Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Skonto" sakauj nogurušo "Metalurgu" (+komentāri)

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Skonto" sakauj nogurušo "Metalurgu" (+komentāri)
Tads Labuks
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Šodien Virslīgas 32. kārtas centrālajā spēlē Rīgas "Skonto" savā laukumā negaidīti pārliecinoši ar 3:1 apspēlēja "Liepājas metalurgu". Mača likteni lielā mērā izšķīra lietuvieša Tada Labuka divi vārti 1. puslaikā.

Šī bija centrālā 32. kārtas spēle - "Liepājas metalurgam" uzvara dotu vēl gaišākas aprises cīņā par zeltu (konkurējot ar līderi Daugavpils "Daugavu"), savukārt Rīgas "Skonto" bija jāpārtrauc 353 sauso minūšu sērija. Favorītes lomā laukumā izgāja liepājnieki, kuru sniegums un rezultāts pēdējā laikā bija daudz pārliecinošāki. Arī sākumsastāvi liecināja, ka "Skonto" (neskatoties uz diviem uzbrucējiem Tadu Labuku un Valēriju Šabalu) varētu vairāk domāt par aizsardzību, kamēr Dmitrijs Kalašņikovs izlaida uzbrūkošu starta vienpadsmitnieku.

Spēle sākās ar Renāra Rodes asu spēli pret Ģirtu Karlsonu, kas iezīmēja "Skonto" kaujiniecisko noskaņojumu. Brīdi vēlāk Igors Savčenkovs norāva "Metalurga" ātro uzbrukumu, atkal cietēja lomā esot Karlsonam. Šķita, ka "Skonto" klāsies smagi, taču 5. minūtē tieši Mariana Pahara komanda negaidīti ieguva vadību - pretuzbrukumā Šabala izdarīja acīgu piespēli Labukam, kurš no asa leņķa ar rikošeta palīdzību pārspēja Pāvelu Doroševu (1:0)! "Skonto" sausā sērija apstājās pie 358 minūtēm. "Metalurgs" nekādi nespēja ieskrieties un 15. minūtē labs tālsitiens padevās Šabalam - bumba, iespējams, lidoja garām, taču Doroševs neriskēja un skaistā lēcienā bumbu atvairīja. Tomēr 19. minūtē krita vēl vieni vārti - Ritvars Rugins izcili izvairījās no pretinieku izklupiena, tika garām pāris pretiniekiem un atdeva bumbu izgājienā Labukam, kurš raidīja to Doroševam starp kājām un jau 2:0!

Liepāja pirmo momentu izveidoja 27. minūtē - viss sākās ar Valērija Afansjeva pasaules klases tālu piespēli Vladimiram Kamešam, bet beidzās ar Rita Leliūgas bīstamu sitienu un lielisku Germana Māliņa spēli. Tomēr kopumā droši var teikt, ka spēle viesiem negāja, un, puslaikam beidzoties 2:0, bija grūti iztēloties, ka "Skonto", kas vadībā spēlēja taktiski pareizi, varētu uzvaru izlaist.

Liepājnieki cerīgi iesāka 2 puslaiku, taču visu sabojāja epizode 51. minūtē. Romāns Amirhanovs izpildīja ļoti tālu soda sitienu, taču rupji kļūdījās Doroševs, nespējot apstādināt pa zemi ripojošo bumbu... 3:0. Atlikušajā laikā "Metalurgam" piederēja liels teritoriāls pārsvars, tomēr "Skonto" aizsargājās pietiekami veiksmīgi. 75. minūtē pretuzbrukumā Labuks varēja nokārtot "hattrick", taču pēc Toma Tamošauska un Mindauga Baguža apspēlēšanas nerealizēja izgājienu viens pret vienu, sitot pāri. "Metalurgs" 86. minūtē guva goda vārtus - no soda laukuma robežām precīzs bija Kamešs. "Skonto" uzvara ar 3:1. Daugavpiliešu klupiens pret "Jelgavu" gan intrigu Virslīgā saglabājis!

