Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Maija labākais spēlētājs Virslīgā - Tvumasi

Maija labākais spēlētājs Virslīgā - Tvumasi
Patriks Tvumasi
Foto: "Spartaka" Facebook lapa

Par SMScredit.lv Virslīgas maija labāko spēlētāju žurnālistu balsojumā atzīts Patriks Tvumasi ("Spartaks"), savukārt kā labākais treneris nosaukts Jurģis Pučinsks (FK "Ventspils").

SMScredit.lv Virslīgas 2013. gada sezonas pirmā spēļu mēneša izcilnieku balvas tika Rīgas "Daugavas" pārstāvjiem – par labāko spēlētāju tika atzīts Mants Savens, savukārt par labāko treneri Virginijus Ļubšis (vairāk). Arī maija labākā spēlētāja balva tiek kādam no Latvijas futbola Virslīgas leģionāriem, un šoreiz tas ir 19 gadus vecais ganietis Patriks Tvumasi.

Maijā jūrmalnieki aizvadīja četras spēles, zaudējumu piedzīvojot vien pēdējā no tām, bet pirms tam uzvarēja trīs spēlēs pēc kārtas. Visos trīs uzvarētajos mačos Tvumasi guva piecus vārtus no komandas kopējiem septiņiem. Kas vēl nozīmīgāk, visās spēlēs Tvumasi precīzie raidījumi bija uzvaru nesošie! Gan pret tobrīd čempionātu ļoti veiksmīgi aizvadošo ''Liepājas metalurgu" (2:1), gan Jūrmalas derbijā pret "Jūrmalu" (1:0), gan pret "Jelgavu" (4:2). Tiesa, Tvumasi tikai par diviem punktiem apsteidza "Skonto" snaiperi Valēriju Šabalu, kuram arīdzan veiksmīgs mēnesis (trīs spēlēs četri vārti).

Latvijas Futbola federācijas (LFF) treneru padome paziņojusi arī mēneša labāko treneri - par to atzīts ''Ventspils'' speciālists Jurģis Pučinsks. Šobrīd "Ventspils" ar izcīnītiem 18 punktiem astoņās spēlēs dala 2.vietu, tiesa, kopā ar ''Skonto'' abas komandas ir aizvadījušas par vienu spēli mazāk kā līdere Rīgas ''Daugava''. Virslīgas ietvaros maijā (un 1.jūnijā) "Ventspils" aizvadīja trīs spēles, visās izcīnot uzvaras bez vārtu zaudējumiem - 10. maijā savā laukumā ar 3:0 tā uzveica ''Jūrmalu'', 14.maijā viesos tika svinēts panākums ar 1:0 pār spēcīgo Rīgas ''Daugavu'', savukārt čempionāta 1.aplis tika noslēgts ar 4:0 pret FS "METTA/Latvijas Universitāte". Trīs spēles, deviņi punkti un vārtu attiecība 8:0 – lielisks mēnesis un pamatoti apbalvots komandas galvenais treneris Pučinsks.

Izmantotie resursi:
Latvijas futbola virslīga - Futbola virslīga


, 2013-06-05 21:02, pirms 11 gadiem
ko šo siņelnikovu bāž šai sarakstā iekšā,iepriekš 4p,tagad 3 p!
Vai trūkst mums futbolistu kuri būtu cienīgi atrasties šādā sarakstā?
, 2013-06-06 00:11, pirms 11 gadiem
kapeec tvmassii joprojaam ir sheit?????piedodiet bet tam puikam ir talants,piedodiet
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-06-09 22:32, pirms 11 gadiem
Pelnīti gan Tvumasi, gan Pučinskim, manuprāt. Pašā sezonas sākumā ganietis klusēja, taču redzam, ka ilgi nevajadzēja, lai iespēlētos. Viņš Virslīgas līmenim ir lielisks un ļoti brīnīšos, ja viņu šovasar pie sevis nesavāks kāds Krievijas grands vai pat arī Rietumeiropas klubs. Tvumasi karjera var patiešām cerīgi attīstīties.
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.