Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Gutkovskis: "Šabala, Rakels, Višņakovs, Karašausks ir drusciņ stiprāki"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Gutkovskis: "Šabala, Rakels, Višņakovs, Karašausks ir drusciņ stiprāki"
Vladislavs Gutkovskis
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

SMScredit.lv Virslīgas 10.kārtas spēlē Rīgas derbijā "Skonto" ar 4:0 sakāva "Mettu"/LU, un produktīvākais vīrs laukumā bija Vladislavs Gutkovskis - divi vārti un divas rezultatīvas piespēles, tātad dalība visos četros vārtu guvumos. Pēc mača neliela saruna ar Sportacentrs.com.

Vai var teikt, ka tieši pateicoties tavai agri nopelnītajai pendelei šī spēle jums izdevās salīdzinoši viegla?
Jā, labi, ka mača sākumā ļoti agresīvi nospēlējām, iesitām ātros vārtus, tāpēc kļuva vieglāk spēlēt. Ja mums neizdotos gūt vārtus 20-30 minūtes, tad būtu grūti, jo mēs, visticamāk, sāktu nervozēt, bet "Metta" izteiktāk spēlētu no aizsardzības. Tā ka tie pirmie vārti bija ļoti vērtīgi.

Noraksturo pendeles epizodi un vai neuzskati, ka "Mettas" vārtsargam bija jāparāda sarkanā kartīte par pēdējās cerības sodu?
Nezinu, tobrīd es par to nedomāju - jābūt dzeltenajai vai sarkanajai kartītei. Priecājos jau par to vien, ka esam nopelnījuši pendeli, tas bija galvenais.

Šobrīd kopā esi guvis piecus vārtus un izvirzījies vadībā snaiperu sarakstā, taču visi šie vārti salasīti divās spēlēs. Kā kopumā pagaidām vērtē savu sniegumu sezonā?
Par savu sniegumu neesmu pārāk lielā sajūsmā. Ja pagājušajā gadā situ iekšā gandrīz katrā spēlē, tad arī tagad vēlos darīt to pašu, nu labi, ja ne katrā, tad vismaz caur vienu spēli - bet realitātē es vienā spēlē gūstu trīs vārtus, un tad piecās spēlēs pēc kārtas palieku tukšā, līdz atkal iesitu. Tas nav labi - uzskatu to par kritumu salīdzinoši ar pagājušo gadu, trūkst stabilitātes.

Turklāt pieci vārti tev ir pret pēdējām divām vietām, "Daugavpili" un "Mettu"/LU. Cik mums ilgi būs jāgaida, līdz gūsi kādu golu pret TOP5 komandām?
Ļoti ceru un ticu, ka iesitīšu pret "Ventspili" [tā būs "Skonto" nākamā spēle, 28.jūnijā - aut.] - ļoti gribu iesist! Pret viņiem spēlēšu ļoti agresīvi. Virslīgas pauzē arī kārtīgi strādāšu, lai tas izdotos.

Un visi līdz šim gūtie vārti ir šai "Skonto" stadionā. Šeit jūties labāk?
Jā, mājās varbūt ir labāk spēlēt, ir mājas atmosfēra, šeit uz spēlēm nāk mani vecāki, mana meitene - iespējams, arī tas man palīdz, kad spēlēju "Skonto" stadionā, un tie vārti tiek gūti.

Sacīji, ka šogad trūkst stabilitātes - šodien arī varbūt varēji gūt vairāk nekā divus vārtus?
Domāju, ka jā, varēju - jau 1.puslaikā vien varēju iesist trīs, vēl varēju iedot kādu rezultatīvu piespēli. Pēc tam, 2.puslaikā, kļuva grūtāk spēlēt un gūt vārtus, jo uz maiņu iznāca Ivanovs, un es jau spēlēju zemāk, bija vairāk jākoncentrējas uz piespēļu došanu. Katrā ziņā man jāskrien un jāskrien visas 90 minūtes, lai kaut ko sasniegtu.

Pagājušajā gadā sasiti diezgan daudz arī pendeles, bet šogad komandā ir Karašausks, un tagad sit viņš - pat tavu nopelnīto 11 metru soda sitienu izpildīja viņš. Pašam nav vēlmes sist pendeles, vismaz savas nopelnītās?
Nezinu, Tamazs pateica, ka jāsit Karašauskam, un es par to vairs nedomāju. Protams, ja pendeli nopelnu pats, gribas arī sist pašam.

