreju periodā pārcēlās uz "Liepāju". 23 gadus vecais Jaudzems bija dublieru līgas labākais vārtu guvējs un iesaistījās spēlē uz maiņu RFS sastāvā. Tikmēr 26 gadus vecais Jermolajevs sezonu sāka "Jelgavas" kreklā, bet noslēdza 1. līgas turnīrā. Savukārt Latvijas U21 izlases futbolists Solovečiks līdz šim spēlēja Sanktpēterburgas "Zenit" sistēmā.

Valmieriešiem aizvadītajā sezonā bija problēmas centra aizsargu pozīcijā, uz kurām komandas vadītājs norāda vēl joprojām: "Šajā ziemas pāreju periodā tā arī neesam atrisinājuši centra aizsargu problēmu, jo mūsu iespējas ir limitētas. Vēl skatīsimies, risināsim. Šobrīd Ir trīs vietējie – Elmārs Sietinsons, Klāvs Kramēns un Artūrs Bankavs. Vēl gan ir viens brazīliešu aizsargs, kurš ir spēlējis Latvijā, bet vēl nav atbraucis uz Valmieru, jo risinām dokumentu jautājumus."

Par vārtsargiem Pūcīts saka: "Viens no tiem ir ukraiņu vārtsargs Andrijs Fedorenko, pērn spēlējis Zviedrijā. Vārtsargu līnijā ir vēl viens vietējais – Vladislavs Lazarevs, kurš pēdējos gadus pavadījis Itālijā. Elvis Arnavs ir ar komandu, bet ar Marku Bogdānovu šobrīd ir tā, ka viņš ir zem lielas jautājuma zīmes. Ne manis dēļ, bet viņa paša. Nav noslēpums, ka konkurence aug. Viņiem jau pēc pērnās sezonas teicu, ka meklēšu vārtsargu. Trijiem vārtsargiem komandā ir jābūt obligāti. Bieži bija tā – Marka un Elvja aizņemtības darbā dēļ mums treniņi bija jāaizvada vispār bez vārtsargiem – tas nav pieļaujams. Šobrīd, vismaz šajā sagatavošanās posmā, ir divi treniņi dienā, gandrīz katru dienu, un ar to apmeklēšanu ir problēmas gan Elvim, gan Markam, tāpēc šī situācija ir šāda. Es nezinu, kā tas atrisināsies. Skaidrs, ka viņus prom neviens nedzen. Tāpat skaidrs, ka viņiem būs grūti sevi pierādīt, tikai tādēļ, ka ir šie divi vārtsargi, kas treniņos ir katru dienu."

Gaidāmi vēl vairāki papildinājumi leģionāru frontē, par kuriem Pūcītis saka: "Vēl ir viens balsta pussargs, ukrainis, bet ar viņa pāreju ir sarežģījumi, es nezinu, vai viņš varēs spēlēt jau pirmajā spēlē. Tad ir viens japānis, uzbrūkoša tipa spēlētājs. Jāsaka, kas attiecas uz spēlēšanu, nevienam leģionāram vēl līdz galam nav sakārtoti papīri. Ir vēl viens afrikānis no Beninas – ļoti interesants spēlētājs. Te man gan ir piemērs arī ar šo Beninas spēlētāju, kuram ar angļu valodu ir ļoti bēdīgi un kurš sarunā ar mani izmanto google translate. Laukumā viņam telefons līdzi nebūs, bet atkal – viņš ir tas labais piemērs, kuram valodas nezināšana netraucē, jo ir laba futbola skola pamatā – viņš visas trenera norādes labi saprot. Plānā ir piesaistīt vienu talantīgu nigēriešu spēlētāju, bet arī viņu uz sezonas sākumu vēl nesagaidīsim."

Kur radušās finanses Turcijas nometnei?

Atšķirībā no citām Virslīgas komandām, aiz "Valmiera Glass/ViA" muguras nav naudīgs investors, kurš nežēlotu līdzekļus futbolistu pirkšanā. Komanda Virslīgā ienāca ar vietējiem Vidzemes futbola audzēkņiem, kuri pret valsts vadošajām komandām cīnījās praktiski amatieru statusā. Tādēļ visai negaidīta bija komandas došanās uz treniņnometni Turcijā, kas radījis jautājumus par kluba finansiālo situāciju.

