Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Vai "Skonto" gāzīs "Spartaku"? Vai jelgavnieki pārpeldēs Daugavu?

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Vai "Skonto" gāzīs "Spartaku"? Vai jelgavnieki pārpeldēs Daugavu?
"Skonto" komanda
Foto: skontofc.lv

Sestdien Latvijas Virslīgā tiks izspēlētas pirmās trīs 3. kārtas spēles. „Jūrmala” uzņems „Gulbeni”, abām komandām cenšoties gūt pirmo uzvaru, savukārt Jelgavā vietējā komanda spēkosies ar Jurija Popkova vadīto Rīgas „Daugavu”. Tikmēr „Skonto” cīnīsies ar Jūrmalas „Spartaku”.

„Spartaks” – „Skonto”

Rīgas „Skonto” čempionātu iesāka slikti, vairākumā izlaižot pārsvaru pār „Jūrmalu” (3:3), toties pagājušajā kārtā visai negaidīti tika galā ar čempioni „Ventspili” (1:0). Šobrīd skontiešu nometnē noskaņojums ir pacilāts – atliek vēl arī uzveikt „Spartaku” un būs pavisam labi. Virslīgas debitanti izrādīja cienīgu pretestību gan pret „Ventspili”, gan „Daugavu” (D), taču pagaidām ir bez punktiem. „Spartakam” kalendārs sezonas sākumā ir nežēlīgs, taču tas netraucē ar itin solīdo sastāvu tēmēt uz kādu punktu pret „Skonto”. Spēlei vajadzētu būt aizraujošai, jo abās komandās netrūkst ātru un tehnisku spēlētāju – „Spartakā” tie ir kolumbieši, kamēr „Skonto” rindās grūti apstādināt Minori Sato un Ruslanu Mingazovu.

„Skonto” treneris Marians Pahars: „Jāaizmirst uzvara pret Ventspili, jāgatavojas nākamajai spēlei. Sagatavošanās nozīmē arī emocionālā ziņā. Man pat liekas, ka spēle pret „Spartaku” būs smagāka nekā pret ventspilniekiem. „Spartaks” ir ļoti laba komanda. Tas, ka viņiem nav punktu, ir mānīgs priekšstats, jo bija jāspēlē pret Ventspili un Daugavpili. Viennozīmīgi var teikt, ka viņu stiprā puse ir uzbrukums.” Interesanti, ka Paharam pretī stāsies viņa cīņu biedra („Skonto” un Latvijas izlasē) Oļega Blagonadeždina komanda.
Intriga: Vai Sineļņikovs gūs vārtus jau ceturtajā spēlē pēc kārtas?

„Jūrmala” – „Gulbene”

Abas šīs komandas nospēlējušas vienādi – 1. kārtā neizšķirts, 2. kārtā zaudējums, kā rezultātā iegūts viens punkts un uzvaru ailē rēgojas nullīte. Tomēr Vladimira Pačko vadītie jūrmalnieki varētu būt šī mača favorīti, jo viņu kalendārs bijis smagāks – spēles ar „Skonto” un „Liepājas metalurgu”, kamēr gulbenieši tikai punktu spējuši iegūt mačos ar „Mettu/LU” un „Jelgavu”. Domājams gan, ka Gulbene ir spēcīgāka nekā tās rezultāti – īpaši otrajā spēlē Jelgavā sniegums jau bija itin labs un vienkārši pietrūka veiksmes. Tādējādi grūti paredzēt spēles gaitu Arkādija laukumā, tomēr tehniskajiem Gulbenes japāņiem īpaši izvērsties varētu neļaut mazie laukuma izmēri – jūrmalnieki prot spēlēt fizisku futbolu, un tas, iespējams, nosvērs svaru kausus viņu labā.

