Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Gauračs par spēlēšanu, kā arī baumām par Nuncio un Krievijas Premjerlīgu

Agris Suveizda

Gauračs par spēlēšanu, kā arī baumām par Nuncio un Krievijas Premjerlīgu
Edgars Gauračs. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Četras vasaras pēc kārtas uzstājies uz Eiropas skatuves, 2016. un 2017. gada Latvijas čempions Jūrmalas "Spartaks" sāks dzīvi bez Eirokausiem. Klubs vēlas pēc iespējas drīzāk atgriezties Eirokausos, taču arī vēl lielāku uzsvaru liks uz peļņu darījumu tirgū. Šobrīd komandas pieteikumā atrodami 12 jaunpienācēji no ārzemēm, no kuriem deviņiem nav vairāk par 20 gadiem, bet vecākajiem ir tikai 22. Pirms sezonas sākuma portāls Sportacentrs.com aprunājās ar kluba ģenerāldirektoru Edgaru Gauraču, kuram parīt apritēs 31 gads un kurš arī šajā sezonā atrodams spēlētāju pieteikumā.

- Vai sastāva komplektācija jau ir beigusies?
- Komandas komplektāciju sākām ar latviešu pārbaudi. To darījām visu janvāri, un pie mums trenējās ap 25 latviešiem. Spēlētājus skatījās gan treneri, gan sporta direktors. Tad sekoja otrais posms, kad aizbraucām uz Turciju, un tieši tur mums pievienojās ļoti daudz leģionāru no dažādām valstīm un kontinentiem. Visu sastāvu un spēlētājus būtībā jau esam apstiprinājuši, un "Spartaks", kā vienmēr, ir izmainījies par 80%. Visus leģionārus pirmajās spēlēs gan vēl neredzēsiet – vēl kārtojam dokumentus. Tāpat vēl ir posms līdz aprīlim, kad varam parakstīt [brīvos aģentus].

- "Spartaks" ir kļuvis stiprāks?
- Stiprāks? (Domā) Grūti pateikt. Ja skatāmies pagājušo gadu, tad izmainījās kluba politika – esam paņēmuši vairāk gados jaunu un, manuprāt, arī perspektīvāku spēlētāju, nekā tas bija pagājušajā gadā. Grūti pateikt, vai esam stiprāki, bet mums ir savi uzdevumi – ne tikai rezultāts un cīnīties par Eirokausiem, bet arī atrast jaunus un perspektīvus spēlētājus no ārzemēm un Latvijas, kuriem dot iespēju pierādīt sevi un palīdzēt iekļūt spēcīgākā līgā.

- Noteikti, ka par šiem spēlētājiem vēlaties arī nopelnīt. Tas nozīmē, ka ar viņiem ir noslēgti ilgtermiņa līgumi, nevis tikai uz vienu vai pusotru gadu?
- Kā kuram, taču tas [nopelnīt ar transfēriem], protams, ir viens no mūsu kluba galvenajiem uzdevumiem.

- Pāreja uz jaunāku sastāvu ir iemesls, kādēļ nepalika Kobzars?
- Iepriekšējā sezonā viņš, manuprāt, bija viens no labākajiem spēlētājiem. Mums ar viņu vēl ir divu gadu līgums, un mēs viņam atļāvām iet īrē uz [Armēnijas] "Banants", kur viņš varēs spēlēt arī Eiropas līgā. Viņš pieder mums, taču viņš grib spēlēt. Latvijā, kā jau zināt, ir problēma ar leģionāru ierobežojumu – laukumā drīkst būt tikai pieci. Tajā pašā laikā, ja mūsu leģionārus atdosim īrē uz citām valstīm, viņi varēs spēlēt tur un sevi parādīt. Tādēļ arī to izdarījām – lai Kobzars varētu spēlēt labā komandā Eiropas līgā, viņš to ir pelnījis. Tagad uz viņa vietu ir atnākuši citi, jauni spēlētāji, kuriem arī vēlamies iedot iespēju.

