Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Kurzemes derbijs sēru noskaņā

Kurzemes derbijs sēru noskaņā
Toms Tamošausks izklupienā pret Ahmedu Abdultaofiku
Foto: R.Kokšarovs (Sporta Avīze/f64)

Šodien Virslīgā tiks izspēlētas pēdējās divas 3. kārtas spēles. Centrālajā mačā Ventspilī mūsu čempionvienība "Ventspils" uzņems vicečempioni "Liepājas metalurgu", savukārt otrajā cīņā 49. vidusskolas laukumā Virslīgas debitante "Metta/LU" tiksies ar Daugavpils "Daugavu". Abu spēļu sākums - plkst.16:00.

"Ventspils" - "Liepājas metalurgs"

Vēl pirms nedēļas droši varēja teikt, ka 7. aprīlī Ventspilī būs futbola svētki, jo Virslīgas spēlē tiksies "Ventspils" un "Liepājas metalurgu" - Kurzemes derbijs, kurā spēkosies pagājušās sezonas pirmo divu vietu ieguvējas. Diemžēl pēc sēru vēsts par "Ventspils" prezidenta Jurija Bespalova nāvi šī spēle par svētkiem vairs nav dēvējama. Tomēr futbols ir jāturpina spēlēt, arī ventspilniekiem. Spēles tiešraidi varēsiet lūkot Sportacentrs.com.

Latvijas čempioni 1. kārtā mazpārliecinoši ar 3:2 uzveica "Spartaku", bet pirms nedēļas, parādot visai bezzobainu sniegumu, ar 0:1 piekāpās "Skonto". Situācija nav patīkama, bet atgūties nav laika - jau 3. kārtā jācīnās ar "Liepājas metalurgu", kam pretēji ventspilniekiem pagaidām iet kā pa sviestu. Izdevies gūt divas 2:0 uzvaras, abos gadījumos vārtus gūstot 2. puslaika sākumā un beigās. Liepājai ir pieredzējušu futbolistu grupa (Kļava, Zirnis, Prohorenkovs, Soloņicins, Tamošausks), tāpat komandā labi iekļāvies daugavpilietis Valērijs Afanasjevs. "Ventspilij" optimismu var radīt vien fakts, ka beidzot tiks spēlēts uz dabīgā seguma laukuma, uz kuriem pierasts spēlēt treniņnometnēs.

Raivis Hščanovičs saka: "Zināju, ka sezonas sākums nebūs viegls, taču nedomāju, ka būs tik traki. Viss sākās jau ar zaudējumu kausa spēlē Jelgavā - mums jātiek galā pašiem ar sevi. Mums jābūt pacietīgiem - komandā ir daudz jaunu spēlētāju, laba saspēle uzreiz tā nerodas. Uzskatu gan, ka pagaidām mums vienkārši banāli neveicas - kādus tik vārtus neielaižam! Jāpierāda, ka tas ir pārpratums un noteikti jāuzvar Kurzemes derbijā!"

Liepājnieku treneris Vladimirs Osipovs pirms cīņas ir lakonisks: "Vispirms izsaku līdzjūtību un dziļu nožēlu par Jurija Bespalova pēkšņo zaudēšanu viņa tuviniekiem un Ventspils kluba darbiniekiem. Īpaši šo spēli izcelt negribu. Tai gatavojamies kā parastai spēlei. Mums jāiet laukumā un jādara viss lai gūtu uzvaru."

Runīgāks ir uzbrucējs Jurģis Kalns: "Šī mums šosezon būs pirmā spēle uz dabīgā laukuma. Kamēr ar to apradīsim, paies savs laiks. Neizslēdzu samērā lielu brāķi bumbas apstrādē un piespēlēs. Laukums ir vienāds abām komandām un cīņai mēs esam gatavi. Spēlētājiem Kurzemes derbijs tomēr ir lielāks izaicinājums. Un tas nav tikai šeit Liepājā. Atceros, kad spēlēju Ventspilī, arī tur čaļi šīm spēlēm gatavojās īpaši, kā nekā abas komandas cīnās par čempionu titulu un šīs ir tā saucamās sešu punktu spēles. Pagājušajā sezonā mums pret ventspilniekiem izdevās uzsākt uzvaru sēriju, kuru gribam šogad turpināt. Neskatoties uz nelaimi, kas negaidīti piemeklēja Ventspils klubu un tā prezidenta Jurija Bespalova tuviniekus, kuriem, protams, izsakām līdzjūtību, komandai laukumā nekādas atlaides laukumā nedosim."
Intriga: Vai dabīgais laukums "Ventspilij" beidzot ļaus parādīt čempionu cienīgu sniegumu?