Pēcspēles komentāri

"Skonto" galvenais treneris Marians Pahars saprotamu iemeslu dēļ bija gandarīts: "Šodien apspēlējām spēcīgu pretinieku, pie tam visos rādītājos bijām labāki. Jā, paveicās pirmajos vārtos, jo bija rikošets. Sen nebijām guvuši vārtus, ļoti gaidījām šo spēli. Vēlējāmies divu nedēļu pārtraukumā doties labā noskaņojumā. Diemžēl mums atkal nebija neviena malējā pussarga, tāpēc pilnībā nomainījām taktisko shēmu. Var teikt, ka nospēlējām no baltas lapas.

Pat pie 3:0 nervozēju, jo Liepājai ir meistarīgi futbolisti, kuriem nevajag divus momentus, lai gūtu vienus vārtus. "Metalurgs" katru kļūdu izmanto, viņiem vajag pusmomentu. Beigās bija svarīgi koncentrēties, neizmantojām divus labus momentus, bet paši ielaidām. Ļoti priecīgs par to, ka Labuks beidzot iesita! Puiši malači, visi vēlējās uzvarēt, vienkārši malači!"

Vaicāts par "Metalurga" taktikas izmaiņām, Pahars atzīmēja vienu niansi: "Tagad viņi pēc bumbas atņemšanas ātrāk dodas uz priekšu. Agrāk liepājnieki to darīja lēnāk, mēdza ilgi pieturēt bumbu laukuma centrā. Par Liepāju gan daudz nedomājām, jo par savu spēli bija vairāk jāuztraucas – nav malējo pussargu. Vakar kārtīgi trenēties un iespēlēt taktiskos variantus nevarēja pamatīgā lietus dēļ. Tas aizskaloja prom mūsu sagatavošanās plānus."

""Daugavai" ir četru punktu pārsvars, toties sarežģīts spēļu kalendārs. Grūti teikt, kas notiks čempionāta beigās. Kā jau teicu 2. aplī, čempions kļūs zināms pēdējā kārtā. Šodien izcīnījām ļoti svarīgu uzvaru visam klubam – ne tikai man vai spēlētājiem," Pahars izvairīgi runā par to, kā šodienas rezultāti maina komandu izredzes.

"Metalurgs" trešdien spēlēja Ventspilī, kamēr "Skonto" atpūtās. Tieši noguruma faktoru izcēla liepājnieku treneris Dmitrijs Kalašņikovs, to gan neminot kā attaisnojumu zaudējumam: "Ja "Ventspili" apspēlējām taktiski un pretiniekam negaidīti, tad šodien ar to pašu taktiku uzvarēt neizdevās. Acīmredzot tas nebija pareizs lēmums. Mums sastāvā bija daudz uzbrūkošu futbolistu, bet pirmajās 20 minūtēs zaudējām vidējo līniju. Zaudējām divcīņas, "Skonto" izmantoja savus momentus.

Jau pirms mača bija skaidrs, ka "Skonto" šai spēlei var gatavoties nedēļu, bet mums pat trenēties neatlika laika, tik vien kā atjaunoties. Latvijas futbolisti nav pieraduši tik saspringtam kalendāram, spēlējot ik pēc trīs dienām. Protams, tā nav atruna. Šoreiz arī veiksme mums nestāvēja. "Skonto" šodien bija labāk sagatavojusies psiholoģiskajā ziņā, mums pietrūka emociju."

Toms Mežs tika nomainīts savainojuma, nevis taktisku apsvērumu dēļ. Aizsargs, kurš aizvadīja ne to labāko spēli un krita ārā no sastāva, vairāk par vienu puslaiku nevarēja izturēt.

Virslīga, 32. kārtas spēle

"Skonto" - "Liepājas metalurgs" 3:1 (2:0)
Vārti: Labuks 5', 19', Amirhanovs 51' - Kamešs 86'.
"Skonto": Māliņš, Rode, Savčenkovs, Amirhanovs, Kukanoss (Blanks 79'), Ibragimovs, Maksimenko, Fertovs, Rugins, Labuks, Šabala.
"Liepājas metalurgs": Doroševs, Zirnis, Mežs (Kuzņecovs 46'), Bagužis, Kalns, Tamošausks, Soloņicins, Leliūga (Ikaunieks 80'), Afanasjevs (Kočanausks 60'), Kamešs, Karlsons.
Brīdinājumi: Rode, Amirhanovs, Savčenkovs, Māliņš, Kukanoss, Labuks - Tamošausks, Karlsons, Bagužis.
Tiesnesis: Vadims Direktorenko.

