Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

"Spartaks" no Kauguriem uz Sloku, Koliņko galvenais treneris

"Spartaks" no Kauguriem uz Sloku, Koliņko galvenais treneris
Slokas stadions

SMScredit.lv Virslīgas klubs Jūrmalas "Spartaks" jau no nākamā mača savas mājas spēles aizvadīs Slokā, nevis Kauguros kā līdz šim. Tāpat ieviesta pilnīga skaidrība par "Spartaka" galveno treneri - tas būs Aleksandrs Koliņko.

Jūrmalas "Spartaks" ierasti Virslīgas sezonu sāk Kauguros, bet, tiklīdz gatavs Slokas stadiona zālājs, pāriet uz turieni. Tomēr šogad, konstatējot drošības problēmas skatītāju tribīņu konstrukcijās, šī pāreja ieilga, un "Spartaks" aizvien spēlēja Kauguros uz mākslīgā seguma. Šeit gan jāpiebilst, ka pēdējo spēli mājās gan sakarā ar pauzēm kalendārā (Eirokausi, Latvijas kauss), gan sakarā ar spēļu kalendāru (pēdējos piecus(!) mačus Virslīgā "Spartaks" aizvadīja viesos) Jūrmalā bāzētais klubs aizvadīja tālajā 30.maijā pret "Liepāju" (1:2).

Toties šo svētdien plkst.19:00 "Spartaks" uzņems "Ventspili", un šī spēle jau risināsies Slokas stadionā ar dabīgo segumu. Kā Sportacentrs.com pastāstīja "Spartaka" direktors Spartaks Melkumjans, skatītājiem galvenajā tribīnē tiks atvērti noteikti divi sektori, nevis visas tribīnes.

Melkumjans arī pastāstīja, ka klubā atgriezušais Edgars Gauračs šobrīd, lai gan trenējas ar komandu, turpina iziet rehabilitācijas posmu.

Tāpat Melkumjans atklāja, ka Aleksandrs Koliņko šobrīd kļuvis par pilntiesīgu "Spartaka" galveno treneri (vēl pēc pēdējās spēles Koliņko uzsvēra, ka pagaidām ir tikai trenera vietas izpildītājs), kas diezgan droši nozīmē, ka 40 gadus vecais Koliņko Latvijas izlasē vairs nespēlēs un apstāsies pie 94 maču atzīmes (protams, nav izslēgta atvadu spēles noorganizēšana).

Tikmēr Romāns Piļipčuks Jūrmalā vismaz tuvākajā nākotnē neatgriezīsies, jo ir atradis jaunu darbu. Šis darbs ir nevis Ukrainā (Piļipčuka ģimenes mājvieta ir no kara cietušais Donbass), bet gan Āzijas valstī Tadžikistānā, kur Piļipčuks kļuvis par šīs valsts izlases galvenā trenera vietas izpildītāja Mubina Ergaševa asistentu. Abi amatu ieguvuši vienā dienā, 29.jūlijā. Abi šie treneri strādās ar Tadžikistānas izlasi PK2018 kvalifikācijas turnīrā, un pirmais pārbaudījums būs vairāk nekā iespaidīgs - 8.septembrī savā laukumā Dušanbē jātiekas ar Austrālijas izlasi! Tadžikistāna piecu komandu grupu turnīru sākusi ar vienu punktu divās spēlēs, un tieši pēc tik viduvēja starta notikušas izmaiņas treneru personālā.

Atgriežoties pie "Spartaka", šī komanda ar bilanci 3-4-5 ieņem 5.vietu Virslīgā, par septiņiem punktiem atpaliekot no pozīciju augstāk esošās "Jelgavas" un par pieciem punktiem apsteidzot 6.vietas īpašnieci "Daugavpili". Savukārt jau šodien "Spartaks" kausa izcīņas 1/8 finālā izbraukumā tiksies ar 1.līgas vienību "Preiļi".

