Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Riga" panākusi vienošanos par čehu uzbrucēja īri, izrāda interesi par Anglijai iesitušu uzbrucēju

"Riga" panākusi vienošanos par čehu uzbrucēja īri, izrāda interesi par Anglijai iesitušu uzbrucēju
Jakubs Hora. Foto: fkteplice.cz

Latvijas futbola Virslīgas 2018. un 2019. gada čempione "Riga" panākusi vienošanos par čehu labās malas uzbrucēja Jakuba Horas īri. Pirms gada viņš kļuva par Čehijas čempionāta piekto rezultatīvāko futbolistu.

28 gadus vecais Hora kopš 2014. gada pieder Čehijas komandai "Teplice", kuras rindās šosezon aizvadījis sešas spēles, gūstot vienus vārtus. Vēlāk viņš tika izīrēts spēcīgajai Prāgas "Slavia" (piedalījās Čempionu līgas grupu turnīrā), taču kopš septembra viņš laukumā pavadījis tikai 115 minūtes.

Hora grib karjeru turpināt ārzemēs, bet, ņemot vērā faktu, ka viņš šajā sezonā jau ir spēlējis divu komandu rindās, viņš drīkst pāriet tikai uz čempionātu, kas notiek pēc sistēmas pavasaris – rudens jeb kur jau sāksies nākamā sezona. Tādējādi sagaidāms, ka Hora pievienosies Latvijas čempionei "Riga". 2018./19. gada sezonā Hora guva 11 vārtus, būdams piektais rezultatīvākais spēlētājs. Starp čehiem viņš bija otrais.

Iemesls, kāpēc Hora nav palicis "Slavia" rindās, ir spēļu trūkums – Prāgas komandai sezonas turpinājumā paredzētas tikai 15 spēles, tāpēc notiek kadru samazināšana. "Ja mēs piedalītos vairāk turnīros, viņš pavisam noteikti paliktu pie mums. Savā lomā viņš darbojās lieliski. Viņš treniņos sevi parādīja no labākās puses, taču šajā pozīcijā bija liela konkurence. Viņš bija gatavs, ja kaut kas notiktu. Mums palikušas tikai dažas spēles, un viņam bija interesants piedāvājums no ārzemēm. Izlēmām, ka labākais lēmums būs braukt un spēlēt. Iespējams, viņš atgriezīsies vasarā," teica "Slavia" galvenais treneris Jindržihs Trpišovskis.

Kā atzinis "Teplice" sporta direktors Štepāns Vahouška, tad vienošanās tikpat kā panākta un ka īres līgumā tiks iekļauta iespēja arī iegādāties futbolistu. Taču, kamēr uz līgumiem nav uzlikti paraksti, viņš nevēlējās darījumu nosaukt par 100% notikušu.

Tiek vēstīts, ka Latvijas čempione izrāda uzmanību par vēl vienu čehu uzbrucēju – 31 gadu veco centra uzbrucēju Zdeneku Ondrāšeku. Viņam jau ir liela pieredze ārzemēs, spēlējot norvēģu "Tromso", poļu Krakovas "Wisla" un amerikāņu "Dallas". Tieši ASV bija viņa pēdējā pieturas vieta, 18 spēlēs (sāktas astoņas) izceļoties ar astoņiem vārtiem.

Jāpiezīmē, ka Ondrāšeks pagājušajā gadā debitēja Čehijas izlases rindās. Turklāt 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē pret Angliju viņš guva savus pirmos vārtus. Čehi oktobra vidū savā laukumā uzvarēja ar 2:1, un Ondrāšeks 85. minūtē guva izšķirošos vārtus, pārspējot Džordanu Pikfordu.

Izmantotie resursi:
https://www.ruik.cz/teplicky-jakub-...


, 2020-01-08 16:09, pirms 4 gadiem
Ja mēs uzņemsim Anglijai iesitušu uzbrucēju, Elizabete Rīgas virzienā liks šaut raķetes! Pie mums var laist tikai tādus, kas nevar nodarīt pāri ne mušai, ne Andorai.
Slēpts komentārs: juris_vilkaste_1721009911310751
, 2020-01-08 16:55, pirms 4 gadiem
M rakstīja: Ja mēs uzņemsim Anglijai iesitušu uzbrucēju, Elizabete Rīgas virzienā liks šaut raķetes! Pie mums var laist tikai tādus, kas nevar nodarīt pāri ne mušai, ne Andorai.
Es par to pašu domāju! Iesitis Anglijai? WOW!!! diez, uzbrucējs ir notverts, vai vēl uz brīvām kājām?
, 2020-01-08 17:01, pirms 4 gadiem
M rakstīja: Ja mēs uzņemsim Anglijai iesitušu uzbrucēju, Elizabete Rīgas virzienā liks šaut raķetes! Pie mums var laist tikai tādus, kas nevar nodarīt pāri ne mušai, ne Andorai.
Tā viņš ir. Redz kā Lembim izgāja- gribēja iesist Amerikai, un uzreiz dabūja ar sankciju pa barības vadu.
, 2020-01-08 17:11, pirms 4 gadiem
juris_vilkaste_1721009911310751 rakstīja: Kāds auns atļāva reģistrēt tādu veidojumu kā,,RIGA,, , kur mēs dzīvojam -Latvijā vai Krievzemē.????
Īsti nesaprotu par ko peries,jebkura valsts ir ieinteresēta lai viņas sportā,kultūrā,biznesā ieplūst investoru nauda .... ,uz naudaszīmēm taču nav rakstīts,ka tās ir krievu... Vai ar ko krievu eur ir sliktāks par angļu ,vai īru?
, 2020-01-08 17:38, pirms 4 gadiem
juris_vilkaste_1721009911310751 rakstīja: Kāds auns atļāva reģistrēt tādu veidojumu kā,,RIGA,, , kur mēs dzīvojam -Latvijā vai Krievzemē.????
Labi ka neesi dzirdējis par Olimpu!!! Vispār sirdstrieku dabūtu!!!
, 2020-01-08 17:48, pirms 4 gadiem
Vienkārši idiotisks virsraksts, Brože!
, 2020-01-08 18:34, pirms 4 gadiem
juris_vilkaste_1721009911310751 rakstīja: Kāds auns atļāva reģistrēt tādu veidojumu kā,,RIGA,, , kur mēs dzīvojam -Latvijā vai Krievzemē.????
Riga var būt arī angļu valoda. Nopietni jāuztraucas par Olimp OHL. Viņiem uz krekliem Olimp krievu valodā. Lūk tas patiešām ir pilnīgi nepieņemami. Latvijas čempionātā nedrīkst būt komandas uzraksts krieviski.
, 2020-01-09 00:25, pirms 4 gadiem
priekš virslīgas pat ļoti ok.
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
43

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
14

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.