Virslīgas 32. kārta

SpēleRezultāts
Skonto - Liepājas metalurgs3:1
Daugava (D) - Jelgava0:0
Daugava (R) - Ventspils0:4
Gulbene - Spartaks0:1
Metta/LU - Jūrmala0:3

Virslīgas turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Daugava (D)32208456:2368
2.Metalurgs32197652:2864
3.Skonto321810446:1964
4.Ventspils32204856:2164
5.Spartaks321271352:5043
6.Jūrmala32991443:4136
7.Jelgava32781729:5029
8.Daugava (R)325101738:6925
9.Metta/LU32671935:7025
10.Gulbene32581924:6023

Rezultatīvākie spēlētāji

VFutbolistsKlubsVārti
1.Mamuka GongadzeDaugava (D)16 (3)
2.Josuke SaitoGulbene/Ventspils13 (2)
3.Davids KortessSpartaks12
4.Daniils TurkovsVentspils12 (1)
5.Vitālijs ZiļsDaugava (R)10
6.Antons JemeļinsSpartaks10 (4)
7.Patriks TvumasiSpartaks9
Stenlijs IbeDaugava (D)9
Valērijs AfanasjevsLiepājas metalurgs9
10.Alans SiņeļņikovsSkonto9 (4)
1 2 47 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +20 [+] [-]

, 2012-10-06 16:09, pirms 11 gadiem
Sveiciens ''Skonto'' stadiona zāliena kopējiem (izskatās, ka tādu nav). Pēc 10 dienām uz tāda s... notiks izlases spēle.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Key Nr.23
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2012-10-06 16:26, pirms 11 gadiem
Lavrenty rakstīja: Ja tu esi "tonkoi duši" tad sēdi brīvdienās mājās un blenz ģimenes dziedāšanas šovus. Tirliņš, ibio, atradies inteliģents!
vāries, vāries M.Pahar

  +3 [+] [-]

, 2012-10-06 16:29, pirms 11 gadiem
Sezonas beigās pie rakstiem prasītos norādīt informāciju par medaļu pretendentu atlikušajām spēlēm, lai tā nav jāmeklē citur.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-10-06 16:32, pirms 11 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: LM paši vainīgi. Spēles sākumā pozicionāla aizsargu un neraksturīga Doroševam kļūda, noveda pie tā, kas ir redzams tagad gala rezultātā.
Baigi saprotošs esi?Neraksturīga kļūda?
Kad Doroševs beidzot sapratīs, ka sava bumba ir jāiet un jāpaņem,nevis izskriet pretīm un pēc tam skriet atpakaļ uz savu vārtu pusi,kur šis tik par assistentu var būt!
Liepājā jau tā ir zaudēti vārti,vēl ir bijušas reizes kad šī neizlēmība,jeb bailes izskriet pretīm un savākt bumbu,novedušas pie draudīgiem mirkļiem priekš komandas!

  -2 [+] [-]

, 2012-10-06 16:33, pirms 11 gadiem
girto rakstīja: Nopelniem nabagais krieva sūda gabals, Skonto treneris - M.Pahars!!!!
Ja es būtu stadionā ar saviem dēliem, 6dienas dienā, brīvdienā, skatītos futeni starp līdervienībām........ un ja man būtu jādzird kā tas krievelis mātes vārdos mauro un ārdās, tad goda vārds......es ļoti labprāt tam sūda gabalam pa acīm sadotu! Tas āksts ir jāsoda...... ja viņš vēlas, tad lai ar savu sievu, māti, tēvu....nu ar da jeb ko lai viņš tā runā, bet ne svešu cilvēku klātbūtnē, kuri maksā naudiņu lai noskatītos spēli.
vēsturiski futbols savu popularitāti ieguva līdz ar to, ka industriālisma laikmetā strādnieku šķirai darba laiks kļuva reglamentētāks un bija brīvais laiks, kurā iet un skatīties futbolu.
tā ka padomā vai vispār tev proletariāta sporta veids ir vajadzīgs..
bet spēle bija samērā interesanta, laukums gan bija briesmīgs un lietus savu iespaidu atstāja. visvairāk priecēja, ka Kamešs ir labā formā un izskatījās ļoti solīdi, ja tik mazliet mazāk individuāli spēlētu.