"Gulbenes" direktors Romāns Lajuks: "Pēdējo divu gadu laikā mums visbiežāk iznāca tikties tieši ar "Jūrmalu", kad savstarpējās spēles aizvadījām 1. līgā , Latvijas kausa izcīņā, kā arī Virslīgā. 2010.gadā uzvarējām visās 3 tikšanās reizes, taču pērn veiksmīgāki bija jūrmalnieki (3-1-0). Katram ir skaidrs, ka pretinieki spēlēs tikai par uzvaru. Esam izanalizējuši mūsu komandas darbību neveiksmīgajā spēlē Jelgavā, kad otrajā puslaikā pēc zaudētiem vārtiem mums bija nenoliedzams pārsvars. Ātri atspēlējamies un likās, ka uzvara ir ļoti tuvu, taču tad sekoja auksta duša un vismaz viena punkta vietā - neviens. Ņemot vērā dažu spēlētāju ne visai labo sniegumu, mačā pret "Jūrmalu" varētu būt dažas izmaiņas sākumsastāvā.

Komanda joprojām trenējās Rīgā, futbola laukums Gulbenē vēl ir zem ūdens. Arkādija mākslīgais laukums mums ir labi zināms, sagatavošanas periodā aizvadījām tur sešas spēles. Gaidāma Japānas vēstniecības darbinieku ierašanās, kuri seko līdzi saviem "gulbeniešiem" un morāli atbalsta mūsu komandu."
Intriga: Kura komanda tiks pie pirmās uzvaras Virslīgā – „Jūrmala” vai „Gulbene”?

„Jelgava” – „Daugava” (R)

Un arī šo komandu rezultāti bijuši identiski – pēc zaudējuma 1. kārtā abu komandu izpildījumā pagājušajā nedēļas nogalē sekojusi pirmā uzvara. Jelgavnieki pēc zobu parādīšanas „Liepājas metalurgam” (0:2) ne pārāk pārliecinošā stilā pārspēja „Gulbeni” (2:1), savukārt „Daugava” pēc 0:4 sagrāves pret vārdabrāli Daugavpils „Daugavu” pēcāk Arkādija laukumā tika galā ar debitanti „Mettu/LU” (1:0). Jurija Popkova daugaviešu rindās pēc vienas spēles diskvalifikācijas varēs atgriezties gruzīns Georgi Diakvnišvili – viņam būs laba iespēja reabilitēties. Domājams, tieši no Diakvnišvili un Vadima Gospodara spējām noturēt laukuma vidu būs atkarīgs, vai Jelgava spēs veidot virkni momentu, kuru galvenais realizētājs varētu būt Vladislavs Kolzovs. Katrā ziņā Artūram Vaičulim „Daugavas” vārtos sava meistarība visdrīzāk būs jādemonstrē biežāk nekā kolēģim Markam Bogdanovam pretējos vārtos.

"Daugava", kurai pirms sezonas prognozēja pastarīšu statusu, Popkova vadībā pamazām progresē. Arī pats treneris uz to norāda: "Esam aizvadījuši labu spēli pret "Mettu", kur guvām pirmos vārtus Virslīgā un izcīnījām pirmo uzvaru ar vēsturisko "Daugavas" vārdu. Esam kārtīgi pastrādājuši treniņos un ceru uz veiksmīgu spēli. Čempionāta sākumā daudz spēļu jāaizvada uz mākslīgā seguma laukumiem - uzskatu, ka priekšrocības varētu būt Jelgavas spēlētājiem, kuri jau ir pieraduši pie sava laukuma, taču mēs esam nobrieduši cīnīties par katru laukuma metru."

Jelgavnieku treneris Dainis Kazakevičs godīgi atzīst, ka iepriekšējā mačā pret "Gulbeni" daudz kas nav sanācis, tādēļ ir vēlme sniegumu uzlabot. Vladislavs Kozlovs: "Par pretinieku neko daudz nezinu, tikai to, ka tā ir bijusī "Jūrmala.V.V." komanda. Viņiem ir vairāki pieredzējuši spēlētāji, tādi kā Gospodars, Meļņiks. Tāpat pretinieku komandai ir labs treneris – stingrs un prasīgs, tāpēc domāju, ka "Daugava" būs labi motivēta." Jelgavnieku pussargs Oļegs Žatkins: "Sestdien mums vajadzētu izcīnīt uzvaru, jo uzskatu, ka "Jelgava" kopumā ir nedaudz spēcīgāka komanda."
Intriga: Vai Bogdanovs tiks pie pirmās sausās spēles sezonā?

