Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ārzemniekiem pēc Virslīgas pamešanas dzīve nav salda...

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Ārzemniekiem pēc Virslīgas pamešanas dzīve nav salda...
Patriks Tvumasi ir patīkams izņēmums - viens no retajiem, kam karjera pēc Virslīgas iet augšup...
Foto: Vladimir Shapovalov (ru.uefa.com)

Virslīgā katru gadu futbolu spēlē milzīga leģionāru gūzma. Viņi nāk un iet. Bet kur viņi paliek? Par to šai materiālā, mēģinot noskaidrot, kur ceļi aizveduši ārzemju futbolistus, kas pēdējo trīs gadu laikā uzspēlējuši Virslīgā.

Pirmkārt, par šī materiāla metodoloģiju. 1) Aplūkoti visi leģionāri, kas Virslīgā 2012.-2014.gadā (tātad gandrīz pilnas pēdējās trīs sezonas) nospēlējuši vismaz vienu minūti, bet šobrīd vairs nepārstāv Latvijas klubu jeb aizceļojuši tālāk pasaulē. 2) Ir tādi leģionāri, kas spēlējuši Latvijā pēdējo trīs gadu periodā spēlējuši vismaz divus gadus - tādā gadījumā gadu sadalījumā futbolists ir "zem" pēdējā gada, kurā spēlējis šeit. 3) Šai materiālā izmantoju soccerway.com datu bāzi un, ja par kādu spēlētāju informācijas šai bāzē nebija (bet bāze uzskaita patiešām visas kaut cik "normālās" līgas), tad ir atzīme "nav datu", kas reāli nozīmē, ka spēlētājs vai nu beidzis karjeru vai arī turpina spēlēt futbolu zemā līmenī. Tā kā kopējais leģionāru skaits ir bijis milzīgs un arī ļoti daudz tādu, par kuriem datu patiešām nav, šoreiz nepūlējos noskaidrot par katru šādu spēlētāju iemeslus, kāpēc futbols vairs netiek spēlēts nopietnā līmenī.

Kopējais secinājums ir īss un jau izteikts virsrakstā - pēc Virslīgas karjeras reti kuram izdodas tikt laba līmeņa turnīrā/komandā un var droši apgalvot, ka vismaz šobrīd minēto trīs gadu kontekstā Virslīga tomēr nav labākais placdarms, kuru izmantot, lai "paceltos gaisā". Šeit uzreiz nāk prātā Daiņa Kazakeviča teiktais attiecībā uz to, ka Latvijas U-21 izlasei jāizmanto tās retās iespējas pierādīt sevi izlašu futbolā: "[...] jo Latvijas čempionāta spēlēs diez vai klātienē būs skautu bari, kas jūs atlasīs un paņems uz augstāka līmeņa komandām. Ja šādas izdevības laidīsim garām, tad droši vien, ka daudzi no šiem spēlētājiem līdz pensijas vecumam arī spēlēs Latvijas čempionātā."

"Ventspils"
2012.
Mihails Badjautdinovs (Krievija). Nav datu.

Josuke Saito (Japāna). Vispirms vairāk nekā gadu pabija Krievijas Nacionālās līgā (turpmāk - KNL) „Ufa” komandā, tiesa, nospēlēja tur tikai 10 spēles (un tikai trīs pamatsastāvā). Pēdējo reizi „Ufa” sastāvā izgāja 2013.gada oktobrī kompensācijas laikā pret „Baltika” (toreiz pilna spēle gan Zjuzinam, gan Koliņko). Tagad „Ufa” spēlē Premjerlīgā, bet, protams, bez Saito. Japānis šobrīd pārstāv Baltkrievijas „Slutsk”, kas tostarp ar „Neman” (tajā spēlē Igors Tarasovs) cīnās par 7.vietu. 2012.gadā Tarasovs un Saito bija komandas biedri „Ventspilī”. „Slutsk” komandā Saito 11 mačos četri vārti, viņš jūlijā iekarojis arī BATE vārtus (1:3).

Maikls Tukura (Nigērija). Vispirms pārcēlās uz Rumānijas augstāko līgu, kur aizvadīja tikai piecas spēles, bet pēdējās divas sezonas uzturas Izraēlā, kur paguvis pārstāvēt divus klubus. Sākotnēji Tukura spēlēja pēc spēka otrajā līgā, tur šis pussargs pagājušajā sezonā guva septiņus vārtus (klubs ieņēma tikai 11.vietu) un tagad ir „paaugstināts” uz augstāko līgu, pārstāvot „Hapoel Petah Tikva”, kas pagājušajā sezonā arī spēlēja 2.līgā, ieguva 2.vietu un ceļazīmi uz augstāko līgu. Izraēlā tikai nupat sācies jaunais augstākās līgas čempionāts, un Tukura abās kārtas spēlēs iznācis sākumsastāvā. Komanda zaudēja ar 0:4 un 1:3.

Igors Gilmanovs (Krievija). Nav datu.

Eduards Suhanovs (Krievija). Šobrīd pārstāv KNL klubu „Volga”, kas pagājušajā sezonā izkrita no Premjerlīgas. Jaunajā sezonā piedalījies tikai trīs spēlēs, visās nākot uz maiņu. „Volga” ieņem tikai 14.vietu.

Kristians Džons Agoa (Nigērija). Nav datu.

Igors Cigirlašs (Moldova). 2012.gada sezonas pirmo pusi pavadīja Ventspilī, bet otro – Baltkrievijas „Gomel”, kas tajā sezonā ierindojās 4.vietā. 2013.gadā Cigirlašs spēlēja Kazahstānas „Astana” kreklā – 15 spēlēs divi vārti un vicečempiona tituls. Pēdējo maču gan viņš nospēlēja 2013.gada jūlijā. Tagad spēlē Ukrainā amatieru turnīrā…

2013.
Federiko Martiness (Urugvaja). No Ventspils viņu ceļš aizveda uz Bolīviju, kur Martiness pagājušajā sezonā augstākajā līgā 15 spēlēs (pamatsastāvā septiņās) iesita divus vārtus. Komandai 8.vieta no 12.

2014.
Vadims Jančuks (Krievija). Vēl šo sezonu sāka „Ventspils” sastāvā, bet tad guva smagu savainojumu, šķīrās no kurzemniekiem un ir bēdīgas ziņas, ka trauma dēļ Jančuks ir noslēdzis savu karjeru. Dzimtajā Sanktpēterburgā sācis strādāt jauniešu futbola sistēmā un paguvis sagādāt iespēju "Ventspils" mazajiem futbolistiem uzspēlēt starptautiskā turnīrā.

