Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Jūrmalas "Spartaks" iegūst spēlētāju no Bāzeles un izīrē viņu Maskavas "Spartak"

Jūrmalas "Spartaks" iegūst spēlētāju no Bāzeles un izīrē viņu Maskavas "Spartak"
Sergejs Jeremenko
Foto: Matti Raivio/All Over Press

Krievijas Premjerlīgas futbola kluba Maskavas „Spartak” paziņojis, ka uz īres tiesībām no Jūrmalas „Spartaka” ieguvis 19 gadus veco futbolistu Sergeju Jeremenko, kurš līdz šim bija slavenā Šveices kluba „Basel” pārstāvis.

Somiju pārstāvošais pussargs Sergejs Jeremenko, kura vecākie brāļi Romāns un Aleksejs Jeremenko ir ilggadēji Somijas izlases spēlētāji, Jūrmalas „Spartakā” nav aizvadījis nevienu spēli (tiesa, viņš reiz Slokā spēlējis Somijas U19 izlases sastāvā Baltijas kausā, arī gūstot vārtus) un kopš janvāra sākuma atrodas Maskavas „Spartak” treniņnometnē. Viņš līdz šim spēlēja Šveices spēcīgā kluba „Basel” junioru komandā, bet tagad veicis sarežģītu ceļu uz Maskavas komandu.

„Basel” pirms nedēļas bija paziņojusi, ka Jeremenko pārcelsies uz Jūrmalas „Spartaku”, kur noslēdzis līgumu uz trim gadiem, taču vēlāk šo paziņojumu izdzēsa no savas mājaslapas. Tāpat arī LFF ziemas pāreju sarakstā šis darījums neatspoguļojās, un LFF šodien savā „Twitter” profilā norādījusi, ka „konkrētā pāreja no saraksta izņemta saistībā ar līguma punktu, kas atrunā informācijas neizpaušanu par pāreju līdz konkrētam datumam”.

Taču Maskavas „Spartak” šodien oficiāli paziņojis, ka panācis vienošanos ar Jūrmalas klubu par Jeremenko izīrēšanu uz vienu gadu. Paziņojumā nav norādīts, vai pēc tam paredzēts arī līguma izpirkums.

Krievijas medijs „Sport-Express” vēsta, ka Jūrmalas „Spartaks”, ko komandas bijušais spēlētājs Jevgeņijs Kazačoks intervijā Sportacentrs.com pirms dažām dienām apsūdzēja ilgstošā algu nemaksāšanā, izpircis Jeremenko līgumu, iegūstot tiesības uz viņa pakalpojumiem. Tāpat jāatgādina, ka „Spartaks” tikai pirms dažām dienām pēc LFF Disciplinārlietu komisijas lēmuma atguva iespēju reģistrēt jaunus futbolistus, kas klubam bija liegts kopš janvāra sākuma.

Somijas U19 izlases spēlētājs Jeremenko savu karjeru Maskavā, visticamāk, sāks dublieru komandā.

"Spartakam" tas nav pirmais šāda veida darījums, kad uzreiz pēc šķietami augsta līmeņa spēlētāja iegūšanas viņš tiek izīrēts citam klubam - pirms gada uzreiz uz "Astana" tika atdots serbs Džordže Despetovičs, bet 2014. gadā Moštags Jagubi, kurš pagājušajā gadā debitēja Somijas izlasē, uzreiz tika atdots Maskavas "Dynamo", tiesa, viņš kopumā Virslīgā paspēja aizvadīt 12 spēles.

Izmantotie resursi:
https://www.suomifutis.com/2018/01/...
Почему "Спартак" арендовал Еременко не у...


