Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Citāti: "Ventspils" un RFS galvenie treneri par iemesliem, kāpēc neieguva titulu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Citāti: "Ventspils" un RFS galvenie treneri par iemesliem, kāpēc neieguva titulu
Valds Dambrausks Foto: Kasparts Volonts (RFS)

Nedēļas nogalē aizvadītas Virslīgas pirmspēdējās kārtas spēles, pēc kurām noskaidrojies čempions - par to kļuvis "Riga" FC. Piedāvājam treneru sacīto pēc 27. kārtas mačiem.

RFS - "Ventspils" 1:2 (video šeit)

Dejans Vukičevičs, "Ventspils" galvenais treneris: "Trešo reizi pēc kārtas uzvarējām ļoti, ļoti spēcīgu pretinieku. Gan mēs, gan RFS cenšas spēlēt skaistu futbolu un to darīja gandrīz visu gadu, arī šodien skaista spēle. Ja godīgi, mēs jau gatavojamies nākamajai sezonai - to noteikti redzējāt arī, skatoties uz mūsu sastāvu. Iedevām iespēju jaunajam vārtsargam [Virslīgā debitēja 21 gadu vecais Ivans Baturins - aut.] un Raenam [Tālbergam]. Malači. Pirmajā puslaikā guvām vārtus katru reizi, kad iespēju neizmantoja RFS - viņiem izgājiens viens pret vienu, mums vārti, viņi trāpīja pa stabu, mums atkal vārti. Otrajā puslaikā, sevišķi pēc nonākšanas mazākumā, mums bija grūti. Pretiniekiem bija daudz momentu - palīdzēja gan veiksme, gan vārtsargs."

Valds Dambrausks, RFS galvenais treneris: "Sāpīgi zaudēt šādu spēli, sevišķi ar tik augstu likmi - cīņā par otro vietu. Lielā mērā atbildība jāuzņemas man. Zinājām, ka "Ventspils" pielieto agresīvu presingu, bet mēs no tā izvairījāmies, nebijām gatavi, bijām nobijušies, pat spēlējot savā laukumā - tā nav pirmā reize pret šo komandu un nezinu, vai tā nav psiholoģiska problēma. Man jāatrisina šī mīkla. Beigās mums bija ļoti daudz izdevību, bet futbols ir nežēlīgs - ja nesāc spēlēt ar pirmo minūti, pēc tam var nesanākt pretiniekus noķert. Nevar spēlēt tikai otro puslaiku. Diemžēl es nespēju sagatavot spēlētājus pirmajām 20-30 minūtēm. Meistarības atšķirība nav tik liela, lai no 0:2 izrautu 3:2. Mums ir jāapskatās spogulī, mums nopietni jāizrunājas."

Nebija Jagodinska, nomainījāt Bulvīti.
Vukičevičs: "Jagodinskis visu nedēļu slimoja un vakar pēc mēģinājuma patrenēties pateica, ka nebūs gatavs. Žuļevam bija diskvalifikācija. Bulvītis arī slimības dēļ vakar un aizvakar netrenējās - pārtraukumā viņš teica, ka jūtas labi, bet nevēlējos riskēt ar viņu un man bija futbolisti, ko uzlaist vietā. Pagājušajā nedēļā vairāki futbolisti saslima - nezinu, varbūt vīruss."

Koļesovam pērn bija izrāviena gads, spēlēja pat Latvijas izlasē, bet šogad jūsu vadībā spēlējis maz, šodien nopelnīja sarkano kartīti. Kā vērtējat viņa sezonu?
Vukičevičs: "Viņš nestrādāja labi starpsezonu periodā, jo slimoja, pēc tam sezonas sākumā aizvadīja 10-12 spēles, taču tad guva nopietnu savainojumu pret Liepāju, kā dēļ divus mēnešus praktiski netrenējās. Pēc tam atgriezās, vēlreiz saņēma spēcīgu sitienu pa galvu un atkal izkrita. Ir saprotami, ja nav regulāras spēļu prakses, tad nevar visu laiku spēlēt augstā līmenī. Ņikita ir ļoti talantīgs, taču šogad, pirmkārt, nepaveicās ar savainojumiem, bet, otrkārt, kad mums trūka centra aizsargu, parakstījām līgumu ar Jagodinski, arī leģionāru Heliu, tā ka parādījās spēcīga konkurence. Šodien otro reizi sezonā nopelnīja sarkano kartīti, atstājot komandu uz vairāk nekā pusstundu mazākumā - viņš ir talantīgs, taču arī jauns un pie šīm lietām smagi jāstrādā."

