Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Kļavas uzvaras vārti sarūpē "Liepājai" Latvijas vicečempiones titulu

Kļavas uzvaras vārti sarūpē "Liepājai" Latvijas vicečempiones titulu
Oskars Kļava
Foto: Liepāja/Mogo

„SynotTip” Virslīgas pēdējā kārtā „Liepāja/Mogo” ar 1:0 pieveica „Mettu/Latvijas Universitāti”. Uzvaras vārtus guva pieredzējušais aizsargs Oskars Kļava, un, pateicoties labvēlīgiem rezultātiem citās spēlēs, Liepāja kopvērtējumā pēdējā kārtā pamanījās no piektās vietas pacelties uz otro vietu, iegūstot sudraba medaļas.

Virslīgas pēdējā kārtā „Liepāja/Mogo” varēja doties ar jau nodrošinātiem Eirokausiem nākamajā sezonā, taču šodien vēl aktuāla bija iekļūšana medaļnieku pulkā. Liepājas sastāvā bija atgriezies Artūrs Karašausks, bet joprojām nebija Kristiana Torresa. „Metta” savukārt šodienas spēli sagaidīja jau pārspēļu noskaņās, taču, lai arī „Metta” Virslīgas sezonu pabeidza septītajā vietā, šosezon tā vienreiz izbraukumā Liepāju jau bija pieveikusi (1:0 16. jūlija spēlē).

Spēles pirmajā puslaikā labu iespēju netrūka abām komandām. „Liepājas” pārsvars bumbas tehnikas ziņā šoreiz nebija īpaši vērtīgs rudenīgo laika apstākļu un zālāja kvalitātes dēļ, kas noveda pie daudzām neprecīzām piespēlēm. „Metta” izdarīja vairākus sitienus pa vārtiem, bet labākā iespēja radās 17 gadus vecajam Emīlam Birkam, kurš negaidīti metās uz priekšu starp „Liepājas” aizsargiem, kuri tika pārsteigti. Birka ar bumbu ielauzās soda laukumā, taču sitiens tika izdarīts no asa leņķa, un Valentīns Raļkevičs to atvairīja.

Rezultāts tika atklāts 38. minūtē, kad Jānis Ikaunieks no soda laukuma robežas paripināja bumbu pa sitienam Oskaram Kļavam, un pieredzējušais aizsargs trāpīja. Šie viņam bija pirmie vārti Virslīgā šosezon, turklāt spēlē, kas varbūt bija pēdējā viņa karjerā. Kā pēc iepriekšējās spēles izteicās „Liepājas” treneris Tamazs Pertija, 34 gadus vecais Kļava apsver domu par futbolista karjeras beigšanu, lai gan „Liepāja” labprāt vēlētos turpināt sadarbību.

Otrā puslaika sākumā „Metta” centās pāriet uzbrukumā, un „Liepāja” īpaši neiebilda pret atklātu futbolu. Lieliska standartsituācijas pozīcija bija „Liepājai”, kad Karaušausks varēja izdarīt sitienu tieši pretim vārtiem no 17-18 metru attāluma, bet sita pāri. Karašausks vairākkārt bija uzbrukuma smailē, vienreiz arī gandrīz vienatnē izlaužoties starp četriem pretinieku aizsargiem, bet tikai gandrīz, turklāt pāris reizēs viņš izvēlējās izdarīt sitienu, nevis piespēlēt labākā pozīcijā esošam partnerim.

„Metta” savukārt neizmantoja izcilu iespēju atspēlēties. Apmēram 15 minūtes pirms beigām Dāvis Indrāns spēlētāju drūzmā tika pie bumbas pretinieku soda laukuma vidū un pagriezienā sita no tuvas distances, bet neprecīzi. Tā arī palika "Mettas" pēdējā lielā iespēja, un Liepāja varēja atzīmēt uzvaru.