"Par Turciju ir tā – ir parādījies viens pagaidām anonīms cilvēks ar lieliem mērķiem, kas mums šo pasākumu uzsauca. Tas ir atsevišķs stāsts. Pastāv gan iespējamība, ka tā sadarbība te arī beigsies. Katrā ziņā šis cilvēks ir parādījis savus nopietnos nolūkus, sponsorējot šo nometni. Ja šī sadarbība realizēsies, tad tā tiks noformēta oficiāli, un kas pats galvenais, tā nebūs īstermiņa, bet gan ilgtermiņa – 5 līdz 10 gadu projekts. Vēl viena piebilde – līdz ar to te neieplūdīs miljonu investīcijas, tas būs adekvāts pienesums. Kā es uzskatu, ir nepieciešami 300 – 400 tūkstošu eiro liels budžets, lai uzturētu Virslīgas klubā pašu nepieciešamāko. Protams, arī ar tādu nebūs viegli cīnīties ar miljonu budžetu klubiem, kuri sezonas gaitā var atļauties nomainīt vai teju pusi komandas," iezīmē Pūcītis. "Turcijas sakarā ir vēl viens faktors. Bijām arī uz divām dienām Lietuvā. Parēķinot vienas dienas izmaksas šajā valstī, tās ir krietni lielākas nekā Turcijā. Šīs 11 dienas, ko komanda tur aizvadīs, būs līdzvērtīgas mēneša vai pat vairāk ieguldītajam darbam šeit Valmierā uz sasaluša laukuma. Daudziem vietējiem čaļiem tā būs pirmā ārzemju pieredze un darbs profesionālā režīmā."

Pilnu interviju var lasīt: Uldis Pūcītis: "Valmiera Glass/ViA" komandas spēle būs skaista

Izmantotie resursi:
Vidzemes futbols – Viss par futbolu Vidzemē


, 2019-03-08 11:03, pirms 5 gadiem
Sastāvs ir konkurētspējīgs ja būs tie jaunie leģi un ceru uz intresantu sezonu šogad daudzos klubos ir kvalitatīvi leģionāri.
, 2019-03-08 11:16, pirms 5 gadiem
Jautājumu joprojām vairāk nekā atbilžu. Ar treneri līgums nav noslēgts, nevienam leģionāram dokumenti līdz galam nav nokārtoti, nometni Turcijā uzsaucis nezināms labvēlis. Ļoti ceru, ka viss beigu beigās būs labi un Valmieras komanda šo sezonu aizvadīs godam.
, 2019-03-08 11:25, pirms 5 gadiem
ar Trubaču nevienojās valodas dēļ. Bet neatceros, lai Pertija zinātu latviešu valodu
, 2019-03-08 11:52, pirms 5 gadiem
Visvairāk jautājumu šobrīd par aizsargu un vārtusargu līniju. Jau pagājšezon šīs zonas bija galvenais problēmjautājums un neveiksmju cēlonis, jo uzbrukums Virslīgas līmenim bija gana kaujas spējīgs.
, 2019-03-08 11:56, pirms 5 gadiem
uz speli noteikti jaaiziet, lai veicas, noteikti bus interesanti
, 2019-03-08 11:57, pirms 5 gadiem
"No Turcijas valmierieši atvedīs labi apmācītu komandu, un par to parūpējās viens pagaidām anonīms cilvēks ar lieliem mērķiem."
, 2019-03-08 13:14, pirms 5 gadiem
Pūcītis: "G.Kalniņš pildīs sporta direktora... ....
ar Babičevu neuzsākām darba attiecības........Kad viņš meloja,tagad vai toreiz?
, 2019-03-08 13:25, pirms 5 gadiem
Ja bija valodas barjera starp spēlētajiem un Babičevu, tad kādā valodā viņi komunicēs ar Tamazu? Latviski?
, 2019-03-08 13:57, pirms 5 gadiem
Interesanti būs paskatīties uz Valmieras sastāvu, un arī apmeklēt spēli Valmiera-Dpils,
Dpils sastāvā ofic lapā, daži spēlētāji pat nav ierakstīti- Sastāvs - FC Daugavpils
, 2019-03-08 14:02, pirms 5 gadiem
tie daudzi āfrikāņu futbolisti, es domāju ir ņemti no vietājās 2līgas klubiem, jo paskatoties uz agrākajiem pieteikumiem- daži ir jau bijuši pieteikti LV klubos(2līgā)- piemēram kā šitais kadrs, kurš ir bijis LV kluba pieteikumā, bet tagad netcerēšos kurā tieši-

