Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Riga" apstiprina: komandu vadīs krievu speciālists Kononovs

"Riga" apstiprina: komandu vadīs krievu speciālists Kononovs
Oļegs Kononovs. Foto: TASS / Scanpix

Futbola klubs "Riga", kas ir pēdējo divu gadu Latvijas Virslīgas čempionvienība, turpmāk galvenā trenera pienākumu veikšanu uzticēs krievu speciālistam Oļegam Kononovam, Sport24.ru apstiprinājis kluba sporta direktors Romāns Lajuks.

Ziņas par "Riga" un Kononova iespējamo sadarbību parādījās jau iepriekš, taču klubs tās nekomentēja. Tagad Lajuks apstiprinājis Sport24.ru, ka ar Kononovu parakstīts līgums. "Tas notika pirms pusstundas. Līguma termiņu nosaukt nevaru - tā ir konfidenciāla informācija," norādījis Lajuks.

Pēdējā Kononova darba vieta bija pazīstamais Krievijas Premjerlīgas klubs Maskavas "Spartak", taču, izstājoties Eiropas līgas "play-off" kārtā un Premjerlīgā piedzīvojot ceturto neveiksmi pēc kārtas, krievu speciālists Kononovs tika atlaists jau septembra beigās. Iepriekš izskanēja runas, ka Kononovs varētu kļūt par Brestas "Dinamo" treneri Baltkrievijā, taču tā nenotika.

Pirms tam Kononovs trenēja Tulas "Arsenal", bet 2015. gadā ar "Krasnodar" izcīnīja Krievijas bronzu. Trenera karjeru Kononovs sāka ārzemēs, kā galvenais treneris vadot Ukrainas klubus "Karpaty" un "Sevastopol".

"Riga" ir pēdējo divu gadu Latvijas čempione un ar galveno treneru maiņām izceļas regulāri. 2018. gadā, pārņēmis komandu sezonas vidū, to līdz titulam aizveda ukraiņu speciālists Viktors Skripņiks, bet pērn pie titula komanda tika vietējā speciālista Mihaila Koņeva vadībā. Koņevs regulāri bijis aizvietotājs pēc treneru atlaišanām, taču iepriekšējo sezonu vadīja komandu kopš aprīļa.

Kopš 2016. gada, kad "Riga" debitēja Virslīgā, komandai bijuši desmit dažādi galvenie treneri, un Kononovs būs jau 11.

sportsdaily.ru vēstī, ka Kononova atalgojums Rīgā būšot 300 000 eiro sezonā, kas gan esot četras reizes mazāk nekā treneris saņēma, vadot Maskavas "Spartak".

Līdzšinējais treneris Koņevs turpinās darbu kluba sistēmā, bet vārtsargu treneris Andrejs Piedels atstās klubu, ziņo "Riga FC".


, 2020-02-05 12:37, pirms 4 gadiem
Ar tadu sastavu,jebkurš varetu paņemt 1vietu virslīgā.Saimnieks saprot ka Eiropai vajag nopietnaku treneri.
, 2020-02-05 12:38, pirms 4 gadiem
Nu tad jau šogad Riga FC spēlēs eirokausu grupu turnīrā,ja klubu neapmierināja Koņeva darbs
, 2020-02-05 12:39, pirms 4 gadiem
Interesanta un lokālajiem mērogiem dārga kluba investīcija. Krievijā Kononovs un viņa taktiskās shēmas tika vērtētas neviennozīmīgi, bet tas vairāk Spartak neadekvātās fanu armijas dēļ. Jādomā, ka tagad piesaistīs kvalitatīvus leģionārus ar mērķi uguņot Eirokausos, ko arī novēlu.
, 2020-02-05 13:33, pirms 4 gadiem
Sis jau paliek interesanti, cerams ka izdosies, ( Eiropas kausos)
par LV cempi,to tapat panemtu
, 2020-02-05 14:07, pirms 4 gadiem
300 000 noliek trenerim, wow, kāds tad ir kluba budžets?? Baltijas mērogiem viennozīmīgi gigants...
, 2020-02-05 14:32, pirms 4 gadiem
Bars vietējo ar super-puper PRO licencēm var mierīgi doties trenēt Ķekavas vistiņu florbola komandu!
, 2020-02-05 14:56, pirms 4 gadiem
Dzīvnieku valsts treneris Latvijā!!!smieklīgi...
, 2020-02-05 15:52, pirms 4 gadiem
Ja Rigai budžets desmitkāršojies, tad viss loģiski, ja ne, tad lēmums nesaprotams.
, 2020-02-05 15:53, pirms 4 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: 300 000 noliek trenerim, wow, kāds tad ir kluba budžets?? Baltijas mērogiem viennozīmīgi gigants...
Ja gribi nopelnīt ir jāiegulda... ,komplektējot komandu ar vidusmēra spēlētajiem (pēc eiropas standartiem) trenera nozīme ir milzīga . Tāpēc klubos kuri nav regulāri eirokausu grupu turnīru dalībnieki bieži ir situācija kad treneri saņem vairāk kā spēlētāji.
, 2020-02-05 16:03, pirms 4 gadiem
OHL -Olimp, virslīgā - Riga. Svarīgi lai uzraksti uz krekliem nebūtu kirilicā. Nedrīkst to pieļaut. Olimp uzraksti uz krekliem OHL ir bīstams precedents un jādara viss iespējamais lai nepieļautu ko tādu turpmāk.
Uzraksts RIGA var būt arī angliski uztverts.
, 2020-02-05 16:04, pirms 4 gadiem
Un vēl. Negribētos ka ar laiku OHL un virslīga kļūst neinteresanta čempionu sakarā, kad viens klubs ir daudz bagātāks par pārējiem.
, 2020-02-05 17:05, pirms 4 gadiem
FUNS rakstīja: Un vēl. Negribētos ka ar laiku OHL un virslīga kļūst neinteresanta čempionu sakarā, kad viens klubs ir daudz bagātāks par pārējiem.
Latvijas futbols bija daudz augstākā līmenī, kad Skonto dominēja. Domā tas, ka katru gadu esot jauniem čempioniem palielina interesi? Nē, interesi par klubu futbolu palielinātu tāds milzis, kas vismaz spētu spēlēt Eirokausos grupu turnīrā, nevis sīva cīņa par uzvaru Virslīgā. Es tikai priecātos, ja Latvijā būtu tāds klubs kā BATE.
, 2020-02-05 17:16, pirms 4 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: 300 000 noliek trenerim, wow, kāds tad ir kluba budžets?? Baltijas mērogiem viennozīmīgi gigants...
Krievi rakstīja, ka pie 8 mio savākšoties . Cik taisnības tajā- neesmu iedziļinājies .
, 2020-02-06 00:15, pirms 4 gadiem
FUNS rakstīja: Un vēl. Negribētos ka ar laiku OHL un virslīga kļūst neinteresanta čempionu sakarā, kad viens klubs ir daudz bagātāks par pārējiem.
Pareizi jau te pieminēja par Skonto laiku futbolā + 1 superklubs liktu tiekties citām komandām meklēt risinājumus naudai un sastāvam, ja gribētu konkurēt, tādejādi veicinot pārējo attīstību.
"Grobiņa" svin uzvaru. Foto: Aiga Veisa
115

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".