Pagājušajā gadā kļuvi par Virslīgas rezultatīvāko spēlētāju, kamēr Karašauskam spēļu prakses Krievijā praktiski nebija. Šogad "Skonto" uzbrukumā spēlējat kopā, bet uz izlasi izsaukts viņš, nevis tu...
Esmu priecīgs, ka viņu izsauca, bet manis izsaukšanu nemaz negaidīju, jo zinu, ka izlasē no uzbrucējiem ir Šabala, Rakels, Eduards Višņakovs, tagad arī Karašausks - viņi varbūt ir drusciņ stiprāki par mani. Taču, domāju, ka vismaz vienu izsaukumu vajadzētu, jo pagājušajā gadā iesitu 28 vārtus, tas bija labs rezultāts un sezonas beigās gaidīju izsaukumu. Neko darīt, strādāšu vēl - tas man ir kā stimuls.

Tātad pats domā, ka neesi pārāk tālu aiz svītras?
Jā.

Pertija diezgan skaļi ir uzsvēris, ka tu dzīvo treniņbāzē Ķeizarmežā, jo tev esot jādomā tikai un vienīgi par futbolu. Kāda ir aktuālā situācija, un kā tu to uztver?
Līdz pat šodienai dzīvoju bāzē, bet tieši šodien pēc spēles varbūt jau braukšu mājās, jo šodien apritējis tieši apaļš mēnesis, kopš tur dzīvoju. Šodien acīmredzot braukšu mājās.

Plus šodien guvi divus vārtus, tas varbūt arī palīdzēs, lai tevi palaistu...
Jā, tas arī palīdzēs, kaut arī pirms tam Tamazs teica, ka dzīvošu tik ilgi bāzē, kamēr vien viņš liks.

Kāda tev pašam pret to ir attieksme?
Ja treneris liek, tad viss ir kārtībā - viņš ir treneris, viņš zina labāk nekā es, un mēs jau tagad redzam rezultātus, šodien iesitu divus vārtus, pirms tam arī iesitu. Ja nebūtu pārcēlies dzīvot uz bāzi, varbūt joprojām būtu tukšā.

Tagad Virslīgā būs ilga pauze - neplāno kaut kur aizbraukt atrādīties? Anglijā jau biji...
Nezinu, nevies neko nav teicis. Varbūt tagad, kad tuvojas transfēru periods, kāds kaut ko pateiks. Pagaidām par to nedomāju, spēlēju un spēlēšu šeit, kamēr vien vajadzīgs un kamēr nav nekādu variantu.

Noteikti esi dzirdējis, ka no turnīra izslēgta "Gulbene". Viena no aizdomīgajām spēlēm, kas nosaukta, bija jūsu 5:0 uzvara, tu arī tai mačā spēlēji. Vai toreiz kaut ko juti vai pamanīji?
Vispār neko neievēroju. Jā, mūsu komandas iekšienē Pavlovs kaut ko teica, ka pretinieki varbūt ko tādu darīja, bet es pats neko tādu neredzēju. Man likās, ka viņi spēlē normāli - jā, kļūdas bija, bet tāpēc tā ir "Gulbene", kas ieņem pēdējo vietu. Nezinu, es par šīm lietām vispār nedomāju [autora piezīme: pēcspēles preses konferencē Pertija uzsvēra, ka "Gulbenes" cīņasspars pazudis pēc otro vārtu ielaišanas, kas tika gūti 71.minūtē, bet Gutkovski toreiz nomainīja jau 64.minūtē].

"Skonto" pēc pagājušā gada problēmām šogad viss kārtībā - laicīgi tiek maksātas algas, masieris, fizioterapeits, kvalitatīvs treniņprocess?
Jā, šogad viss ir pilnīgā kārtībā.

     [+] [-]

, 2015-06-06 14:40, pirms 9 gadiem
aha,neliela saruna

  +5 [+] [-]

, 2015-06-06 14:44, pirms 9 gadiem
prieks, ka komandai šogad viss ir kārtībā un, ka ir tik labi perspektīvi spēlētāji. tas rada lielāku interesi par čempionātu un būs patīkamāk, ja Liepāja pie šādas konkurences uzvarēs turnīrā
Slēpts komentārs: Lord Bendtner2

  +4 [+] [-]

, 2015-06-06 14:47, pirms 9 gadiem
Lord Bendtner2 rakstīja: Overrated spēlētājs
overrated komentētājs

     [+] [-]

, 2015-06-07 14:35, pirms 9 gadiem
Lord Bendtner2 rakstīja: Overrated spēlētājs
rezultatīvākais spēlētājs savos gados un pārvērtēts? lol