Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Žuniors tuvu pārejai uz "Maccabi", Šabala pievienojas "Skonto"

Žuniors tuvu pārejai uz "Maccabi", Šabala pievienojas "Skonto"
Žuniors
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

2010. gada labākais LMT Virslīgas jeb Latvijas futbola čempionāta uzbrucējs, "Skonto" pārstāvošais brazīlietis Žuniors, visticamāk, karjeru turpinās Izraēlas čempionāta vienībā Haifas "Maccabi". "Skonto" ģenerāldirektors Andrejs Baharevs pastāstīja arī par citiem jaunumiem klubā.

Vakar 21 gadu vecais Žuniors ieradies Izraēlā un šodien aizvadījis treniņu kopā ar Haifas "Maccabi". Izraēlas vicečempionei radušās problēmas priekšējā līnijā, tāpēc "Skonto" uzbrucēju plānots īrēt līdz sezonas beigām (citiem vārdiem - līdz vasarai) ar iespēju futbolista līgumu izpirkt pavisam. Ja nekas nenoies greizi, tuvākajā laikā būtu jāparādās oficiālai informācijai par panākto vienošanos, pagaidām gan visi dokumenti nav nokārtoti, Sportacentrs.com informēja Baharevs.

Interesanti, ka no "Skonto" uz Haifas "Maccabi" 2009. gada vasarā pārcēlās arī gruzīnu uzbrucējs Vladimirs Dvališvili, kurš, pateicoties tieši rezultatīvajai spēlei Virslīgā, izpelnījās ārvalstu futbola klubu uzmanību. Šobrīd gan gruzīns ir savainots un nespēlēs līdz februāra beigām. Žuniors uz Latviju pārcēlās 2008. gadā no kipriešu "Anorthosis", sākotnēji "Olimpā" un arī "Skonto" Pola Ešvorta vadībā spēlējot aizsarga pozīcijā. Pagājušajā sezonā brazīlietis ar 18 vārtu guvumiem dalīja LMT Virslīgas rezultatīvākā spēlētāja godu ar liepājnieku Denisu Rakelu.

"Skonto" uzbrucēju līniju savukārt papildinājis 16 gadus vecais Valērijs Šabala, kurš pērn "Olimpa" sastāvā guva sešus vārtus. Tāpat uz pārbaudes laiku rīdziniekiem pievienojies 21 gadu vecais turku pussargs Suats Bašs, kurš var darboties arī uzbrucēja pozīcijā. Bašs ir Vācijas futbola kluba Bīlefeldes "Arminia" audzēknis, savulaik spēlējis arī Turcijas U-19 izlasē, bet viņa pēdējais klubs ir "Assyriska" (Zviedrijas 2. līga).

Izmantotie resursi:
sport5.co.il
חיפה חיפה | כל מה שקורה בחיפה


, 2011-02-07 18:15, pirms 13 gadiem
Protams novēlu Blankam veiksmīgu un beztraumu sezonu, tomēr viņš ir traumatisks, tā kā reāli Skonto var būt ļoti lielas problēmas priekšējā līnijā
, 2011-02-07 18:21, pirms 13 gadiem
nu ko, lv klubi paliek bez labiem spēletājiem
, 2011-02-07 18:24, pirms 13 gadiem
Kaspiņš rakstīja: nu ko, lv klubi paliek bez labiem spēletājiem
Tas ir tikai normāli. Pat Francijas, Portugāles un Krievijas grandi nespēj noturēt savus labākos spēlētājus.
, 2011-02-07 18:35, pirms 13 gadiem
Vismaz tagad vairak interesejas arzemju klubi par musu klubu speletajiem...! Tas tikai priece..
, 2011-02-07 18:36, pirms 13 gadiem
Karaušausks atnaks attpakalj uz Skonto man ta liekas
, 2011-02-07 18:53, pirms 13 gadiem
Kristapam iespeja sevi pieradit,jauki.
, 2011-02-07 18:56, pirms 13 gadiem
Pagājušajā sezonā brazīlietis ar 18 vārtu guvumiem dalīja LMT Virslīgas rezultatīvākā spēlētāja godu ar liepājnieku Denisu Rakelu.

