Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Bērnu namu jaunieši iepazīst profesionālo futbolu

Bērnu namu jaunieši iepazīst profesionālo futbolu
"Mettas"/LU līdzjutēji "Daugavas" stadiona tribīnēs. Foto: Raitis Supe

Kamēr lielākā daļa sabiedrības futbolu redz tikai kā sporta veidu televizora ekrānā, ļoti daudzi pat nevar iedomāties, cik pūļu un enerģijas jāiegulda un cik cilvēkresursu jāiesaista vienas futbola spēles realizēšanā. Par to pārliecinājās bērnu namu audzēkņi labdarības kustības “Taureņa efekts” organizētajā un vadošā avota un minerālūdens ražotāja un piegādātāja Venden atbalstītā pieredzes dienā ar futbola kluba “Metta/LU” vadošajiem pārstāvjiem.

Pieredzes diena notika stadionā “Daugava” un, spītējot laikapstākļiem, to apmeklēja vairāk nekā 20 bērni un jaunieši no dažādām pašvaldībām. Ikvienam dalībniekam bija iespēja paraudzīties profesionālā futbola aizkulisēs, iepazīstoties ar speciālistiem, bez kuriem sportistu ikdiena nav iedomājama – fiziskās sagatavotības treneri Jāni Skābardi, komandas ārstu Valteru Brīkši, FK “Metta/LU” ģenerālsekretāru u.c.

Dalībniekus izbrīnīja tas, cik strauja un pārdomāt ir personāla, klātesošo un futbolistu organizētība pirms futbola spēles – pat iziešana laukumā notiek pēc īpašām norādēm. Tiekoties ar speciālistu V.Brīkši, pārsteidza viņa sacītais par situācijām, kurās nepieciešama zibenīga ārsta reakcija. Kā piemēram, ja labākais spēlētājs mača laikā savaino kāju, var nākties sāpes ar medikamentu palīdzību nomākt, lai futbolists var atgriezties laukumā un virzīt komandu uz uzvaru. Tāpat jaunieši uzzināja, cik būtisks pie lielas slodzes ir pareizs uzturs un patērētā ūdens daudzums, lai nepakļautu organismu traumām.

Dienas laikā jaunieši varēja arī iejusties futbolistu lomā, piedaloties īpaši sagatavotā treniņā, kur daži no klātesošajiem parādīja ļoti augstus rezultātus un prasmes. Savukārt pēc visām aktivitātēm Venden aicināja dalībniekus Mix zonā sveikt FK Metta/LU spēlētājus un pēc tam līdzjutēju rindās noskatīties SynotTip Virslīgas čempionāta spēli pret Spartaks “Jūrmala”.

““Neatkarīgi no atšķirīgajām dzīves situācijām bērni ir mūsu nākotne, tāpēc būtiski caur veiksmes stāstiem un pozitīviem piemēriem rosināt viņus uzstādīt jaunus mērķus, uz ko tiekties dzīves laikā. Mūsuprāt, sportisti ir vieni no spējīgākajiem cilvēkiem, jo viņiem savā ikdienā gan fiziski, gan emocionāli jāaptvert vairākas lietas. Tāpēc viņi ir kā lielisks paraugs ikvienam jaunietim, kurš vēl ir savas karjeras meklējumus,” saka Venden mārketinga vadītāja Jeļena Kozlova.

“Taureņa efekts” idejas autore Olga Kazaka skaidro, ka, lai arī bērniem ārpusģimeņu iestādēs ikdienā ļoti nepieciešamas attīstošās rotaļlietas, apģērbs, sporta ekipējuma un citas lietas, vēl jo svarīgāk viņiem sniegt apziņu, ka jebkurš mērķis ir sasniedzams: “Ja ģimenē dzīvojošai atvasei tas visbiežāk apzināti ieaudzināts, tad mēs vēlamies sniegt šo sajūtu arī bērniem, kuri dzīvo bērnu namos. Tāpēc esam pateicīgi Venden par sniegto atbalstu un iespēju radīt pieredzi tieši sporta jomā, jo ticam, ka starp mūsu dalībniekiem, iespējams, aug arī kāds izcils nākotnes sportists.”

Vairāk par kampaņas „Taureņa efekts” aktivitātēm un Latvijas bērnunamu vajadzībām var uzzināt Taureņa efekts

Informāciju sagatavoja:
Alise Zvaigzne,
„Taureņa efekta” projektu vadītāja


, 2018-10-04 12:32, pirms 6 gadiem
Metta liekas populāra skolniekiem.
, 2018-10-04 15:24, pirms 6 gadiem
Kā reiz kāds ietekmīgs cilvēks teica - bērnu nama bērni ir paši priviliģētākie. Viņiem tiek dotas tādas iespējas un dažādi atbalsta veidi, par kuriem parasts vidus vai zemākās klases bērns var tikai sapņot.
Protams, neviens negribētu uzaugt bez ģimenes. Bet ir par ko aizdomāties.
, 2018-10-04 16:45, pirms 6 gadiem
Mettas komandā vairāk kā puse amatieru statusā ,un te bērniem karina makaronus uz ausīm, sevi prezentējot par überprofesionālu klubu....mihelsonstyle...
, 2018-10-04 17:52, pirms 6 gadiem
Bronsons rakstīja: Mettas komandā vairāk kā puse amatieru statusā ,un te bērniem karina makaronus uz ausīm, sevi prezentējot par überprofesionālu klubu....mihelsonstyle...
No pieaugušajiem spēlētājiem amatieri ir tikai Ševeļovs, Liepa un Kovaļonoks.
, 2018-10-04 23:05, pirms 6 gadiem
Latfootball rakstīja: No pieaugušajiem spēlētājiem amatieri ir tikai Ševeļovs, Liepa un Kovaļonoks.
Un....tādat puse komandas no jauniešiem....ar neizklausās pēc nopietnas profesionālas komandas..
, 2018-10-04 23:38, pirms 6 gadiem
Bērnu futbola skola Mettai ļoti laba.
"Grobiņa" svin uzvaru. Foto: Aiga Veisa
115

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".