"Skonto"
2012.
Romans Amirhanovs (Krievija). Vispirms pārcēlās uz KNL klubu Habarovskas „SKA-Energia” (deviņas spēles), bet šosezon nospēlējis četrus mačus „Yakutia”, kas piedalās 2.līgas (pēc spēka trešā) turnīrā.

Aleksandrs Kukanoss (Krievija). Ļoti līdzīgs scenārijs. Vispirms KNL (viena spēle „Khimki”), pēc tam 2.līga, tiesa, tās pašas „Khimki” rindās, kas nokrita līmeni zemāk. Pēdējo spēli gan nospēlējis maijā, tagad piedalās amatieru turnīrā. Savulaik viņa kontā gandrīz 100 spēles Vladikaukāzas „Alania” (lielākoties KNL).

Adils Ibragimovs (Krievija). Vispirms nospēlēja pilnu sezonu Azerbaidžānas čempionātā „Sumqayıt” rindās (ticies aci pret aci ar Oskaru Kļavu), bet šosezon spēlē anektētās Krimas komandā SKChF „Sevastopol” Krievijas 2.līgā.

Bojans Giorgijevskis (Maķedonija). Gan pirms, gan pēc „Skonto” spēlējis tikai savā dzimtenē Maķedonijā. Pēc laika Latvijā nospēlējis 43 spēles Skopjes „Metallurg” rindās, iegūstot bronzu un sudrabu. Eiropas līgā pēc „Skonto” viņam astoņas spēles. Sevišķi veiksmīgi „Metallurg” ar Giorgijevski spēlēja šovasar – pārvarēja Andoras (3:0, 2:0) un Bosnijas komandu (0:0, 2:2) barjeras, līdz atdūrās pret Kipras „Omonia” (0:3, 0:1).

Serhijs Šmatovaļenko (Ukraina). Nav datu.

Minori Sato (Japāna). Vispirms nospēlēja pilnu sezonu Baltkrievijā Brestas „Dinamo” rindās (9.vieta), bet šogad spēlē Uzbekistānas klubā „Bunyodkor”, kas ieņem 4.vietu. 13.septembrī guva arī vārtus, kas viņam bija pirmie kopš Latvijas pamešanas (Virslīgā pēdējoreiz iesita 2011.gadā pret „Jelgavu”.

Hulio Rioss (Panama). Vispirms pārcēlās uz Grieķijas Superlīgu („Veria”), kur nospēlēja astoņus mačus (pamatsastāvā bija tikai reizi), plus divus mačus kausā, bet pēdējās divas sezonas spēlē savā dzimtenē Panamā, kur arī jau vienreiz paguvis nomainīt komandu. Divu gadu laikā Panamā Riosam 20 spēles. 21 gadu vecais futbolists pagājušajā gadā nospēlējis četras spēles Panamas U-20 izlasē.

Tads Labuks (Lietuva). Sākumā pārcēlās uz Maskavas „Torpedo”, spēlēja vienā komandā ar Edgaru Gauraču. Labukam „Torpedo” 10 spēles, nevienu gūtu vārtu. Šogad spēlē dzimtenē „Trakai” komandā, kas ieņem augsto 2.vietu aiz čempiones „Žalgiris”. Labukam astoņi gūti vārti, kas ir par četriem mazāk nekā 3.rezultatīvākajam spēlētājam līgā. Pēc perioda Latvijā nospēlējis divas spēles arī Lietuvas izlasē – 2012.gada rudenī pret slovākiem (1:1) un bosniešiem (0:3).

2013.
Pauļus Gribausks (Lietuva). Pievienojās „Trakai”, kur ir Labuka komandas biedrs. Nospēlējis gan tikai 10 mačus, 15 reizes paliekot rezervē aiz pieckārtējā Lietuvas čempiona Tada Kaunecka muguras.

Šotaro Okada (Japāna). Latvijā nospēlējis tikai septiņas spēles, šis japānis pārcēlās uz Polijas pēc spēka 3.līgu, kur 16 cīņās guva arī divus vārtus.

2014.
Ruslans Mingazovs (Turkmenistāna). Kā zināms, vēl arī 2013.gadu un lielāko daļu no šī gada sezonas pavadīja „Skonto”, bet šobrīd pievienojies Čehijas „Jablonec”, kuras sastāvā paguvis nospēlēt piecas spēles un gūt vienus vārtus.

"Daugava" D
2012.
Georgijs Uljanovs (Krievija). Nav datu.

Dmitrijs Polovinčuks (Krievija). Nav datu.

Matija Mihaļs (Horvātija). Pēc kļūšanas par Latvijas čempionu, nākamajā, 2013., gadā šis centra aizsargs nekur nopietnā līmenī nespēlēja (it kā esot spēlējis Horvātijas 3.līgā), bet šo sezonu sācis horvātu 2.līgā, četrās spēlēs „Gorica” sastāvā gūstot vienus vārtus.

Sergejs Jašins (Krievija). Arī izlaida 2013.gadu, bet šo sezonu sācis Krievijas 2.līgā (pēc spēka – trešā), kur „Dolgie Prudy” rindās viņam septiņās spēlēs vieni vārti.

Jurijs Mamajevs (Krievija). Latviju pameta 2012.gada vidū un jau paguvis pārstāvēt četras citas komandas. Vispirms Krievijas 2.līga, tad pacelšanās uz KNL (Sanktpēterburgas „Dinamo” deviņas spēles pagājušā gada pavasarī), vēlāk poļu 3.līga (Suvalku „Wigry”, kuru šobrīd, tikai spēlējot jau līgu augstāk, pārstāv Maksims Rafaļskis), bet tagad Lietuvas čempionāta vicelīdere „Trakai”, kurā ir daudz bijušo Virslīgas futbolistu.

Andrejs Streļcovs (Krievija). Nav datu.

Andrejs Caciucs (Moldova). Latvijā nospēlēja tikai 143 minūtes, vēlāk pārcēlās uz dzimteni Moldovu, kur ar „Speranta” izkrita no augstākās līgas.

2013.
Džozefs Eneakarhire (Nigērija). Futbolists, kurš vēl 2007.gadā spēlēja plecu pie pleca ar Maruānu Šamaku (protokola piemērs), pēc „Daugavas” nekur nav spēlējis. Vismaz datu nav.

Dragošs Militaru (Rumānija). Nav datu.

Bogdans Spataru (Rumānija). Pēc Latvijas pamešanas nospēlējis 16 mačus Rumānijas pēc spēka 2.līgā, guvis vienus vārtus.

