Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Dobrecovs: "Pagaidām vēl nekas nav skaidrs"

Dobrecovs: "Pagaidām vēl nekas nav skaidrs"
Perspektīvais Andrejs Kiriļins no Sadraudzības kausa atgriezās nevis "Liepājā", bet gan "Jelgavā"
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

"Pagaidām vēl nekas nav skaidrs," sarunā ar Sportacentrs.com sacīja Viktors Dobrecovs, komentējot "Liepājas" meistarkomandas iespējamo treneru un spēlētāju sastāvu. No plašākiem komentāriem Dobrecovs atteicās, taču lielākai skaidrībai par potenciālajām aprisēm vajadzētu būt šonedēļ.

Kopš principiālas vienošanās panākšanas par Liepājas palikšanu Virslīgā ir aizritējušas gandrīz divas nedēļas, taču neskaidrību joprojām ir ļoti daudz. Toreiz sarunā ar Sportacentrs.com Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis sacīja, ka Jānis Intenbergs, visticamāk, paliks galvenā trenera amatā, tomēr arī trenera jautājums vēl nav izlemts galīgi un, kā ziņoja "Kurzemes Vārds", nu uzpeldējusi arī Intenberga pagājušās sezonas asistenta Dobrecova kandidatūra.

Šā gada sākumā Dobrecovs sāka strādāt Liepājas Sporta spēļu skolā, kur viņam tika uzticēta vecākā futbola grupa, un tieši Dobrecova vadītā vienība pirms nedēļas uzvarēja Ziemas kausa izcīņā U18 vecuma grupā. Daudz lielākas galvas sāpes gan sagādās "Liepājas" sastāva būvēšana, jo vairums iepriekšējās sezonas kodola spēlētāju nu jau ir citās komandās.

Roberts Savaļnieks karjeru turpinās Polijas "Jagiellonia", Antons Jemeļins pievienojās Moldovas "Tiraspol", Dzintars Zirnis un Genādijs Soloņicins ir beiguši karjeru, bet uz citām Latvijas komandām pārcēlās Dmitrijs Hmizs, Ingus Šlampe (abi "Spartakā") un Andrejs Kiriļins ("Jelgava"). Kā vēsta Sportacentrs.com esošā informācija, lielāka vai mazāka interese esot bijusi arī par Iļju Šadčinu un brāļiem Jāni un Dāvi Ikauniekiem, bet Valērijs Afanasjevs vēl neesot izšķīries par savu likteni.

Daudz tālāk komandas komplektācijas ziņā ir "Jūrmala", kas pagājušajā gadā tabulā finišēja sestajā vietā jeb uzreiz aiz liepājniekiem. Kā ziņots, "Jūrmalā" jau ir astoņi leģionāri, no kuriem gan viens – Nauels Gerrero – esot devies pārbaudē uz Čehiju, taču tajā pašā laikā klāt tiekot gaidīts vēl viens vai divi spēlētāji. Tagad gan lielākais darbs atlicis pie vietējo futbolistu selekcijas – šobrīd, atskaitot Pāvelu Mihadjuku un Maksimu Rafaļski, nav nekādu jaunumu, un galvenais treneris Mihails Koņevs kategoriski noraidīja, ka būtu bijusi kāda interese par Latvijas čempionu Igoru Tarasovu.

Savukārt Latvijas vicečempione "Skonto" joprojām nav atrisinājusi finansiālās problēmas. Sākotnēji noliktais UEFA beigu termiņš no 31.janvāra ir pārcelts uz nākamās nedēļas vidu, tomēr neviens no pašreizējiem spēlētājiem vēl nav devies atrādīties kādam potenciālam pircējam ārzemēs. Šā rīta atslodzes treniņā nepiedalījās Artūrs Karašausks, kurš ir viens no galvenajiem kandidātiem uz pārdošanu, bet iemesls esot bijis pavisam cits – Karašausks esot nedaudz apslimis. Atgādinām, ka vakar Ziemas kausā pret "Daugavpili" (2:1) nespēlēja malējais aizsargs Vladislavs Gabovs, kurš ir iedzīvojies nelielā savainojumā.


, 2014-02-05 16:59, pirms 10 gadiem
Toreiz sarunā ar Sportacentrs.com Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis sacīja, ka Jānis Intenbergs, visticamāk, paliks galvenā trenera amatā
--------------
Kas tas mežeckis tāds būtu ,ja šā teikto uztver nopietni Liepājas futbola sakarā?
, 2014-02-05 17:10, pirms 10 gadiem
Ar nepacietību gaidu jaunumus
, 2014-02-05 17:19, pirms 10 gadiem
SC diezgan ieinteresēti un operatīvi dod infu par neskaidriem faktiem, ķīniešiem,dīvainiem kluba glābējiem u.t.t.,arī mežika sacītais ir topa vērts .....sakarā ar Liepājas futbolu,
bet par to ka Liepājas uzņēmēji ir ieinteresēti atbalstīt jauno klubu, neviena raksta!
-------------
Liepājas uzņēmēji ieinteresēti atbalstīt...
----------
SC-dzelteni esiet!
, 2014-02-05 17:23, pirms 10 gadiem
pareizi dara futbolisti pārejot uz citām virslīgas komandām. tas vairs nebūs tas metalurgs kas cīnijās par medaļām, bet gan vidusmēras komanda kuras mēŗkis būs atņemt punktus stiprākajām komandām un audzināt futbolistus Skonto, Ventspils un citām virslīgas komandām
, 2014-02-05 17:26, pirms 10 gadiem
Džerijs5 rakstīja: pareizi dara futbolisti pārejot uz citām virslīgas komandām. tas vairs nebūs tas metalurgs kas cīnijās par medaļām, bet gan vidusmēras komanda kuras mēŗkis būs atņemt punktus stiprākajām komandām un audzināt futbolistus Skonto, Ventspils un citām virslīgas komandām
Metalurga komanda vairs neeksistē!Tas tā ,zināšanai!Atspēriens būs,kapitals būs un pēc 2-4 gadiem paši liepājnieki(ar 100% pašu spēlētājiem)nesīs cauri FKV,un kas tā skonta tāda ir?sods būs šiem par nekokārtotām saistībām?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-05 20:29, pirms 10 gadiem
latgalestauretajs rakstīja: Kaads vareeja Skonto uzspeeleet, kameer Liepaajaa bardaks.
Liepājā nav bardaks!Vnk nedalās ar informāciju,kas ir pat ļoti pareizi!
Bardaks ir šais rakstos
----------
Futbola komandu, iespējams, turpinās vadīt...