"Metta/LU" - "Daugava" (D)

49. vidusskolas laukumā tajos pašos plkst.16:00 tiksies "Metta/LU" un Daugavpils "Daugava". Studentu komanda savu pirmo punktu jau ieguvusi (0:0 pret "Gulbeni" 1. kārtā), taču gūto vārtu kā vienīgajiem pagaidām nav... "Metta" ir apņēmības pilna paveikt to šodien cīņā pret daugavpiliešiem. "Daugavai" sezonas sākumā ir salīdzinoši viegls kalendārs - 1. kārtā 4:0 pret nule nokomplektēto Rīgas "Daugavu", 2. kārtā mājās 1:0 pret debitantu "Spartaku", tagad 3. kārtā vēl vieni Virslīgas jaunpienācēji. Kamēr ir šāds kalendārs, Ravila Sabitova komandai jāņem punkti un jātur līdzi līderiem. Interesanti, ka nevienus vārtus pagaidām nav guvis pagājušās sezonas bombardieris Mamuka Gongadze - līdzšinējos piecus vārtus guvuši citi pieci dažādi futbolisti. Tas arī ir "Daugavas" trumpis - Daugavpilij ir ļoti sabalansēta komanda, kurā katrā spēlē var izcelties cits. Iesituši pieci, starp kuriem nav citu tādu bīstamu futbolistu kā Gongadzes, Mihaila Ziziļeva, Jevgeņija Simonova (kurš regulāri dala rezultatīvas piespēles)...

Lai gan "Metta" pagaidām nav iesitusi nevienus vārtus (un, starp citu, "Daugava" nav neko ielaidusi), kopējā vārtu attiecība ir cienījama - 0:1. Vārtu gūšana noteikti nedrīkst būt pašmērķis, īpaši pret tādu pretinieku kā "Daugava". "Mettas" treneris Andris Riherts to apzinās, nezaudējot gan arī kaujiniecisku noskaņojumu: ""Daugava" ir Virslīgas līdere. Pēc komandas komplektācijas ir skaidrs tas, ka šī komanda cer uz augstiem mērķiem arī šogad. Turnīra līderis ir izaicinājums katrai komandai, un mēs noskaņojamies uz ļoti grūtu cīņu visas spēles garumā. Treniņos strādājam pie visām īpašībām. Mentāli esam gatavi spēlēt ar jebkuru pretinieku, un es ļoti ceru, ka esam nobrieduši arī uzvarēt jebkuru. Protams, lai uzvarētu, ir jāgūst vārti, tāpēc darīsim visu, lai tos gūtu un izcīnītu pirmo uzvaru."

Pret "Daugavu" laukumā beidzot varētu iziet perspektīvais pussargs Kristaps Priedēns: "Kāpēc nespēlēju līdz šim? Neveiksmīgi pagriezu potīti (sastiepu saites) tieši pirms spēles pret "Gulbeni". Nekas nopietns, bet nedēļu nācās izlaist, taču tagad jau trenējos par visiem 100%. Laikam par daudz sastāstīju visiem par pirmo spēli... Runāju ar Andri Rihertu, un viņš ar mani rēķinās spēlē pret Daugavpils "Daugavu". Nevaru apgalvot, ka būšu pamatsastāvā, tas atkarīgs no trenera un taktikas, bet, ja nē, tad domāju uz maiņu noteikti iziešu, protams, ja viss būs kārtībā."

Starp citu, pirmsspēles komentārus nav sniedzis Sabitovs, kurš atteikumu pamatojis sekojoši: "Pirms kausa spēles ar "Liepājas metalurgu" devu komentārus, un mēs zaudējām. Tāpēc arī šoreiz - visus komentārus pēc spēles..." Māņticība?
Intriga: Vai "Metta" gūs savus pirmos vārtus Virslīgā, liekot Kasparam Ikstenam pirmo reizi kapitulēt?

Virslīgas 3. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Skonto - Spartaks1:0 (0:0)Labuks 90+1' (11m)
Jelgava – Daugava (R)3:4 (1:2)Žatkins 38'; Kozlovs 59'; 73' - Gospodars 9'; Kārkliņš 36'; Diakvnišvili 88'; Ziļs 90'
Jūrmala - Gulbene2:2 (2:1)Žuļevs 20' Osipovs 31' - Saito 39' (11m) 59'
Ventspils – Liepājas metalurgs08.04./16:00
Metta/LU – Daugava (D)08.04./16:00

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Skonto32105:37
2.Daugava (D)22005:06
3.Liepājas metalurgs22004:06
4.Daugava (R)32015:76
5.Ventspils21013:33
6.Jelgava31025:73
7.Gulbene30213:42
8.Jūrmala30215:72
9.METTA/LU20110:11
10.Spartaks30032:50

Lasiet vēl (spied "Vairāk"!):