Adama Doumbia (01.01.2000.) uz RFS (Virslīga). Statuss: Profesionālis.
, 2019-03-08 14:13, pirms 5 gadiem
Pagaidām izskatās, ka sezonas otrajā pusē Valmierā spēlēs tikai vietējie puikas, ja veļ būs kam spēlēt. Un arī Tamazam šī ir tikai iespēja nesēdēt bez darba. Tikko kā pasauks kāda no naudīgajām komandām, kas sezonas gaitā atlaidīs kārtējo treneri, tā Tamazs būs prom. Izskatās, ka Pūcītis sačakarēs visas Valmieras futbola tradīcijas, un beigās Valmiera attapsies ar komandu 2.līgā.
, 2019-03-08 14:34, pirms 5 gadiem
Valmieras futbols vienmēr ir simpatizējis ar savu latvisko vidi. Mulsina gan dažas lietas kas notiek ap šo komadu - atlaiž treneri, it kā saziņas valodas dēļ (bet pieņem darbā tādu pašu nezinīti), treniņtūri sponsorē nezināma persona, un trenera izvēle vispār kā tāda - pagājušajā gadā man bija sanācis redzēt vairākus treniņus Pertijas vadībā (esmu liepājnieks un vedu savu puiku uz bērnu futbola treniņiem). Godīgi sakot, nezinu, protams, kas notiek teorijas treniņos bet laukumā redzētais liek domāt, ka Pertija vispār nav futbola treneris. Lai jau nu Valmierai, protams, veicas, bet nu ņemt šādu aktieri par treneri ...
, 2019-03-08 14:35, pirms 5 gadiem
Pandora rakstīja: Pagaidām izskatās, ka sezonas otrajā pusē Valmierā spēlēs tikai vietējie puikas, ja veļ būs kam spēlēt. Un arī Tamazam šī ir tikai iespēja nesēdēt bez darba. Tikko kā pasauks kāda no naudīgajām komandām, kas sezonas gaitā atlaidīs kārtējo treneri, tā Tamazs būs prom. Izskatās, ka Pūcītis sačakarēs visas Valmieras futbola tradīcijas, un beigās Valmiera attapsies ar komandu 2.līgā.
Kas tavuprāt ir labāks variants - kad kāds upurējas un velk Valmieru Latvijas futbola elitē, vai nedara neko būdams mierā ar siltu vietiņu 1. līgas vidusdaļā?
, 2019-03-08 14:41, pirms 5 gadiem
Solo rakstīja: Valmieras futbols vienmēr ir simpatizējis ar savu latvisko vidi. Mulsina gan dažas lietas kas notiek ap šo komadu - atlaiž treneri, it kā saziņas valodas dēļ (bet pieņem darbā tādu pašu nezinīti), treniņtūri sponsorē nezināma persona, un trenera izvēle vispār kā tāda - pagājušajā gadā man bija sanācis redzēt vairākus treniņus Pertijas vadībā (esmu liepājnieks un vedu savu puiku uz bērnu futbola treniņiem). Godīgi sakot, nezinu, protams, kas notiek teorijas treniņos bet laukumā redzētais liek domāt, ka Pertija vispār nav futbola treneris. Lai jau nu Valmierai, protams, veicas, bet nu ņemt šādu aktieri par treneri ...
Te jāprecizē. Komanda nevienu nav atlaidusi - ar Trubačovu līgums netika pagarināts. Trubačovs bija lāga vīrs, bet ne futbola speciālists, drīzāk fiziskās sagatavotības treneris, prata labi runāt. Manuprāt, tas, ka viņš runāja tikai krievu valodā pat nebija tā lielākā bēda, problēma bija saziņa ar leģionāriem.
, 2019-03-08 15:02, pirms 5 gadiem
Skaidrs ir viens,ar pagājušā gada modeli (gan spēlētāji,gan treniņu režīmu) nekādus jūtamus uzlabojumus gaidīt nebija pamata. Lai Valmierā un Vidzemē futbols varētu attīstīties ir vajadzīgs virslīgas klubs un ja šobrīd tajā ir spējīgi konkurēt 5 spēlētāji tad tas ir spogulis iepriekšējiem 10 darba gadiem . Novēlu lai klubam izdodas nostāties uz kājām, un jau nākamgad augstākās raudzes vietējais futbols atgriezstos atjaunotā Daliņa stadionā!
, 2019-03-08 15:11, pirms 5 gadiem
gauja90 rakstīja: Skaidrs ir viens,ar pagājušā gada modeli (gan spēlētāji,gan treniņu režīmu) nekādus jūtamus uzlabojumus gaidīt nebija pamata. Lai Valmierā un Vidzemē futbols varētu attīstīties ir vajadzīgs virslīgas klubs un ja šobrīd tajā ir spējīgi konkurēt 5 spēlētāji tad tas ir spogulis iepriekšējiem 10 darba gadiem . Novēlu lai klubam izdodas nostāties uz kājām, un jau nākamgad augstākās raudzes vietējais futbols atgriezstos atjaunotā Daliņa stadionā!
Konkurētspējīgi būtu vēl vairāki čaļi, piemēram, Dubovs, Savaļnieks, Pallo, bet tā kā klubs tikai tagad atkal sāk kļūt daudz maz profesionāls, bet manis nosauktajiem vīriem jau ir sasniegts 30< gadu vecums un ir stabili darbi, tad tikai saprotams, ka viņi nav gatavi to visu mest malā. Ja klubs grib attīstīties, tad, diemžēl, nāksies veikt šāda veida piespiedu paaudžu maiņu.
, 2019-03-08 15:23, pirms 5 gadiem
Anonīms investors, tas ož nedaudz jau pēc toto kluba pieejas! Ar nekad īsti neēsmu sapratis, kāpēc vienmēr ir tāds problēmas ar spēlētāju dokumentu kārtošanu. Ja ir zināms kad sāksies sezona utt.
, 2019-03-08 15:48, pirms 5 gadiem
Jānis Līgats rakstīja: Kas tavuprāt ir labāks variants - kad kāds upurējas un velk Valmieru Latvijas futbola elitē, vai nedara neko būdams mierā ar siltu vietiņu 1. līgas vidusdaļā?
"nedara neko būdams mierā ar siltu vietiņu 1. līgas vidusdaļā" - kad tad Valmiera pēdējo reizi bijusi 1.līgas vidusdaļā, un kad nekas nav darīts? Priekš kam Valmierai futbola skola, ja puikas pēc tam netiek pie spēlēšanas, un spiesti spēlēt tik un tā kaut kur 1.līgā, kamēr Valmieras komandā skraida vai nu kaut kādi nevienam nevajadzīgi vēl vienu iespēju meklējoši čaļi, kas pie pirmās iespējas aizmauks prom, vai āfrikāņi, kas meklē iespēju nonākt Eiropā, un tāpat nenospēlē Valmierā pilnu sezonu, kā tas bija pērn.