Koihiro Izuka (Japāna). Aizbrauca uz Bulgārijas 2.līgu, kur aizvadīja sešas spēles, taču komanda „Akademik” izkrita uz 3.līgu.

Seržiu Žapalau (Moldova). Nav datu.

Ibrahims Babatunde (Nigērija). Nav datu.

Daniels Ola (Nigērija) un Stenlijs Ibe (Nigērija). Pēc Latvijas pamešanas Ola un Ibe nospēlēja attiecīgi sešas un piecas spēles Rumānijas 2.līgā vienā un tajā pašā komandā, pēdējo spēli aizvadot šī gada maijā/aprīlī. Vēlāk abi klubu pameta, jo nemaksāja algas. Ibe it kā gribējis atgriezties savā iepriekšējā klubā Prāgas "Bohemians" (kas šogad spēlē augstākajā līgā), tomēr neesot vienojies par nosacījumiem.

Mamuka Gongadze (Gruzija). 2012.gadā kļuva par labāko Virslīgas snaiperi, pabija Latvijā arī 2013.gadā, bet pagājušo gadu pabeidza Kutaisi „Torpedo”, astoņās spēlēs pagūstot sasist četrus vārtus. Komanda sezonu pabeidza 9.vietā, bet šosezon Gongadze pagaidām nav spēlējis, lai gan Gruzijas čempionāts jau startējis.

2014.
Giorgi Humarašvili (Gruzija). Nav datu.

Giorgi Čihradze (Gruzija). Nav datu.

Džamals Džaliašvili (Gruzija). Nav datu.

"Jelgava"
2012.
Dariuss Jankausks (Lietuva). Vispirms pārcēlās uz „Šiauliai”, šogad pārstāv „Kruoja”. Divu gadu laikā šis pussargs savā dzimtenē nospēlējis 45 spēles, guvis divus vārtus.

Rei Išikava (Japāna). Nav datu.

Okečukvu Onjeulo (Nigērija). Nav datu.

Serhijs Iļins (Ukraina). Pēc Jelgavas posma atgriezās dzimtenē, kur spēlē Ukrainas 2.spēcīgākajā līgā „Bukovyna” rindās. Deviņās spēlēs vieni vārti, šosezon komandai septiņās spēlēs tikai zaudējumi un pēdējā vieta.

Deivids Lukošis (Lietuva). Nav datu.

Keita Somailā (Mali). Pagājušajā gadā aizvadīja deviņas spēles „Dainava” vienībā Lietuvā.

2013.
Aleksandrs Lozovojs (Krievija). Nav datu.

Mindaugs Grigaravičs (Lietuva). Ja Latvijā šis lietuviešu pussargs divu gadu laikā 54 spēlēs guva nieka divus vārtus, tad šogad „Sūduvas” rindās Lietuvas čempionātā Grigaravičam 26 spēlēs septiņi vārti. Vienā no mačiem viņš kompensācijas laikā izrāva 4:3 uzvaru cīņā ar vicelīderi „Trakai”.

"Liepājas metalurgs"/"Liepāja"
2012.
Mindaugs Bagužis (Lietuva). Pēc Latvijas nākamos divus gadus šis aizsargs pavadījis Igaunijas „Kalev”, nospēlējot 58 spēles un gūstot trīs vārtus. Pagājušajā gadā komandai 3.vieta, šogad pagaidām 4.vieta. Šogad nospēlēja četras spēles arī Eiropas līgas kvalifikācijā – pret Somijas „Honka” (2:1, 2:3 papildlaikā) un Krievijas Premjerlīgas komandu „Krasnodar” (0:4, 0:5).

Toms Tamošausks (Lietuva). Kā zināms, pērn spēlēja Rīgas „Daugavā”, bet šogad pārstāv „Granitas”, kur atrodas vienā komandā ar Mihailu Ziziļevu. Atšķirībā no Latvijas futbolista starp diskvalificētajiem totalizatoru skandālā nenokļuva. Šeit gan jāuzver, ka Tamošausks nospēlējis tikai 12 spēles un pēdējoreiz spēlēja pavasarī. Iespējams, beidzis karjeru – esot manīts Lietuvas amatieru turnīros.

Ritis Leliūga (Lietuva). Latvijā uzspīdēja un pēc 2012.gada sezonas nākamos divus gadus pavadījis „Žalgirī”, kur kļuvis par čempionu (tūlīt arī otrreiz kārs kaklā zelta medaļu, šogad atlikušas formalitātes). Tiesa, šogad sezonu sācis raiti (11 spēles), kopš jūnija nokļuvis trenera nežēlastībā un vairs nav spēlējis, sēžot uz rezervistu soliņa. Kopā divos gados Leliūgam Lietuvas čempionātā 40 spēles un 12 gūti vārti. Pagājušā gada vasarā nospēlēja septiņas spēles Eiropas līgas kvalifikācijā – pret īru „St.Patricks” (2:1), armēņu „Pyuinik” (1:1, 2:0), poļu „Lech” (1:0, 1:2), austriešu „Salzburg” (0:5, 0:2), apstājoties soli no grupu turnīra. Iesita arī divus vārtus un vieni no tiem (1:2 Poznaņā pret bijušo Rudņeva komandu „Lech”) bija zelta vērtē, jo „Žalgiris” tika tālāk, pateicoties izbraukumā vairāk gūtiem vārtiem.

Luks Kohanausks (Lietuva). Pēc Latvijas posma 2012.gadā paguvis pārstāvēt trīs dažādas Lietuvas komandas – „Kruoja”, „Ekranas” un „Trakai”. Kopā pussargam 43 spēles un 14 vārti („metalurgu” sastāvā 12 spēlēs nevienu... tiesa, viņam Latvijā tikai viena spēle pamatsastāvā un kopā 230 minūtes). Šobrīd pārstāv vicelīderi „Trakai” un šosezon viņam tikai par vieniem vārtiem mazāk nekā 3.rezultatīvākajam visā turnīrā.

2013.
Vugars Askerovs (Azerbaidžāna). Devās uz savu dzimteni, vispirms pārstāvēja „Sumqayit” (12 spēlēs divi vārti), bet šosezon šis uzbrucējs sešās kārtās nospēlējis tikai 37 minūtes jaunpienācējā un pastarītē „Araz”.

2014.
Keisuke Hošino (Japāna). Nav datu.

Ivans Peha (Slovākija). Šovasar pārcēlās uz Rumānijas augstāko līgu, taču nospēlējis tikai divas spēles augustā „Otelul” rindās. Septembra sākumā pirmspēdējā vietā esošais rumāņu klubs paziņoja par šķiršanos no četriem spēlētājiem, tostarp Pehu.

