Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Popkovs pēc spēles pret "Gulbeni" runā par murgu, katastrofu un sētas futbolu

Popkovs pēc spēles pret "Gulbeni" runā par murgu, katastrofu un sētas futbolu
Jurijs Popkovs nav apmierināts ar savas komandas sniegumu
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Rīgas "Daugavas" galvenais treneris Jurijs Popkovs pēc 18. kārtas mača, kurā viņa vadītā komanda spēja izglābt punktu pret "Gulbeni" (2:2), asi kritizēja savus padotos, ieskaitot iepriekš saslavēto uzbrucēju Edgaru Kārkliņu.

"Aizsardzības ziņā nospēlējām ļoti slikti! Tāda spēle nekam neder. Pirmais puslaiks bija murgs. Nelaikā ir daudz problēmu sastāvā – daži savainotie spiesti palikt malā, vairāki futbolisti spēlē ar mikrotraumām. Gripa vispār šodienas maču aizvadīja uz vienas kājas, pat guva vārtus.

Bez tam mūs pametis vārtsargs Vaičulis. Viņš devies pārbaudīties uz Anglijas 3. līgu. Ja tur nepaliks, tad, protams, būs atpakaļ, taču pašreiz par to nevaram būt droši. Pārbaudīšanās laiks izvēlēts ļoti neveiksmīgi, atstājot mūs nesagatavotus. It kā jau klubā bija noruna – uzspēlēsiet līdz vasarai, tad skatīsimies. Atnāca vasara, nav mums profesionālas organizācijas. Vaičulis tikai pēdējās 2-3 spēlēs bija sasniedzis labu formu.

Jaunais Maksimovs savā debijā augstākajā līgā nospēlēja ļoti labi. Viņš vakar guva nopietnu savainojumu, bet spēja tikt galā ar savu kāju. Jāatzīmē arī "Gulbenes" labā līmeņa futbols," spēle negatīvi palikusi atmiņā "Daugavas" galvenajam trenerim Jurijam Popkovam.

Rīdzinieku treneris nekautrējās kritizēt savu komandu: "Diemžēl esmu vīlies savas komandas vadošajos spēlētājos, it īpaši par sniegumu 1. puslaikā. Tas viennozīmīgi ir solis atpakaļ. Teikšu vienkārši – katastrofa. 2. puslaikā "Gulbenei" aizsargāties palīdzēja lietus, tomēr mums izdevās atspēlēties, jo atradās cilvēks (Diakvnišvili), kurš šodien 2. puslaikā bija labākais mūsu komandā. Mums vēl bija momenti, arī pretuzbrukumos izskatījāmies bīstami."

"Pret "Gulbeni" šosezon spēlējām jau trešo reizi. Jūtu, ka nedaudz progresējam, taču ne rezultāta ziņā. Kausā bez variantiem zaudējām, bet Virslīgā abas spēles līdzīgas. Protams, gaidīju vairāk. Komandai ir potenciāls, taču to nespējam realizēt. Liela problēma ir traumatisms. No šodien spēlējušajiem pieciem ir savainojumi.

Ja "Gulbenē" var runāt par nesaspēlēšanos, tad mums ir tieši pretēja situācija. Visi viens otru saprot, taču... Arī pats esmu daļēji vainīgs, jo bieži slavējam futbolistus. Labi jau, ka viņi vispār ir komandā. Pretenzijas gan ir milzīgas. Turpmāk jābūt noteiktai robežai, citādi progresa nebūs. Vai nu jāizpilda trenera norādījumi, vai arī jāiet spēlēt pludmalē. Daudz laika pavadu Mežaparkā, kur bieži redzu neprofesionālu futbolu. Lūk, tur mani spēlētāji izskatītos normāli un varētu spēlēt. Šobrīd trūkst dinamikas. Esmu neapmierināts ar futbolistiem, sevi pašu un visiem," sirds izkratīšanu turpināja Popkovs.

Vaicāts, kāpēc ticis nomainīts iepriekš saslavētais Kārkliņš, Popkovs atzina, ka uzbrucējs šobrīd spēlē neapmierinoši: "Arī viņam ir savainojums. Kārkliņš nogura, taču pati galvenā problēma ir tā, ka viņš slikti spēlē. Viņš ir pārvērtējis savas iespējas. Futbols tādu attieksmi nepiedod. Kārkliņam jāatgriežas pie pamatiem – jāpilda trenera norādījumi un jāstrādā komandas labā. Šodien viņa izpildījumā redzēju sētas līmeņa futbolu. Viņš ir talantīgs, taču, ja nemainīs attieksmi, tad nekur tālu netiks."

"Gulbenes" galvenajam trenerim Mihailam Koņevam tik daudz sakāmā nebija: "Pirmajā puslaikā brīžiem labi izskatījāmies, izdevās pieturēt bumbu, arī izveidojām momentus un guvām divus vārtus. Nezinu, kas ietekmēja otrā puslaika sniegumu – lietus vai fiziskā sagatavotība. Spēli pilnībā izlīdzinājās.

Mums šobrīd piespiedu kārtā uzbrukumā spēlē futbolisti, kuriem nav savstarpējas sapratnes. 2. puslaiks vispār neizdevās, neizpildījām uzdevumu. Nepatika tas, ka bija ļoti daudz brāķa piespēlēs. Uzskatu, ka rezultāts likumsakarīgs."