, 2018-02-05 17:00, pirms 6 gadiem
Ar futbola attīstību Latvijā tam nav nekāda sakara, ar naudas atmazgāšanu un dies` sazin ko vēl - gan.
, 2018-02-05 17:01, pirms 6 gadiem
Kas ta par shemu interesanti!!!
, 2018-02-05 17:02, pirms 6 gadiem
Spartaks grbi kkādā veidā nopelnīt
, 2018-02-05 17:06, pirms 6 gadiem
Skaidrs, ka Jūrmalas "Spartaks" veic mahinācijas, lai gūtu finansiālu labumu! Mums kā dīvānu ekspertiem nav iespēja tajā visā ielūkoties dziļāk, bet...domāju, ka caur mūsu spartakiešiem, tāds Maskavas "Spartak" spēlētāju iegūst lētāk, un arī Dynamo darīja tāpat! Kad nāk klubs ar lielu vārdu un lielu naudu, viņam attiecīgi prasa pieklājīgu summu, tāpēc atrod kkādu klubiņu (JSpartak), iedod izdzīvošanai, pieklājīgu summiņu, priekš LV Virslīgas un sanāk ietaupīt! Nav pat citu izskaidrojumu!
, 2018-02-05 17:13, pirms 6 gadiem
tas jau sen skaidrs... ka tiek mazgāta nauda... tādā veidā... Rīgas klubam(iem) tādas pašas afēras...
, 2018-02-05 17:15, pirms 6 gadiem
Kaut kāda shēma jau apakšā tur ir. Kā es to redzu no malas - Bāzele no tik liela kluba kā Maskavas Spartak par transfēru atļautos prasīt ievērojami lielāku summu kā no Jūrmalas Spartaka. Ne velti, kad par spēlētāju interesējas Manchester United vai Chelsea, prasītā cena par spēlētāju pēkšņi pieaug, jo pārdevējs apzinās, ka pircējs ir spējīgs samaksāt un uz šo faktu cenšas uzvārīties.

Maskavas Spartak to saprot un vienojas ar sadarbības partneri Jūrmalas Spartaku, ka transfēru pieprasīs nevis viņi, bet gan Latvijas komanda, kurai šveicieši transfēra cenu nepaaugstinās. (Iespējams, pat pārskaita naudu, lai būtu ko švieciešiem samaksāt?)

Tā nu ieguvējas beigās ir abas komandas - maskavieši dabū spēlētāju, kuru kārojuši, kamēr jūrmalnieki no maskaviešiem dabū pieklājīgu samaksu par transfēra veikšanu, kas vienalga ir mazāka par to, ko šveicieši būtu prasījuši Spartak par Jerjomenko transfēru.
, 2018-02-05 17:16, pirms 6 gadiem
Iespējams, ka kļūdos, bet šāda notikumu secība izklausās ļoti ticama.
, 2018-02-05 17:35, pirms 6 gadiem
reikons rakstīja: Iespējams, ka kļūdos, bet šāda notikumu secība izklausās ļoti ticama.
Katrs pelna kā māk.
, 2018-02-05 17:40, pirms 6 gadiem
Скорее всего Базель просёк фишку ,что людей с рос паспортом ,можно толкать за бешеные бабки в наши клубы . Поэтому казах недолго думая и замутил данную схему
, 2018-02-05 18:14, pirms 6 gadiem
Vajadzēja jauneklim likt patiešām spēlēt Jūrmalas Spartak un dzīvot Latvijā! No turpmakas karjeras viņš varētu atvadīties!
, 2018-02-05 18:39, pirms 6 gadiem
janis_vaivods_5482736 rakstīja: Katrs pelna kā māk.
Vismaz tagad varēs spēlētājiem algas samaksāt.

Ha.
Ha.
HA!
, 2018-02-05 19:41, pirms 6 gadiem
te ir kaut kāda shēma - jau pirms laba laiciņa bija info presē, ka Maskavas Spartak izvērtē Jerjomenko

un atceramies, kas ir aģents
, 2018-02-05 23:07, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: te ir kaut kāda shēma - jau pirms laba laiciņa bija info presē, ka Maskavas Spartak izvērtē Jerjomenko

