Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Jelgava" pastiprinājumu atrod Portugālē, "Liepāja" atkal skatās Baltkrievijas virzienā

Agris Suveizda

"Jelgava" pastiprinājumu atrod Portugālē, "Liepāja" atkal skatās Baltkrievijas virzienā
Jevgeņijs Berjozkins. Foto: fcbate.by

Latvijas futbola klubs "Jelgava" pavēstījis par Gvinejas un Portugāles pilsoņa Jusufa Sova pievienošanos komandai. Izgājis divu nedēļu pašizolāciju, Sovs jaunajā komandā debitēt varētu jau rītvakar "Skonto" stadionā pret "Riga".

18 gadu vecumā Sovs pārcēlās uz Portugāli, pievienojoties "Belenenses" sistēmai, bet lielāko daļu līdzšinējās karjeras viņš ir pavadījis Portugāles trešajā spēcīgākajā līgā. 2016./17. g. sezonā viņš 31 spēlē izcēlās ar 18 vārtiem un izpelnījās paaugstinājumu uz "Leixoes", tomēr Portugāles otrajā līgā pavadīja tikai pusgadu un sāka vienu no septiņiem mačiem. Vēl divas spēles "Leixoes" rindās Sovs aizvadīja Līgas kausā, 14 minūtes uzspēlējot arī pret titulēto "Porto".

Iepriekšējo sezonu Sovs pavadīja trešās spēcīgākās līgas klubā "Torreense", sāka piecas no deviņām spēlēm un guva vienus vārtus. Čempionāts Covid-19 pandēmijas dēļ tika priekšlaicīgi izbeigts, un komanda savā grupā finišēja devītajā vietā. Portugāles trešajā stiprākajā līgā Sovs kopumā ir aizvadījis 150 spēles (127 sākumsastāvā) un guvis 47 vārtus. Gvinejietis var spēlēt gan malējā, gan centra uzbrūkošā pussarga pozīcijā. Līgums ar "Jelgavu" parakstīts līdz sezonas beigām.

Tikmēr Baltkrievijas grands Barisavas BATE, kur pirms pievienošanās "Liepājai" par trenera asistentu strādāja kurzemnieku pašreizējais galvenais treneris Dmitrijs Mološs, informējis par 24 gadus vecā centra pussarga Jevgeņija Berjozkina transfēru uz Kurzemes klubu. Nepilnu četru sezonu laikā Berjozkins BATE gan lielākoties bijis rezervists un šosezon Baltkrievijas čempionātā tika pieteikts 17 spēlēm, taču piedalījās sešās un tikai vienā izgāja pamatsastāvā. Uz BATE viņš pārgāja no "Naftan". 2017. gada jūnijā Berjozkins pārbaudes spēlē pret Jaunzēlandi debitēja Baltkrievijas pieaugušo izlasē, bet iepriekšējā ciklā bija Baltkrievijas U21 izlases sākumsastāva futbolists.

Izmantotie resursi:
Papildinājums no Āfrikas – FK Jelgava
https://fcbate.by/ru/infocenter/clu...

     [+] [-]

, 2020-08-06 19:57, pirms 4 gadiem
Nez cik Liepājā būtu leģionāri, ja nebūtu Covids...

     [+] [-]

, 2020-08-06 20:54, pirms 4 gadiem
Edgars rakstīja: Nez cik Liepājā būtu leģionāri, ja nebūtu Covids...
Un, galvenais, ka Malošs velk savus tautiešus. Ne futbola klubs, bet tautiešu darbā iekārtošanas birojs.

     [+] [-]

, 2020-08-06 21:05, pirms 4 gadiem
Tevi tas krata? Pa tavu naudu tiek viñi pirkti? Vai pa pašvaldības? Cik man zināms tad,privātais viñus pērk

  -1 [+] [-]

, 2020-08-06 21:10, pirms 4 gadiem
Ja Liepāja izbēgs no pārspēlēm, tas būs liels panākums.

     [+] [-]

, 2020-08-06 21:21, pirms 4 gadiem
Ļurba rakstīja: Tevi tas krata? Pa tavu naudu tiek viñi pirkti? Vai pa pašvaldības? Cik man zināms tad,privātais viñus pērk
Mani tiešām tas krata tik cik mani smiekli krata par tādu biznesu.