Izmantotie resursi:
formula55.tj


, 2015-08-05 00:59, pirms 9 gadiem
Tie pashi Kauguri vien ir. 15 minushu gaajiens no viena stadiona liidz otram.
, 2015-08-05 09:31, pirms 9 gadiem
Kam mums futbolā vispār vajag tribīnes, tie 50 skatītāji var taču zālītē pasēdēt un pavērot spēli.
, 2015-08-05 09:55, pirms 9 gadiem
Sāniņš rakstīja: Kam mums futbolā vispār vajag tribīnes, tie 50 skatītāji var taču zālītē pasēdēt un pavērot spēli.
FK Liepāja, FK Jelgava un Metta/LU par skatītāju skaitu īsti nevar sūdzēties salīdzinājumā ar citiem Latvijas klubiem un mūsu Ziemeļu kaimiņu (Igaunijas) spēļu apmeklētību!
Skatītāji plūdīs uz stadioniem, ja būs normāla infrastruktūra, laukumā nelamāsies, bet runās latviski, palielināsies komandu skaits Virslīgā (protams, kas spēj sastādīt labu konkurenci viens otram), un izlasei būs atkal kādi panākumi starptautiskajā spēļu arēnā (atceros pats to gadu kad Latvija iekļuva Eiropas čempionātā - aizskrēju skatīties Virslīgas spēli starp Skonto FC vs FK Auda - Skonto stadionā tribīnēs bija 2500 - 3000 skatītāju, bet vēl tagad es nesaprotu ko tur gribēju ieraudzīt, jo spēle beidzās ar rezultātu 4:0 Skonto labā un Auda labi, ja vispār pa visu spēli 3x reizes uzsita pa vārtu rāmi, un reāli redzēt nebija ko, bet tajā futbola eiforijā stadions bija ļoti apmeklēts un šķita, ka Virslīga ir viena no Top Eiropas līgām - un tas viss bija pateicoties izlases sasniegumiem)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-08-05 11:34, pirms 9 gadiem
Tadžikistānā ir gāzes nauda.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-08-05 13:45, pirms 9 gadiem
Piļipčuks laikam baigais dzērājs ir - braucot mājās uz Ukrainu pie ģimenes, atjēdzas Tadžikistānā kā trenera asistents
, 2015-08-05 13:54, pirms 9 gadiem
Ambrē , uz Mettu neiet tik daudz , cik tev liekas
, 2015-08-05 14:36, pirms 9 gadiem
Skaidrs, ka Piļipčukam Tadžikistānā pie izlases bosiem pavisam citas summas apgrozās, prestižs izlašu līmenī arī lielāks, tāpēc arī pārgāja. Nav nekāds brīnums. Pagaidām kā asistents, bet pēcāk ir arī visas iespējas kļūt par galveno treneri tur.

Kas attiecas uz Koļinko, pagaidām neticu viņa trenera spējām. Redzu viņu kā labu vārtsargu treneri, bet ne kā galveno. Aizsardzību koordinēt viņš māk labi, to redzējām Eirokausos, kad visus Spartaka aizsargus salika pa vietām ar komandām no vārtiem. Ar uzbrucējiem runa ir citādāka un pēc pirmās spēles ar Liepāju pats atzina, ka nav spējis nodot Stuglim vajadzīgo informāciju, lai abas puses saprastos. Varbūt kļūdos un līdz ar pieredzi gaidāmi uzlabojumi.

Par to, ka atgriežas Slokā, liels prieks. Tas tomēr ir stadions, viens no labākajiem Latvijā, kamēr Kauguros tas ir mākslīgais laukums.
Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
11

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.
Foto: Aigars Prūsis
19

Cīruļputeņa dēļ pārcelta "Grobiņas" un RFS cīņa - rīt Liepājā divas spēles

"TonyBet" Virslīgā šovakar bija plānotas divas futbola spēles, no kurām agrais mačs Valmierā jau ir sācies, tomēr vēlā cīņa starp "Grobiņas SC"/LFS un RFS ir pārcelta uz rītdienas plkst. 13.00, paziņojuši abi klubi, līga un federācija.