Virslīgas klubu „Spēka rangs” pēc 1. kārtas
Virslīgas klubu „Spēka rangs” pēc 2. kārtas
Reportāža par „Jūrmalas” – „Skonto” (3:3) spēli
Reportāža par „Daugavas” (R) – „Daugavas” (D) (0:4) spēli
Reportāža par „Daugavas” (R) – „Mettas/LU” (1:0) spēli
Reportāža par „Skonto” – „Ventspils” (1:0) spēli
„Daugavas” (D) – „Spartaka” (1:0) spēles analīze
Reportāža par „Jūrmalas” – „Gulbenes” (2:2) spēli

Izmantotie resursi:
Futbola Virslīga - Sākums


, 2012-04-08 09:42, pirms 12 gadiem
Arī es izsaku visiem Bespalova tuviniekiem un Ventspils klubam līdzjūtību un lai šodien uzvar stiprākais un kas to būs visvairāk pelnījis. Kurai komandai ātrāk izdosies pielāgoties dabīgam laukumam, tai arī būs priekšrocības.
Slēpts komentārs: bondža
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-08 10:11, pirms 12 gadiem
zhhigolo rakstīja: vai kads zin vai fanu autobuss no liepajas brauks? ja jaa tad cikos?
Jā, brauks. Ja nemaldos tad dragiem.lv metalurga lapā bija teikts ka 14:00. Drošības pēc apskaties, jo pārliecināts neesmu. Man ir arī papildjautājumi, to braucienu apmaksā klubs vai jāmaksā? Lai brauktu obligāti jābūt metalurga fanu klubā? Nepilngadīgie drīkst braukt?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-08 10:35, pirms 12 gadiem
sodien tāda mazliet sniegota spēle
, 2012-04-08 11:14, pirms 12 gadiem
Spēle notiks uz dabīgā zālāja laukuma? Nice, uz laukuma varēs iet ar gumijniekiem.

P.S. Priecīgus Ziemassvētkus!
, 2012-04-08 11:43, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: sniega sniegi putināja - Metalurgs uzvar!!!
būtu cienīgi, ja par iesistiem vārtiem LM fani negavilētu, bet tikai applaudētu.
dziesmas lai skan, bet ovācijām vajadzētu būt pieklusinātākām
Es gan domāju, ka sērainajam noskaņojumam nevajadzētu noplacināt futbola emocijas! Ja komanda iesit vārtus, faniem ir jāgavilē un smagos brīžos skaļi jāatbalsta!

Atskanot svilpei par spēles sākumu, futbolistiem ir jāaizmirst negatīvās emocijas un jākoncentrējas spēlē par visiem 120%, un fanu atbalsts tos tikai dzīs uz priekšu!

Par lielisku kurzemes derbiju un, protams, FK Ventspils uzvaru!
, 2012-04-08 12:27, pirms 12 gadiem
bet fani autubusa tiek ielaisti pirmie un neticu ka tur bus vel kadam vietas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-08 12:37, pirms 12 gadiem
zhhigolo rakstīja: prieksnieks gan skaudigs esmu fans
tas ari negarante vietu mazaja busina ko sogad dod sakuma busa kapj fani kas brauc uz visam spelem pectam parejie
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-08 12:54, pirms 12 gadiem
Mr.matiss rakstīja: http://www.draugiem.lv/lfv
1. ''Uzmanību futbola faniem! Lapas - Latvijas Futbola Virslīga - Sākumlapa -... nav mūsu izstrādāts projekts!'' (avots: https://twitter.com/#!/FutbolaVirsliga/status/188757986552987648 )
2. ''Mūsu draugiem.lv lapa (http://draugiem.lv/futbolavirsliga) vēl ir tās pilnveidošanas stadijā un tiks prezentēta pēc neilga laika.'' (avots: https://twitter.com/#!/FutbolaVirsliga/status/188758353697177600 )
, 2012-04-08 13:01, pirms 12 gadiem
LFF mājas lapā spēles protokolā divus vārtus Jelgavas labā guva Žatkins,šeit Kozlovs.Kā tad bija īstenībā?
, 2012-04-08 13:04, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: LFF mājas lapā spēles protokolā divus vārtus Jelgavas labā guva Žatkins,šeit Kozlovs.Kā tad bija īstenībā?
Kozlovam bija vieni vārti, Žatkinam divi.
, 2012-04-08 13:13, pirms 12 gadiem
No rīta laukums bija pilnīgi balts, bet jau no kādiem 10 sāka gatavot mačam. Sākumā iztīrīja līnijas, pēc tam ar lāpstām visu laukumu. Nu jau tīrs, bet cik sauss, kas to lai zina.

