Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Rihertam un Kaļiņinam naudas sods un divu spēļu diskvalifikācija

Andris Liepa
Andris Liepa

Rihertam un Kaļiņinam naudas sods un divu spēļu diskvalifikācija
Andrejs Kaļiņins
Foto: FK RFS

LFF Disciplinārlietu komisijas sēdē šodien izskatīta situācija, kurā 3. kārtas ''SynotTip'' futbola Virslīgas spēlē izvērtās konflikts starp ''Metta/LU'' galveno treneri Andri Rihertu un RFS galveno treneri Andreju Kaļiņinu. Abiem treneriem piešķirta divu spēļu diskvalifikācija.

LFF raksta: Iepazīstoties ar minētās spēles protokolu, inspektora/delegāta ziņojumu, kā arī noskatoties spēles epizodes videoierakstu, DK konstatēja, ka spēles 40. minūtē notika konfrontācija FK Metta/LU komandas tehniskajā zonā. FK Metta/LU komandas galvenais treneris A. Riherts neļāva savlaicīgi ievadīt bumbu spēlē RFS spēlētājam, izprovocējot minēto konfliktu.

Izcēlās konfrontācija starp spēlētājiem un abu komandu oficiālajām personām. Tajā aktīvu dalību, pametot savas komandas tehnisko zonu, ņēma arī viesu komandas galvenais treneris A. Kaļiņins. Ņemot vērā konflikta smagumu un sekas, kā arī iesaistīto pušu vainas pakāpi, un to, ka pēcspēles preses konferencē A. Kaļinins atzina savu vainu un atvainojās par notikušo, DK nolemj sodīt:

FK Metta/LU galveno treneri Andri Rihertu – ar divu spēļu diskvalifikāciju (aizliegts piedalīties š.g. 09/04 Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēlē un š.g. 16/04 SynotTip Virslīgas čempionāta spēlē) un piemērot naudas sodu 280 EUR apmērā (DR pielikuma p. 19.5, DR p.1.4, DR p.15);
FK Metta/LU galveno treneri Andri Rihertu ar 100 EUR naudas sodu (DR pielikuma p. 6.2.1);
RFS galveno treneri Andreju Kaļiņinu - ar divu spēļu diskvalifikāciju (aizliegts piedalīties š.g. 09/04 Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēlē un š.g. 15/04 SynotTip Virslīgas čempionāta spēlē) un piemērot naudas sodu 280 EUR apmērā (DR pielikuma p. 19.5, DR p.1.4, DR p. 15);
RFS galveno treneri Andreju Kaļiņinu ar 70 EUR naudas sodu (DR pielikuma p. 6.2.21).

Kamēr 280 eiro katram trenerim piespriesti, protams, par paši incidentu spēles laikā, tad 100 eiro sodu Riherts būtībā saņēma par preses konferencē sacīto, savukārt Kaļiņins 70 eiro sodu par savas tehniskās zonas pamešanu.

Divu spēļu diskvalifikācija nozīmē, ka abi treneri nedrīkstēs atrasties tehniskajā zonā Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā 9. aprīlī, kad komandas atkal tiksies savā starpā, tāpat abiem treneriem diskvalifikācija būs spēka Virslīgas 4. kārtas spēlēs, kad "Metta" tiksies ar "Riga", bet RFS ar "Liepāja/Mogo".

LFF Disciplinārā reglamenta pielikums pieejams ŠEIT.

Preses konferences ieraksts

Labāko momentu apskats

140 eiro sodi ''Jelgavai'' un RFS par pieciem vai vairāk disciplinārajiem (brīdinājumi, noraidījumi) pārkāpumiem vienas spēles laikā. Nākamā Virslīgas spēle pret ''Mettu/LU'' būs jāizlaiž ''Riga'' FC centra aizsargam Kasparam Gorkšam.

Ar visiem sodiem variet iepazīties ŠEIT.

  +7 [+] [-]

, 2017-04-05 15:40, pirms 7 gadiem
Riherts gadījumā nav pēdējo gadu vissodītākais treneris? Neienāk prātā, kas viņam konkurenci var sastādīt.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-05 15:43, pirms 7 gadiem
Dīvaini, ka melnīgsnējam incidenta aktīvākajam dalībniekam ar nr.3 nekāds sods!

  +3 [+] [-]

, 2017-04-05 15:45, pirms 7 gadiem
kauls rakstīja: Riherts gadījumā nav pēdējo gadu vissodītākais treneris? Neienāk prātā, kas viņam konkurenci var sastādīt.
Jā. Kurš var pateikt, cik reizes šis "treneris" ir izraidīts no tehniskās zonas pēdējo piecu gadu laikā? Vai kāds atceras, kur viņš publiski solīja iebāzt stūra karodziņu vienam no soģiem?

  +2 [+] [-]

, 2017-04-05 16:40, pirms 7 gadiem
kauls rakstīja: Riherts gadījumā nav pēdējo gadu vissodītākais treneris? Neienāk prātā, kas viņam konkurenci var sastādīt.
viņš tak ar Pertiju ar plēsās ne pa jokam

  +1 [+] [-]

, 2017-04-05 16:43, pirms 7 gadiem
Tas brīnums Riherts, kurš neko nav sasniedzis pat Virslīgas līmenī ir pelnījis pāris reizes vienkārši atrauties pa galvu, lai sāk normāli izturēties pret žurnālistiem un citiem apkārtējiem. Tas tik tā no malas skatoties.

     [+] [-]

, 2017-04-05 16:46, pirms 7 gadiem
Kur sods tam garajam lempim/atmaram Kalninam ?

  +1 [+] [-]

, 2017-04-05 17:42, pirms 7 gadiem
šādi notikumi tikai vairo interesi par turnīru, esmu par, + vēl vajadzētu vidēji katrā otrajā trešajā spēlē pa strīkerim un tad jau arī attendance lēnām, bet kurbulētos uz augšu

     [+] [-]

, 2017-04-05 20:21, pirms 7 gadiem
[quote varenais_eksperts]
Kur sods tam garajam lempim/atmaram Kalninam ?
Piekritu Kalnins taja incidenta piedalijas visaktivak(,jo tureja aiz kakla un pec tam iegruda.Bet sods vinam nebus,jo tiesnesis pieskira dzelteno.Ja speletajam ir dzeltena tad sodu nemaz neizskata disciplinaras komitejas sede.

     [+] [-]

, 2017-04-05 22:11, pirms 7 gadiem
Par ko gan šeit var būt runa. Ja FS Metta komandas treneris nebūtu " grāpstījies" gar bumbu un grūdis pretinieka spēlētāju kavējot izpildīt iemetienu,tad viss būtu labi. Tas taču viss superīgi redzams video ierakstā. Būtu vismaz preses konferencē izturējies kā īsts " vecis ".

  +1 [+] [-]

, 2017-04-06 09:44, pirms 7 gadiem
Rihertam jāgriežas pie speciālista, viņa gadījums līdzinās piemēram: ja slimajam novelk trakokreklu, tad tas to sajutis sāks mētāties ar rokām un grābstīties pa bumbām! Turpmāk tehniskajā zonā ielaist tikai trakokreklā!