un atceramies, kas ir aģents
kas?
, 2018-02-06 00:12, pirms 6 gadiem
betmis rakstīja: kas?
vspār jau pēc latviešu valodas gramatikas ja mēs jautājam pa dzīvām būtnēm tad preizi ir to formulēt ar jautājumvārdu - "kurš" !
, 2018-02-06 00:20, pirms 6 gadiem
Jau ļoti sen Latvijas klubu futbola vārdnīcā ir termins "tranzītklubs". Īpaši neafišēts, tas gan
, 2018-02-06 00:24, pirms 6 gadiem
Stāsta arī, ka futbola aģentiem ir gana izdevīgi iegūt salīdzinoši nelielu klubu akciju kontrolpaketi
, 2018-02-06 00:27, pirms 6 gadiem
Protams, pastarpināti...
, 2018-02-06 02:40, pirms 6 gadiem
Nu ja tā nopietni pavēro Spartaka komandu - tad tas nemaz nepārsteidz. Daudzus gadus šiem bija sponsors - Hanseatisches Fußball kontor. Kantoris, kas nodarbojas ar futbola biznesu un aģentu darbību. Kā tas viņiem ir šodien un, vai kaut kāda sadarbība tiek turpināta - nezinu. Bet vismaz sponsoru lokā šie vairs neesot, cik nu manāms Jūrmalas Spartaka mājas lapā un uz krekliem.

Bet kopumā - Spartakam nopietni un stabili sponsori nav daudz. Līdz ar to šaubos, vai šiem tīrā veidā no sponsoriem ienāk vismaz pusmiljons budžetā. Tā kā - vai nu ļoti labi strādā ar aģentiem, kur šiem ir savi "čomi" vai arī tur cita doma apakšā.

Kas attiecās uz algu neizmaksāšanām - šis nav pirmais gads, kad tā notiek. Jo īpaši uz sezonas beigu pusi - pēdējos 3-5 mēnešos.
, 2018-02-06 10:53, pirms 6 gadiem
tigereens rakstīja: Nu ja tā nopietni pavēro Spartaka komandu - tad tas nemaz nepārsteidz. Daudzus gadus šiem bija sponsors - Hanseatisches Fußball kontor. Kantoris, kas nodarbojas ar futbola biznesu un aģentu darbību. Kā tas viņiem ir šodien un, vai kaut kāda sadarbība tiek turpināta - nezinu. Bet vismaz sponsoru lokā šie vairs neesot, cik nu manāms Jūrmalas Spartaka mājas lapā un uz krekliem.

Bet kopumā - Spartakam nopietni un stabili sponsori nav daudz. Līdz ar to šaubos, vai šiem tīrā veidā no sponsoriem ienāk vismaz pusmiljons budžetā. Tā kā - vai nu ļoti labi strādā ar aģentiem, kur šiem ir savi "čomi" vai arī tur cita doma apakšā.

Kas attiecās uz algu neizmaksāšanām - šis nav pirmais gads, kad tā notiek. Jo īpaši uz sezonas beigu pusi - pēdējos 3-5 mēnešos.
Gan jau piepelnās cik var ar šīm transfēru lietām, bet šaubos ka tur daudz sanāk, pērn pieņemsim neatceros nekādus baigos transfērus. Nebrīnītos arī ja kkāda naudas atmazgāšana caur šo klubu notiek, austrumeiropas un ruslandes sportā tā ir normāla parādība. Prieks ka vismaz ar toto nenodarbojās.
, 2018-02-07 16:48, pirms 6 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Gan jau piepelnās cik var ar šīm transfēru lietām, bet šaubos ka tur daudz sanāk, pērn pieņemsim neatceros nekādus baigos transfērus. Nebrīnītos arī ja kkāda naudas atmazgāšana caur šo klubu notiek, austrumeiropas un ruslandes sportā tā ir normāla parādība. Prieks ka vismaz ar toto nenodarbojās.
Dažus gadus atpakaļ Spartaks lepojās ar faktu, ka tīri smuki pelnīja uz tiem kolumbiešu leģionāriem un šādiem "tranzītiem", kad piesaista spēlētājus, kurus uzreiz izīrē tālāk. Ja shēma darbojas, kāpēc neizmantot? Arī citur eiropā tā dara un nevienam problēmas tas nerada
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.