Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

"Ventspils" bez Mujeci un Turcijas nometnes, treniņus sāk arī citi klubi

"Ventspils" bez Mujeci un Turcijas nometnes, treniņus sāk arī citi klubi
Ndue Mujeci
Foto: Māris Greidāns

Vairāki Virslīgas klubi pamazām sāk gatavošanos 2016.gada sezonai. Šoreiz par "Ventspils", "Spartaka", "Mettas"/LU un "Daugavpils" jaunumiem.

Šodien jau ziņojām, ka gatavošanos jaunajai sezonai sākusi 2013. un 2014.gada čempione "Ventspils", kas pagājušo sezonu pabeidza bronzas pozīcijā. Savā oficiālajā lapā klubs publicēja to spēlētāju sarakstu, kas piedalījās pirmajā treniņā un šai sarakstā nebija atrodams pēdējo divu sezonu rezultatīvākā ventspilnieku spēlētāja - albāņa Ndues Mujeci. Trūka vēl dažu spēlētāju, kas pērn bija "Ventspils" sastāvā. Sportacentrs.com sazinājās ar "Ventspils" kluba direktoru Andreju Butriku, lai noskaidrotu, kas par lietu.

Butriks atklāja, ka no tiem futbolistiem, kuru šodien treniņā nebija, tieši Mujeci ir vienīgais, kuru "Ventspils" patiešām vēlētos paturēt. Tomēr pats futbolists starpsezonu periodā nolēmis izmēģināt laimi citur. Tiesa, konkrēta piedāvājuma Mujeci neesot un albānis, dodoties prom, Butrikam vien nosaucis dažas valstis, kurās varētu tikt izieta pārbaude. Sportacentrs.com noskaidroja, ka albāņa prioritāte, iespējams, ir Vācijas 2.Bundeslīga. Ja Mujeci nekur nesekmēsies, viņam durvis "Ventspilī" būs atvērtas un pagaidām jautājums par šo uzbrucēju ir atklāts. Ziemas kausā (vismaz tā sākumā) Mujeci diezgan droši nebūs, jo janvāris ir laiks, kad spēlētāji visaktīvāk meklē jaunas darba vietas. Butriks gan norāda, ka arī bez Mujeci "Ventspilij" ir kvalificēti uzbrucēji - Ģirts Karlsons, Daniils Turkovs, Kaspars Svārups.

Ar pārējiem vismaz šobrīd "Ventspils" nav vēlējusies turpināt sadarbību. Zinot spēlētāju sarakstu, kas bija treniņā, ar izslēgšanas metodi varam secināt, ka "Ventspilī" nepaliks tādi futbolisti kā Ritus Krjauklis (2015.gada Virslīgā 20 spēles), Vitālijs Barinovs (13 spēles), Vitālijs Rečickis (arī 13 spēles), Ivans Džoričs (7 spēles) un pāris mazāk nozīmīgi spēlētāji. Serbu pussargam Džoričam ar "Ventspili" bija spēkā trīs gadu līgums, taču pēc abpusējas vienošanās līgums tika lauzts. Visvaldis Ignatāns, kuram dažādu problēmu dēļ pērn tikai trīs spēles "Ventspils" sastāvā, drīzumā varētu pārcelties uz Baltkrieviju.

Butriks apstiprināja, ka ar visiem tiem, kas šodien piedalījās treniņā, vienošanās par sadarbības turpinājumu ir panākta. Tā, piemēram, 24 gadus vecais lietuvietis Simons Pauļus Latvijā aizvadīs jau 5.sezonu. Savukārt jau agrāk ziņots par vārtsargu rotāciju - Ventspilī atgriezies Maksims Uvarenko, bet vairs nebūs Vitālija Meļņičenko.

Butriks arī atklāja, ka pēc daudzu gadu pārtraukuma "Ventspils" nedosies uz treniņnometni Turcijā. Taujāts, vai tas saistīts ar budžeta samazināju, viņš atbildēja sekojoši: "Skaidrs, ka viegli nav, pērn nekļuvām par čempioniem. Līdzekļi nometnei Turcijā būtu, taču nolēmām ietaupīt un tā vietā labāk iegādāties vienu vai divus jaunus spēlētājus. Gatavosimies sezonai šeit un Lietuvā, piedalīsimies Ziemas kausā un aizvadīsim vairākas citas pārbaudes spēles."

