Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Liepāja" saņem UEFA licenci dalībai Čempionu līgā

"Liepāja" saņem UEFA licenci dalībai Čempionu līgā
Māris Verpakovskis un Uldis Sesks
Foto: FK "Liepāja"

Futbola klubs „Liepāja” paziņojis, ka saņēmis LFF klubu licencēšanas komisijas UEFA licenci, kas ļaus šovasar debitēt Eirokausos.

Plašu ažiotāžu radīja pagājušajā sezonā pieņemtais LFF klubu licencēšanas komisijas lēmums, kas neļāva „Liepājai” piedalīties Eiropas līgā, un tās vietu ieņēma Jūrmalas „Spartaks”. Reglaments paredz, ka, lai piedalītos Eirokausos, klubam jābūt nacionālās federācijas biedram vismaz trīs gadus, un „Liepāja”, kas tika dibināta pēc „Liepājas metalurga” izjukšanas 2013. gada sākumā, šo kritēriju neizpildīja.

Pagājušajā Virslīgas sezonā „Liepāja” kļuva par čempioni un atjaunoja savu pieteikumu Eirokausiem, turklāt šoreiz nevis Eiropas līgai, bet gan Čempionu līgai. Reglamenta punkts par trīs gadiem biedra statusā izmantojams tikai vienreiz, līdz ar to šoreiz „Liepājas” licences iegūšana bija paredzams notikums, un „Liepājas” komanda apstiprinājusi LFF klubu licencēšanas komisijas (priekšsēdētājs- Ā.Kakstāns) veikto lēmumu.

Klubu licencēšanas komisija lēmumu pieņēma vienbalsīgi un piešķīra „Liepājai” UEFA licenci, kas ļaus vasarā Māra Verpakovska vadītajam un Viktora Dobrecova trenētajam klubam debitēt Eirokausos.

Čempionu līgas kvalifikācijas kārtu izlozes grozi un „Liepājas” potenciālie pretinieki tiks paziņoti vēlāk. Vēl Latvija būs pārstāvēta Eiropas līgā, kur piedalīsies „Ventspils” un „Jelgava”, kā arī Jūrmalas „Spartaks”, kas šo vietu nodrošinājis ar iekļūšanu Latvijas kausa finālā.

Sportisko panākumu dēļ vieta Eiropas līgā pienācās arī „Skonto”, taču dažādu problēmu dēļ „Skonto” nesaņēma licenci startam Virslīgā.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/FCLiepaja/statu...


, 2016-05-06 18:27, pirms 8 gadiem
Par to mums atkal jāiedzer...
Apsveicu FK Liepāja un tās sekotājus.
, 2016-05-06 18:39, pirms 8 gadiem
Nobalso par Indriksonu un vairs nekādu problēmu?

Joks, protams, viss taču notiek pēc reglamentiem...
, 2016-05-06 18:41, pirms 8 gadiem
LFF ar savu pagājušā gada pretlikumīgo pašdarbību lai maksā kompensāciju Liepājas klubam. Pežik, guņa ko, nu! Uz priekšu, maksājat ragā!
, 2016-05-06 19:17, pirms 8 gadiem
Tagad obligāti japastiprinās. Jāņem no FK Saldus līderi.
, 2016-05-06 19:25, pirms 8 gadiem
inokentijs371 rakstīja: Tagad obligāti japastiprinās. Jāņem no FK Saldus līderi.
Neko nevajag stiprināt, lai uzņem formu tie, kas jau ir komandā un viss aizies. Kaut gan Hmiza iztrūkums EK var izrādīties diezgan būtisks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-05-06 19:37, pirms 8 gadiem
Liepājai derētu uzlabot sniegumu, jo paslaik nerada to labako sniegumu. Vienīgi motivācija darīs savu, lai var sisties uz priekšu. Lai nu kā, jānovel veiksmi visiem LV klubiem veiksmi un parsist pagajshgada rekordu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-05-06 19:50, pirms 8 gadiem
''Reglamenta punkts par trīs gadiem biedra statusā izmantojams tikai vienreiz''

JEBAL REGLAMENTS!
, 2016-05-06 21:33, pirms 8 gadiem
Gadu nokavējusi ziņa!!!

"Paldies" Skonto bratva!!!
, 2016-05-07 18:11, pirms 8 gadiem
Teemu Saxon rakstīja: Kopš Skonto skola ienāca Liepājā, jeb, kopš Verpakovskis pārņēma liepāju. Lietas iert tikai uz augšu! Apsveicu Skonto FC fārmklubu- Liepāja FK ar iespēju sevi parādīt Eiropā. Un nākamgad gaidām atpakaļ Latvijas vienīgo flagmani Eiropā, Skonto FC!

Par sadarbību, par Latvijas futbolu, par Gunti Indriksonu!

Skonto skola lai skan pār pasauli!
tevi laikam gaida tvaika ielā...uz ārstēšanos... ilglaicīgu...
"Valmieras" kapteinis Daniels Balodis. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
100

Algas ilgi nesaņēmušie "Valmieras" spēlētāji boikotē treniņu

Latvijas nosacīto lielbudžeta klubu vidū ir arī "Valmiera", taču par tās algu grūtībām ik pa laikam tiek dzirdēts ne pirmo sezonu. Kā savā Patreon ziņo futbola apskatnieks Edmunds Novickis, valmieriešu spēlētāji šorīt neieradās uz atjaunošanās treniņu, tādējādi cerot paātrināt vadības reakciju.
Luka Silagadze. Foto: Jānis Līgats
29

Silagadze iesit un nesvin, "Liepāja" no Valmieras mājās ved trīs punktus

Šodien Latvijas futbola Virslīgas sestās kārtas noslēdzošajā spēlē "Liepāja" izbraukumā ar 1:0 pārspēja "Valmieru". Pirmā puslaika izskaņā realizējot soda sitienu, vienīgos vārtus guva Luka Silagadze, kurš iepriekš trīs sezonas pavadīja "Valmieras" kreklā.
Ivo Minkevičs (pa labi). Foto: Ruslans Antropovs
4

"Audas" jelgavniekam Minkevičam noraidījums, "Jelgava" tiek pie otrā punkta sezonā

Otro punktu "TonyBet" sezonā nopelnījusi pēdējā vietā esošā "Jelgava", kas, ieskaitot arī kompensācijas laiku, vairākumā pavadīja aptuveni 25 minūtes, norībināja pārliktni un savā laukumā samierinājās ar neizšķirtu pret "Audu", kas arī sezonu sākusi mazrezultatīvi.