- Kovaļovs uz Bulgāriju pārcēlās kā brīvais aģents?
- Jā, kā brīvais aģents. Devām iespēju sākt trenēties kopā ar mums, un pateicu viņam, ka, ja viņam būs kādas iespējas, lai brauc. Viņa pozīcijā mums bija zināmi jau trīs leģionāri, tāpēc arī diezgan mierīgi pateicos viņam par to, ko viņš pagājušajā gadā izdarīja mūsu labā, un janvārī devām iespēju sagatavoties, lai viņš varētu braukt uz pārbaudēm un atrast sev klubu.

- Kā Vardanjanam ar veselību?
- Viss kārtībā. Turcijā viņam bija ceļgala mikrotrauma, bet viņš jau otro nedēļu trenējas kopējā grupā. Nekādu problēmu neredzu. Daudz ar viņu runāju, un viss ir kārtībā. Ja treneris gribēs, viņš jau varēs iet pamatsastāvā.

- Spriežot pēc LFF pāreju saraksta, Šimunovičs Astanai ir pievienojies kā "Spartaka" spēlētājs. Tātad iepriekšējā sezonā Baltkrievijā viņš bija īrē?
- Par iepriekšējo sezonu nevaru tagad precizēt. Paši zināt, ka Lūku pirms diviem gadiem paņēmām uz "Spartaku", ļoti labi viņu zinām, un tagad viņš ir izīrēts uz Kazahstānu. Parakstījām ar viņu līgumu un atdevām īrē.

- Cik liels būs kluba budžets šajā sezonā?
- Bez komentāriem.

- Taču naudas visam pietiks, lai arī šogad nespēlēsiet Eirokausos?
- Ir atnākusi Eirokausu nauda [1,08 miljoni eiro] par iepriekšējo sezonu, un ar to pietiek, lai plānotu budžetu šim gadam. Nekādu problēmu nav, nekādi aizdevumi nebūs jāņem.

- Cik daudz patiesības bija runās par Dzavetjēri iespējamo pārcelšanos uz Krievijas Premjerlīgas klubu "Orenburg"?
- Varu pateikt, ka tās, protams, bija tikai baumas – tas arī viss. Krievijas mediji uztaisīja kaut kādu ažiotāžu, bet par Nuncio nekādas runas pagaidām nav. Viņš ir kopā ar mums, un domāju, ka viņš paliks, kā minimums, līdz sezonas beigām. Ja viņam būs kādi labi piedāvājumi, tad būs cita lieta, bet mums ar viņu ir ilgtermiņa līgums uz vairākiem gadiem. Ļoti labi viņu pazīstu, viņam uzticos un zinu, ka viņš nostrādās visu līgumu. Vienīgais variants, kurā viņš varētu nenostrādāt līdz līguma beigām, būtu ļoti labs piedāvājums no ārzemēm.

- Tevi laukumā šosezon redzēsim?
- Diemžēl redzēsiet (smaida).

- Kāpēc diemžēl?
- Ja es gribētu spēlēt, man vajadzētu koncentrēties tikai spēlēšanai. Taču, tā kā man ir vēl ļoti daudz citu pienākumu, kuri man klubā jāpilda katru dienu, man ir ļoti grūti gan trenēties, gan strādāt. Ja redzēsiet mani laukumā, tas vairs nebūs tas Gauračs, kurš bija iepriekš. Arī man pašam tas ir diezgan nepatīkami, bet saprotu treneri un to, ka mums ir ļoti daudz traumētu spēlētāju – tieši latviešu. Un tādēļ man varbūt vajadzēs palīdzēt arī laukumā. Domāju, ka mani redzēsiet noteikti.

- Jau tuvākajās kārtās?
- Domāju, ka tuvākajās. Varbūt jau pirmajā.

- Piedalies pilnā treniņprocesā?
- Kopš janvāra esmu bijis gandrīz katrā treniņā. Dažus gan, protams izlaidu darba apstākļu dēļ. Taču problēma ir atjaunošanās pēc treniņa, jo nevaru braukt mājās un atpūsties – man ir jābrauc uz tikšanos, jāstrādā, tāpēc jūtos ļoti noguris. Taču saprotu, ka komandai ir jāpalīdz, un iešu pretī trenerim un komandai.