"Spartaks"
2012.
Aleksandrs Nevokšonovs (Krievija). Nav datu.

Fransisko Serna (Kolumbija). Pagājušā gada oktobrī pāris spēlēs bija pieteikts Hondurasas augstākās līgas spēlēs, bet laukumā netika un par tālākām viņa gaitām datu nav.

Hairo Moskera (Kolumbija). Pagājušo sezonu šis pussargs nospēlēja KNL, aizvadot 29 spēles un gūstot trīs vārtus Belgorodas "Salyut" rindās, bet tālāk karjeru turpināja Kolumbijas 2.spēcīgākajā līgā, kur pārstāvējis divas dažādas komandas, no 2013.gada oktobrim līdz šim brīdim kopā šai līgā nospēlējot 30 spēles (divi vārti).

Djego Agudelo (Kolmubija). Nav datu.

Aleksandru (Brazīlija). Virslīgā nospēlēja tikai vienu spēli, bet pēc tam atgriezies dzimtenē, kur spēlējis Brazīlijas zemākajās līgās.

Karloss Rua (Kolumbija). No 2012.gada vasaras līdz 2013.gada rudenim daudz spēlējis KNL (Belgorodas "Salyut" un Naļčikas "Spartak"), bet šogad spēlē Kolumbijas 2.spēcīgākajā līgā "Llaneros" vienībā - 24 spēlēs četri vārti.

Hosē Mesa (Kolumbija). Šis pussargs jau otro sezonu pavada Panamas stiprākajā līgā, kur visas savas 13 spēles aizvadījis tieši šogad.

Žozefs Gjavū (Gana). Nav datu.

Mustafa Dabo (Senegāla). Šis uzbrucējs pirms Latvijas pabija Šveicē, Katarā, Apvienotajos Arābu Emirātos, tad atkal Šveicē, bet pēc Virslīgas pamešanas jau paguvis būt Azerbaidžānā, Turcijā un Malaizijā. Viņam patīk apceļot pasauli. Azerbaidžānā "Qabala" sastāvā septiņi mači, Turcijas 2.labākajā līgā seši mači, Malaizijas Superlīgā guvis trīs vārtus.

Jaroslavs Sokols (Ukraina). Pirms ierašanās Latvijā spēlēja Ukrainas 2.līgā, bet pēc Latvijas jau vairs tikai Ukrainas 3.spēcīgākajā līgā. Turklāt divarpus gadu laikā kopš Virslīgas pamešanas viņam nieka septiņas spēles.

Davids Kortess (Kolumbija). Virslīgā guva 12 vārtus 25 spēlēs, brīžiem spēlējot ļoti efektīgi. Pēc "Spartaka" posma devās uz KNL, bet laukumā "Salyut" rindās tā arī netika, vēlāk guva vienus vārtus 11 mačos Ekvadoras augstākajā līgā, bet tagad spēlē Kolumbijas 2.līgā, kur viņam 14 spēles un četri vārti.

Vafumbe Doso (Kotdivuāra). Nav datu.

Geraldu (Brazīlija). Atgriezies dzimtenē, nopietnā līmenī nav spēlējis.

Andrea Kasimiri (Itālija). Nav datu.

2013.
Duvans Kastanjeda (Kolumbija). Nav datu.

Patriks Tvumasi (Gana). Laikam jau viņš ir talantīgākais un augstākās kvalitātes (līdzās Mingazovam) pēdējo gadu leģionārs Virslīgā. Kazahstānas čempionātā "Astana" sastāvā viņam 17 spēlēs 12 vārti (pēdējo trīs nedēļu laikā iesitis vārtus tādām labi zināmām komandām kā "Aktobe" un "Shakhter"), kļuvis par Kazahstānas vicečempionu, ir ticis atzīts par turnīra mēneša labāko spēlētāju, Eiropas līgā šovasar palīdzēja "Astana" pārvarēt Zviedrijas AIK barjeru (1:1, 3:0), kā arī uzspēlēja pret Eiropas līmeņa grandu "Villarreal" (0:3, 0:4). Šī gada pavasarī uzspēlēja arī Krievijas Premjerlīgā Permas "Amkar" sastāvā, tur aizvadot sešas spēles.

Andrejs Ancibors (Ukraina). Nav datu.

Žantemirs Sobļirovs (Krievija). Ilgu laiku par viņu datu nebija, bet tieši nupat, septembra beigās un oktobra sākumā trīs mačos kopā nospēlējis 37 minūtes Krievijas pēc spēka 3.līgā Armaviras "Torpedo" sastāvā.

Daniels Garsija (Kolumbija). Nav datu.

Luiss Angulo (Kolumbija). Nav datu.

Rikardo Uljoa (Salvadora). Atgriezās Salvadoras augstākajā līgā, kur šogad nospēlējis 11 mačus un guvis vienus vārtus un nopelnījis vienu sarkano kartīti. Pirms Latvijas posma viņam bija arī trīs spēles Salvadoras izlasē, bet pēc tam vairs nav saukts.

2014.
Marko Perišičs (Bosnija un Hercegovina). It kā pārcēlies uz Lībijas(!) augstāko līgu, statistika nav pieejama.

Peters Domingess (Kolumbija). Devās uz Kolumbijas augstākās līgas klubu, bet statistika nav pieejama.

Aleksejs Sapogovs (Krievija). 2012./13.gadā Krievijas Premjerlīgā astoņus vārtus guvušais uzbrucējs, kurš uzspēlējis un guvis vārtus arī Krievijas B izlasē, dzīvi uztver vieglprātīgi un pēc trīs mēnešu amatieru līguma "atstrādāšanas" Jūrmalas "Spartakā" citam klubam pagaidām tā arī nav pievienojies.

Abdallahs Suallahs (Gana). Nav datu.

Adi Mehremičs (Bosnija un Hercegovina). Nav datu.

"Daugava" R
2012.
Andrejs Zadoiko (Ukraina). Nav datu.

Volodimirs Meļņiks (Ukraina). Nav datu.

Deivids Kapusts (Lietuva). Nav datu.

Stepans Hlubokijs (Ukraina). 2012.gada beigās nospēlēja sešas spēles Ukrainas 3.līgā.

Aleksejs Aleksejevs (Krievija). Pagājušajā gadā nospēlēja 11 spēles un guva divus vārtus Lietuvas čempionātā, „Banga” sastāvā (vieni pret čempioni „Žalgiri” 2:4 zaudējumā).

