Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Livonijas kauss nākamgad tiks izspēlēts vasarā

Ints Megnis
Ints Megnis

Livonijas kauss nākamgad tiks izspēlēts vasarā
Nemmes "Kalju" priecājas par Igaunijas čempionu titulu. Foto: Eesti Media/Scanpix

Livonijas kauss futbolā, kurā tiekas Latvijas un Igaunijas čempionvienības, 2019. gadā tiks izspēlēts vasarā, pavēstījusi Igaunijas Futbola savienība.

Kā pavēstījusi Igaunijas puse, precīzs mača datums tiks izziņots pēc tam, kad būs zināmi abu valstu čempionātu kalendāri. Par trofeju nākamgad cīnīsies Latvijas vienība "Riga" un Igaunijas klubs Nemmes "Kalju".

"Mēs bijām gatavi spēlēt arī ziemā, tomēr neatradām datumu, kas apmierinātu gan mūs, gan rīdziniekus. Noslēgumā tika izlemts spēli aizvadīt vasarā. Šajā redzu tikai plusus - pirms Eirokausu sezonas spēlēsim ar spēcīgu pretinieku," ERR citē Igaunijas komandas galvenā trenera palīgu Sergeju Terehovu.

Šogad februārī 2017. gada Igaunijas čempione Tallinas "Flora" ar 2:0 pārspēja tā brīža Latvijas spēcīgāko komandu Jūrmalas "Spartaks". Abu valstu futbola federāciju vienošanās paredz, ka Livonijas kausa izcīņas spēle katru gadu Latvijā un Igaunijā notiks pamīšus, līdz ar to nākamā gada mačam jānotiek Rīgā.

Livonijas kauss iepriekš izspēlēts arī 2003., 2004., 2005., 2008. un 2011. gadā. Trīs reizes trofeju ieguvis ''Skonto'' FC klubs no Latvijas, iepriekšējās divas reizes sacensībās triumfējusi "Flora", bet vienu reizi uzvaru svinējis FK ''Ventspils'' klubs no Latvijas.

Livonijas kausa izcīņas starp vēsturiskā Livonijas ordeņa pašreizējās teritorijas valstīm idejas iniciatori savulaik bijuši Igaunijas puses pārstāvji.

Izmantotie resursi:
https://rus.err.ee/882341/v-novom-s...

  +1 [+] [-]

, 2018-12-05 13:10, pirms 5 gadiem
Ziemā būtībā tā bijusi parasta pārbaudes spēle. V.Kuzmins un četri leģionāri ''Spartaka'' rindās nepalika ( sastāvi Sõprusmäng ).