FKV karogs pusmastā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-08 13:26, pirms 12 gadiem
>>>anjo
Paldies!
Slēpts komentārs: bondža
, 2012-04-08 13:53, pirms 12 gadiem
varu saderet ka spele saksies ar pieminu Bespalovam
, 2012-04-08 13:56, pirms 12 gadiem
fk-bk ventspils rakstīja: varu saderet ka spele saksies ar pieminu Bespalovam
Pirms visām 3.kārtas spēlēm tiks ieturēti klusuma brīži, godinot mūžībā aizgājušo FK ,,Ventspils'' prezidentu Juriju Bespalovu.
https://twitter.com/#!/FutbolaVirsliga/status/188540353735954432
, 2012-04-08 15:18, pirms 12 gadiem
Nāves ēnā rakstīja: KĀPĒC JOPROJĀM NAV V;ARTU GUVĒJU TABULAS?!
1.Yosuke Saito, Gulbene, 3 (1)
2.Alans Sineļnikovs, Skonto, 2
2.Edgars Kārkliņš, Daugava R, 2
2.Vladislavs Kozlovs, Jelgava, 2
2.Oļegs Žatkins, Jelgava, 2
2.Andrejs Siņicins, Skonto,2 (2)
7.Vladimirs Kamešs, Metalurgs, 1
7.Valērijs Afanasjevs, Metalurgs, 1
7.Ritus Krjauklis, Metalurgs, 1
7.Michael Tukura, Ventspils, 1
7.Igor Tsigirlas, Ventspils, 1
7.Federico Martinez, Ventspils, 1
7.Georgii Ulyanov, Daugava D, 1
7.Jurijs Sokolovs, Daugava D, 1
7.Guntars Silagailis, Daugava D, 1
7.Ēriks Kokins, Daugava D, 1
7.Andrejs Kovaļovs, Daugava D, 1
7.Jairo Mosquera, Spartaks, 1
7.Patrick Twumasi, Spartaks, 1
7.Dmitrijs Halvitovs, FC Jūrmala, 1
7.Daniel Ola, FC Jūrmala, 1
7.Vadims Žuļevs, FC Jūrmala, 1
7.Artjoms Osipovs, FC Jūrmala, 1
7.Vadims Gospodarjs, Daugava R, 1
7.Georgi Diakvnishvili, Daugava R, 1
7.Vitālijs Ziļs, Daugava R, 1
7.Jurģis Kalns, Metalurgs, 1 (1)
7.Artjoms Osipovs, FC Jūrmala, 1 (1)
7.Tadas Labukas, Skonto, 1 (1)
7.Valērijs Redjko, Jelgava, 1 (1)

FS/Metta vēl nav guvuši nevienus vārtus
Daugava D, Metalurgs, Ventspils un Metta nospēlējuši 1 spēli mazāk kā pārējie
Iekavās norādīti vārti, kuri gūti ar 11 m.s. sitienu
, 2012-04-08 15:23, pirms 12 gadiem
fk-bk ventspils rakstīja: varu saderet ka spele saksies ar pieminu Bespalovam
Un uz ko tu gribi derēt? tas tak tikai loģiski, ka tā arī būs!
, 2012-04-08 16:10, pirms 12 gadiem
Spēle pēc liepājnieku iniacitīvas-atcelta...sēras!!!
, 2012-04-08 16:10, pirms 12 gadiem
mjaa machu tomer atcela.
, 2012-04-08 16:11, pirms 12 gadiem
Spēle pārcelta uz vēlāku laiku!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-08 17:56, pirms 12 gadiem
Mettai ar Daugavu laikam 1-1.
Kristaps Blanks. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC

Tukumnieks Blanks un Virslīgas līdere "Riga" kārtas ievadā viesosies Tukumā

"TonyBet" Virslīgas septītā kārta futbolā sāksies ar vienu spēli otrdienas vakarā starp "Tukums 2000"/"Telms" un "Riga" komandām. Cīņas sākums gaidāms plkst. 17.30, tiešraide portālā Sportacentrs.com un kanālā TV4.
"Valmieras" kapteinis Daniels Balodis. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
101

Algas ilgi nesaņēmušie "Valmieras" spēlētāji boikotē treniņu

Latvijas nosacīto lielbudžeta klubu vidū ir arī "Valmiera", taču par tās algu grūtībām ik pa laikam tiek dzirdēts ne pirmo sezonu. Kā savā Patreon ziņo futbola apskatnieks Edmunds Novickis, valmieriešu spēlētāji šorīt neieradās uz atjaunošanās treniņu, tādējādi cerot paātrināt vadības reakciju.
Luka Silagadze. Foto: Jānis Līgats
29

Silagadze iesit un nesvin, "Liepāja" no Valmieras mājās ved trīs punktus

Šodien Latvijas futbola Virslīgas sestās kārtas noslēdzošajā spēlē "Liepāja" izbraukumā ar 1:0 pārspēja "Valmieru". Pirmā puslaika izskaņā realizējot soda sitienu, vienīgos vārtus guva Luka Silagadze, kurš iepriekš trīs sezonas pavadīja "Valmieras" kreklā.