2013.
Vadims Gripa (Ukraina). Vēl pagājušajā gadā pārstāvēja Rīgas „Daugavu”, bet tad pēc ilgas pauzes devās uz Ukrainas 3.līgu, kur nupat septembrī nospēlējis divas spēles.

Lins Klimavičs (Lietuva). Spēlē jau daudzkārt pieminētajā Lietuvas čempionāta vicelīderē „Trakai”, kuras rindās aizsargam 29 spēles un trīs vārti. Izlaista tikai viena spēle diskvalifikācijas dēļ.

Ernests Veļulis (Lietuva). Pameta Latviju pagājušā gada vidū un 2013.gadā nospēlēja septiņus mačus dzimtenē „Atlantas” kreklā. Šogad pārcēlies uz „Granitas”, 28 spēlēs pussargs guvis veselus septiņus vārtus (arī 1:1 neizšķirtā ar pārliecinošo līderi „Žalgiri”), tomēr līdzās Ziziļevam ir starp diskvalificētajiem spēlētājiem totalizatoru skandālā.

Dominiks Galkevičs (Lietuva). Pērn nospēlēja četras spēles (tikai 96 minūtes) Baltkrievijas čempionātā, „Naftan” rindās, bet šogad arī spēlē „Granitas” (14 spēlēs trīs vārti). Starp diskvalificētajiem viņa vārda nav.

Toms Tamošausks (Lietuva). Skatīt „Liepājas metalurga” sadaļā.

Povils Lukšis (Lietuva). Pagājušo sezonu pabeidza Polijas 3.līgā Suvalku „Wigry” sastāvā, 11 spēlēs iesitot vienus vārtus. Komanda tika līgu augstāk (Suvalkus tagad pārstāv Rafaļskis), bet Lukšis šobrīd spēlē vien Lietuvas 2.līgā „Utenis” komandā un dara to rezultatīvi.

Tedijs Suračs (Horvātija). Atgriezās dzimtenē un spēlē Horvātijas 2.stiprākajā līgā „Dugopolje” komandā. Divu sezonu laikā tikai 15 spēles (un tikai divas pamatsastāvā), toties četri gūti vārti.

2014.
Valdemars Borovskis (Lietuva). Vienīgais "Daugavas" spēlētājs, kurš regulāri saukts un arī spēlējis Lietuvas izlasē (sakrājis 15 spēles, no tām 10, pārstāvot Rīgas klubu), nupat pārcēlies uz "Šiauliai", kuras rindās 4.oktobrī nospēlējis pirmo maču.

"Daugavpils"
2014.
Juta Kinovaki (Japāna) un Taisei Jamazaki (Japāna). Abi, visticamāk, beigs karjeras, jo pēc Latvijas neveiksmīgi esot atrādījušies Polijā un Vācijā, bet zemākajās līgās (runa par Vācijas 5.līgu) spēlēt nevēloties.

"Metta"/LU
Neviena leģionāra palīdzību kopš savas parādīšanās Virslīgā nav izmantojusi.

„Jūrmala”
2012.
Daniels Ola (Nigērija). Skatīt Daugavpils „Daugavas” sadaļā.

Mihails Milšins (Krievija). Nav datu.

Ulvi Gaibovs (Krievija). Nav datu.

Igors Birlovs (Krievija). Pēc Latvijas jau trešo gadu spēlē Krievijas 3.stiprākajā līgā, vispirms Novorosijskas „Chernomorets”, pēdējos divus gadus Brjanskas „Dinamo”. Kopā pussargam 49 spēles un seši vārti.

Mihails Misins (Krievija). Latvijā rezultatīvi spēlējušais uzbrucējs (35 gadi) pagājušā gada vasarā nospēlēja septiņas spēles Krievijas 3.līgā „Sever” komandā, par šo gadu datu nav.

Vjačeslavs Seleckis (Krievija). Nav datu.

2013.
Keisuke Ogava (Japāna). Vispirms bija pieraksts Serbijas Superlīgas klubā „Sloboda Užice” (nevienu minūti nenospēlēja), bet šogad pārstāv Taizemes „Chiangrai United” – jūlijā/augustā četras spēles valsts spēcīgākajā līgā.

Pāvels Orlovs (Krievija). Otro sezonu spēlē Krievijas 3.līgā „Nosta” komandā. Aizsargam 20 spēlēs trīs vārti.

Jurijs Kuļikovs (Krievija). Arī spēlē Krievijas 3.līgā – vispirms „Khimki” (20 spēles), šogad Jaltas „Zhemchuzhyna” (sešas spēles, vieni vārti).

Kirils Mikaeljans (Krievija). Nav datu.

Takaija Kavanabe (Japāna). Vispirms 15 spēles Melnkalnes augstākajā līgā (komandai 9.vieta no 12), pēc tam trīs spēles Bosnijas un Hercegovinas augstākajā līgā „Rudar” sastāvā, bet šobrīd ar šo pašu komandu spēlē līgu zemāk.

Sergejs Časovskis (Krievija). Vienīgā spēle, kas uzrādās pēc Latvijas, – šī gada 11.septembrī 28 minūtes Krievijas 3.līgā „Domodedovo” rindās.

Vladimirs Barmins (Krievija). Šī gada pavasarī četras spēles Krievijas 3.līgā „Syzran-2003” sastāvā.

Konstantīns Belovs (Krievija). Pusotra gada laikā 18 spēles Krievijas 3.līgā „Kolomna” un „Afips” sastāvā.

Josaku Tojošima (Japāna). Šī gada pirmajā pusē palīdzēja Melnkalnes „Berane” tikt augstākajā līgā, bet šoruden šai augstākajā līgā šai pašā komandā spēlē (pēdējā vieta šobrīd) – nospēlējis deviņas spēles un guvis divus vārtus.

Paulo Bunze (Portugāle). Nav datu.

Hideaki Takeda (Japāna). Pagājušajā gadā pārstāvēja „Jūrmalu”, bet par tālākām gaitām datu nav.

2014.
Hektors Romero (Argentīna). Nav datu.

Huans Manuels Huanma (Spānija). Nav datu.

Lukass Trekariči (Argentīna). Nav datu.

Orlando Bordons (Paragvaja). It kā pievienojies Argentīnas komandai "Torneo", kas spēlē tikai 6.līgā.

Kevins Gisi (Šveice). Nav datu.

„Gulbene”
2012.
Tošikazu Irije (Japāna). Pēc Latvijas 2012.gada beigās nospēlēja 14 spēles Polijas 2.stiprākajā līgā Lenčnas „Gornik” (tagad šī komanda spēlē Ekstraklasē), gūstot vienus vārtus, bet par tālākajām gaitām datu nav.