Runājot par nepieciešamajiem sastāva papildinājumiem, Butriks sacīja, ka nepieciešami vēl 4-5 futbolisti dažādās pozīcijās. Spēlētāju meklēšanā piedalās gan Butriks, gan komandas galvenais treneris Pols Ašvorts.

Piezīme: lai gan Pola Ašvorta uzvārdu (Ashworth), ņemot vērā tā izrunu angļu valodā, līdz šim mēs un citi Latvijas mediji ilgus gadus atveidoja kā Ešvorts, viņa Latvijā dzimušajiem bērniem pasē uzvārds latviskots kā Ašvorts un arī paša trenera vēlme ir, lai Latvijas medijos figurētu uzvārds Ašvorts. Tāpēc turpmāk Sportacentrs.com šo angļu treneri dēvēs par Polu Ašvortu.

Šodien pirmo treniņu aizvadīja Jūrmalas "Spartaks". Treniņš notika "Skonto" hallē Rīgā un to vadīja Sergejs Golubevs, kurš pagājušo gadu noslēdza kā Aleksandra Koliņko asistents. Sportacentrs.com jau ziņoja, ka Koliņko trenera amatā nepaliks. Sarunā ar mūsu portālu "Spartaka" direktors Spartaks Melkumjans atzina, ka jaunais treneris Latvijā ieradīsies 10.janvārī (vai nedaudz vēlāk), kad arī sekos kluba oficiāls paziņojums par jauno treneri. Sportacentrs.com jau ziņoja, ka tas būs baltkrievu speciālists Oļegs Kubarevs, kurš "Spartaku" vadīja 2013.gada pirmajā pusē.

Vakar bija plānots, ka "Spartaka" pirmajos divos treniņos šodien piedalīsies 17-18 spēlētāji. Viņu vidū nebija neviena leģionāra, taču Melkumjans informēja, ka līdz ar galveno treneri ap 10.janvāri ieradīsies arī vairāki ārzemju spēlētāji. Kamēr līgumi nav parakstīti, "Spartaka" pārstāvis nevēlējās saukt uzvārdus, taču atklāja, ka tie būs jauni uzvārdi, nevis iepriekš redzētie. Sportacentrs.com citos avotos noskaidroja, ka ar "Spartaku" šobrīd trenējas vārtsargs Vladislavs Kurakins, kuram pērn "Daugavpils" rindās 10 spēles.

Tāpat šodien pirmo treniņu aizvadīja "Metta"/LU. Komandas galvenais treneris Andris Riherts sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja, ka treniņi notiek Olimpiskajā sporta centrā, kā arī Hanzas vidusskolas laukumā. Atskaitot Ziemas kausu, "Metta"/LU aizvadīs vairākas pārbaudes spēles, tai skaitā ar Latvijas U-21 izlasi, Viļņas "Žalgiris", "Skonto".

Runājot par sastāvu, Riherts sacīja, ka "Mettā"/LU šogad vairs nespēlēs tādi futbolisti kā Artis Ojārs Ostrovskis (2015.gada Virslīgā 13 spēles), Rūdolfs Puķītis (arī 13 spēles) un Kristaps Priedēns (arī 13 spēles). Toties ar komandu trenējas pussargs Daniils Ulimbaševs (pērn 23 spēles Jūrmalas "Spartakā", izlaida tikai vienu maču diskvalifikācijas dēļ, kā arī 2015.gada maijā izpelnījās pirmo izsaukumu uz Latvijas izlasi), vārtsargs Dmitrijs Grigorjevs ("Spartakā" 12 spēles), kā arī kāds ganiešu pussargs. Tāpat Riherts noteica, ka vēlmi turpināt pārstāvēt "Mettu" izteikuši abi pērnā gada leģionāri Elī Ndekrē un Ismaels Giti, tomēr klubs šai sakarā vēl domā.

Kā vēsta "Daugavpils" mājas lapa bfcdaugava.lv, "Daugavpils" treneru Sergeja Pogodina un Vladimira Žavoronkova vadībā bija trenējusies vieglā režīmā visu decembri, taču šonedēļ treniņi kļūs arvien intensīvāki. No šodienas komanda sāks strādāt daudz intensīvāk - paredzēti divi treniņi dienā, nodarbības trenažieru zālē, aerobika, baseins un daudz kas cits. Lai gan Kurakins ir "Spartakā", bet vēl daži spēlētāji pārgājuši uz "Jelgavu", pagaidām sastāvā jaunpienācēju nav. Darbs pie selekcijas gan notiek un drīzumā komandā varētu parādīties arī jaunas sejas. Šobrīd formas uzturēšanai ar "Daugavpili" trenējas arī "Ventspili" pametušais Ritus Krjauklis, tomēr Latgalē viņš nepaliks.


