Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Virslīgā 156 vārtus guvušais Karlsons plāno beigt profesionālo karjeru

Virslīgā 156 vārtus guvušais Karlsons plāno beigt profesionālo karjeru
Šai spēlē Staicelē pret Valmieru Ģirts Karlsons, iespējams, guva savus pēdējos divus vārtus Virslīgas karjerā. Foto: Jānis Līgats.

37 gadus vecais Ģirts Karlsons sarunā ar Sportacentrs.com atzinis, ka, visticamāk, futbolu profesionāli vairs nespēlēs.

Ģirts Karlsons: "2017. gada vasarā pārcēlos no "Ventspils" uz "Liepāju" un jau toreiz Mārim [Verpakovskim] teicu, ka savas dzimtās pilsētas komandā plānoju beigt karjeru. Tagad, kad "Liepāja" ar mani nepagarināja līgumu, par 90% apgalvošu, ka neturpināšu karjeru."

Karlsons, beidzot karjeru, saskata gan pozitīvos, gan negatīvos aspektus: "Žēl, ka par līguma nepagarināšanu uzzināju tikai pirms pēdējās kārtas spēles. Ja būtu zinājis to agrāk, iespējams, kaut kas būtu bijis citādi - piemēram, aizvadītu atvadu spēli [līdzīgā situācijā esošajam Kristapa Grebim tāda tika noorganizēta - aut.]. Esmu tomēr nesis pilsētas vārdu pasaulē un kaut ko Liepājai devis. No pozitīvās puses - uzskatu, ka savu pēdējo sezonu nospēlēju labā līmenī, kļuvu par "Liepājas" rezultatīvāko spēlētāju [ar 10 vārtiem Karlsons 2018. gadā bija Virslīgas sestais labākais vārtu guvējs, otrs labākais starp Latvijas futbolistiem un labākais "Liepājas" rindās - aut.]. Visu savu karjeru pret futbolu esmu attiecies profesionāli, ko pierāda, ka 37 gadu vecumā varēju aizvadīt sezonu tādā līmenī."

Karlsons vien nosmej, kad izdzird ideju par spēlēšanu Viktora Dobrecova vadītās "Grobiņas" sastāvā: "Vispirms man pēc iespējas ātrāk jātiek skaidrībā ar savu dzīvi pēc futbolista karjeras beigām. Šobrīd vēl esmu neziņā par savu nākotni." Zuntnera piedāvājums strādāt "Liepājā" par uzbrucēju treneri? "Mācos treneru kursos, taču neesmu drošs, ka vēlos strādāt par treneri. Bet tas, ka gribētu palikt sportā, ir viennozīmīgi." Ģirts atzīst, ka viņam ir svarīgi atrast savu vietu pēc futbolista karjeras beigām - pirmkārt, jāatgūstas psiholoģiski, noslēdzoties vienam dzīves posmam, otrkārt, karjeras laikā nav izdevies atlicināt milzu bagātību, kas tagad ļautu dzīvot, par nākotnes ienākumiem nedomājot.

Atgriežamies arī mazliet pie 2018. gada sezonas, kad Karlsons kļuva par "Liepājas" rezultatīvāko spēlētāju pat par spīti tam, ka 28 kārtu turnīrā pamatsastāvā izgāja nieka sešas reizes, bet 11 spēlēs netika laukumā vispār. Karlsons pavisam no aprites izkrita, kad uz brīdi par galveno treneri kļuva argentīniešu speciālists Karloss Dario Aurelio un uz Liepāju tika atvesta virkne, Ģirtaprāt, līmenim neatbilstoši leģionāri. Karlsons uzskata, ka viņa personā atrasts grēkāzis, lai sezonas svarīgā brīdī, iespējams, sapurinātu komandu. Kad par treneri kļuva Gordons Jangs, Karlsons atgriezās ierindā.

Karjeras laikā Latvijā Karlsons četras reizes pārstāvējis "Liepājas metalurgu" (divi Virslīgas tituli un Latvijas kauss), bet pa reizei "Ventu", "Ventspili" (Virslīgas tituls) un karjeras noslēgumā "Liepāju". Ārzemēs Karlsons spēlējis Krievijas "Shinnik", Nīderlandes "De Graafschap", Azerbaidžānas "Inter" (kļuva par šīs valsts čempionu), Indonēzijas "Pro Duta" un Baltkrievijas "Neman". Latvijas izlasē 51 spēlē guvis deviņus vārtus.