raksts sākas:
"Kurzemes Vārda" rīcībā esoša neoficiāla informācija liecina...........
-------------
Versija numur divi – virslīgas komandu vadīs...

raksts sākas
No dažādiem kabinetiem pienākoša neoficiāla informācija liecina........
------------
un bardaku turpina SC!
No plašākiem komentāriem Dobrecovs atteicās, taču lielākai skaidrībai par potenciālajām aprisēm vajadzētu būt šonedēļ.

Bet SC raksta: Dobrecovs: "Pagaidām vēl nekas nav skaidrs"
---------------
Info pagaidām šamie(žurnālistiņi) nespēj iegūt ,bet ber tik rakstus vaļā!
, 2014-02-05 20:32, pirms 10 gadiem
Labāk, lai raksta arī šādus rakstus, nevis tikai tad, kad oficiāli viss tapis zināms. Galu galā gribam zināt, kas notiek ar komandu un kāds būs tāds liktenis. Šajā rakstā gan ļoti vērtīga jauno transfēru informācija, ne tikai neskaidrības par Liepājas vadību.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-05 20:49, pirms 10 gadiem
reikons rakstīja: Labāk, lai raksta arī šādus rakstus, nevis tikai tad, kad oficiāli viss tapis zināms. Galu galā gribam zināt, kas notiek ar komandu un kāds būs tāds liktenis. Šajā rakstā gan ļoti vērtīga jauno transfēru informācija, ne tikai neskaidrības par Liepājas vadību.
Esi apmierināts ar to ka Liepājas futbolisti pārņem Liepājas futbolu?
Neticu tam ka esi priecīgs!
tevi neinteresē kura interesēs bija šķībos pielaist pie Liepājas futbola?
Vienā dienā top SC raksts par kārtējo labvēli,kurš tā arī nav uzradies,bet nākamajā ka verpis brauc uz Liepāju,un Liepājas futbols tiks pārstāvēts guņas cempī!Nepilnas diennakts laikā šie šo lēmumu pieņēma?
Tieši tādiem kā tev, info par Liepājas futbolu ir kaitīgi nodot tieši šobrīd!Tātad gaidām!
Malači puikas!Nav ko šeit nelabvēļus priekšlaicīgi barot ar info!
-----------
Par Kiriļinu ir vērtīga info,bet par parējiem(kuri pārgājuši uz citiem klubiem) jau bija zināms krietni vien agrāk.....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-05 21:35, pirms 10 gadiem
Andris5 rakstīja: Esi apmierināts ar to ka Liepājas futbolisti pārņem Liepājas futbolu?
Neticu tam ka esi priecīgs!
tevi neinteresē kura interesēs bija šķībos pielaist pie Liepājas futbola?
Vienā dienā top SC raksts par kārtējo labvēli,kurš tā arī nav uzradies,bet nākamajā ka verpis brauc uz Liepāju,un Liepājas futbols tiks pārstāvēts guņas cempī!Nepilnas diennakts laikā šie šo lēmumu pieņēma?
Tieši tādiem kā tev, info par Liepājas futbolu ir kaitīgi nodot tieši šobrīd!Tātad gaidām!
Malači puikas!Nav ko šeit nelabvēļus priekšlaicīgi barot ar info!
-----------
Par Kiriļinu ir vērtīga info,bet par parējiem(kuri pārgājuši uz citiem klubiem) jau bija zināms krietni vien agrāk.....
Par Rafaļski un Jūrmalu šaubos, ka varēji stipri ātrāk zināt, ņemot vērā to, ka viņš tur pirmo maču tik tikko aizvadīja.