”Liepāja/Mogo”-”Metta/Latvijas Universitāte” 1:0 (1:0)

Vārti: Kļava 38`
Brīdinājumi: Karašausks, Raļkevičs, Hmizs - Ivanovs
Liepāja/Mogo: Raļkevičs, Strumija, Karlsons (Tomičs 83`), J. Ikaunieks (Grebis 89`), Hmizs, Kļava, Karašausks, Lebamba, Tomkovičs, Ivanovs, Keitā
Metta/LU: D. Ošs, Abdulahi, Emsis (Ivanovs 57`), Strods, Kalniņš (Ašrifē 65`), Seriba, Gulbis, Indrāns, Ševeļovs, Šibass, Birka.
Galvenais tiesnesis: Mareks Ķere

"SynotTip" Virslīga, 28. kārta

DatumsSpēleVietaRez
04.11.Ventspils – SpartaksO/C "Ventspils"2:3
04.11.Liepāja/Mogo – Metta/LU"Daugavas" stadions1:0
04.11.Jelgava – RFSZemgales Olimpiskais centrs1:0

Turnīra tabula

V.KomandaSUNZVārtiP
1.FK Spartaks Jūrmala24144636:2646
2.FK Liepāja/Mogo24114932:2537
3.Riga FC24107728:2037
4.FK Ventspils2498732:2235
5.FK RFS241121129:3135
6.FK Jelgava24851122:3029
7.FK Metta/LU24361521:4615

Labākie vārtu guvēji

V.SpēlētājsKomandaVārti
1.J. KozlovsSpartaks10
A. AkinjemiVentspils10
3.A. KarašausksLiepāja/Mogo10 (2)
4.B. VaščuksRiga8 (1)
5.D. UlimbaševsRFS7
6.T. AijegunsVentspils6
K. GrebisLiepāja6

, 2017-11-04 16:05, pirms 6 gadiem
Apsveicu Liepāju ar sudrabu un uzskatu, ka sezona ir izdevusies!
Ceru, ka nākamgad būs ieguldīts lielāks darbs, lai skatītāju būtu vairāk spēles un FC Liepāja augs kā organizācija, kas nebūs atkarīga tikai no Eirokausu naudas. Par lieliem mērķiem un skaistu futbolu. Paldies visiem, kas jūtas pelnījis uzslavu par šo sezonu!
, 2017-11-04 16:17, pirms 6 gadiem
Par to vajag pateikties Spartakam.
, 2017-11-04 16:18, pirms 6 gadiem
Paldies Oskaram, ka daudzus gadus mūs priecēja ar savu saturīgo spēli, un veiksmi meklējot nodarbošanos ārpus futbola laukuma.
, 2017-11-04 16:32, pirms 6 gadiem
Liepajai labs noslegums tacu gaidits tika vairak Ventspils un Riga zem savu speju robezam LNK Group komandai Starkova izredzetajiem pilnigs fiasko fiasko kuru jau pavasari paredzeja seniors Uldrikis Zel protams Mettu kura ar savu knapo budzetu ir pelekais zvirbulis ''naudas maisu'' pulka Un ta bus ari turpmak jo Valmieru gaida tads pats liktenis Valmieriesi labak skatas pirmas liga virziena neka grib but ''peramo zenu''loma starp ''naudas maisiem'' Sads scenarijs sak jau apnikt tacu tas turpinasies tik ilgi kamer virsliga nebus 10 12 komandas kuras ar saviem pieticigiem budzetiem spes radit savstarpeju konkurenci Tacu tas ir tikai sapnis kurs LFF funkcionaros interesi neizraisa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-11-04 18:50, pirms 6 gadiem
Domāju Liepāja finišēja labā vietā,jo Spartaks ar savu stabilitāti čempionāta pirmajā pusē ielika pamatus otrajam čempiona titulam.FC Riga un RFS vājāk nekā gaidīju,bet FK Ventspils atbilstoši ieguldītiem līdzekļiem,jo bija vienīgā komanda no vadošā sešnieka,kura sezonas sākumā un vasaras periodā pastiprinājās vismazāk.Būtībā skatoties no šī aspekta ceturtā vieta un ceļazīme uz Eirokausiem ir pat panākums.Arī Jelgavai sezona ar mīnuss zīmi,manuprāt arī šeit finanses nospēlēja savu lomu.Mettu varēsim novērtēt pēc pārspēlēm ar Olaini.Manuprāt komanda progresējusi,lai arī palika ierastajā vietā.Tas tā īsumā.Vēl jau no žurnālistu puses gaidīsim virslīgas analīzi.Tad arī varēsim padiskutēt
, 2017-11-04 21:37, pirms 6 gadiem
Gandrīz tikko no stadiona...
ierados stadionā uz 62.min un nenožēloju, jo bija liels prieks, ka komanda izturēja un sagaidīja savu sudrabu.
Zeltam bijām pa saraustītiem, it sev sezonas pirmajā pusē.

