Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Kurzemes derbijs un atkārtots "Valmieras" mēģinājums sakaut "Spartaku"

Kurzemes derbijs un atkārtots "Valmieras" mēģinājums sakaut "Spartaku"
Vitālijs Jagodinskis un Ģirts Karlsons Kurzemes derbijā. Foto: Mārtiņš Sīlis

"SynotTip" Latvijas futbola Virslīgas 24. kārtā šodien norisināsies trīs spēles Jelgavā, Jūrmalā un Liepājā. No turnīra tabulas viedokļa centrālā spēle gaidāma Kurzemes komandu derbijā.

Kārtas pirmā spēle sacēla pamatīgu vētru sociālajos tīklos, kur "Metta/LU" protestēja pret tiesneša Ivara Caunes piešķirto 11 metru soda sitienu un kartīšu dalīšanu spēlē pret čempionāta līdervienību, kas izšķīra trīs punktu likteni cīņā par valsts čempiontitulu. "Metta/LU" neapmierinātībai pievienojās arī pēdējo divu gadu čempione Jūrmalas "Spartaks", kurai ar "patīk" pogu nospiešanu pievienojās arī "Liepājas/Mogo" vadītājs Māris Verpakovskis un topošais RFS uzbrucējs Artūrs Karašausks. Lai gan pēdējā laika tiesnešu kritizēšana Virslīgā pamatīgi pieaugusi, neviens pārējās 24. spēļu kārtas cīņas nav atcēlis un šodien turnīrs turpināsies ar trīs cīņām.

Sezonas pēdējais Kurzemes derbijs norisināsies Liepājā, kur vietējā "Liepāja/Mogo" centīsies atgriezties cīņā par turnīra medaļām. Savukārt "Ventspils" futbolistiem vakardienas cīņas rezultāts pamatīgi sabojājis izredzes uz uzvaru čempionātā. Ar savām uzvarām dzeltenzilajiem vairs var nepietikt un Kurzemes komandai jācer uz rīdzinieku klupienu pet kādu no nominālajām turnīr otrās puses komandām, kamēr Dejana Vukičeviča trenētajai komandai priekšā cīņas ar visām turnīra augšgala vienībām, sākot ar šī vakara cīņu pret liepājniekiem. Abu Kurzemes komandu starpā šosezon dominējusi tieši "Ventspils". Pēc neizšķirta sezonas pirmajā tikšanās reizē, pēdējās trīs cīņas, ieskaitot Latvijas kausa ceturtdaļfinālu, uzvarējusi tieši "Ventspils". Līdz ar to "Liepājai/Mogo" šī ir pēdējā iespēja šosezon uzveikt savus kaimiņus.

"Liepājas/Mogo" rindās pēc Jāņa Ikaunieka gūtās traumas par labāko vārtu guvēju kļuvis pieredzējušais uzbrucējs Ģirts Karlsons, kurš šosezon izcēlies ar desmit precīziem sitieniem un vēl ir pozīcijās, lai individuāli cīnītos par sezonas labākā bombardiera titulu. Ar pieciem gūtiem vārtiem "Liepājas/Mogo" rindās šosezon izcēlies Verners Apiņš. "Ventspils" sastāvā no sava tautieša Adelekes Akinjemi galvenā vārtu guvēja statusu pārņēmis Tosins Ajeguns, kura rēķinā desmit vārti. Kopš atgriešanās dzeltenzilo rindās ar trīs precīziem sitieniem izcēlies enerģiskais Anastasijs Mordatenko.

Pēc šīs nedēļas zaudējuma Staicelē oficiāli Virslīgas čempionu pilnvaras nolikuši Jūrmalas "Spartaks" futbolisti, kuriem atlikušajā turnīra gaitā zelta medaļas kļuvušas matemātiski neaizsniedzamas. Jūrmalniekiem pēdējās piecās Virslīgas spēlēs pamatīgi jāsaņemas, lai nākamsezon nepaliktu bez Eirokausiem, jo priekšā esošie liepājnieki atrāvušies jau ar piecu punktu starpību. Tikmēr "Valmiera Glass/ViA" Jūrmalā viesosies daudz labākā noskaņojumā. Tieši pret divkārtējajiem Latvijas čempioniem valmierieši izcīnīja sezonas pirmo uzvaru, noveļot no saviem pleciem lielu smagumu, kas bija sakrājies pēc ilgās zaudējumu sērijas. Spiediens uz "Valmiera Glass/ViA" komandas spēlētājiem būs krietni mazāks, tādēļ komanda var spēlēt daudz brīvāk un iespējams sagādāt vēl kādu sensāciju.