Valmiera visos laikos pārsvarā iztikusi pašu spēkiem ar nelieliem papildspēkiem no malas, un nekad par patriotismu nav bijis svarīgāka vieta pirmajā trijniekā.
, 2019-03-08 16:31, pirms 5 gadiem
Pandora rakstīja: "nedara neko būdams mierā ar siltu vietiņu 1. līgas vidusdaļā" - kad tad Valmiera pēdējo reizi bijusi 1.līgas vidusdaļā, un kad nekas nav darīts? Priekš kam Valmierai futbola skola, ja puikas pēc tam netiek pie spēlēšanas, un spiesti spēlēt tik un tā kaut kur 1.līgā, kamēr Valmieras komandā skraida vai nu kaut kādi nevienam nevajadzīgi vēl vienu iespēju meklējoši čaļi, kas pie pirmās iespējas aizmauks prom, vai āfrikāņi, kas meklē iespēju nonākt Eiropā, un tāpat nenospēlē Valmierā pilnu sezonu, kā tas bija pērn.

Valmiera visos laikos pārsvarā iztikusi pašu spēkiem ar nelieliem papildspēkiem no malas, un nekad par patriotismu nav bijis svarīgāka vieta pirmajā trijniekā.
Ja tu zinātu cik daudz talantīgu Valmieras/Vidzemes futbolistu ir apstājušies savā izaugsmē tikai tāpēc, ka 1. līgas amatieru komanda viņiem nenodrošina turpmāku attīstību. Es teiktu, ka pirms gadiem 5-10 komandā bija vairāk talanta. Ja viņiem būtu šodienas iespēja, ko nodrošina Virslīgas komanda, tad mēs runātu par vēl spēcīgāku Valmieru.
, 2019-03-08 16:50, pirms 5 gadiem
Jānis Līgats rakstīja: Ja tu zinātu cik daudz talantīgu Valmieras/Vidzemes futbolistu ir apstājušies savā izaugsmē tikai tāpēc, ka 1. līgas amatieru komanda viņiem nenodrošina turpmāku attīstību. Es teiktu, ka pirms gadiem 5-10 komandā bija vairāk talanta. Ja viņiem būtu šodienas iespēja, ko nodrošina Virslīgas komanda, tad mēs runātu par vēl spēcīgāku Valmieru.
Cienītais, gribētu saprast šo frāzi - "Ja tu zinātu cik daudz talantīgu Valmieras/Vidzemes futbolistu ir apstājušies savā izaugsmē tikai tāpēc, ka 1. līgas amatieru komanda viņiem nenodrošina turpmāku attīstību."