Kā sāku visiem - sudrabs kā piecīši pa zemi nemētājas!
Jānovērtē to, kas ir!!!
, 2017-11-04 21:39, pirms 6 gadiem
lancers rakstīja: Liepajai labs noslegums tacu gaidits tika vairak Ventspils un Riga zem savu speju robezam LNK Group komandai Starkova izredzetajiem pilnigs fiasko fiasko kuru jau pavasari paredzeja seniors Uldrikis Zel protams Mettu kura ar savu knapo budzetu ir pelekais zvirbulis ''naudas maisu'' pulka Un ta bus ari turpmak jo Valmieru gaida tads pats liktenis Valmieriesi labak skatas pirmas liga virziena neka grib but ''peramo zenu''loma starp ''naudas maisiem'' Sads scenarijs sak jau apnikt tacu tas turpinasies tik ilgi kamer virsliga nebus 10 12 komandas kuras ar saviem pieticigiem budzetiem spes radit savstarpeju konkurenci Tacu tas ir tikai sapnis kurs LFF funkcionaros interesi neizraisa
RFS pelnītā vietā, jo ko gan no LV izlases bāzes komanda var gaidīt, Starkov?!
, 2017-11-04 21:49, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Domāju Liepāja finišēja labā vietā,jo Spartaks ar savu stabilitāti čempionāta pirmajā pusē ielika pamatus otrajam čempiona titulam.FC Riga un RFS vājāk nekā gaidīju,bet FK Ventspils atbilstoši ieguldītiem līdzekļiem,jo bija vienīgā komanda no vadošā sešnieka,kura sezonas sākumā un vasaras periodā pastiprinājās vismazāk.Būtībā skatoties no šī aspekta ceturtā vieta un ceļazīme uz Eirokausiem ir pat panākums.Arī Jelgavai sezona ar mīnuss zīmi,manuprāt arī šeit finanses nospēlēja savu lomu.Mettu varēsim novērtēt pēc pārspēlēm ar Olaini.Manuprāt komanda progresējusi,lai arī palika ierastajā vietā.Tas tā īsumā.Vēl jau no žurnālistu puses gaidīsim virslīgas analīzi.Tad arī varēsim padiskutēt
Ja tik grūti iet sudrabniekiem ar pēdējo vietu mājās, tad VL mierīgi gaida vēl savas 3-5 komandas.

Gorkšam jāievelk VL Dpils, Valmiera Olaine un vēl kāds.
, 2017-11-04 22:46, pirms 6 gadiem
Es jūtu, ka Liepājas fani tīri labi svin sezonas beigas!!! : )
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.
Mirklis no "Riga" un "Audas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
9

Regža imitē pirms nedēļas paveikto, "Riga" desmitā sausā uzvara pār "Audu" pēc kārtas

Otro panākumu ar 1:0 Latvijas futbola Virslīgā šosezon izcīnīja "Riga", kura pieveica "Audu". Vicečempione pret šo pretinieku guva desmito uzvaru bez ielaistiem vārtiem pēc kārtas.