Šouhei Čučija (Japāna). Nav datu.

Šota Janagi (Japāna). Nav datu.

Damjans Kostkovskis (Polija). Nav datu.

Josuke Saito (Japāna). Skatīt „Ventspils” sadaļā.

Davids Cikarišvili (Gruzija). It kā pārstāv Gruzijas 2.stiprākās līgas līderi „Saburtalo”.

Rjota Išikava (Japāna). Nav datu.

Ki Jo Songs (Dienvidkoreja). Nav datu.

Rjoki Kozava (Taizeme). Nav datu.

Hideaki Takeda (Japāna). Skatīt „Jūrmalas” sadaļā.

„Ilūkste”
2013.
Gļebs Sočavo (Krievija). Nav datu.

Giorgi Humarašvili (Gruzija). Skatīt Daugavpils „Daugavas” sadaļā.

Džamals Džaliašvili (Gruzija). Skatīt Daugavpils „Daugavas” sadaļā.

Andrejs Bežonovs (Krievija). Nav datu.

Joki Kumada (Japāna). Šī gada februārī nospēlēja 10 minūtes Rumānijas augstākajā līgā „Gaz Metan” rindās, par tālākām gaitām datu nav.

Mamuka Gongadze (Gruzija). Skatīt Daugavpils „Daugavas” sadaļā.

Giorgi Tuhašvili (Gruzija). Pēc Latvijas pārstāvējis divas Gruzijas 2.līgas komandas „Bakhmaro” un „Chkherimela”. Pirmajā no tām 12 spēlēs sasita 11 vārtus.

Vai ārzemju futbolisti padara Virslīgas spēles kvalitatīvākas?

  • 74

  • 104

  • 38


Slēpts komentārs: sidlU

  +5 [+] [-]

, 2014-10-07 22:42, pirms 10 gadiem
Tas parāda, ka kvalitatīvi leģionāri Virslīgu pārstāv nelielā skaitā.

  +8 [+] [-]

, 2014-10-07 22:43, pirms 10 gadiem
tādus leģionārus, kas tiešām izceļas uz Virslīgas fona, vienkārši savāc spēcīgākas/bagātākas komandas nopietnākās līgās.

  -1 [+] [-]

, 2014-10-08 00:04, pirms 10 gadiem
skats patiesi bēdīgs, un godu nedara Virslīgas līmenim, ļoti daudzi vnk. ir zemas kvalitātes spēlētaji, tādi kas aizlāpa caurumus komandās, lai tik būtu vai atbrauc uz šejieni TOTO lietas kruķīt!

Vienīgais no visa patiesām garā saraksta daudz maz normāli spēlējošs un ja var teikt augstākā līmenī ir P. Tvumasi

  -2 [+] [-]

, 2014-10-08 00:09, pirms 10 gadiem
Bet ja ņemtu no visiem gadiem labākie leģionāri , tad tā aina nemaz super labaka nebūtu jo neesmu neko dzirdējis ka piemēram Nathan žuniors baigi būtu izsities, pēdējāis ko zinu ka itkā Austrijas augstākajā līga, nāca uz maiņām!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-10-08 02:35, pirms 10 gadiem
Ja tā paskatās, tad mūsējie vietējie puiši tiek labākos ārzemju klubos un līgās. Kaut vai tas pats Vaņins pa taisno uz Šveici no Ventspils, Bulvītis uz Šveici, Gauračs arī. Tāpat viens otrs uz Polijas Ekstralīgu tika. Tas pats Cauņa no Skonto uz CSKA, vai Siņeļņikovs no Čehijas līgas (ok, trauma, nevieksīgs scenārijs sanāca), Žuļevs no Jelgavas uz Ungārijas augstāko līgu. Fertovs no Skonto uz Sevastepoli aizbrauca Ukrainas premjerlīgā (ok, tagad tur viss beidzies dēļ kara). Bija arī Lazdiņš no Jelgavas uz Polijas Ekstralīgu aizbraucis. Tie paši brāļi Višņakovi uz Krievijas līgu vai no Virslīgas un tad uz Poliju.
Senākos laikos slavenākie un spīdošākie varianti - Pahars, Stepanovs, Štolcers, Bleidelis, Astafjevs un vēl viens otrs - pa Anglijas premjerlīgu un champinship tusēja. Tas pats arī Gorkšs no Ventspils uz Blackpool aizgāja. Tā varētu vēl skaitīt.

Cik tādu ārzemnieku no šejienes aizceļo? Praktiski tikai Tvumasi, kas būtu tāds reālākais verā ņemamais. Ir ko aizdomāties.

  -4 [+] [-]

, 2014-10-08 06:37, pirms 10 gadiem
dzeko rakstīja: Bet ja ņemtu no visiem gadiem labākie leģionāri , tad tā aina nemaz super labaka nebūtu jo neesmu neko dzirdējis ka piemēram Nathan žuniors baigi būtu izsities, pēdējāis ko zinu ka itkā Austrijas augstākajā līga, nāca uz maiņām!!
Ar ko tas žuniors bija labs?Spēcīga viduvējība pat uz mūsu futbolistu līmeņa!
Slēpts komentārs: Grizzly

  +1 [+] [-]

, 2014-10-08 13:04, pirms 10 gadiem
Cigirlašs amatieros tagad spēlē Ukrainā?? Ko nepiedāvā Virslīgā darbu viņam? tak bombardieris bija

  +3 [+] [-]

, 2014-10-08 13:07, pirms 10 gadiem
''Gulbenē'' un ''Jelgavā'' spēlēja divi dažādi Išikavas.
Kortesam Virslīgā 25 spēles un 12 vārti.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-08 14:03, pirms 10 gadiem
1 rakstīja: ''Gulbenē'' un ''Jelgavā'' spēlēja divi dažādi Išikavas.
Kortesam Virslīgā 25 spēles un 12 vārti.
Paldies, patiešām! Labots.

     [+] [-]

, 2014-10-08 14:43, pirms 10 gadiem
Jautājums - vai ir jēga no šādiem ārzemniekiem, kuri pēc Virslīgas sakarīgās līgās nespēj tikt? Vietējie futbolisti tiek daudz augstākā līmenī nekā daudzi apšaubāmas kvalitātes leģionāri, kuri ar tiek savākti no visādām zema līmeņa līgām.

P.S. Kāds klubs Kinovaki un Jamazaki noteikti varētu mēģināt dabūt, jo abi izskatījās ļoti kvalitatīvi, tikai nez vai gribēs atgriezties Latvijā.