Kāda vietu dalīšana?
Bija tikais viens rezultatīvākais,un tas bija Rakels!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-07 19:08, pirms 13 gadiem
Kas tie ir par līdzjutējiem, kuri būtu atgriežami.
Vai tie mūsu futbola ultras, bruņojušies ar blj.... nah....su.......
Citu daudz nebija, reti kad.
, 2011-02-07 19:09, pirms 13 gadiem
Grebis bez darba...
, 2011-02-07 19:54, pirms 13 gadiem
o! tas jau ir retums, lai ari no otrā sastāva, tomēr no II Bundeslīgas Suat Bas
, 2011-02-07 20:05, pirms 13 gadiem
thonaxs rakstīja: Vismaz tagad vairak interesejas arzemju klubi par musu klubu speletajiem...! Tas tikai priece..
Latvija ir pārāk liela čuhņa Eiropas futbolā, lai kāds no ārzemēm interesētos. Te strādā aģenti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-07 20:13, pirms 13 gadiem
Ziņu par Šabalu sen gaidīju. Taču bažījos arī: kaut nu puisi nesamocītu, viņš vēl tik jauns!
, 2011-02-07 20:27, pirms 13 gadiem
Angelitos#22 rakstīja: pasaki man, kur ir teikts ka dalīja vietu,.
abiem vienādi goli pēc skaita,
Skolā esi gājis?Diezgan elementāru lietu uzrakstīšu:

Ja valsts čempionātā divām komandām ,,A,, un ,,B,, beigu tabulā ir vienāds punktu skaits ,ir šie papildus kritēriji,pēc kuriem tiek noteikts valsts čempions,labāki papildus rādītāji ir ,,A,, komandai.
Mēs taču neteiksim ka komanda ,,B,, dalīja čempiona nosaukuma godu ar kamandu ,,A,,!Jo čempions ir komanda ,,A,,!

Šeit tas pats. Papildus kritēriji bija labāki Rakelim(no spēles vairāk gūti vārti),tātad Rakels bija rezultatīvākais,un nekāda dalīšana.

To teikumu varēja apm. tādu rakstīt:
Pagājušajā sezonā brazīlietis guva tikpat vārtus, cik čempionāta rezultatīvākais futbolists Rakels

Pret šādu sastādītu teikumu nebūtu pretenziju!
, 2011-02-07 20:28, pirms 13 gadiem
Tas jau paliek smieklīgi 16 gadīgu pacančiku paņem Karašauska vietā... Vēl pie tam tikai 1 sezonu aizvadījis un izcēlies ar 6 goliem, domāju, ka lietderīgāk būtu bijis vēl vienu sezonu nospēlēt iekš Aļimpa. Veiksmi Šabalam, cerams Blanku izkonkurēs!
, 2011-02-07 20:46, pirms 13 gadiem
Andris5 rakstīja: Skolā esi gājis?Diezgan elementāru lietu uzrakstīšu:

Ja valsts čempionātā divām komandām ,,A,, un ,,B,, beigu tabulā ir vienāds punktu skaits ,ir šie papildus kritēriji,pēc kuriem tiek noteikts valsts čempions,labāki papildus rādītāji ir ,,A,, komandai.
Mēs taču neteiksim ka komanda ,,B,, dalīja čempiona nosaukuma godu ar kamandu ,,A,,!Jo čempions ir komanda ,,A,,!

Šeit tas pats. Papildus kritēriji bija labāki Rakelim(no spēles vairāk gūti vārti),tātad Rakels bija rezultatīvākais,un nekāda dalīšana.

To teikumu varēja apm. tādu rakstīt:
Pagājušajā sezonā brazīlietis guva tikpat vārtus, cik čempionāta rezultatīvākais futbolists Rakels

Pret šādu sastādītu teikumu nebūtu pretenziju!
Jel sveiks mans draugs un cīņu biedrs. Pilnībā piekrītu, ka rakelu vajadzēja atzīt par rezulatīvāko, TAČU LFF noteikumos nav rakstīts, ka tiek skaitīts cik vārti gūti ar 11 m soda sitieniem, tāpēc reāli sanāk, ka abi ir rezultatīvākie. lai cik absurdi tas nebūtu!
Tik pat labi LFF varēja izdomāt, ka pendeles vispār netiek skaitītas pie vārtu guvumiem vai vēl kko mistisku, nu kā jau LFF!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-07 21:10, pirms 13 gadiem
ondulats rakstīja: Jel sveiks mans draugs un cīņu biedrs. Pilnībā piekrītu, ka rakelu vajadzēja atzīt par rezulatīvāko, TAČU LFF noteikumos nav rakstīts, ka tiek skaitīts cik vārti gūti ar 11 m soda sitieniem, tāpēc reāli sanāk, ka abi ir rezultatīvākie. lai cik absurdi tas nebūtu!
Tik pat labi LFF varēja izdomāt, ka pendeles vispār netiek skaitītas pie vārtu guvumiem vai vēl kko mistisku, nu kā jau LFF!
Labi Pamper zinu ka tas esi Tu,un ka Angelitos#22, Tu esi arī, to zināju!Tā kā teātris šovakar izpaliks!