, 2016-01-05 20:03, pirms 8 gadiem
Daniil, paspēlējies ar Mettu un pietiek. Atgriezies Spartakā.
, 2016-01-05 20:11, pirms 8 gadiem
Ventspils nebrauks uz Turciju? Solidaritāte ar krievu klubiem par notriekto bumbvedēju un pievienošanās boikotam?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-05 20:17, pirms 8 gadiem
demarkus rakstīja: komandas galvenais vīrietis Pols Ašvorts...WTF!
Atvainojos. Lai gan tālu no patiesības nav, bija domāts, protams, treneris. Daži taustiņi ne tā nospiedās.
, 2016-01-05 20:33, pirms 8 gadiem
Piezīme: lai gan Pola Ašvorta uzvārdu (Ashworth), ņemot vērā tā izrunu angļu valodā, līdz šim mēs un citi Latvijas mediji ilgus gadus atveidoja kā Ešvorts, viņa Latvijā dzimušajiem bērniem pasē uzvārds latviskots kā Ašvorts un arī paša trenera vēlme ir, lai Latvijas medijos figurētu uzvārds Ašvorts
------------------------------------------
Anglijā ir 100 dialekti, ļoti iespējams, ka viņu arī izrunā kā Ašvorts... Daudz kur var aplausties, daudzi piem. Latvijā lieto tādu Vorčestras mērci
, 2016-01-05 21:23, pirms 8 gadiem
Novēlu ikvienam Virslīgas klubam veiksmīgu pirmssezonas sagatavošanās posmu, bet Ventspilij, jo īpaši! Lai FK"Ventspils"izdodas atrast panākumu formulu ceļā uz virsotnēm!
, 2016-01-05 22:12, pirms 8 gadiem
Ričards Aškrofts
Pols Ašvorts

ļoti OK
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-05 22:18, pirms 8 gadiem
No Skonto uz Jelgavu, no Daugavpils uz Jelgavu. Jelgavnieki savējos uz ārzemēm iztirgojuši vai taisās spēlēt ar 40 cilvēkiem?
, 2016-01-05 23:22, pirms 8 gadiem
Carloz rakstīja: No Skonto uz Jelgavu, no Daugavpils uz Jelgavu. Jelgavnieki savējos uz ārzemēm iztirgojuši vai taisās spēlēt ar 40 cilvēkiem?
Astafjevs vēlas sastāva dziļumu. Lūl, ko viņš pats teica pēc pagājušās sezonas pēdējās spēles, kurā neizdevās izraut bronzu un nācās palikt 4.vietā:

Šogad nospēlējāt četras spēles Eirokausos, bija tāli izbraukumi. Vai, tavuprāt, tie nogurdināja vai tieši otrādi palīdzēja, lai sezonas otrajā daļā izcīnītu vairāk uzvaru?
Astafjevs: "Ja mums būtu garāks rezervistu soliņš, tad šīs spēles Eiropas līgā neatņemtu tik daudz spēku - tagad, sezonas beigās, bija traumēti spēlētāji un pat šodien, kā redzējāt, mums bija jāstiprina uzbrukums, bet nebija ar ko. Soliņš bija pārāk īss, ja gribam veiksmīgi spēlēt visās frontēs - Virslīgā, kausā, Eiropas līgā. Šādu mērķu sasniegšanai sastāvam jābūt spēcīgākam un izpildītājiem jābūt vairāk."
, 2016-01-05 23:42, pirms 8 gadiem
Puķīts un Priedēns beidz karjeru vai pāriet kaut kur citur?
, 2016-01-06 00:07, pirms 8 gadiem
Ļoti priecājos lasīt, ka mūsu pašmāju klubi sāk rosīties!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-06 11:30, pirms 8 gadiem
a Liepāja neko nedara? :O
, 2016-01-06 13:28, pirms 8 gadiem
Ļurba rakstīja: a Liepāja neko nedara? :O
Olijars un Mickevičs pievienojas Latvijas...
, 2016-01-06 15:03, pirms 8 gadiem
Deportivo rakstīja: http://sportacentrs.com/futbols/virsliga/16122015-olijars_un_mickevics_pievienojas_latvijas?is_mobile=0
to es zinu... tipa vairāk nekas nenotiek?
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
15

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
15

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.