     [+] [-]

, 2019-03-08 17:04, pirms 5 gadiem
Ja jau Eirokausu nauda dabūta (1,08 milj) un plus vēl pašu nauda, īres naudas utt - tad budžetam vajadzētu būt pietiekoši labam.
Jebkurā gadījumā - labi strādā uz transfēriem. Viens no retajiem Latvijas klubiem, kas ar šādu mehānismu un kluba attīstības stratēģiju darbojas.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-08 17:07, pirms 5 gadiem
- "Spartaks" ir kļuvis stiprāks?
- Stiprāks? (Domā) Grūti pateikt. Ja skatāmies pagājušo gadu, tad izmainījās kluba politika – esam paņēmuši vairāk gados jaunu un, manuprāt, arī perspektīvāku spēlētāju, nekā tas bija pagājušajā gadā.

Tikko sākās runas par kluba politikas maiņu un pievēršanos jaunajiem spēletājiem,tad tā ir ziņa,ka finansiāli klājās grūtāk.Kas attiecās uz Edgaru,tad cerams,ka pāris mačus virslīgā nospēlēs,jo šobrīd statistika tāda-98 spēles un 36 gūti vārti.

     [+] [-]

, 2019-03-08 17:21, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: - "Spartaks" ir kļuvis stiprāks?
- Stiprāks? (Domā) Grūti pateikt. Ja skatāmies pagājušo gadu, tad izmainījās kluba politika – esam paņēmuši vairāk gados jaunu un, manuprāt, arī perspektīvāku spēlētāju, nekā tas bija pagājušajā gadā.

Tikko sākās runas par kluba politikas maiņu un pievēršanos jaunajiem spēletājiem,tad tā ir ziņa,ka finansiāli klājās grūtāk.Kas attiecās uz Edgaru,tad cerams,ka pāris mačus virslīgā nospēlēs,jo šobrīd statistika tāda-98 spēles un 36 gūti vārti.
Finansiālās grūtības var būt saistītas arī ar to, ka bija jāaizņemas naudas, kā arī tas, ka algas spēlētājiem arī aug. FC Rīga ar RFS diezgan pacēla algu latiņas un sākās te skriešanās, kurš sola vairāk. Tāpēc arī pārgāja uz sastāva atjaunināšanu, kā to izdarīja Jelgava iepriekšējā gadā.
Bet kopā ņemot Spartakam baigi būtu jādomā arī par savas sporta bāzes izveidi. Un akadēmijas arīdzan. Nezinu kā šiem ar akadēmijas jomu iet.

     [+] [-]

, 2019-03-08 18:27, pirms 5 gadiem
Klubam jābūt galvenam uzdevumam - uzvarēt un iegūt kausus - nevis nopelnīt uz transsfēriem!

     [+] [-]

, 2019-03-08 18:33, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Klubam jābūt galvenam uzdevumam - uzvarēt un iegūt kausus - nevis nopelnīt uz transsfēriem!
Šos uzdevumus neviens nav atcēlis. Visi cīnās ar uzvaru čempionātā un kausos.

     [+] [-]

, 2019-03-08 23:42, pirms 5 gadiem
tigereens rakstīja: Finansiālās grūtības var būt saistītas arī ar to, ka bija jāaizņemas naudas, kā arī tas, ka algas spēlētājiem arī aug. FC Rīga ar RFS diezgan pacēla algu latiņas un sākās te skriešanās, kurš sola vairāk. Tāpēc arī pārgāja uz sastāva atjaunināšanu, kā to izdarīja Jelgava iepriekšējā gadā.
Bet kopā ņemot Spartakam baigi būtu jādomā arī par savas sporta bāzes izveidi. Un akadēmijas arīdzan. Nezinu kā šiem ar akadēmijas jomu iet.
nezinu, vai plāno kaut ko darīt lietas labā, bet šobrīd viņiem akadēmijas nav. Pāris jauniešu komandas.