"Spartaka" sastāvā sezonas rezultātīvākais spēlētājs ir Aleksejs Višņakovs, kurš lauvas tiesu no saviem vārtiem guva turnīra pirmajās kārtās, bet pēdējā laikā palaidis garām vairākas lieliskas vārtu gūšanas iespējas, kas jūrmalnieku labākajam sitējam neļauj atrasties bombardieru tabulas pašā augšā. Krievu futbolisti Jevgeņijs Kobzars un Artēmijs Meļejevs sakrājuši attiecīgi sešus un piecus vārtus. Valmieriešu rindās pa trīs vārtiem guvuši jaunais talants Alvis Jaunzems, komandas kapteinis Mārcis Ērglis un zviedru leģionārs Rikardo Grejs.

Šodienas agrajā spēlē Mariana Pahara trenētā "Jelgava" aizvadīs spēli savā mājas laukumā. Pēc ļoti sarežģīta perioda turnīra vidusposmā, Zemgales komanda pēdējā mēneša laikā atkal spējusi tikt pie punktiem, pieveicot valmieriešus un spēlējot neizšķirti ar jūrmalniekiem. Savukārt pēdējā spēlē pret vicelīderi "Ventspili" jelgavnieki paši sev kuriozā situācijā atveda zaudējumu. Līdz sezonas izskaņai jelgavnieku galvenais uzdevums ir aiz sevis noturēt "Metta/LU" futbolistus, lai nenonāktu pārspēļu pozīcijās. Virslīgas turnīrā sezonas otrās puses lielākā vilšanās ir RFS neizteiksmīgais sniegums. Pēc izcila sezonas sākuma Valda Dambrauska komanda pēdējos mēnešos panīkusi, piedzīvojot virkni ar zaudējumiem un pazaudējot vārtu gūšanas garšu. Tādējādi komanda no galvenās pretendentes uz čempiontitulu vairs pat nevar būt pārliecināta par medaļu iegūšanu.

"Jelgavas" lielākā problēma šajā sezonā bijusi vārtu gūšana. Zemgales vienība ir vismazrezultātīvākā komanda visā čempionātā un 12 no 17 vārtu guvumiem nākuši pret turnīra pastarīti "Valmieru". Ar četriem precīziem sitieniem jelgavnieku labākais bombardieris ir Vladislavs Kozlovs. Savukārt RFS rindās Maksims Marusičs guvis 11 vārtus, no aktīvajiem Virslīgas spēlētājiem būdams bombardieru tabulas augšgalā.

"SynotTip" Virslīgas 24. kārtas spēles

DatumsLaiksSpēleVietaRezultāts
06.10.15:00Riga FC - Metta/LUSkonto stadions2:1 (0:1)
07.10.13:00Jelgava - RFSZemgales OC
07.10.15:00Spartaks - Valmiera Glass/ViAStadion 'Sloka'
07.10.17:00Liepāja/Mogo - VentspilsStadions 'Daugava' (Liepāja)

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Riga FC24182437:1256
2.Ventspils23154446:1949
3.RFS23151745:2046
4.Liepāja/Mogo23126542:2342
5.Spartaks23114839:2737
6.Jelgava23531517:3818
7.Metta/LU24341719:4613
8.Valmiera Glass/ViA23122021:815

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaSk
1.A. Akinjemi*Ventspils13 (2)
2.D. LemajičsRiga11 (1)
3.M. MarusičsRFS11 (2)
4.Ģ.KarlsonsLiepāja/Mogo10
5.T.AijegunsVentspils10 (2)
6.A. VišņakovsSpartaks9
7.J. IkaunieksLiepāja/Mogo9 (2)
8.R. Uldriķis*RFS7

* - vairs nespēlē Virslīgā.


, 2018-10-07 11:11, pirms 6 gadiem
Ja RFS un Ventspils uzvar,tad izskatās ka pirmais trijnieks ir jau zināms..tikai jānoskaidro vēl vietu kārtība!
, 2018-10-07 13:10, pirms 6 gadiem
Uzvar Liepāja ; Jelgava
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
43

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
14

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.