Ar ko tieši domāji - nenodrošina turpmāko attīstību?
, 2019-03-08 16:55, pirms 5 gadiem
engine9 rakstīja: Anonīms investors, tas ož nedaudz jau pēc toto kluba pieejas! Ar nekad īsti neēsmu sapratis, kāpēc vienmēr ir tāds problēmas ar spēlētāju dokumentu kārtošanu. Ja ir zināms kad sāksies sezona utt.
Prātā nāk Gavrilovs. Un Pertijas nosacīti pēkšņā parādīšanās aizdomas tikai pastiprina.
, 2019-03-08 16:55, pirms 5 gadiem
Cerams, ka tas pieminētais brazīlietis nav Elio - caurumu caurums aizsardzībā.
, 2019-03-08 16:59, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Prātā nāk Gavrilovs. Un Pertijas nosacīti pēkšņā parādīšanās aizdomas tikai pastiprina.
Nagaicevs vēstīja par Koļesņičenko.
, 2019-03-08 17:22, pirms 5 gadiem
tigereens rakstīja: Cienītais, gribētu saprast šo frāzi - "Ja tu zinātu cik daudz talantīgu Valmieras/Vidzemes futbolistu ir apstājušies savā izaugsmē tikai tāpēc, ka 1. līgas amatieru komanda viņiem nenodrošina turpmāku attīstību."

Ar ko tieši domāji - nenodrošina turpmāko attīstību?
Ar to, ka viņiem nav jādomā kā savienot maiņu darbu cehā ar treniņiem klubā. Profesionalitāti, zem kuras slēpjas viss ko vari iedomāties izdzirdot šo vārdu.
, 2019-03-08 17:33, pirms 5 gadiem
Jānis Līgats rakstīja: Ar to, ka viņiem nav jādomā kā savienot maiņu darbu cehā ar treniņiem klubā. Profesionalitāti, zem kuras slēpjas viss ko vari iedomāties izdzirdot šo vārdu.
Tagad sapratu Tavu domu. Jā, tā ir problēma Latvijā - ne tikai futbolā, bet jebkurā sporta veidā. Visa problēma ir sponsoru vai macenātu esamībā un reizē arī neesamībā. Latvijā reti kurš sponsors iedod vairāk kā 300 000 EUR par sezonu. Ieskaitot dažādu sporta veidu federācijām neizdodas dabūt mega naudīgus sponsoru līgumus.
Valmierā ir uzņēmumi, bet ne visi dod 100 un 200 tūkstošus. Visbiežāk svārstās 1-50 tūkstošu robežās. Kāds iedod arī vairāk, kāds arī mazāk. Jebkurš uzņēmums, kas ir potenciālais sponsors vēlas redzēt - kāds būs ieguvums? Ar logo izkarināšanu uz krekliem, mājas lapā, laukuma malās uz baneriem, programmiņās ir krietni par maz.