Kas attiecas uz Liepājas futbolu, tad tavs piemērs par ķīniešiem ir loģikas trūkums vai kā? Kā interesēs tad tas varēja būt. Skaidrs, ka ķīnieši nāca ar savām interesēm (ja pareizi sapratu, dabūt savējos spēlētājus Virslīgā, kas gan jau pašā sākumā likās neloģiski un nereāli, ņemot vērā leģionāru limitu) un, otrkārt, protams, ka tas būtu arī izmisušam klubam interesēs tieši naudas izteiksmē, ko ķīnieši ieguldītu. Bet skaidrs, ka šāds variants, skatoties no malas, būtu nereāls, jo ķīnieši nevarētu apmierināt savas intereses šādā veidā. Vajadzētu mainīt Virslīgas reglamentu, bet skaidrs, ka ar tādu interešu lobiju neviens normāli domājošs cilvēks nenodarbotos.
, 2014-02-05 21:40, pirms 10 gadiem
reikons rakstīja: Par Rafaļski un Jūrmalu šaubos, ka varēji stipri ātrāk zināt, ņemot vērā to, ka viņš tur pirmo maču tik tikko aizvadīja.
Es rakstu savus komentus par Liepājas futbolu,kas tur JUR notiek man ne silts ne auksts!
, 2014-02-05 21:48, pirms 10 gadiem
reikons rakstīja: Kas attiecas uz Liepājas futbolu, tad tavs piemērs par ķīniešiem ir loģikas trūkums vai kā? Kā interesēs tad tas varēja būt. Skaidrs, ka ķīnieši nāca ar savām interesēm (ja pareizi sapratu, dabūt savējos spēlētājus Virslīgā, kas gan jau pašā sākumā likās neloģiski un nereāli, ņemot vērā leģionāru limitu) un, otrkārt, protams, ka tas būtu arī izmisušam klubam interesēs tieši naudas izteiksmē, ko ķīnieši ieguldītu. Bet skaidrs, ka šāds variants, skatoties no malas, būtu nereāls, jo ķīnieši nevarētu apmierināt savas intereses šādā veidā. Vajadzētu mainīt Virslīgas reglamentu, bet skaidrs, ka ar tādu interešu lobiju neviens normāli domājošs cilvēks nenodarbotos.
Ja tu mani zinātu tad vārdu ,,loģikas trūkums,, norādot uz manīm neteiktu!
Mani komenti sakarā ar šķībajiem ir daudzu desmitu šeit SC,vispirms izlasi,bet ja esi izlasījis(zinu ka esi) un raksti šo te murgojumu ko nupat,tad tev gan ar to loģiku ta pašvaki!
Tad kurš šos šķībos gribēja iedabūt?Vari atbildēt?
, 2014-02-05 22:05, pirms 10 gadiem
Andris5 rakstīja: Ja tu mani zinātu tad vārdu ,,loģikas trūkums,, norādot uz manīm neteiktu!
Mani komenti sakarā ar šķībajiem ir daudzu desmitu šeit SC,vispirms izlasi,bet ja esi izlasījis(zinu ka esi) un raksti šo te murgojumu ko nupat,tad tev gan ar to loģiku ta pašvaki!
Tad kurš šos šķībos gribēja iedabūt?Vari atbildēt?
Ja kāds baigi būtu gribējis viņus šeit iedabūt, tad to būtu arī izdarījis, bet tā nenotika. Nedomāju, ka te apakšā ir kādas sazvērestības teorijas. Neba jau ķīniešiem gribējās klubu glābt, viņiem bija interese dabūt savus spēlētājus šeit un pelnīt. Pašu ķīniešu intereses un viss. Saprata, ka nekāds bizness nesanāks un aiztinās, no kurienes bij nākuši.
, 2014-02-05 22:23, pirms 10 gadiem
reikons rakstīja: Ja kāds baigi būtu gribējis viņus šeit iedabūt, tad to būtu arī izdarījis, bet tā nenotika. Nedomāju, ka te apakšā ir kādas sazvērestības teorijas. Neba jau ķīniešiem gribējās klubu glābt, viņiem bija interese dabūt savus spēlētājus šeit un pelnīt. Pašu ķīniešu intereses un viss. Saprata, ka nekāds bizness nesanāks un aiztinās, no kurienes bij nākuši.
a)gribēja iedabūt , bet nevarēja,pa īsu bija kādam...
b)pelnīt? uz ko? atsakoties no lielāko peļņu avota,jaunajiem futbolistiem?Bet laikam sapratu Tevi!
pelnīt ar TOTO!Viss pareiziPar to jau es biju iepriekš minējis ne reizi vien,tātad vismaz vienā jautājumā arī tu spēji loģiski domāt!
c) šos ne tuvumā nepielaida.....(nevis aiztinās kā tu raksti)

p.s.šķībie būtu Liepājas futbolu pazudinājuši,un ne jau nu viņi bija tie kuri meklēja un uzzināja savā šanhajā par to ka Liepājā ir pajucis uzņēmuma sponsorēts futbola klubs.....
Tātad jautājums joprojām atklāts!Kura interesēs bija šis Liepājas futbola iznīcinošs darījums iedabūt šķībos(vainīgais jāmeklē Latvijā)?
Kura interesēs bija šeit papildus vienu TOTO klubu iedabūt?Variantu nav daudz! ........
, 2014-02-05 22:53, pirms 10 gadiem
reikon!
Es pagaidām atsaucos uz to rakstu kur bija par šķībajiem,bet uzņemot tos visus melus un dezinformāciju kura klejo sakarā ap Liepājas futbolu pēdējā laikā,neizslēdzu iespēju ka tā bija kārtējā pīle!
Vienīgi Liepājas futbolu varēja saglābt ja paši bijušie futbolisti paņems,un nevienu citu klāt nelaidīs!Par šo variantu man no paša sākuma nebija šaubu,jo ap Liepājas futbolu atrodas LV futbola elite(tie kuri ir saistīti ap Liepājas futbolu).Šie cilvēki dzīvo no šī fantastiskā sporta veida!Tā kā viss notiek....
Pacietību!
----------------
p.s. tāds piemērs!
Ja Liepājas Metalurgs(uzņēmums) piederētu strādniekiem,vai tur apstātos ražošana,jeb kādus citplanētiešus laistu klāt, kuri uzdotos par glābējiem?