, 2012-07-07 22:06, pirms 12 gadiem
Būsim objektīvi. Ne tikai Popkovs kritizēja savu komandu, bet arī Gulbenes treneris Koņevs bija kritisks pret saviem audzēkņiem. Un par spēli- nebija jau Daugavai nekāda lielā pārsvara nevienā spēles elementā. It sevišķi, ņemot vērā Gulbenes sastāva problēmas, jāuzteic gulbenieši, jo arī viņi, ne tikai Daugavas sliktā spēle, domāju, tomēr bija nopietns cēlonis tam, ka Daugavai neizdevās tas, kas bija iecerēts. Vēl- Gulbenes uzbrucējs Lapss ļoti progresējis spēlē ar galvu- to redzēja visi, un par to liecina arī viņa pirms dažām dienām gūtie vārti (ar galvu) spēlē pret Belostokas Jagellonia.
, 2012-07-07 22:26, pirms 12 gadiem
Pats Popkovs spēles laikā bija neparasti mierīgs (izņemot dažas epizodes). Tas parasti liecina, ka ar komandu ir pavisam slikti...
, 2012-07-07 23:07, pirms 12 gadiem
Popkovs prot likt komandai darboties uz 100% un visus speletajus kuri sak lidinaties gaisaa, viegli nosedina uz zemes. labs treneris. Protams, ir arī robeža niknumam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-08 07:49, pirms 12 gadiem
Kārkliņam ir vāja imunitāte pret "zvaigžņu slimību".Droši vien Popkovs to nezināja,tagad zin
, 2012-07-08 08:03, pirms 12 gadiem
Nedaudz ne pa tēmu.Vienkārši info.Vakar Ventspils olimpiskā centra rezerves laukumā draudzības spēli aizvadīja Kazaņas Rubin un Banga no Lietuvas.Visai līdzīgā spēle noslēdzās ar neizšķirtu 1-1.Tiesa Rubin izglābās tikai spēles beigās,kad kļūdījās lietuviešu aizsargi.Banga vārtus guva pirmajā puslaikā,kad lietuvešu uzbrucējs izmantoja vārtsargu un aizsargu nesaprašanos un eleganti pārcēla bumbu pāri vārtsargam jau tukšajos vārtos.
, 2012-07-08 09:09, pirms 12 gadiem
Virslīgas statistikas cienītājiem uzmanību!
Joprojām nav veikti labojumi LFF mājas lapā pieejamajam spēles protokolam Skonto-FC Jūrmala.Skonto sastāvā 12 sēlētāji(liekais varētu būt Stuglis,jo minēts arī pie rezervistiem.Jūrmalas sastāvā 13 spēlētāji! Skaidrs ,ka viens liekais ir vārtsargs Davidovs,otro atšifrēt grūtāk.
FK Ventspils spēlē ar FC Jūrmalu 59 minūtē Suhanovs nomainīja I.Giļmanovu nevis E.Martinezu,kā minēts protokolā.LFF joprojām "rullē"nepareizajā virzienā ar visiem saviem tā saucamajiem uzlabojumiem.Statistikas cienītājiem iestājušies grūti laiki.
, 2012-07-08 09:55, pirms 12 gadiem
Kāds no viņiem vēl spēlē:

„Daugava” (D): Ivanovs (0 spēles)
„Daugava” (R): Kozačuks (0 spēles), Semjonovs (0 spēles), Meļņiks (kopš 13.maija nebija pieteikumos)
„Jelgava”: Gaiļus (0 spēles)
„Skonto”: Karašauskas (0 spēles)
„Spartaks”: Ņevokšonovs (0 spēles), J.Kačanovs (0 spēles)
„Jūrmala”: Birlovs (kopš 26.maija nebija pieteikumos), Ostrovskis (kopš 17.maija nebija pieteikumos)?
, 2012-07-08 17:02, pirms 12 gadiem
1 rakstīja: Kāds no viņiem vēl spēlē:

„Daugava” (D): Ivanovs (0 spēles)
„Daugava” (R): Kozačuks (0 spēles), Semjonovs (0 spēles), Meļņiks (kopš 13.maija nebija pieteikumos)
„Jelgava”: Gaiļus (0 spēles)
„Skonto”: Karašauskas (0 spēles)
„Spartaks”: Ņevokšonovs (0 spēles), J.Kačanovs (0 spēles)
„Jūrmala”: Birlovs (kopš 26.maija nebija pieteikumos), Ostrovskis (kopš 17.maija nebija pieteikumos)?
Karašausks spēlē dublieriem, jo atgūstas no traumas.
Par Rīgas "Daugava" spēlētājiem dīvaini, jo Popkovs pirms sezonas tieši Semjonovu izcēla kā galveno komandas motoru. Varbūt šīs pievērsies kādam biznesam.
Kačanovs spēlē telpu futbolu, ja nemaldos.
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.
Mirklis no "Riga" un "Audas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
9

Regža imitē pirms nedēļas paveikto, "Riga" desmitā sausā uzvara pār "Audu" pēc kārtas

Otro panākumu ar 1:0 Latvijas futbola Virslīgā šosezon izcīnīja "Riga", kura pieveica "Audu". Vicečempione pret šo pretinieku guva desmito uzvaru bez ielaistiem vārtiem pēc kārtas.