  -4 [+] [-]

, 2012-10-06 16:37, pirms 11 gadiem
Divi vārti uz Doroševa rēķina.
Rugins pie otrajiem vārtiem forši nospēlēja!

Pahars apspēlē taktiski Kalašņikovu vai sekas LM nogurumam? Skonto vairāk vajadzēja kā LM? Jebkurā gadījumā paši sev triecienciklā LM to pārcelto spēli ar Ventspili spēli ielika.

Nedaudz neskaidrs vai tiesnesis pirmajā puslaikā bija aizmirsis dzelteno kartiņu ģērbtuvēs vai pa pārtraukumu paspēja izdrukāt.

Prieks, ka spēle rezultatīva. Un ka Rīgā tomēr nākamgad varētu būt Eirokausu spēles.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-10-06 16:40, pirms 11 gadiem
skotijs rakstīja: vēsturiski futbols savu popularitāti ieguva līdz ar to, ka industriālisma laikmetā strādnieku šķirai darba laiks kļuva reglamentētāks un bija brīvais laiks, kurā iet un skatīties futbolu.
tā ka padomā vai vispār tev proletariāta sporta veids ir vajadzīgs..
bet spēle bija samērā interesanta, laukums gan bija briesmīgs un lietus savu iespaidu atstāja. visvairāk priecēja, ka Kamešs ir labā formā un izskatījās ļoti solīdi, ja tik mazliet mazāk individuāli spēlētu.
fantastika! kur jūs tādi rodaties un kur jūs var apskatīt?!?!?!

  -2 [+] [-]

, 2012-10-06 16:41, pirms 11 gadiem
girto rakstīja: Nopelniem nabagais krieva sūda gabals, Skonto treneris - M.Pahars!!!!
Ja es būtu stadionā ar saviem dēliem, 6dienas dienā, brīvdienā, skatītos futeni starp līdervienībām........ un ja man būtu jādzird kā tas krievelis mātes vārdos mauro un ārdās, tad goda vārds......es ļoti labprāt tam sūda gabalam pa acīm sadotu! Tas āksts ir jāsoda...... ja viņš vēlas, tad lai ar savu sievu, māti, tēvu....nu ar da jeb ko lai viņš tā runā, bet ne svešu cilvēku klātbūtnē, kuri maksā naudiņu lai noskatītos spēli.
Tā vien liekas, ka stadionā nebiji. Es no pretējā laukuma puses nekā tāda īpaši traka nedzirdēju. Vai Sportacentrā video labi viss bija dzirdams? Varbūt tad tieši Tev ar dēliem vajag atnākt uz stadionu lai to nedzirdētu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-10-06 16:45, pirms 11 gadiem
>>>Key Nr23
Un vēl tāda maza niansīte.Skonto savstarpējās spēlēs ir apspēlējusi visus savus konkurentus un vienādu punktu gadījumā,viņiem būs priekšroka.Skaidrs nu ir viens .Spriedzīte būs līdz pēdējai kārtai.Skonto akcijas strauji pacēlās.Ja pēc pārtraukuma Liepāja spēs uzvarēt Daugavpili un pārējās spēles tajā kartā neatnesīs pārsteigumus,tad D-pilij 68 ;LM,Sko un FKV -67 punkti.Un tas trīs kārtas pirms čempionāta beigām.Superintriga.
Slēpts komentārs: coman

  +4 [+] [-]

, 2012-10-06 16:50, pirms 11 gadiem
kegums rakstīja: Tā vien liekas, ka stadionā nebiji. Es no pretējā laukuma puses nekā tāda īpaši traka nedzirdēju. Vai Sportacentrā video labi viss bija dzirdams? Varbūt tad tieši Tev ar dēliem vajag atnākt uz stadionu lai to nedzirdētu
ne mazākās vēlēšanās! Nav jau runa par futeni, bet par to, ka kāds jūtas nu tik tāl ūberspečuks.....riebjas, goda vārds! Nespēju iedomāties kā Mourinju, Gvardiola, Fergusons dod vaļā.....nu tā nevar!