Tas pats ar Liepājas futbolu,labi .. piederēja metalurgam,bet tagad nepieder,par šo sporta veidu jau pasen saimnieko futbolisti,tātad arī viņi turpinās saimniekot! saprati vismaz šo loģiku?
savādāk nevarēja būt....
, 2014-02-06 00:35, pirms 10 gadiem
Andris5 rakstīja: a)gribēja iedabūt , bet nevarēja,pa īsu bija kādam...
b)pelnīt? uz ko? atsakoties no lielāko peļņu avota,jaunajiem futbolistiem?Bet laikam sapratu Tevi!
pelnīt ar TOTO!Viss pareiziPar to jau es biju iepriekš minējis ne reizi vien,tātad vismaz vienā jautājumā arī tu spēji loģiski domāt!
c) šos ne tuvumā nepielaida.....(nevis aiztinās kā tu raksti)

p.s.šķībie būtu Liepājas futbolu pazudinājuši,un ne jau nu viņi bija tie kuri meklēja un uzzināja savā šanhajā par to ka Liepājā ir pajucis uzņēmuma sponsorēts futbola klubs.....
Tātad jautājums joprojām atklāts!Kura interesēs bija šis Liepājas futbola iznīcinošs darījums iedabūt šķībos(vainīgais jāmeklē Latvijā)?
Kura interesēs bija šeit papildus vienu TOTO klubu iedabūt?Variantu nav daudz! ........
Andris5 - kāpēc uzreiz vienmēr domājam, ka pelnīšana ir tikai TOTO?
Protams, es neapstrīdu tādu versiju un arī scenāriju, ka tieši toto dēļ, bet jāņem vērā dažas lietas no futbola virtuves straptautiskajā vidē, kur arī ir vēl iespējas pelnīt.

Vispirms zināšanai:
1) ir ļoti daudz tādu biznesmeņu, futbola funkcionāru, kuriem, zinot, ka Baltijā ir lēts čempionāts (līdz max 1,5-2 milj EUR budžetiem), ir ļoti reāli būt par valsts čempioniem un ātri solī tikt uz Čempionu līgas vai UEFA līgas mačiem. Kaut vai nokomplektējot pusi komandas ar diezgan labiem spēlētājiem, kuriem algu maksātu ap 2-7 tūkstoši EUR mēnesī, kas nav ļoti daudz.
2) vadoties no pirmā punkta fakta - tātad fantastiska iespēja augstākajā līgā (Virslīgā, Liga A, Meisterliiga) izveidot komandu / klubu, ar viņiem pieejamajiem saviem labajiem spēlētājiem, kurus nākotnē pārdotu naudigajiem klubiem.
3) labāk izskatās, ka spēlētājs spēlējis augstākajā līgā, nekā 1., 2., 3., vai kādā tur līgā.
4) ir ļoti daudz tādu spēlētāju, kas ir 3.punktā minētajās līgās, kā arī citu valstu vadošajās līgās, ir pietiekoši meistarīgi, konkurentspējīgi, bet netiek tālāk - jo nav čempionu līgas un/vai uefa līgas maču, vai arī drusku pietrūkst tramplīnam, lai tiktu uz nākamo čempionātu līmeni.

Viņi to visu varētu darīt, ieguldīt, mesties iekšā avantūrā, BET ir daži ļoti būtiski BET (!!!)
1) ne vienmēr šiem funkcionāriem interesē vietējie spēlētāji, bet taisni savējie - savi vietējie vai sev piederošie un/vai savu "aģentu lokā" esošie spēlētāji.
2) ne vienmēr viņiem ir tik interesanta mazā rīcības brīvība laukumā likt ierobežotu skaitu viesspēlētājus
3) pie biznesa projekta, ko sauc "Futbola klubs" viņi redz, ka te liels bizness nesanāks tīri futbola biznesa izpratnē. Vispirms jau fakts, ka te ir salīdzinoši maz skatītāju pret citām līgām, atribūtikas daudz nepērk, sponsoru atsaucības maza. Tātad pie šāda "biznesa modeļa" ir tikai 2 pelnīšanas avoti - spēlētāju trenēšana un to tālāk-pārdošana, un toto.
4) normālu un kvalitatīvu stadionu neesamība vai to nepietiekamība (ir jau vairāki tīri normāli stadioniņi , bet ne tādi, kā Skonto skatītāju skaita izmēros), kā arī diezgan pavājās futbola akadēmiju, infrastruktūras esamība. (OK - tagad tikai veidojas futbola akadēmijas, un kvalitatīva infrastruktūra ir tikai Skonto, Ventspilī, Liepājā, un Jelgavā (Virslīgas klubiem) + vēl Staicelē, Audai. Citur ir tikai tā nu daudzmaz +/- ok līmenī priekš Latvijas - Jūrmalā un Daugavpilī, varbūt vēl kaut kur - Valmierai vai vēl kādai pilsētai). Vairāk nav. Ne salīdzināt kaut vai ar Poliju, Zviedriju, Dāniju vai to pašu Čehiju, Slovākiju, Horvātiju utml. valstīm, kur katram klubam ir sava infrastruktūra, bāzes, laukumi utt. Nemaz nerunāsim par UK, Vāciju, Spāniju ,Portugāli, Itāliju utml.
5) lielas investīcijas jāiegulda, lai to visu atpelnītu (nemaz neminēšu cik lielas, jo tā būtu bezvērtīga spēlēšanās ar cipariem). Respektīvi - naudas ieguldījums pret atpelnīšanās laiku un tās atdevi ir stipri pavājš. Protams, paveikties var visādi.
6) kopējais čempionāts vēl nav sasniedzis augstus prestiža rādītājus, kā arī komandu rezultāti starptautiskajā arēnā, spēlētāju kvalitāte jeb konkurentspēja + pārējie nosacījumi - līmenis, algas utt.