Protams ļoti labi atceros,ka LFF nominēja abus, kā rezultatīvākos,nu skaidrs, lai arī skonta futbolistam tiek,tāpat Petrovičs personiski sevi nominēja, kā labāko treneri,nu šeit tas ir normāli,un ja piem. skonta dalītu 1-2 vietu ar FKV(noslēguma tabulā) ,bet pēc papildus kritērijiem skonta paliktu otrā, nemaz nebrīnītos ,ja tiktu abām komandām pasniegts kauss,jo šeit pie guņas, tas būtu pat normāli!
Tāpēc jau šī ir guņas līga,kura ir mēslos līdz ausīm,ko guņa ir personīgi sad***is !Un no šiem mēsliem ārā netiksim vēl ilgi!
, 2011-02-07 21:19, pirms 13 gadiem
Tas ir tikai normāli, ka labākie spēlētāji dodas prom no šejienes. Vēlreiz saku - te jāspēlē jaunajiem, lai progresētu, labākajiem jāpārceļas uz augstāku līmeni. Tā tas ir vienmēr un visur. Kāpnes uz augšu karjerā. Lai Žunioram veicas. Viņš tiešām ir ļoti pāraudzis šo līmeni. Un Izraēla viņam būtu ļoti laba vieta. Cerams, ka visu nokārtos.

Katrā ziņā interesants tas turku spēlētājs izskatās. Cerams, ka izdosies viņam sevi pierādīt. Bundeslīgas akadēmija. Cepuri nost. Droši vien savas prasmes viņam ir. Lai veicas.

Liels prieks par Šabalu. Tiešām talanrīgs un pēdējā laikā ļoti progresējis spēlētājs. 16 gados spēlēt čempionvienībā - tā nav joka lieta. Lai viņam veicas. Olimpā pērn bija līderis un šo pāreju bija pelnījis. Gaidu vēl ziņu arī par Elvi Stugli. Lai veicas pusim. Cerams, ka izaugs lietaskoks.
, 2011-02-07 21:28, pirms 13 gadiem
a kas ar Karašausku?
, 2011-02-07 21:34, pirms 13 gadiem
reikons rakstīja: Tas ir tikai normāli, ka labākie spēlētāji dodas prom no šejienes. Vēlreiz saku - te jāspēlē jaunajiem, lai progresētu, labākajiem jāpārceļas uz augstāku līmeni. Tā tas ir vienmēr un visur. Kāpnes uz augšu karjerā.
Bet lai jaunie labāk progresētu ,nepieciešams pēc iespējas spēcīgāks vietējais čempis,ja čempionāta līmenis strauji krītas,šaubos vai varam turpmāk cerēt uz jauno lielu progresu.
, 2011-02-07 21:39, pirms 13 gadiem
Pamper , ir jau vēls un sākas plusiņu un mīnusiņu laiks?
Saviem nikiem smērē ,,+,, ,man ,, - ,,!