  +8 [+] [-]

, 2012-10-06 16:53, pirms 11 gadiem
coman rakstīja: Nopelniem nebagatais latvju suda gabals, aizei un pasaki to viņam acis!
vau, vau krievelīt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-10-06 17:16, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: Sveiciens ''Skonto'' stadiona zāliena kopējiem (izskatās, ka tādu nav). Pēc 10 dienām uz tāda s... notiks izlases spēle.
Guņa darīs visu lai stadions neatbilstu prasībām.

  +9 [+] [-]

, 2012-10-06 17:24, pirms 11 gadiem
krapaalis rakstīja: Guņa darīs visu lai stadions neatbilstu prasībām.
Guņa nedarīs vispār neko,viņš labāk toto uzspēlēs kopa ar Krišjāni!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: bondža

  +4 [+] [-]

, 2012-10-06 18:57, pirms 11 gadiem
Es neteiktu, ka pie trešajiem vārtiem Doroševs būtu RUPJI kļūdījies -- bumba trāpīja pašā apakšējā stūrī, un tādas nav viegli ņemamas, turklāt vārtsargu dezorientēja Kuzņecovs, netrāpīdams šai bumbai pusceļā starp sitēju un vārtiem, apm. uz soda laukuma līnijas.Taču NELIELAS neprecizitātes Doroševs pieļāva visu trīs ielaisto vārtu gadījumā. Tas ļauj man kārtējo reizi atkārtot, ka, manuprāt, Uvarenko šobrīd ir daudz vairāk pelnījis būt par izlases otro vārtsargu, nekā Doroševs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2012-10-06 20:00, pirms 11 gadiem
Sis LM zaudejums man bija mazak parsteigums,neka Daugavpils zaudetie 2 punkti pret Jelgavu.Metalurgs spele uz noguruma fona,visas pedejas speles bija izskirosas,atdots daudz speka,daudz futbolistu ir slimi,dazi nav laba sportiska forma.Pec tada uzvaru spurta bija janotiek kritumam,un sodien tas notika.Tas agri vai velu var notikt ar jebkuru komandu.Ceresim ka pec partraukuma LM atgusies,un pec 20.10.12. datuma intriga par zeltu saglabasies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-10-06 20:41, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: koa!?
LM vainīgs, ka Bespalovs nomira???
Bija ne viena vien diena kad šo maču izspēlēt,bet vai tā bija nejaušība, ka tieši pirms skontas spēles šij spēlei bija jānotiek?
NĒĒĒ!!! guņas līgā citi varianti nebija iespējami!
---------------
Nogurums bija izšķirošais faktors!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-10-06 21:39, pirms 11 gadiem
Ko te var pukstēt.Šobrīd virslīgā līmenis ir tāds,ka stabili nospēlēt nevar neviena komanda.Ik pa brīdim kaut kur kāds no vadošiem klubiem klūp.Ventspils nospēlēja sēriju ik pa trim dienām pēc kārtas pret Daugavu D;Spartaks un Skonto.Nospēlēja godam.Pēc tam nāca klupiens Liepājā un vēl smagāks Ventspilī pret to pašu LM Kalendārs vienādi grūts ir visām komandām.Kas attiecās uz atlikto spēli FKV-LM ,tad cik es zinu spēles termiņš tiek saskaņots ar abām komandām un viņu piekrišanu.Uz savu galvu LFF spēles laiku nenozīmē.Vai tad šoreiz ir bijis kaut kā savādāk?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 47 komentāri