Virslīgas visu laiku rezultatīvākie spēlētāji

VFutbolistsVārti
1.Mihails Miholaps210
2.Vits Rimkus176
3.Viktors Dobrecovs169
4.Ģirts Karlsons156
5.Kristaps Grebis133
6.Gatis Kalniņš106
7.Aleksandrs Katasonovs105
8.Jurģis Kalns83
9.Vitālijs Astafjevs79
10.Vladimirs Babičevs76

, 2019-02-08 09:44, pirms 5 gadiem
Varbūt Valmierā vēl sezonu uzspēlēt?
, 2019-02-08 10:00, pirms 5 gadiem
, 2019-02-08 10:14, pirms 5 gadiem
Valmierā turpināt, un kļūt par līgas labāko snaiperi !
, 2019-02-08 11:25, pirms 5 gadiem
Ģirts noteikti var vēl kādā virslīgas komandā uzspēlēt!
Bet Liepājas komandas vadība ar Ģirtu izrīkojās ļoti neglīti!
Vēl jau Liepājā bija Verpakovskis, kad lēma , vai tad to koleģiāli visi nevarēja apspriest, nevis ja kādam trenerim galvā ieskrēja ideja neturpināt ar Ģirtu sadarbību!
, 2019-02-08 13:58, pirms 5 gadiem
Nu, Verpis jau tomēr varēja nokārtot to atvadu spēli. Lai gan abas pēdējās pagājušas sezonas VL spēles bija ārkārtīgi nozīmīgas punktu izteiksmē..
Tagad, kad austrumu kaimiņš vadībā, Karlsonam karjera Liepājā notiekti ir beigusies uz visiem laikiem..
Žēl, pagājušajā sezonā karjeru beidza 3 vieni no labākajiem VL bombardieriem vēsturē.
, 2019-02-08 14:11, pirms 5 gadiem
Vēl jau varēja Ģirts uzspēlēt virslīgā,līdz Dobrika rekordam palika vien padsmit vārti,ko sezonas laikā ar savām snaipera dotībām varētu pārspēt.
, 2019-02-08 14:12, pirms 5 gadiem
Tā tā paaudze aiziet palēnām, Grebis, Kļava, Karlsons! Žēl, Ģirts bija vienīgais no FKL ko varēja regulāri redzēt trenējoties vienatnē pa brīvdienām.
, 2019-02-08 14:16, pirms 5 gadiem
Domāju, Valmiera būtu visai labs variants. Jaunajiem tāds pieredzējs spēlētājs varētu daudz dot, arī Kalniņu aizvietot. Bet vai tik tālu gribēs rauties?
, 2019-02-08 14:23, pirms 5 gadiem
Brīžam jau pārsteidz mūsu klubu nevērīgā attieksme pret saviem nopelniem bagātiem veterāniem.Tieši no kluba puses ir jānāk spēlētājam piedāvājums nospēlēt atvadu maču,nevis otrādi.Snaiperu sarakstā pirmajā desmitniekā pieci spēlētāji,kuri savas karjeras ilgāko laiku aizvadījuši Liepājā,bet manuprāt tikai Grebim bija atvadu spēle.
, 2019-02-09 01:50, pirms 5 gadiem
5 no top 8 Liepājnieki!
Nekas - fani nāks klāt, uzsitīs pa plecu.
, 2019-02-09 14:37, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Nu, Verpis jau tomēr varēja nokārtot to atvadu spēli. Lai gan abas pēdējās pagājušas sezonas VL spēles bija ārkārtīgi nozīmīgas punktu izteiksmē..
Tagad, kad austrumu kaimiņš vadībā, Karlsonam karjera Liepājā notiekti ir beigusies uz visiem laikiem..
Žēl, pagājušajā sezonā karjeru beidza 3 vieni no labākajiem VL bombardieriem vēsturē.
Mārelis komandu jau bija pārdevis un neko vairs nevarēja nokārtot.
, 2019-02-10 23:15, pirms 5 gadiem
Vai Ģirts vēl apsver variantus par spēlēšanu kādā citā Virslīgas komandā? Pērn parādīja, ka pulveris ne tuvu vēl nav sauss un domāju, ka tam pašam Spartakam uzbrukumā garajā galā noderētu pastiprinājums. Tai pašai Jelgavai varētu noderēt tagad, kad Kurtišs ir traumēts un ārā uz ilgu laiku. Atcerēsimies, ka Paharam simpatizē Karļika spēle - tieši pie Mariana Karļiks vēl paguva atgriezties un uzspēlēt izlasē pēc vairāku gadu pātraukumā.

Lai kā arī būtu, ir skaidrs, ka daudzi tik kvalitatīvi vietējie spēlētāji kā Ģirts, kurus varētu iegūt brīvo aģentu statusā, apkārt vairs nemētājas. Karļiks ir Liepājas un visa Latvijas futbola viens no pēdējo laiku labākajiem uzbrucējiem - visu cieņu par paveikto, taču ļoti ceru Karļiku vēl šogad redzēt laukumā.
, 2019-02-10 23:18, pirms 5 gadiem
Gaidāmās sezonas laikā tad varētu pienācīgāk pārdomāt, ko darīt tālāk savā karjerā, atgriezties pie idejas par atvadu spēles aizvadīšanu un līdzīgi kā šogad Žigajevs un Grebis saņemt LFF atzinību par ieguldījumu Latvijas futbolā jeb, citiem vārdiem sakot, aiziet no profesionālā futbola pienācīgi un ar godu.
Andris Riherts. Foto: Eduards Grencmanis

Futbola Virslīga atgriezīsies ar ''Jelgavas'' un ''Mettas'' maču

Šodien plkst. 16:00 gaidāma Latvijas futbola Virslīgas trešās kārtas pirmā spēle. Tajā ''Jelgava'' uzņems ''Mettu'', ko pagājušajā sezonā apspēlēja trīs reizes. Tiešraide kanālā TV4 un portālā ''Sportacentrs.com''.
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.