     [+] [-]

, 2014-10-08 14:55, pirms 10 gadiem
EriksVil rakstīja: Jautājums - vai ir jēga no šādiem ārzemniekiem, kuri pēc Virslīgas sakarīgās līgās nespēj tikt? Vietējie futbolisti tiek daudz augstākā līmenī nekā daudzi apšaubāmas kvalitātes leģionāri, kuri ar tiek savākti no visādām zema līmeņa līgām.

P.S. Kāds klubs Kinovaki un Jamazaki noteikti varētu mēģināt dabūt, jo abi izskatījās ļoti kvalitatīvi, tikai nez vai gribēs atgriezties Latvijā.
Atbilde ir rocībā un līmenī. Visam pāri arī visas tās lietas ar toto. Ja atminās laikus, kad Ventspils un Skonto bija līmenī, tad arī bija adekvāti leģionāri. Adekvāts leģionārs arī prasa sākot no 4-5k EUR mēnesī, tai skaitā arī finansiālas garantijas utml.Tiesa vairums no viņiem arī nenokļuva Eiropas top līgās, bet vismaz nepazuda tālākajā karjerā.
Spēlētājs labāk izvēlēsies Polijas 2. līgu, kur ir daudz lielāka alga, labāki treniņapstākļi un viss daudz sakārtotāks, salīdzinot piemēram ar mūsu virslīgu. Protams arī veiksmes faktors ir aģents. Ja tas ir ar kontaktiem, tad arī viduvēju spēlētāju var iedabūt visai labā klubā eiropā, vai Krievijā.

P.S. Piemērs nav tālu jāmeklē. Pašmāju hokejisti. Bija laiks, kad vairums ceļoja uz Danīju un Zviedrijas līgām. Laba alga, sociālās garantijas, dzīvoklis, auto un labi treniņu apstākļi.

     [+] [-]

, 2014-10-08 15:51, pirms 10 gadiem
Antiņš Lāčplēsis rakstīja: Atbilde ir rocībā un līmenī. Visam pāri arī visas tās lietas ar toto. Ja atminās laikus, kad Ventspils un Skonto bija līmenī, tad arī bija adekvāti leģionāri. Adekvāts leģionārs arī prasa sākot no 4-5k EUR mēnesī, tai skaitā arī finansiālas garantijas utml.Tiesa vairums no viņiem arī nenokļuva Eiropas top līgās, bet vismaz nepazuda tālākajā karjerā.
Spēlētājs labāk izvēlēsies Polijas 2. līgu, kur ir daudz lielāka alga, labāki treniņapstākļi un viss daudz sakārtotāks, salīdzinot piemēram ar mūsu virslīgu. Protams arī veiksmes faktors ir aģents. Ja tas ir ar kontaktiem, tad arī viduvēju spēlētāju var iedabūt visai labā klubā eiropā, vai Krievijā.

P.S. Piemērs nav tālu jāmeklē. Pašmāju hokejisti. Bija laiks, kad vairums ceļoja uz Danīju un Zviedrijas līgām. Laba alga, sociālās garantijas, dzīvoklis, auto un labi treniņu apstākļi.
Hokejā Kazahstānā tagad kaut vai tā pati lieta - algas lielas, visi skrien tur piepelnīt. Bet ne par to runa. Paskaties uz leģionāru daudzumu dažām komandām - vai tiešām ir vajadzīgi tik daudz apšaubāmas kvalitātes spēlētāju, kuri aizņem vietējo vietu. Labāk, manuprāt, lai attīstās vietējie un leģionārus ņemt tikai tad, ja ir iespēja dabūt kādu tiešām labu, kas pastiprina līmeni, nevis iejūk masā. Protams, visur var gadīties veiksmes un neveiksmes, bet tomēr neveiksmju ir krietni vairāk...

     [+] [-]

, 2014-10-08 18:31, pirms 10 gadiem
dzeko rakstīja: Bet ja ņemtu no visiem gadiem labākie leģionāri , tad tā aina nemaz super labaka nebūtu jo neesmu neko dzirdējis ka piemēram Nathan žuniors baigi būtu izsities, pēdējāis ko zinu ka itkā Austrijas augstākajā līga, nāca uz maiņām!!
Par Nathanu Žunioru ir sekojoša info: spēlē Krievijā SKA Energia klubā. Pēc Austrijas Bundeslīgā Kapfenberger SV klubā spēlēšanas pārcēlās uz Gruziju un tagad ir Krievijā jau otro sezonu pēc kārtas.
Brazil - Nathan Junior - Profile with news,...

     [+] [-]

, 2014-10-08 18:58, pirms 10 gadiem
Es te joka un intereses pēc pameklēju FK Ventspils ziedu laiku notikumu pieaicinātos spēlētājus, kad klubs startēja 2009.gadā EUFA eirolīgas grupu turnīrā, mērojoties spēkiem ar vācu klubu Berlīnes Hetha, Šveices FC Zurich un Portugāles klubu Lisabonas Sporting. Viņi tika tak pasniegti kā baigie špīleri.

Tur bija savākti šādi spēlētāji:
Alessandro Dzamperini (Zamperini) - Italy - A. Zamperini - Profile with news,... - vienīgais pieraksts tikai Ventspils klubs.
Tad bija vēl tāds Tomislavs Živko - tagad nekur nespēlē jau gadus 3. Pēdējā pieturvieta Bosnijas un Hercergovinas premjerlīgā. Croatia - T. Živko - Profile with news, career...
un
transfermarkt.com

Un tad bija vēl tāds aizsargs no Šveices Ronijs Hodels.
Arī pēdējā pieturvieta minēta Ventspils. Nācis no Šveices superlīgas, kur Vaņins, Bulvītis un Gauračs šobrīd spēlē.
Switzerland - R. Hodel - Profile with news,...
bet šeit pēdējo reizi it kā minēts SC Cham klubā no Šveices 1.līgas.
transfermarkt.com

Ir ko aizdomāties. Vācam kaut kādus mistiskos spēlētājus sazin no kurienes un beigās nekas prātīgs no viņiem nav.
Protams, daudz, kas atkarīgs no tā, kādas ir klubam finanses, ar kādiem aģentiem sadarbojies un tad nu redz, kas no tā visa sanāk.

  -1 [+] [-]

, 2014-10-08 19:38, pirms 10 gadiem
Andris5 rakstīja: Ar ko tas žuniors bija labs?Spēcīga viduvējība pat uz mūsu futbolistu līmeņa!
Jā, tāda viduvējība, ka kopā ar Rakelu kļuva par dalītu labāko bombardieri turnīrā...