Pie tam - pašvaldību finansiālais devums klubiem (ņemsim futbolu) arī ļoti atšķiras. Vienā pilsētā iedod 200 000, otrā 100 000, bet citā tikai 40 000. Tas tā, lai saprastu kopainu.
, 2019-03-08 17:55, pirms 5 gadiem
puslaiks rakstīja: Konkurētspējīgi būtu vēl vairāki čaļi, piemēram, Dubovs, Savaļnieks, Pallo, bet tā kā klubs tikai tagad atkal sāk kļūt daudz maz profesionāls, bet manis nosauktajiem vīriem jau ir sasniegts 30< gadu vecums un ir stabili darbi, tad tikai saprotams, ka viņi nav gatavi to visu mest malā. Ja klubs grib attīstīties, tad, diemžēl, nāksies veikt šāda veida piespiedu paaudžu maiņu.
Es biju domājis par spēlētājiem kas izaudzināti savā akadēmijā,vai viņi ir konkurētspējīgi Virslīgas kontekstā .... Daugavpils nebija Virslīgā,tacu cik viņu audzēkņu spēlē Virslīgā,Liepājā spelē daži čaļi +gandrīz katrā komandā ir kāds pārstāvis no akademijas,tas pats Meta ....
Man ir pārliecība,ka bez Virslīgas kluba grūti izveidot konkurētspējīgu akadēmiju ,sevišķi tādā pilsētā kā Valmiera,kur kultivē ļoti daudz sporta veidus.
, 2019-03-08 18:40, pirms 5 gadiem
gauja90 rakstīja: Es biju domājis par spēlētājiem kas izaudzināti savā akadēmijā,vai viņi ir konkurētspējīgi Virslīgas kontekstā .... Daugavpils nebija Virslīgā,tacu cik viņu audzēkņu spēlē Virslīgā,Liepājā spelē daži čaļi +gandrīz katrā komandā ir kāds pārstāvis no akademijas,tas pats Meta ....
Man ir pārliecība,ka bez Virslīgas kluba grūti izveidot konkurētspējīgu akadēmiju ,sevišķi tādā pilsētā kā Valmiera,kur kultivē ļoti daudz sporta veidus.
Tur jau tā lieta, ka šo čaļu, kurus pieminēju, paaudze arī bija tie lielākie cietēji no tā, ka Valmiera finansiālu apsvērumu dēļ atteicās no Virslīgas un vairākus gadus arī agonēja 1.līgā. Šai paaudzei bija ļoti daudz talantīgu čaļu, kuriem vnk pietrūka normālu treniņapstāķļu. Kluba atdzimšana sākās, principā, salīdzinoši nesen. Kaut kāda pozitīva kustība sākās ar Dāvja Sirmā rosīšanos. Pūcītis jau to visu mēģina pacelt vēl nebijušos augstumos, varbūt, ka visu par strauju dara, bet ceru, ka izdosies!
, 2019-03-08 18:53, pirms 5 gadiem
gauja90 rakstīja: Es biju domājis par spēlētājiem kas izaudzināti savā akadēmijā,vai viņi ir konkurētspējīgi Virslīgas kontekstā .... Daugavpils nebija Virslīgā,tacu cik viņu audzēkņu spēlē Virslīgā,Liepājā spelē daži čaļi +gandrīz katrā komandā ir kāds pārstāvis no akademijas,tas pats Meta ....
Man ir pārliecība,ka bez Virslīgas kluba grūti izveidot konkurētspējīgu akadēmiju ,sevišķi tādā pilsētā kā Valmiera,kur kultivē ļoti daudz sporta veidus.
Nevar Daugavpili un Valmieru likt vienā plauktā, jo D-pils izkrita no virslīgas tikai uz diviem gadiem. Tas nav tik ilgs laiks, lai pazaudētu veselu paaudzi. Tieši pretēji, tie kas nāca no akadēmijas ārā tika tagad pie lielām minūtēm. Valmierā virslīgas komanda nebija 15 gadus, kas ierobežoja iespēju tikt līdz profesionālam līmenim. Līdz kādam brīdim var amatiera statusā turpināt sapņot par futbolista karjeru, bet kādā brīdī nauda ir jāsāk pelnīt un ja nevari to darīt ar bumbas dzenāšanu, tad karjera arī beidzās.
1. līgas laikos bija rinda ar ļoti labiem jauniem spēlētājiem, spilgtākais varētu būt Bruno Bērziņš. Bet ar laiku noslīdēja lielākā daļa no futbola skatuves.
Ar visu skarbo konkurenci, kas nāk no basketbola un florbola, futbolā tiek sagatavoti pietiekami labi spēlētāji, lai jaunatnē atsevišķos vecumos arī pārsistu Daugavpili un Liepāju, tikai kur viņiem spert nākamo soli? Tuvākajos gados no sporta skolas būs pienesums lielajai komandai.
, 2019-03-08 19:00, pirms 5 gadiem
Jānis Līgats rakstīja: Ja tu zinātu cik daudz talantīgu Valmieras/Vidzemes futbolistu ir apstājušies savā izaugsmē tikai tāpēc, ka 1. līgas amatieru komanda viņiem nenodrošina turpmāku attīstību. Es teiktu, ka pirms gadiem 5-10 komandā bija vairāk talanta. Ja viņiem būtu šodienas iespēja, ko nodrošina Virslīgas komanda, tad mēs runātu par vēl spēcīgāku Valmieru.
Kāda tagad viņiem tiek dota iespēja attīstīt savu talantu? Paņemot džekus no citiem klubiem un leģionārus, un nedodot iespēju spēlēt Virslīgas komandā?
, 2019-03-08 19:28, pirms 5 gadiem
Brīnišķigais tandēms, Kolisņičenko un Pertija,atkal darbojas!
Sākumā skonto apglābāja.Tagad nodarbosies ar FKV.Viens domā, ka ir dižs treneris.Otrs domā, ka ir lielais kombinators. Klauni!
, 2019-03-08 19:45, pirms 5 gadiem
Vai Latvijas futbolā ir cilvēks, kuru Kolisņičenko neapmānija! Interesantī,kad Pertija sāks draudēt ar ieroci(ka darīja skonto), mativējot spēlētājus sporta varoņdarbiem!
, 2019-03-08 19:54, pirms 5 gadiem
Pandora rakstīja: Kāda tagad viņiem tiek dota iespēja attīstīt savu talantu? Paņemot džekus no citiem klubiem un leģionārus, un nedodot iespēju spēlēt Virslīgas komandā?
Vistiešākā iespēja - tagad džeki zina (es ceru), lai tiktu lielajā komandā, nāksies arī biežāk pēc treniņiem pastrādāt, papildus treniņiem pasvīst, ar laiku viņiem nāks arī nojausma, ka lai kur izsistos vairs nepietiks ar "labākais čalis" ciemā statusa iegūšanu
, 2019-03-08 20:19, pirms 5 gadiem
tigereens rakstīja: Tagad sapratu Tavu domu. Jā, tā ir problēma Latvijā - ne tikai futbolā, bet jebkurā sporta veidā. Visa problēma ir sponsoru vai macenātu esamībā un reizē arī neesamībā. Latvijā reti kurš sponsors iedod vairāk kā 300 000 EUR par sezonu. Ieskaitot dažādu sporta veidu federācijām neizdodas dabūt mega naudīgus sponsoru līgumus.
Valmierā ir uzņēmumi, bet ne visi dod 100 un 200 tūkstošus. Visbiežāk svārstās 1-50 tūkstošu robežās. Kāds iedod arī vairāk, kāds arī mazāk. Jebkurš uzņēmums, kas ir potenciālais sponsors vēlas redzēt - kāds būs ieguvums? Ar logo izkarināšanu uz krekliem, mājas lapā, laukuma malās uz baneriem, programmiņās ir krietni par maz.