Esi tik sašauts ka nosaucu Tavus nikus?Bet tie divi nav vienīgie ar kuriem rakstīji, šeit komentārus!
, 2011-02-07 21:40, pirms 13 gadiem
Andris5 rakstīja: Bet lai jaunie labāk progresētu ,nepieciešams pēc iespējas spēcīgāks vietējais čempis,ja čempionāta līmenis strauji krītas,šaubos vai varam turpmāk cerēt uz jauno lielu progresu.
Jaunie ir tie, kam jāspēlē. Viņi paši veido čempi.
, 2011-02-07 21:41, pirms 13 gadiem
NANI27 rakstīja: a kas ar Karašausku?
Laikam spēlēs Olimpā vismaz sezonas sākumā.
, 2011-02-07 21:54, pirms 13 gadiem
reikons rakstīja: Jaunie ir tie, kam jāspēlē. Viņi paši veido čempi.
Tas, ka jauniem jāspēlē tam piekrītu,bet nešaubos ka:
Savā sulā vāroties ,diez vai kas varētu sanākt !
Tāpēc simpatizēja Abramčiks,kurš 2009 g. uzticēja jaunajiem pēc tam ka puspamatsastāva LM vai nu devās citur spēlēt,vai bija arī savainojumi.
Savukārt Žigajevu ,Grigorčuks tai pašā gadā marinēja uz beņķa(mača beigās tikais laida laukumā),lūk tas gan neder,kaut Žigajevs bija viens no labākiem FKV.
, 2011-02-07 21:55, pirms 13 gadiem
Bano tikai mīkstie! rakstīja: saprotu, ka vajag naudu klubiem, bet ar šādu spēlētāju iztirgošanu skatītājus tribīnēs neatgriezt...
piekrītu par visiem 100%. kā parasti kluba vadība kritizē līdzjūtējus ka tie nenāk uz spēlēm, tajā pašā laikā katru sezonu gandrīz visi labākie leģionāri netiek noturēti LMT Virslīgā. un vietā tiek paņemts 16 gadus jauns čalis??? wtf
, 2011-02-07 23:30, pirms 13 gadiem
davix rakstīja: piekrītu par visiem 100%. kā parasti kluba vadība kritizē līdzjūtējus ka tie nenāk uz spēlēm, tajā pašā laikā katru sezonu gandrīz visi labākie leģionāri netiek noturēti LMT Virslīgā. un vietā tiek paņemts 16 gadus jauns čalis??? wtf
J,a bet kurš gan no Skonto funkcionāriem ir teicis, ka interesētu piesaistīt skatītājus? Ja kaut kas tiek darīts Jelgavā, vēl šur tur, tad tas, ka uz čempionu spēlēm nāk mazāk skatitāju, nekā reizes 15 mazākā pilsētā, nav jau tikai zemais(atkarībā ar ko salīdzina) līmenis te pie vainas.
Slēpts komentārs: suvass
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-08 08:08, pirms 13 gadiem
Tas ir labi, ka mūsu spēcīgākie futbolisti dodas uz ārzemēm! Tad Latvijā spēlēs vairāk jaunie un jo viņi vairāk spēlēs kopā ar večiem, jo ātrāk progresēs! Ne velti šis transfēra vilnis tā pa īstam sākās tad, kad Virslīgā sākās nopietnas problēmas ar finansēm. Interesanti, ka futbola aģents Baharevs tagad ir Skonto ģenerādirektors. Nesaku, ka tas ir slikti - vienkārši interesanti.
, 2011-02-08 21:06, pirms 13 gadiem
suvass rakstīja: Nu gan tu atradi baigo iemeslu, kāpēc neiet uz spēlēm. Eiropā tikai trīs līgās (plus Bayern) stiprākie klubi spēj noturēt savus pieprasītākos spēlētājus. Gan Portugālē, gan Nīderlandē, gan Francijā, gan arī Krievijā u.c. lielākos talantus novāc EPL, La Liga, Seria A utt klubi. Saprastu, ja neiešanu uz spēlēm attaisnotu ar vājo līmeni, bet kaut ko tādu...nu, beidz.
a no kā tavuprāt veidojās tas vājais līmenis?!? tu sākumā kautko noliedz, ko pēctam pats apgalvo. No tā, ka netiek piesaistīti jauni un arī noturēti esošie labie sportisti tas līmenis futbolam tieši krītās.

nav objektīvi te salīdzināt ar futbola klubu grandiem un pasaules futbola zvaigznēm. Ne ko tādu jau neprasu ne es, ne pārējie līdzjūtēji, lai te Messi spēlētu vai MU līmeņa klubi būtu. Mums te netiek noturēti spēlētāji, kas nepāriet uz tavām nosauktajām Pasaules TOP līgām, bet pat nevaram noturēt spēlētāju kas pāriet uz Iraēlas, Ukrainas un līdzīgu klubu līgām kas nozīmē ka viņi nav nekādi TOP futbolisti, bet vienkārši vidusmēra futbolisti un nekas vairāk.
, 2011-02-08 21:14, pirms 13 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Tas ir labi, ka mūsu spēcīgākie futbolisti dodas uz ārzemēm! Tad Latvijā spēlēs vairāk jaunie un jo viņi vairāk spēlēs kopā ar večiem, jo ātrāk progresēs! Ne velti šis transfēra vilnis tā pa īstam sākās tad, kad Virslīgā sākās nopietnas problēmas ar finansēm. Interesanti, ka futbola aģents Baharevs tagad ir Skonto ģenerādirektors. Nesaku, ka tas ir slikti - vienkārši interesanti.
ja nav leģionāru labu, tad jau nav tieši to veču no kā jaunajiem mācīties un ar ko kopā progresēt. Jo mazāk spēcīgu leģionāru jo vājāks futbola līmenis un mūsu jaunie nekādu dižo progresu te spēlējot tieši negūst. Te jau visi kuļās kā dīķī un domā ka baigi audzina jaunos un visi progresē, bet kad atbrauc ārstu un juristu amatieru klubs atvaļinājumā tad noliek mūsu komandu uz ceļiem

Kā tu domā kur būs labāks jauno talantu rezultāts: līgā kur ir 80% leģionāri un 20% jaunie vai kur ir 20% leģionāri un 80% jaunie. Man jau liekas, ka labāki talanti izaugs tieši starp tiem 20% jaunajiem kas izcīnīs savu vietu starp 80% leģionāru, nekā otrs variants, kur konkurence liela, bet ne spēcīga.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
8

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
"Grobiņa" svin Deivida Dobrecova vārtu guvumu. Foto: Aiga Veisa
121

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.