     [+] [-]

, 2014-10-08 19:45, pirms 10 gadiem
Vienīgais, ko šo leģionāru tālākās gaitas parāda, ir viņu pašu kvalitāte un ne jau Virslīgas līmenis. Dažu mūsu klubu problēma ir tā, ka tie paņem nejēgā daudz leģionāru un tad pat nezina, kā un kur tos īsti izmantot. Jau kopš seniem laikiem esmu teicis, ka leģionāri jāņem tikai tādi, kas spēcīgāki par vietējiem spēlētājiem. Un redzam tie, kas paņemti un tiešām tādi bijuši, arī tagad savās karjerās kāpuši tikai uz augšu.

Prieks Virslīgā redzēt tādus spēlētājus kā Tvumasi, Mingazovs, Saito, Kravčenko, Ola, Savens - tie ir tiešām piesaistes vērti leģionāri, jo ir pildījuši komandas līderu funkcijas, kas leģionāriem pienākas. Bet kaut kādas Krievijas 2. līgas viduvējības, kas pat tur nevienam nav vajadzīgas, Virslīgā ar neko neuzspīdēs - tas būtu jāsaprot, jo nav vērts izmest naudu. Tādi spēlētāji karjeras turpina zemā līmenī, jo jau kopš sākta gala bijuši zema līmeņa futbolisti un no Virslīgas arī beigu beigās pasūtīti...

Labāk ņemt vietējos un tad komandu papildināt ar 4-5 ārzemniekiem, kas reāli vilks spēli uz saviem pleciem. Tā kā Savens. Bez viņa RD ietu neiedomājami smagi.

     [+] [-]

, 2014-10-08 20:09, pirms 10 gadiem
reikons rakstīja: Vienīgais, ko šo leģionāru tālākās gaitas parāda, ir viņu pašu kvalitāte un ne jau Virslīgas līmenis. Dažu mūsu klubu problēma ir tā, ka tie paņem nejēgā daudz leģionāru un tad pat nezina, kā un kur tos īsti izmantot. Jau kopš seniem laikiem esmu teicis, ka leģionāri jāņem tikai tādi, kas spēcīgāki par vietējiem spēlētājiem. Un redzam tie, kas paņemti un tiešām tādi bijuši, arī tagad savās karjerās kāpuši tikai uz augšu.

Prieks Virslīgā redzēt tādus spēlētājus kā Tvumasi, Mingazovs, Saito, Kravčenko, Ola, Savens - tie ir tiešām piesaistes vērti leģionāri, jo ir pildījuši komandas līderu funkcijas, kas leģionāriem pienākas. Bet kaut kādas Krievijas 2. līgas viduvējības, kas pat tur nevienam nav vajadzīgas, Virslīgā ar neko neuzspīdēs - tas būtu jāsaprot, jo nav vērts izmest naudu. Tādi spēlētāji karjeras turpina zemā līmenī, jo jau kopš sākta gala bijuši zema līmeņa futbolisti un no Virslīgas arī beigu beigās pasūtīti...

Labāk ņemt vietējos un tad komandu papildināt ar 4-5 ārzemniekiem, kas reāli vilks spēli uz saviem pleciem. Tā kā Savens. Bez viņa RD ietu neiedomājami smagi.
Var piekrist Tevis teiktajam, bet, ja paskatāmies, ko ir iespējis karjerā Savens? Spēlējis Lietuvā, Krievijas augstakajā ligā (FNL), Kazahstānā un Latvijas Virslīgā. Un vienīgā vieta, kur viņš vismaz ir kaut cik pārsniedzis 10 vārtu robežu ir Virslīga. Un daudzās vietās spēlējis salīdzinoši maz. Protams, pieredze ir un ne tā sliktākā. Un līdzīgi jau arī daudziem citiem mūsējiem, kas ņēmušies pa Krievijas līgām - te spēlē, te nespēlē. Te tiek sastāvā un te silda beņķi. Bet uz kopējo Virslīgas fonu - jā, Savenas izceļas un ir spēcīgs spēlētājs.
Lithuania - M. Savenas - Profile with news,...

  +1 [+] [-]

, 2014-10-08 20:22, pirms 10 gadiem
reikons rakstīja: Jā, tāda viduvējība, ka kopā ar Rakelu kļuva par dalītu labāko bombardieri turnīrā...
Tu ko nejauci?Rakels bija nr1 žuniors bija nr2(žunioram mazāk vārtu no spēles)!
2010 gadā starika izlasi aiz ausīm vilka uz titulu,un tādā veidā krietni vien vieglāk ir ne visai labam uzbrucējam atvērties vārtu guvumos!
Tiesa LFF mājas lapā nekaunīgi žuniors atrodas pirmais(2010),pat šādā situācija LFF savējos pārliek pēc sava prāta!

     [+] [-]

, 2014-10-09 23:08, pirms 10 gadiem
tigereens rakstīja: Es te joka un intereses pēc pameklēju FK Ventspils ziedu laiku notikumu pieaicinātos spēlētājus, kad klubs startēja 2009.gadā EUFA eirolīgas grupu turnīrā, mērojoties spēkiem ar vācu klubu Berlīnes Hetha, Šveices FC Zurich un Portugāles klubu Lisabonas Sporting. Viņi tika tak pasniegti kā baigie špīleri.

Tur bija savākti šādi spēlētāji:
Alessandro Dzamperini (Zamperini) - Italy - A. Zamperini - Profile with news,... - vienīgais pieraksts tikai Ventspils klubs.
Tad bija vēl tāds Tomislavs Živko - tagad nekur nespēlē jau gadus 3. Pēdējā pieturvieta Bosnijas un Hercergovinas premjerlīgā. Croatia - T. Živko - Profile with news, career...
un
transfermarkt.com

Un tad bija vēl tāds aizsargs no Šveices Ronijs Hodels.
Arī pēdējā pieturvieta minēta Ventspils. Nācis no Šveices superlīgas, kur Vaņins, Bulvītis un Gauračs šobrīd spēlē.
Switzerland - R. Hodel - Profile with news,...
bet šeit pēdējo reizi it kā minēts SC Cham klubā no Šveices 1.līgas.
transfermarkt.com

Ir ko aizdomāties. Vācam kaut kādus mistiskos spēlētājus sazin no kurienes un beigās nekas prātīgs no viņiem nav.
Protams, daudz, kas atkarīgs no tā, kādas ir klubam finanses, ar kādiem aģentiem sadarbojies un tad nu redz, kas no tā visa sanāk.
Slimkums tagad meklēt, bet bija taču arī viens, kas par totalizatoriem no tā atjauninātā sastāva bija apsūdzēts.