Kāpēc tik agri nomainījāt Indrānu?
Dambrausks: "Jo nebiju apmierināts ar viņa sniegumu. Manuprāt, Dāvis ir strādājis smagi un spēja aizvadīt vairāku labu spēļu, kurās viņš bija pamatsastāvā, sēriju. Tomēr šodien viņš vienkārši nespēja pieturēt bumbu un, domāju, viņa nervozitāte radīja komandai lielas problēmas. Viņa trāpījums pa stabu? Jūs, žurnālisti, bieži redzat vārtu guvumus un tamlīdzīgi, bet mēs, treneri, skatāmies dziļāk. Indrāna vietā uznākušajam Kļuškinam bija trīs vai četras lieliskas iespējas gūt vārtus, un Gļebs par spīti vārtu negūšanai šodien spēlēja patiešām labi. Kļuškins pamatsastāvā nespēlēja, jo nav pilnībā gatavs - viņu pēc sezonas sagaida operācija."

Šodien par čempioni kļuva "Riga". Katrā spēlē var izcīnīt trīs punktus, bet kurš neuzvarētais mačs jūsu komandu ietekmēja visnegatīvāk cīņā par titulu?
Vukičevičs: "Nezinu, kāda bijusi Virslīgas tabula citus gadus, bet, ja pēdējā kārtā uzvarēsim "Mettu", mums būs 60 punktu, kas ir ļoti daudz [pērn "Spartaks" sezonā, kas bija par četrām kārtām īsāka (24 kārtas), zeltu ieguva ar 46 punktiem, 2016. gadā "Spartakam" 28 kārtās 55 punkti, vēl pirms tam "Liepājai" 24 kārtās titulu ieguva ar 52 punktiem - aut.]. Tie ir gandrīz 70% punktu no maksimuma [patiesībā 71.4% - aut.]. Ja ar to nepietiek, ko darīt? Tas tāpēc, ka kopš jūnija "Riga" tikai divreiz zaudēja punktus, nospēlējot neizšķirti. Viņi bieži uzvarēja ar 1:0, taču tas liecina, ka tā ir nopietna komanda, kas prot spēlēt uz rezultātu. Mums nepaveicās, ka nepietiek ar 60 punktiem un nepaveicās, ka pret "Riga" 80. minūtē nerealizējām pendeli [3. aplī pie rezultāta 0:1], tāpat pirms septiņām dienām nerealizējām neiesitām viņiem pendeli [spēlei noslēdzoties 0:0 - aut.] - būtu šie seši punkti, mēs būtu čempioni [smaida]. [Pēc tam melnkalniešu treneris uzskaita vairākas spēles, kurās "Riga" veicies ar standartsituāciju, bieži 11 metru soda sitienu, realizēšanu]

Dambrausks: "Pirmkārt, jāapsveic "Riga" ar nopelnītu titulu. Nezin, kā viņi guva vārtus šodien, bet līdz šim vairāk nekā 50% vārtu viņi guva pēc standartsituācijām. Taču noteikumi ļauj gūt vārtus pēc standartiem, tā ka viss OK. Ja viņi spēj vairāk nekā 20 spēles iztikt bez zaudējumiem un gandrīz visas uzvarēt, tad tituls ir pelnīts. Pēdējos trīs četros gados Virslīgā bija pieticis ar 16-17 uzvarām, lai izcīnītu titulu - mums ir 18... Varbūt zaudējām pārāk bieži, jo mums ir tikai viens neizšķirts [18-1-8], taču 18 uzvaras ir ļoti labs rādītājs. Tomēr "Riga" mūs apsteidza un pelnīti triumfēja.

