Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Šabalam pirmie vārti, "Riga" uzveic "Daugavpili"

Andrejs Siliņš

Šabalam pirmie vārti, "Riga" uzveic "Daugavpili"
Valērijs Šabala
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Valērijam Šabalam gūstot savus pirmos vārtus kopš pievienošanās komandai, "Riga" Ziemas kausa spēlē otrdien ar rezultātu 3:1 sakāva "Daugavpili".

Abām komandām šī bija pirmā spēle šī gada Ziemas kausā, bet jau pirms mača bija skaidrs, ka "Riga FC" ir izteikta favorīte. Rīdzinieki laukumā sūtīja savu labāko sastāvu, kamēr daugavpiliešiem sastāvā bija pat septiņi nepilngadīgi futbolisti. "Riga" rindās pirmo reizi pamata sastāvā devās Latvijas izlases uzbrucējs Valērijs Šabala.

Jau no spēles pirmajām minūtēm pārsvars piederēja rīdziniekiem. Desmitajā minūtē Pētersons saņēma piespēli soda laukumā un izdarīja sitienu, taču bumba trāpīja Šabalam un mainīja virzienu projām no vārtiem, turklāt Valērijs atradās aizmugures stāvoklī. 14. minūtē netālu no soda laukuma rīdzinieki tika pie brīvsitiena, bet Kurakina sitienu atvairīja daugavpiliešu vārtsargs atvairīja. Brīdi vēlāk pēc stūra sitiena Gorkšs ar galvu adresēja bumbu Šabalam, kurš ar galvu sita bumbu vārtos, tomēr vārti netika skaitīti, jo Valērijs atkal bija aizmugurē.

24. minūtē "Riga" daugavpilietis Oļegs Timofejevs atklāja spēles rezultātu, no labās malas soda laukumā ar ārkārtīgi spēcīgu sitienu raidot bumbu garām Vjačeslavam Serdcevam - 1:0. Vēl pēc pāris minūtēm Šabala neizmantoja vēl vienu labu iespēju gūt savus pirmos vārtus. 32. minūtē Šabalam beidzot izdevās atklāt savu rēķinu - pēc saasinājuma vārtu tuvumā Šabala leca augstāk par aizsargu un ar galvu sita bumbu vārtos, panākot jau 2:0. Minūti vēlāk Gorkšs pārkāpa noteikumus netālu no savas laukuma puses stūra un pēc brīvsitiena ar galvu bumba tika raidīta tikai nedaudz pāri "Riga" vārtiem. Rīdziniekiem bija vēl vairākas labas iespējas, tomēr puslaiks noslēdzās ar 2:0.

Uz otro puslaiku "Riga" veica masīvas spēlētāju maiņas, laukumā paliekot vien dažiem spēlētājiem no tiem, kas aizvadīja pirmo puslaiku. Piecas minūtes pēc mača atsākšanās viens no uz maiņu nākušajiem Turkovs ar spēcīgu sitienu satricināja daugavpiliešu vārtu stabu. 68. minūtē pēc kārtējā "Riga" stūra sitiena bumba nonāca pie Oļega Laizāna, kurš ar spēcīgu sitienu raidīja bumbu tikai nedaudz pāri vārtiem. Brīdi vēlāk Ričards Žaldovskis pēc centrējuma no labās malas ar galvu raidīja bumbu rīdzinieku vārtos, atjaunojot intrigu - 1:2.

"Riga" gan arvien piederēja pārsvars un mača izskaņā izdevās to arī apliecināt ar vēl vieniem gūtiem vārtiem. Pēc stūra sitiena bumba nonāca soda laukumā un tur burzmā veiklākais bija Daniils Turkovs, panākot 3:1. Ar tādu rezultātu spēle arī noslēdzās.

Riga - Daugavpils 3:1 (2:0)
Vārti: Timofejevs 24', Šabala 32', Turkovs 85' - Žaldovskis 70'
"Riga" pamatsastāvs: Ozols, Kurakins, Gorkšs, Ndongs, Timofejevs, Jeņins, Bogdaškins, Kovaļovs, Zjuzins, Pētersons, Šabala.
"Daugavpils" pamatsastāvs: Serdcevs, Skrebelis, Ļitvinskis, Ivanovs, Snārskis, Borisovs, Vērdiņš, Volkovs, Bovins, Žaldovskis, Urbāns.

     [+] [-]

, 2017-02-07 15:09, pirms 7 gadiem
lai nu ka Daugavpils tomer bija skatamaka par ''Babite Dinamo''
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-02-07 15:20, pirms 7 gadiem
Kādi jaunumi saistībā ar Riževski, Bezuščonoku, Klimašēviču un V. Fjodorovu - kāds paliks BFC? BFC ir meistarīgi jaunieši, domāju arī ar šādu sastāvu būs vieni no favorītiem 1. līgā.

     [+] [-]

, 2017-02-07 15:27, pirms 7 gadiem
Skatāmāka?

  -1 [+] [-]

, 2017-02-07 15:32, pirms 7 gadiem
Gorkšs turpina "Liepājas stilā" darboties.Rīga arī būs iegrābusies.Kāpēc nerāda Ventspils -Liepājas spēli?Tur jau 3-0 Liepājas labā...

  +1 [+] [-]

, 2017-02-07 15:39, pirms 7 gadiem
Noskatījos puslaiku, drausmīga kvalitāte bumbas kontrolē, apstrādē, piespēlēs...

  +3 [+] [-]

, 2017-02-07 15:48, pirms 7 gadiem
Būtībā garlaicīga spēle,kas gāja uz vieniem vārtiem,par ko arī liecina bumbas kontroles procents 72 pret 28 par labu Riga.Daugavpils taktika bija vienkārša,visi sēž aizsardzībā ar retiem pretuzbrukumiem.Pārsteidza kas cits,Riga spēlētāju meistarības līmenis izrādījās vienlīdzīgs ar septiņpadsmitgadīgiem jauniešiem.Var jau teikt ,ka trūka motivācijas un spēle ir maznozīmīga,bet visi taču ir profesionāļi.Skatoties uz valstsvienības spēlētājiem škiet logisks ir Latvijas zemais reiings.

     [+] [-]

, 2017-02-07 18:25, pirms 7 gadiem
reikons rakstīja: Kādi jaunumi saistībā ar Riževski, Bezuščonoku, Klimašēviču un V. Fjodorovu - kāds paliks BFC? BFC ir meistarīgi jaunieši, domāju arī ar šādu sastāvu būs vieni no favorītiem 1. līgā.
Cik dzirdēts tad Bezuščonoks tuvākajā laikā nespēlēs,veselības problēmas,bet par pārējiem nav ne jausmas.