Bet paskatoties uz medaļas otru pusi:
1) ja jau reiz no daudzu peltās Virslīgas tagad šajā starpsezonu un arī iepriekšējo sezonu periodos ir tik daudz mūsējo spēlētāju, kas tikuši uz Šveices, Čehijas, SKotijas, Anglijas, Polijas, Ukrainas, Krievijas līgās - jo īpaši šajā pēdējā starpsezonā - tad nemaz tik vāja Virslīga nav.
2) komandas / klubi ir daudz stabilāki un ilggadīgāki. Nav vairs vienas sezonas projektu.
3) Virslīgas imidž ar katru gadu uzlabojas un šodien ir jau diezgan baudāms. Protams, vienēr ir uz ko vēl tiekties.

Jebkurā gadījumā - man nekas nebūtu pret rietumu vai austrumu investoriem, bet tikai tad, ja ir skaidri spēles noteikumi un vīzija, nevis "uzkruķīt toto-aģent" biznesu un viss. Respektīvi, bez attīstības stratēģijas un vīzijas, mērķiem.
, 2014-02-06 01:07, pirms 10 gadiem
tigereens rakstīja: Andris5 - kāpēc uzreiz vienmēr domājam, ka pelnīšana ir tikai TOTO?
Protams, es neapstrīdu tādu versiju un arī scenāriju, ka tieši toto dēļ, bet jāņem vērā dažas lietas no futbola virtuves straptautiskajā vidē, kur arī ir vēl iespējas pelnīt.

Vispirms zināšanai:
1) ir ļoti daudz tādu biznesmeņu, futbola funkcionāru, kuriem, zinot, ka Baltijā ir lēts čempionāts (līdz max 1,5-2 milj EUR budžetiem), ir ļoti reāli būt par valsts čempioniem un ātri solī tikt uz Čempionu līgas vai UEFA līgas mačiem. Kaut vai nokomplektējot pusi komandas ar diezgan labiem spēlētājiem, kuriem algu maksātu ap 2-7 tūkstoši EUR mēnesī, kas nav ļoti daudz.
Nav man laika šonakt atbildēt un pat izlasīt visu Tavu komentu,šorīt no rīta visu izlasīšu!

Atbildēšu pagaidām uz šo!
a)nevienu neatkarīgu klubu lai izcīnītu Valsts čempiona nosaukumu šeit tā vienkārši neļaus!
LM-2007,LM-2010 piemēri!
Notiesās,iznīcinās, izputinās!LM-2008,2011 ir piemēri,kas notiek ja pārāk daudz šeit gribi sasniegt un cerēt!Un sāci visu no sākuma!Pašu spēki(LFF) vien nīcina!
Un šī ir Latvijas (lasi guņas) TOTO līga!To pat katrs sētas suns jau saprot!
Piedavam:nemeklēšu tagad to rakstu par ķīniešiem,bet tai rakstā loģikas vispār nebija,raksts-murgojums,par kādiem šķībo biznesmeņiem vēl varētu būt runa?
Un es jau agrāk biju rakstījis,lai šķībie(ja tādi eksistē) ņem kādu citu klubu(mums ir daudz tādu klubu,kaut skonta,kur ar finansēm ir problēmas) un pelna cik uziet,kas tad šiem?Nē tur kur ir vissakārtotākā jauniešu sistēma ,un vislabākie jaunieši(kuri šķībos neinteresē),tieši šo klubu šiem vajag!
To ko Tu raksti ,tā ir teorija,bet praksē viss notiek pavisam savādāk!

Liepājas futbolam jāpaliek liepājnieku rokās,un tā arī notiks,gribi vai negribi,bet sķībos vajag ieinteresēt lai ņem to pašu skontu, piedavām vēl bonusā tiesnešu korpuss nāks līdzi,kas nebūtu, ja šie(šķībie) ienāktu Liepājā!
Joprojām šie skonteļi nav saistības nokārtojuši...tātad lūdzu diskutējam par skontu,lai tie ņem šo klubu!
Bet Liepāja&šķībie = nav diskusijas vērts!
, 2014-02-06 05:59, pirms 10 gadiem
tigereens rakstīja: 2) vadoties no pirmā punkta fakta - tātad fantastiska iespēja augstākajā līgā (Virslīgā, Liga A, Meisterliiga) izveidot komandu / klubu, ar viņiem pieejamajiem saviem labajiem spēlētājiem, kurus nākotnē pārdotu naudigajiem klubiem.
3) labāk izskatās, ka spēlētājs spēlējis augstākajā līgā, nekā 1., 2., 3., vai kādā tur līgā.
4) ir ļoti daudz tādu spēlētāju, kas ir 3.punktā minētajās līgās, kā arī citu valstu vadošajās līgās, ir pietiekoši meistarīgi, konkurentspējīgi, bet netiek tālāk - jo nav čempionu līgas un/vai uefa līgas maču, vai arī drusku pietrūkst tramplīnam, lai tiktu uz nākamo čempionātu līmeni.