Ja par mums, te neizšķīra viena atsevišķa spēle. Jā, vasarā bija spēle, kur pret "Riga" no 15. minūtes spēlējām mazākumā - uzvaras gadījumā mūsu pārsvars pieaugtu līdz 12 punktiem, bet bija zaudējums un pārsvars saruka līdz sešiem punktiem. Tomēr vairāk gribētu runāt kopumā - kaut gan guvām visvairāk vārtu turnīrā [pirms pēdējās kārtas RFS 57 vārti, "Ventspilij" 50 - aut.], spēlējām pozitīvu futbolu un "Instat" rāda, ka RFS bija pārliecinoši visvairāk svarīgo piespēļu [key passes], visvairāk momentu, visvairāk momentu no tuvas distances, mēs bieži vien zaudējām ar, piemēram, 0:1 [nespējot gūt vārtus, kad tas visvairāk nepieciešams - aut.].

Pret "Spartaku" ielaidām standartsituāciju un nespējām gūt vārtus [0:1], pret "Liepāju" Rīgā ielaidām standartu, nespējām gūt vārtus [0:1], Liepājā mums bija trīs četras labas izdevības, nespējām tās realizēt un 85. minūtē ielaidām vārtus [0:1]. Lielākā problēma, ka nespējām atrast pastāvīgi vārtus gūstošos spēlētājus pēc tam, kad Marusičs pārstāja gūt vārtus un Uldriķis bija prom. Nespējām atrast komandas iekšienē vārtu guvēju."

"Valmiera Glass" - "Riga" 0:2 (video šeit)

Viktors Skripņiks: "Ko te komentēt, izcīnījām čempionu titulu, zinām, cik grūti bija katrā spēlē noskaņoties un pierādīt, ka esi stiprākais. Arī šodien rādījām, ko spējām un priecājamies, ka priekšlaicīgi kļuvām par čempioniem. Centāmies katru pretinieku analizēt un cienīt." Rakels un Lukjanovs? "Savainojumi. Mūsu līderu spēki nav bezgalīgi un pēc divām jaudīgām cīņām pret "Ventspili" daži šodien nevarēja spēlēt, tas attiecas arī uz Bajenko un Šariču. Bajenko ir tas spēlētājs, bez kura nevaram aizvadīt TOP spēles. Veicām nelielu rotāciju. Mums atlikusi vēl viena spēle, kurā piedalīsies tie, kas spēlējuši mazāk. Negribētos pēdējo spēli zaudēt, bet nebūs viegli noskaņot, kad visi uzdevumi ir izpildīti."

Gatis Kalniņš, "Valmiera Glass" treneris: "Ar tādu nezaudēto spēļu sēriju "Riga" bija pelnījusi izcīnīt titulu. Apsveicu viņus! Ja par spēli, pirmais puslaiks satura ziņā nebija slikts, bet rezultāta ziņā nebija labs. Otrajā puslaikā proporcionāli otrādi - nespēlējām vairs tik labi, taču it kā neielaidām vārtus. Darījām visu, lai atliktu pretinieku svētkus."

"Liepāja"/"Mogo" - "Spartaks" 1:0 (video šeit)

Toms Ražanausks, "Spartaka" galvenais treneris: "Žēl, ka neizmantojām savu momentu, kas bija pirmajā puslaikā. Trūka smalkas pēdējās piespēles un realizācijas, savukārt ar futbolistu pašatdevi esmu apmierināts. Pēdējās minūtēs pielietojām tālo piespēļu taktiku, lai gan pats nemīlu to, jo jācer uz veiksmi, tomēr arī pēc šīm tālajām piespēlēm viens moments radās."