Pie tam - pašvaldību finansiālais devums klubiem (ņemsim futbolu) arī ļoti atšķiras. Vienā pilsētā iedod 200 000, otrā 100 000, bet citā tikai 40 000. Tas tā, lai saprastu kopainu.
Mani kā līdzjutēju drusku kaitina, ka, izņemot ātros kredītus un totokantorus, ir izteikts uz vienkāršām privātpersonām - faniem orientētu sponsoru deficīts. Nu jauki, ka visādas kuģniecības, dzelzceļnieki un stikla šķiedras sponsorē klubus, bet kāpēc nevarēja būt vairāk zīmolu, ar kuriem ikdienā saskaras vienkāršie cilvēki, kas jūt klubam līdzi un kas var būt šīs reklāmas mērķauditorija un lieku reizi kaut ko nopirkt no mīļākā kluba sponsora? Cik esmu novērojis, ārzemēs uz patērētāju tirgiem strādājošo sponsoru ir krietni vairāk.

Bet daudz kas jādara arī pašiem klubiem un jāpiepalīdz arī medijiem, kas atspoguļo sportu. Viss saliekas no sīkumiem. Tā pati Valmiera - zinu, ka viņi instagram spēļu laikā lika ziņas par rezultāta izmaiņām. Kāpēc tas jādara ar tukšu fonu, nevis, piemēram, jau pirms mača sagatavot bildes ar spēlētājiem vai spēles momentiem un lieku reizi atrādīt sekotājiem savus sportistus sponsoru formās?
, 2019-03-09 04:40, pirms 5 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Mani kā līdzjutēju drusku kaitina, ka, izņemot ātros kredītus un totokantorus, ir izteikts uz vienkāršām privātpersonām - faniem orientētu sponsoru deficīts. Nu jauki, ka visādas kuģniecības, dzelzceļnieki un stikla šķiedras sponsorē klubus, bet kāpēc nevarēja būt vairāk zīmolu, ar kuriem ikdienā saskaras vienkāršie cilvēki, kas jūt klubam līdzi un kas var būt šīs reklāmas mērķauditorija un lieku reizi kaut ko nopirkt no mīļākā kluba sponsora? Cik esmu novērojis, ārzemēs uz patērētāju tirgiem strādājošo sponsoru ir krietni vairāk.