Viņi to visu varētu darīt, ieguldīt, mesties iekšā avantūrā, BET ir daži ļoti būtiski BET (!!!)
2)šķībajiem pelnīt ar jauniešiem nebija prātā,šķībos (savējos)galvenajā komandā varēja laist špīlēt ļoti ierobežotā skaitā,tātad arī savējo pārdošanu tālāk-nekāda peļņa,ja nu vienīgi šie(šķībo špīleri) par rīsa porciju būtu gatavi laukumā ārdīties,nesaņemot atalgojumu ,bet varēja tak vēl uz vietējiem jaunajiem piepelnīt,bet ak vai šķībie šos pasūta,tātad noskatīt,pirkt apmaksāt vietējos večus(kuriem ar rīsiem nekādā gadījumā nepietiks) lai spēlētu un kaut kur tiktu,varbūt tu tur saskati baigo naudas guvumu,nu es tur neko nesaskatu!
Tak mums vispār šeit borē(pat Lajuks netieši bet doma bija tada pati),ka Latvijas futbols bez TOTO nespētu izdzīvot!Es esmu citās domās aiztrieci prom TOTO darboņus un LV klubi sāks dzīvot!
, 2014-02-06 06:16, pirms 10 gadiem
tigereens rakstīja: 3) pie biznesa projekta, ko sauc "Futbola klubs" viņi redz, ka te liels bizness nesanāks tīri futbola biznesa izpratnē. Vispirms jau fakts, ka te ir salīdzinoši maz skatītāju pret citām līgām, atribūtikas daudz nepērk, sponsoru atsaucības maza. Tātad pie šāda "biznesa modeļa" ir tikai 2 pelnīšanas avoti - spēlētāju trenēšana un to tālāk-pārdošana, un toto.
4) normālu un kvalitatīvu stadionu neesamība vai to nepietiekamība (ir jau vairāki tīri normāli stadioniņi , bet ne tādi, kā Skonto skatītāju skaita izmēros), kā arī diezgan pavājās futbola akadēmiju, infrastruktūras esamība.
(OK - tagad tikai veidojas futbola akadēmijas, un kvalitatīva infrastruktūra ir tikai Skonto, Ventspilī, Liepājā, un Jelgavā (Virslīgas klubiem) + vēl Staicelē, Audai. Citur ir tikai tā nu daudzmaz +/- ok līmenī priekš Latvijas - Jūrmalā un Daugavpilī, varbūt vēl kaut kur - Valmierai vai vēl kādai pilsētai). Vairāk nav. Ne salīdzināt kaut vai ar Poliju, Zviedriju, Dāniju vai to pašu Čehiju, Slovākiju, Horvātiju utml. valstīm, kur katram klubam ir sava infrastruktūra, bāzes, laukumi utt. Nemaz nerunāsim par UK, Vāciju, Spāniju ,Portugāli, Itāliju utml.
5) lielas investīcijas jāiegulda, lai to visu atpelnītu (nemaz neminēšu cik lielas, jo tā būtu bezvērtīga spēlēšanās ar cipariem). Respektīvi - naudas ieguldījums pret atpelnīšanās laiku un tās atdevi ir stipri pavājš. Protams, paveikties var visādi.
6) kopējais čempionāts vēl nav sasniedzis augstus prestiža rādītājus, kā arī komandu rezultāti starptautiskajā arēnā, spēlētāju kvalitāte jeb konkurentspēja + pārējie nosacījumi - līmenis, algas utt.
Atbildu uz izceltajiem tavā tekstā
a)sponsori nav un nebūs jo šai līgā valda TOTO!
b)ķīniešus vietējo spēlētāju trenēšana un pārdošana neinteresēja,tātad TOTO!Prieks ka arī tu esi to sapratis!
c)Uz Liepaju par stadioniem neattiecas
d)uz Liepāju neattiecas,sakārtotākā jauniešu sistēma LV,un domāju Baltijā.....
e)atkal uz Liepāju neattiecas,uz Venspili to vari attiecināt
f)sākumā rakstīji par peļņu bet šeit jau maķenīt tuvāk pattiesībai domā
, 2014-02-06 06:27, pirms 10 gadiem
tigereens rakstīja: Bet paskatoties uz medaļas otru pusi:
1) ja jau reiz no daudzu peltās Virslīgas tagad šajā starpsezonu un arī iepriekšējo sezonu periodos ir tik daudz mūsējo spēlētāju, kas tikuši uz Šveices, Čehijas, SKotijas, Anglijas, Polijas, Ukrainas, Krievijas līgās - jo īpaši šajā pēdējā starpsezonā - tad nemaz tik vāja Virslīga nav.
3) Virslīgas imidž ar katru gadu uzlabojas un šodien ir jau diezgan baudāms. Protams, vienēr ir uz ko vēl tiekties.