Gordons Jangs, "Liepājas" galvenais treneris: "Augsta likme, abām komandām cīnoties par pēdējo Eirokausu ceļazīmi. Spēles intensitāte to apliecināja. Vārtsargiem nebija pārāk daudz darba, bet mēs guvām vienus labus vārtus. Abu komandu plāns nestrādāja, iespējams, mača svarīguma dēļ." Labi derētu arī neizšķirts. "Vienmēr ir riskanti spēlēt uz neizšķirtu. Un mēs šajā ziņā, spēlē no dziļas aizsardzības neesam stipri, tāpēc cenšos panākt tādu balansu, lai 70% laika būtu uzbrukumā un 30% laika aizsardzībā. Mēģinājām piesātināt vidusdaļu un, manuprāt, mums brīžiem izdevās labi kontrolēt bumbu." Ķigura maiņa "Savainojums, cerams, nekas traks. Tā noteikti nebija taktiska maiņa, jo Ķigurs spēlēja izcili, tāpat kā pagājušajā nedēļā. Arī U-21 izlasē viņš ir spēlējis labi. Ar darbu un lielāku pārliecību viņš var būt TOP spēlētājs Latvijā." Grebja uznākšana pēdējā spēlē "Liepājas" kreklā. "Tā nebija necieņa pret "Spartaku", taču rezultāts pēdējās minūtēs atļāva veikt šo maiņu un priecājos, ka radās iespēja viņu izlaist, izrādīt viņam cieņu un Kristaps varēja saņemt pelnītos līdzjutēju aplausus." Noslēgumā Jangs no sirds pateicās spēlētājiem, Marekam Zuntneram, kluba prezidentam un kluba darbiniekiem par maksimālo palīdzību mērķa, Eirokausu ceļazīmes izcīnīšanas, sasniegšanā.

"Metta"/LU - "Jelgava" 1:2 (video šeit)

Marians Pahars, "Jelgavas" galvenais treneris: "Apsveicu Jelgavu ar uzvaru! Spēle bija līdzīga - mēs vairāk aizstāvējāmies, bet momenti mums, iespējams, bija mazliet bīstamāki. Galvenais, ka mēs izrādījām lielāku gribu. Daudz nedomājām par skaistu spēli, bet gan par rezultātu. Sezona nav beigusies - Valmierā nebūs viegli. Ja negribam pārspēles, ir jāuzvar." Šodien bija kā mazais fināls? "Tā bija. Nemaz neatceros, kad uzvarējām pēdējo spēli [smaida]. Diemžēl, bet tā ir realitāte. Jā, šodien bija kā kausa spēle. Esmu pārliecināts, ka "Mettai" tas bija sāpīgs zaudējums. "Mettai" ir strauja attīstība, tā ir laba komanda. Saprotu arī savu draugu Andri [Rihertu], bet tāds ir futbols. Varbūt mēs vairāk gribējām, bet spēle bija līdzīga." Neizšķirts godīgāk būtu bijis? "Varbūt jā, bet, ja tu pajautātu to mūsu spēlētājiem ģērbtuvē, viņi nepiekristu. Mums bija momenti. Neizšķirta spēle vai arī nedaudz mēs labāki."

Andris Riherts, "Mettas"/LU galvenais treneris: "Paldies visiem par sanākušajiem un par atmosfēru - lielākais sarūgtinājums ir par rezultātu 1:2." Ielaistie vārti. "Jāprasa vārtsargam, bet skaidrs, ka viņam tā nebija no labākajām spēlēm." Šibass, ne Ivanovs pamatsastāvā. "Šibass sevi labi parādīja, nākot uz maiņu un arī šodien bija aktīvs, taču viņam diemžēl [regulārā] sezona beigusies dzelteno kartīšu dēļ." Vai ir redzētas "Super Nova" spēles? "Nedaudz, bet, domāju, pietiekami."

  +2 [+] [-]

, 2018-11-06 00:17, pirms 5 gadiem
Rihert, klausies, 2020. tev vairs nekadu atrunu nebus

  +2 [+] [-]

, 2018-11-06 11:44, pirms 5 gadiem
METTA 2020 CAMPEONESSS!

  +1 [+] [-]

, 2018-11-06 14:39, pirms 5 gadiem
Nesaprotu Riherta apsmiešanu - par raksturu, tāpat kā par citiem treneriem vienmēr var diskutēt, bet ko jūs gribat, lai viņš sasniedz, ja tiklīdz kāds spēlētājs Mettas sastāvā progresē, citas komandas nākamajā sezonā to pārpērk. Un tā katru gadu. Normāli varētu vērtēt, ja finansialās iespējas būtu līdzīgas ar citiem klubiem un sastāvu varētu būvēt pēc vēlmēm, nevis no tā kas paliek pāri.

Uzskatu, ka Riherts būtu labs treneris U-21 izlasei. Par funkcionāru Daini jau nu 100% labāks.

P.S. neesmu kādas komandas fans.. vienkārši sporta līdzjutējs, kas seko līdzi notikumiem un ik pa laikam paskatās kādu spēli.