Bet daudz kas jādara arī pašiem klubiem un jāpiepalīdz arī medijiem, kas atspoguļo sportu. Viss saliekas no sīkumiem. Tā pati Valmiera - zinu, ka viņi instagram spēļu laikā lika ziņas par rezultāta izmaiņām. Kāpēc tas jādara ar tukšu fonu, nevis, piemēram, jau pirms mača sagatavot bildes ar spēlētājiem vai spēles momentiem un lieku reizi atrādīt sekotājiem savus sportistus sponsoru formās?
Daļēji var piekrist Tavam viedoklim.
Par sponsoriem - jāpriecājas, ka vispār tādi ir. Par toto uzņēmumiem - to dotās naudas pasaules futbola un citu sporta veidu vidē nav nekas neparasts. Naudu dod gan Madrides Realam, gan Slovākijas, gan Slovēnijas, gan Čehijas, gan Austrijas, gan Polijas klubiem, ieskaitot arī TP10 līgu klubiem un pat līgām. Ja labi gribi - vari papētīt, kas notiek Eiropā. Jebkurā līgā un klubā. Tā kā - te nav ko dusmoties. Kādam izteiktāk, kādam nē. Ne visiem, bet ir.

Attiecībā uz mazajiem sponsoriem vai ražotājiem - vislielākā problēma ir līdzjutēju skaits stadionā. Gan pirms, gan spēles laikā, gan pēc spēles. Šeit ir tā lielākā problēma. Ne velti Virslīga meklē veidus un ceļus kā pacelt šo popularitāti. Un tas nav viegls pasākums pie mūsu kūtruma nākt uz stadioniem.
Kā labi zinām – jebkurš kluba mājas spēļu apmeklējums stadionā netiek aizpildīts pilns. Vienalga – vai tas būtu FC Rīga, RFS, Jelgava, Liepāja, Ventspils vai kas cits. Bet nenāk vēl tik daudz tautas, lai stadionu aizpildītu pilnu. Ceru, ka šogad kas mainīsies vismaz uz kaut cik uz labo pusi. Par kādiem 10-30%. Tas tā ar pieticību un reālismu.

Protams, būtu baigi forši, ja viss būtu tā kā Tu saki – par iespēju nopirkt kaut ko no mīļākā kluba sponsora. Vai nu piedāvājums nav tāds vai arī citas īpatnības - nav vietas, kur to darīt, vai arī vēlmes vai izdomas. Teiksim Metta ir ar sasietām rokām dēļ tā, ka spēle notiek skolas laukumā. Tur nedrīkst ne tirgot alkoholiskos dzērienus (alu), ne vēl daudz citas lietas darīt. Un to nosaka gan normatīvie akti, gan iekšējie kārtības noteikumi utt. Jelgavai ar savas īpatnības. Tas pats citur. No malas liekas – kas tur ko neizdarīt. Bet tomēr. Vai nu resursu par maz, vai vēlmes par maz. Nezinu.

Kas attiecās uz presi - ir jau uzlabojumi - raksta ne tikai sportacentrs, bet arī sportaziņas.com, gan DELFI, gan TVNET ar Apollo, gan LSM, gan LNT un Panorāmas ziņās parādās informācija par spēlēm. Tāpat arī pa radio kaut kas ik pa laikam. Tagad arī Best4sport rāda, kaut ko rādīs it kā arī TV6. Kaut kā pamazām.

Kas attiecās uz fotografēšanu - paskatāmies realitāti.
Katram klubam ir savi preses un fotogrāfu cilvēki. Pamatā no vietējiem izdevumiem, kādam no sportacentrs.com utml. Tas nav nekas slikts vai nosodāms. Bet tāda ir realitāte. Un katrs rīkojas klubs atbilstoši savām iespējām un finanšu resursiem. Reāli - reti kurš klubs atļaujas algot preses sekretāru un fotogrāfus. Izņēmumi ir FC Rīga, RFS un varbūt vēl kāds. Ir kas kaut ko dara, bet tik daudz cik nu ļauj resursi vai iespējas. Lielākoties klubi izmant savus resursus pamatlietām – treneri, ja var atļauties – arī spēlētājiem kaut kādas algas sanāk. Laukumi – gan treniņu, gan spēļu (stadionos), kā arī, lai izpildītu visu prasīto pēc LFF reglamenta. Tālāk – kā nu iespējas un finanses ļauj.

Bet taisnības labad - daudz kas jau ir uz labo pusi un visi cenšas, cik nu var. Jāpriecājas, ka vispār kaut ko dara un pamazām attīstās, rada jaunas idejas, ieliek savu odziņu utt. Nav jau viss tik slikti kā domā. Bet jāatceras - ir nauda un skatītāji, ir iespējas. Nav naudas, nav iespēju. Nav skatītāju, nav sponsoru intereses
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.