Jebkurā gadījumā - man nekas nebūtu pret rietumu vai austrumu investoriem, bet tikai tad, ja ir skaidri spēles noteikumi un vīzija, nevis "uzkruķīt toto-aģent" biznesu un viss. Respektīvi, bez attīstības stratēģijas un vīzijas, mērķiem.
1)un cik no šiem futbolistiem mūs priecē kaut vai ar spēles laiku?Par pēdējiem mēs vēl varēsim redzēt kā būs,ceru ka šamie tiks laukumā regulāri,bet baidos ka tik retajam tas izdosies.....
3)ar katru gadu palielinās TOTO spēļu skaits,TOTO klubu skaits,tā kā 2013 gadā tā mēs vēl nekad agrāk nebijām nolemti TOTO priekšā,nekad iepriekš tik skaļi par to nerunājām,2014 gads vēl nav sācies,bet apskati ziemas kausu,jeb precīzāk ziemas TOTO kausu!Šī sērga ir nobendējusi LV futbolu.Nu bet ja tev patīk baudīt TOTO spēles-tad mums nav pa ceļam....
, 2014-02-06 07:04, pirms 10 gadiem
tigereens rakstīja: 2) komandas / klubi ir daudz stabilāki un ilggadīgāki. Nav vairs vienas sezonas projektu.
Zini kas ir Liepājas gadījumā stabils klubs?
Atkārtošos iz vēstures:
2007g. Zelkeviča LM tiek notiesāta,jeb nelaiž šim būtībā izteikties!Pārliecinoši labākam klubam tiesnešiem pietrūka viena spēle lai izmestu laukā no trijnieka!
2008g,trenera maiņa,meklējumi,pussezona paka.ļā,lielu daļu sezonas komanda atrodas ārpus trijnieka,līdz beigās ar jauno trener Abramčiku izvelk 2 vietu
2010g. Abramčika LM tiek notiesāta,jeb nelaiž šim būtībā izteikties!Pārliecinoši labākam klubam tiesnešiem pietrūka viena spēle lai būtu problēmas palikt trijniekā(sipailo notiesātais mačs JUR(W)-LM 1-4,tiesa toreiz Babičevs parādīja vidējo pirkstu pertijai,un atdeva šo spēli kurai bija jābeidzās ar LM zāģi,pendele noraidījums un 1-0 JUR(W) labā bija pēc 1 pusl.)!
2011g. Ne trenera ne spēles LM izpildījumā!Komanda diezgan bieži sāk aizdomīga izskatīties laukumā-TOTO tīkli šādu komandu centās sagrābt!
Pēc 2010 gada Zaharjins jau vairs nemeklēja ne trenerus no malas,ne špīlerus,daži kaimiņu viesspēlētāji tik vēl parādījās-saprata ka tam nav nozīmes,naudu grūzt laukā un veidot no jauna superklubu!
-----
Par ko nupat rakstīju tas attiecās uz īslaicīgu projektu jo kā bija LM laikā nebija iespējas komandu ilglaicīgi noturēt,jo pēc tādiem gadiem kā 2007,2010 trenera nomešana,vai tā gada trenera šās līgas pamešana ir loģisks solis!Un sākas viss no jauna.....