Tiekamies Virslīgas stadionos!

Virslīgas 3. kārta

SpēleKad?Kur?Cik maksā ieeja?
Skonto - Spartaks07.04./14:00„Skonto” halle1Ls
Jelgava – Daugava (R)07.04./15:00„Zemgales” OSCbezmaksas
Jūrmala - Gulbene07.04./16:00Arkādija laukumsbezmaksas
Ventspils – Liepājas metalurgs08.04./16:00Ventspils OSCbezmaksas
Metta/LU – Daugava (D)08.04./16:00Rīgas 49. vidusskola1Ls*

Piezīme - "Mettas" mājas spēlēs ieeja bezmaksas būs bērniem un pensionāriem, kā arī tiem, kuri būs ieradušies ar kluba atribūtiku.

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Daugava (D)22005:06
2.Liepājas metalurgs22004:06
3.Skonto21104:34
4.Ventspils21013:33
5.Jelgava21012:33
6.Daugava (R)21011:43
7.Gulbene20111:21
8.METTA/LU20110:11
9.Jūrmala20113:51
10.Spartaks20022:40

Lasiet vēl:
Virslīgas klubu „Spēka rangs” pēc 1. kārtas
Virslīgas klubu „Spēka rangs” pēc 2. kārtas
Reportāža par „Jūrmalas” – „Skonto” (3:3) spēli
Reportāža par „Daugavas” (R) – „Daugavas” (D) (0:4) spēli
Reportāža par „Daugavas” (R) – „Mettas/LU” (1:0) spēli
Reportāža par „Skonto” – „Ventspils” (1:0) spēli
„Daugavas” (D) – „Spartaka” (1:0) spēles analīze

Izmantotie resursi:
Futbola Virslīga - Sākums

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2012-04-06 22:11, pirms 12 gadiem
Prieks, ka Futbola Virslīga - Sākums katru dienu ir jaunas ziņas, klubu pārstāvju jauni viedokļi. Pagaidām informācijas ziņā atpaliek trīs klubi - Daugavpils ''Daugava'', ''Jūrmala'' un ''Spartaks''.

     [+] [-]

, 2012-04-06 22:13, pirms 12 gadiem
Futbola Virslīga - Jurijs Popkovs: Esam... - Rīgas "Daugavas" preses sekretārs tagad ir Artis Novickis, kurš ir pieteikts Virslīgai kā spēlētājs ( LFF: FK Daugava (Rīga) ).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2012-04-06 22:23, pirms 12 gadiem
Pluss par biļešu cenām.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-06 22:24, pirms 12 gadiem
gulbenei pirmajā kārtā ničs, otrajā zaude, nu tagad jābūt uzvarai

  +5 [+] [-]

, 2012-04-06 22:24, pirms 12 gadiem
Pēc virsraksta varētu spriest, ka rakstu uzrakstijis Noviks.

  +9 [+] [-]

, 2012-04-06 22:28, pirms 12 gadiem
Vispirms paldies Novickim par rakstu-patīkami lasīt. Jūtu ka šogad man pašam par virslīgu lielāka interese radusies, jūtu ka kaut kas ir sakustējies ja ne gluži spēles kvalitātes ziņā(par to par agri spriest0 bet informācijas ziņā. Piemēram tagad vismaz skaidri zinu kur notiks spēle cikos un cik maksā biļete, ir mājas lapa virslīgai, intuīcija saka ka vismaz tiks domāts par skatītāju piesaisti. Ceru ka visas sezonas garumā būs šādi pirmsspēles apraksti un arī analīzes
pēc spēlēm ne tikai gaitas apraksts
Slēpts komentārs: saciaj-2

