Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Rakels: "Uzskatu, ka Virslīgā mums ir pa spēkam noķert RFS, taču to var arī citi"

Rolands Eliņš

Rakels: "Uzskatu, ka Virslīgā mums ir pa spēkam noķert RFS, taču to var arī citi"
Deniss Rakels
Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Latvijas futbolists Deniss Rakels, kurš nesen pievienojās "Riga" vienībai, pēc šodienas uzvaras Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā pret "Spartaku" intervijā komandas mājaslapai norādīja, ka viņam paticis komandas sniegums, kā arī uzskata par reālām komandas iespējas Virslīgas kopvērtējumā panākt līderi RFS.

”Principā man patika tas sniegums, ko mēs šajā spēlē parādījām. Esmu vēl nospēlējis tikai divas spēles. Arī pirmajā spēlē pret RFS otrajā puslaikā jau bija kaut kas līdzīgs labam futbolam. Veidojām kombinācijas, jā, bija par vienu spēlētāju vairāk, bet vienalga. Šodien varbūt nedaudz paveicās, ka ātri pēc standartsituācijas guvām vārtus. Kļuva nedaudz vieglāk, viņiem gan arī bija momenti, kuri netika izmantoti. Skaidrs, ka otrajā puslaikā viņiem jau nedaudz bija jāriskē, un mēs iesitām vēl divus vārtus. Bet visi redzējāt, ka bija vēl daudz iespēju,” stāsta ”Riga” pussargs Deniss Rakels.

Deniss intervijā kluba mājaslapā atcerējās momentu, kurā pats guva vārtus. ”Šķiet, ka bija laba kombinācija. Labi, ka Tjagu laicīgi atdeva piespēli, apturēju bumbu un izdarīju sitienu. Citu domu tajā brīdī vairs nebija, jo līdz vārtiem bija kādi desmit metri. Pēdējo spēli pirms tam biju aizvadījis 4. maijā. Nebiju ilgi spēlējis. Kādas trīs nedēļas individuāli trenējos. Bet tas vienmēr ir citādāk nekā ar komandu. Tagad ar komandu kopā esmu divas ar pusi nedēļas, aizvadītas jau divas spēles. Domāju, ka viss būs kārtībā.”

”Var redzēt, ka mums ļoti palīdz treniņos ieguldītais darbs. Treneris ļoti pārdomāti strādā. Ir dažādi izvietojumi, shēmas, labi trenējamies. Šie rezultāti ir treneru un spēlētāju kopīgais darbs. Viss kopā pagaidām izskatās labi. Treneris Viktors Skripņiks? Uzreiz var redzēt, ka treneris ar lielu vārdu, ir trenējis augstākā līmeņa komandu vienā no TOP čempionātiem. Katrā spēlētājā treneris spēj ieviest mieru, vienmēr ir ko pateikt. Domāju, ka uzvaras ir liels viņa nopelns,” turpināja Rakels.

”Kļūdas pirmajā puslaikā? Iespējams, nedaudz ietekmēja karstums, spēle tomēr notika trijos pa dienu. Bet piekrītu, ka tās bija epizodes, kurās dāvinājām viņiem iespējas, un pretinieki varēja mūs sodīt. Bez tām epizodēm gan viņiem principā momentu nebija. Jā, standartsituācijas, bet kopumā nebija daudz momentu pie mūsu vārtiem.

Kā saglabāt mieru situācijā, kad uzvaras tiek izcīnītas viena pēc otras? Jā, tas ir svarīgs moments. Galvenais ir spēlētāju psiholoģija, īpaši pieredzējušāko spēlētāju, kuriem ir jāpalīdz visai komandai. Arī treneru korpusa uzdevums, protams. Ir redzams, ka pēc spēles pret Sofijas CSKA spēlētāji ir noticējuši sev, tā bija liela uzvara pret spēcīgu pretinieku. Treneris uzreiz komandu nolaida uz zemes un teica, ka tagad arī Latvijā visus ir jāspēj uzvarēt. Viss līdz šim izskatās labi.”

”Uzskatu, ka atlikušajā čempionāta daļā mums pa spēkam ir noķert RFS komandu. Vēl ir daudz jāspēlē. Iepriekšējā spēlē bija ļoti svarīga, kad spējām uzvarēt. Tas saglabāja iespējas. Bet arī citām komandām tādas vēl ir. Tagad būs divas spēles ar apakšgala komandām, bet esmu spēlējis tādos mačos. Ja esi atslābis, tad var arī zaudēt. To nedrīkst pieļaut,” noslēgumā piebilda Deniss.

Izmantotie resursi:
https://www.rigafc.lv/rakels-var-re...