Kas būs tagad?
Loģiski ka guņa savus rīkļrāvējus(treimaņveidīgos) bīdīs pret komandu ,tur nekā nepadarīsi,bet treneri paliks,jo ir vietējie,kuru šefs ir arī vietējais futbolists,viņi jau ir pielāgojušies šīm guņas līgas darbībām pret klubu,un tātad komanda nu varēs arī ilggadīgāk strādāt jeb turpināt pie projekta,kuru jau paņēmuši mantojumā no LM,tātad ne no nulles šis darbs sāksies!Un komanda gadu no gada paliks vēl stabilāka un spēcīgāka!
, 2014-02-06 07:12, pirms 10 gadiem
tigereen!
cik tu laiku patērēji tam garam murgojumam ko šeit izmeti? Stundu?Vairāk?
Rakstīji daudz un plaši,bet neko tā arī nepateici.....
Ja es šeit upurēju savu laiku ar tādiem kā tevīm,reikonu u.t.t. tad es zinu kāpēc es to daru,jo kamēr es elpoju Liepājas futbolu aizstāvēšu,lai arī vairāk kā 20 gadus nedzīvoju Liepājā,joprojām priekš manīm Liepājas futbols ir svēts!
, 2014-02-06 09:39, pirms 10 gadiem
Nesaprotu dažu bailes no ārzemju investoriem, uzskats, ka par katru cenu Liepājas komandai jāpaliek liepājnieku īpašumam, kaut nevar nodrošināt komandas normālu eksistenci. Piemēram, visi labākie Anglijas premjerlīgas klubi pieder ārzemniekiem- Abramovičam, arābu šeihiem un citiem naudas maisiem. Jā, arī angļiem tas nepatīk, bet premjerlīga nav zaudējusi ne savas tradīcijas, ne prestižu. Protams, jebkuram investoram ir savas intereses- prestižs, iespējamā peļņa, savu izredzēto spēlētāju iekļaušana sastāvā, zināmā mērā šie klubi ir bagātnieku spēļmantiņas un bieži pat viņi tiem tēriņi ir lielāki nekā peļņa. Tas Latvijas virslīgas krieviskais futbols jau ir noriebies, labi vēl ka Spartakā un citās komandās parādās kāds tehnisks latiņamerikānis vai afrikānis!
, 2014-02-06 09:48, pirms 10 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Nesaprotu dažu bailes no ārzemju investoriem, uzskats, ka par katru cenu Liepājas komandai jāpaliek liepājnieku īpašumam, kaut nevar nodrošināt komandas normālu eksistenci. Piemēram, visi labākie Anglijas premjerlīgas klubi pieder ārzemniekiem- Abramovičam, arābu šeihiem un citiem naudas maisiem. Jā, arī angļiem tas nepatīk, bet premjerlīga nav zaudējusi ne savas tradīcijas, ne prestižu. Protams, jebkuram investoram ir savas intereses- prestižs, iespējamā peļņa, savu izredzēto spēlētāju iekļaušana sastāvā, zināmā mērā šie klubi ir bagātnieku spēļmantiņas un bieži pat viņi tiem tēriņi ir lielāki nekā peļņa. Tas Latvijas virslīgas krieviskais futbols jau ir noriebies, labi vēl ka Spartakā un citās komandās parādās kāds tehnisks latiņamerikānis vai afrikānis!
ko tav jāni Liepājas futbols ir nodarījis ka vēlies šās pilsētas futbola bojāeju(runāsim jau šoreiz atklātu valodu)?
Tagad modē guņas ligā ir Latviskais fūzis,un Liepāja ir tāda!Ja Latvieši ir labāki par melnajiem,šķībajiem ,krieviem tak lai spēlē,cik mums ir bijuši to labo leģionāru?Tai pašā spartakā otrs lielākais spēles laiks komandā 2013 gadā bija liepājas 18 gadus jaunam čalim Kazačokam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-06 10:16, pirms 10 gadiem
sasperjods rakstīja: Dobrecs ir labs pesimists kā liela daļa Liepājnieku
Gan jau viss ir bišķi labāk
Tu redzi pesimismu dobrikā?Es to pesimismu neredzēju pat tad kad vēl šamie atteicās no ziemas kausa!Tur bija mani komenti,Tev vajadzētu atcerēties!Līdzīgi klusē verpis,kad šo grib intervēt!
Pareizi vien dara!
Zini kur es saskatu pesimismu.....
Tādos kā derumīšos,reikonīšos,tigerēnos......u.t.t.
Bet mēs dzīvosim un skatīsimies labāko Latviešu fūzi pasaulē!
Un nelabvēļi lai tik turpina skatīties barcelonas,realus un pārējos tamlīdzīgos ******!
, 2014-02-06 11:20, pirms 10 gadiem
Andri5!
Nebūt nevēlos Liepājas futbola bojā eju, gluži pretēji. Gribu , lai Liepājas komanda atgūst savas vadošās pozīcijas Latvijā, nevis kuļas pa līgas otro pusi, vai vispār pazūd no virslīgas. Ja kāds investors nāktu ar savu naudu, kas palīdzētu Liepājai atgūt zaudētās pozīcijas, neredzu tur nekā slikta. Vai Rīgas Dinamo uztur rīdzenieki? Kas VEF basketbolistus sponsorē arī nav īsti skaidrs? Tāda mūsdienu sporta pasaule ir. Basketbolā un hokejā, vismaz Latvijā ir saglabājusies latviska vide, futbolā jau sen latviskā vide ir iznīcināta, grūti pat iedomāties ka varētu būt sliktāk!? Vajag apskatīties virslīgas komandu sastāvus! Cik tad tur ir latviešu futbolistu?! Dažā komandā no 20 spēlētājiem vien pāris. No visām virslīgas 10 komandām jau varētu nokomlektēt vienu latviešu komandu! Tas vienkārši ir nonsenss. Te kādi 10 melnie, vai šķibacainie situāciju tik var uzlabot, mazliet atšķaidīt to totālo krievu futbolu. Kā sazinās spēlētāji laukumā? Tā ir viena maķ, maķ valoda. . . Kāpēc tik maz latviešu skatītāju iet uz futbolu? Kāda interese, ja viena stipri viduvēja krievu komanda spēlē ar otru? Labi, mazliet sabiezināju krāsas, Liepājā situācija par 5 kapeikām ir labāka, bet ar nostaļģiju var atcerēties, ka Liepāja tiešām bija latviešu futbolistu citadele!
, 2014-02-06 12:29, pirms 10 gadiem
J.Derum!
Tu nepazīsti Liepājas futbolu!Tu pat nesajēdzi par ko runā sakarā ar Liepājas futbolu,tādas muļķības ko tu te mēļo tikais var vēlēt Liepājas futbola nelabvēlis!
Tu esi gatavs atdot apšaubāmiem citplanētiešiem šīs pilsētas futbolu,un uzticies vairāk šādiem, nekā pašu puikām,tie kuri kritīs par šās pilsētas futbola nākotni!Tie šķībie tevi pametīs kādu brīdi un ko tālāk?Kad atgūsi kaut 2013 gada līmeni?Nesadomājies ka šeit nāks kāds labdaris un ar palīdzīgu roku metīs tik naudiņu Liepājas futbola kasē!....tā nenotiks!
Bet es te sākumā izmetu rakstu kur Liepājas uzņēmēji gatavi atbalstīt jaunizveidoto klubu!Kāpēc?Tāpēc ka Liepājas futbols ir šīs pilsētas futbola cienītājiem asinīs,bet uzņēmējiem kas ir spējīgi, ir pienākums izpalīdzēt futbolam lai tas noturētos!Tas arī tagad notiek!Arī kāds lielāks sponsors uzradīsies,par to ari vari nesatraukties!Daži gadi un šis pats klubs kapāsies pa pirmām vietām,un eirokausiem,bet tur nebūs nekādu leģionāru,visi pašmāju puikas mūs priecēs!
METTA ir pilnībā letiņu komanda!Liepājas futbolā letiņi ir vairākums,tā kā neesi informēts laikam.....
Un Liepājas futbolā vienmēr nozīmīgu lomu spēlējuši tieši latvieši!
Latvieši pārņem futbolu!Gadu no gada procentuāli letiņu puikas guņas līgā palielinās,tā kā pietiek drāz.t to veco dziesmu ka latvieši futbolu nemāk spēlēt,un nav šis veids domāts priekš letiņiem!
Liepājā latviešu futbola līdzjutējs vienmēr ir pārliecinoši pārsniedzis citu tautību lidzjutēju skaitu,nezinu kā pēdējos pāris gados,jo neesmu bijis,bet šosezon aizbraušu uz Liepāju un tad arī redzēšu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.
Mirklis no "Riga" un "Audas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
9

Regža imitē pirms nedēļas paveikto, "Riga" desmitā sausā uzvara pār "Audu" pēc kārtas

Otro panākumu ar 1:0 Latvijas futbola Virslīgā šosezon izcīnīja "Riga", kura pieveica "Audu". Vicečempione pret šo pretinieku guva desmito uzvaru bez ielaistiem vārtiem pēc kārtas.