Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Valmiera" noslēdz jaunus līgumus ar līdzjutēju favorītiem Punculu un Jaunzemu

Emils Ozerinskis

"Valmiera" noslēdz jaunus līgumus ar līdzjutēju favorītiem Punculu un Jaunzemu
Ēriks Punculs. Foto: Jānis Līgats

"Optibet" futbola Virslīgas bronzas medaļniece "Valmiera" pirms savas otrās Eirokausu sezonas noslēgusi jaunus līgumus ar vietējiem pamatsastāva spēlētājiem Ēriku Punculu un Alvi Jaunzemu.

"Valmierā" iepriekšējās divas sezonas pavadījušais Ēriks Punculs aizvadītajā sezonā varēja tikt dēvēts par Vidzemes komandas "veterānu". Futbolists, kuram šomēnes apritēs 27 gadu, bija pieredzējušākais spēlētājs gados jauno valmieriešu rindās. Taču starp līdzjutējiem Punculs izpelnījās ievērojamu atzinību, regulāri dzirdot sev veltītus pozitīvi noskaņotus saukļus. Aizvadītajā sezonā Tamazs Pertija uzbrucējam piešķīra lomu kā pirmajam spēlētājam no rezervistu soliņa. Enerģiskais Punculs ar savu aktivitāti, nākot uz maiņu, vairākkārt lauza spēles gaitu uz pagurušu pretspēlētāju fona. Virslīgas turnīrā Punculs izcēlās ar septiņiem rezultatīviem sitieniem, savukārt savus skaistākos vārtus uzbrucējs guva no standarta situācijas Latvijas kausa astotdaļfinālā, pirms kompensācijas laika beigu svilpes šaujot tukumnieku vārtos lielgabala lādiņu ārpus soda laukuma robežas.

"Valmierā" divu pavadīto sezonu laikā Punculs bijis produktīvākais vārtu guvējs aiz nigērieša Tolu Arokodares, kopumā gūstot 15 vārtus. Jaunais līgums starp uzbrucēju, kurš aizvadījis divas spēles Latvijas valstsvienības rindās, un "Valmieru" noslēgts uz divām sezonām.

Par "Valmieras" komandas pamatvērtību uzskatāms Staiceles futbola audzēknis Alvis Jaunzems, kurš Vidzemes galvenajā komandā spēlē kopš 2017. gada, kad komanda vēl spēlēja 1. līgas čempionātā. Karjeras lielāko daļu spēlējis uzbrūkošā plāna pozīcijās, aizvadītajā gadā Jaunzems piedzīvoja pārmaiņas savā lomā. Gruzīnu speciālists Pertija no uzbrūkošā pussarga pārkvalificēja Jaunzemu par balsta pussargu, epizodiski izmantojot spēlētāju arī malējā aizsarga vietā. Lai gan savus vienīgos vārtus pērn Jaunzems guva Latvijas kausā pret 1. līgas komandu Rīgas "Dinamo" un, atskaitot dažas piespēles, ar īpašu rezultativitāti neizcēlās, taču futbolista paveiktais darba apjoms "Valmieras" rindās bija ļoti būtisks. Jaunzems tika pie iespējas spēlēt arī Latvijas izlases rindās, aizvadot sešus mačus valstsvienības rindās.

Pēdējās trīs sezonās Virslīgas čempionātā Jaunzemam seši gūti vārti, gan 2018., gan 2019. gadā gūstot pa trīs vārtiem. "Valmierai" saistības ar Jaunzemu pagarinātas uz trīs gadiem.

Iepriekš jau ziņots, ka Vidzemes komandas rindās jaunajā sezonā nespēlēs Krišs Kārkliņš, kurš izskata variantus ārzemēs. Tāpat pārmaiņas gaidāmas aizsardzības līnijā, komandu atstājot centra aizsargiem Žiljēnam Selestīnam un Olaidem Badmusam. Tāpat vēl pirms gadu mijas tika paziņots, ka pārtrauktas "Valmieras" sasitības ar vārtsargu Vladislavu Lazarevu, kurš netika pie iespējas "Valmieras" vārtos pēc bēdīgi slavenā spēlētāju dumpja.

Pagājušajā sezonā "Valmiera" pirmo reizi kluba vēsturē ieguva bronzas medaļas, lai gan vēl pēc sezonas šī pozīcija bija apdraudēta nenokārtotu saistību dēļ, kas noveda pie trīs punktu atņemšanas Vidzemes komandai. Taču savu vietu Eirokausos valmierieši saglabājuši pateicoties labākai savstarpējo spēļu bilancei ar "Ventspili", Valmierieši savu debiju Eiropas līgas kvalifikācijā piedzīvoja pret Poznaņas "Lech", piekāpjoties Polijas Ekstraklases komandai ar 0:3.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-05 17:12, pirms 3 gadiem
Ērika devumu komandai grūti pārvērtēt ,neatkarīgi vai spēlē pamatā vai nāk uz maiņu vai sēž uz soliņa ... komandas līderis!
No Alvja joprojām gaidam ,kad pilnībā attīstīs savu talantu!

     [+] [-]

, 2021-01-06 12:49, pirms 3 gadiem
Jawa rakstīja: Ērika devumu komandai grūti pārvērtēt ,neatkarīgi vai spēlē pamatā vai nāk uz maiņu vai sēž uz soliņa ... komandas līderis!
No Alvja joprojām gaidam ,kad pilnībā attīstīs savu talantu!
Ēriku pie sevis ļoti gribējuši dabūt liepājnieki. Prieks, ka tomēr palika Valmierā.