  +5 [+] [-]

, 2012-04-06 23:14, pirms 12 gadiem
anjo rakstīja: Pluss par biļešu cenām.
tādus rakstus vajadzētu pirms katras kārtas!
Slēpts komentārs: artisk

  -1 [+] [-]

, 2012-04-07 02:17, pirms 12 gadiem
kāpēc ne spēlēt David Cortes?? (Spartaks)

  +1 [+] [-]

, 2012-04-07 07:17, pirms 12 gadiem
'augsta' duša - viņi gribēja zemu?

  +3 [+] [-]

, 2012-04-07 11:41, pirms 12 gadiem
kur var kaut vienu spēli redzēt?

     [+] [-]

, 2012-04-07 12:31, pirms 12 gadiem
Visa uzmanība jau laikam rīt Kurzemes derbijam. Bet nu šodien personīgi interesants būs Skonto-Spartaka mačs. Abas komandas diezgan tehniskas, tā ka prognozēt kaut ko ir grūti. Pirmajās spēlēs ļoti pozitīvi pārsteidzis Siņeļņikovs Skonto rindās.

     [+] [-]

, 2012-04-07 12:33, pirms 12 gadiem
Witslenamitea rakstīja: kur var kaut vienu spēli redzēt?
Šodienas spēles šķiet nerāda, bet Kurzemes derbiju rādīs. Tā vismaz izskatās futbola virslīgas mājaslapā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-04-07 12:45, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Vai rīt Ventspilī spēlēs uz dabīgā laukuma?
jaa

     [+] [-]

, 2012-04-07 13:40, pirms 12 gadiem
Nāves ēnā rakstīja: Kaut pirms katras kārtas būtu tādi apraksti!
Veiksmi Spartakam!
''Spartaks'' un ''Skonto'' tagad aizvadīs spēli Rīgā, bet 2.apļa spēli - Jūrmalā, bet ''Gulbene'' šosezon trīs reizes spēlēs Jelgavā (vienu spēli jau aizvadīja).

     [+] [-]

, 2012-04-07 14:28, pirms 12 gadiem
Vajadzētu izveidot kaut kādu 'KHL store' analogu, kur varētu nopirkt visu klubu atribūtiku... būtu tik labi, it īpaši kolekcionāriem

  +1 [+] [-]

, 2012-04-07 14:40, pirms 12 gadiem
Nu Metta gan varētu sākumā iesist kādus vārtus pirms sāk prasīt ieejas maksu savām spēlēm...

     [+] [-]

, 2012-04-07 14:41, pirms 12 gadiem
Vai ir zināms, kuri treneri šosezon trenēs 1.līgas komandas ''Skonto-2'' un ''Spartks-2''?

     [+] [-]

, 2012-04-07 14:49, pirms 12 gadiem
''Skonto'' - ''Spartaks'' - 0:0 pēc 1.puslaika.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-07 14:56, pirms 12 gadiem
Kapeec no Jelgavas vairs nav tieshraides??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-07 15:36, pirms 12 gadiem
Mr.matiss rakstīja: 21' FK Jelgava 0 - 1 FK Daugava Riga
0:2 (flashscore)

     [+] [-]

, 2012-04-07 15:37, pirms 12 gadiem
1 rakstīja: Vai ir zināms, kuri treneri šosezon trenēs 1.līgas komandas ''Skonto-2'' un ''Spartks-2''?
''Spartks-2'' - Забыл фамилию,кто в прошлом сезоне тренировал.Не Шкетов,а тот второй.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-07 15:50, pirms 12 gadiem
Pēc 1.puslaika Jelgava zaudē 1:2.

     [+] [-]

, 2012-04-07 15:56, pirms 12 gadiem
anjo rakstīja: Pēc 1.puslaika Jelgava zaudē 1:2.
Vai ir zināmi vārtu guvēji?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja