Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Igate" samazinās atbalstu "Jelgavai", Virslīgas klubs cer uz pašvaldības palīdzību

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

"Igate" samazinās atbalstu "Jelgavai", Virslīgas klubs cer uz pašvaldības palīdzību
FK ''Jelgava'' futbolisti. Foto: Ivars Veiliņš/FK ''Jelgava''

"Optibet" Virslīgas komandas FK "Jelgava" galvenais sponsors, ceļu būvniecības uzņēmums ''Igate'' medijiem izsūtītā relīzē paziņojis, ka grasās samazināt atbalstu lielajai komandai, tā vietā vairāk koncentrējoties uz kluba jaunatnes akadēmijas attīstību.

SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība ''Igate'''' pārstāvis Jānis Stundiņš informē, ka saistībā ar uzņēmuma attīstības plāniem nāksies samazināt finansējuma piesaisti FK ''Jelgava'' galvenajai komandai. ''Igate'' uzsver, ka turpinās atbalstīt kluba bērnu un jauniešu sistēmu, kā arī sporta bāzes uzturēšanu. "Jelgavas" meistarkomandas direktors Ainārs Tamisārs vērsies pie kluba otra lielākā atbalstītāja - Jelgavas pašvaldības, lūdzot piešķirt papildus finansējumu. Tāpat klubs jau darbojas pie citu sponsoru meklējumiem.

2020. gada Virslīgas sezona jelgavniekiem ievirzījusies nelabvēlīgā gultnē. Ar 17 mačos sakrātiem 14 punktiem ''Jelgava'' šobrīd ieņem priekšpēdējo vietu turnīra tabulā, šobrīd apsteidzot tikai tukumniekus.

Pārpublicēts "Jelgavas" ģenerālsponsora paziņojums:
Saistībā ar SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"" līdzdalību šajā sezonā FK "Jelgava" ir arī pārmaiņas. Saistībā ar uzņēmuma izaugsmi, jaunām investīcijām attīstībā un jaunu jomu izpēti SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"", kas sponsorē futbola klubu (FK) "Jelgava" kopš 2009.gada, samazina savu sponsorējumu futbolam. Izvēles gadījumā klubs par svarīgāko uzskata sporta bāzes attīstīšanu un izaugsmi, pamata uzmanību koncentrējot uz bērnu un jauniešu sistēmu, bet aktuālā darbība, tostarp Virslīgas sezonas pabeigšana, kļūst vairāk atkarīga no otra lielākā atbalstītāja - Jelgavas pilsētas pašvaldības.

"Igates" atbalsta samazinājums saistīts ar vērienīgiem attīstības plāniem, tiem nepieciešamo izpēti, ar investīcijām jaunās tehnoloģijās, iekārtās un pat nozarēs. Tā, piemēram, jau iepriekš "Igate" ir investējusi ievērojamus līdzekļus lielizmēra liekti līmēto koka būvkonstrukciju ražošanas, izstrādes un rūpnieciskās pētniecības uzņēmumā SIA IKTK. "Igate", kas pēdējos gados ierindojusies starp trim lielākajiem ceļu būvētājiem Latvijā, pēta arī jaunas darbības jomas un tehnoloģijas, kā arī īsteno ārvalstu tirgu izpēti.

""Igate" nevēlas aprobežoties ar nonākšanu spēcīgāko trijniekā valstī savā nozarē, bet vēlas turpināt izaugsmi un izvērtē jaunas iespējas arī jaunās tehnoloģijās un citās nozarēs, tostarp arī aiz Latvijas robežām. Jaunas attīstības prioritātes patlaban izvirzījušās arī tālākā uzņēmuma izaugsmē, kas prasa pārgrupēšanos ne tikai darbos, bet arī finansējumā, tāpēc futbola klubam tiek samazināts sponsorējums, to fokusējot konkrētām izaugsmes iniciatīvām," uzsvēra SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"" valdes priekšsēdētājs Māris Peilāns, kurš ir arī FK "Jelgava" prezidents.

Viņš akcentēja, ka sponsora un kluba prioritāte ir bērni, jaunieši un Latvijas vietējo futbolistu attīstība un izaugsme. Mēs esam par vietējo futbolu, un kā "Igate" savā ceļu būvniecības nozarē maksimāli visus darbus veic pašu spēkiem un ar pašu tehniku un nodrošinājumu, tāpat tā līdzīgus mērķus un centienus saskata FK "Jelgava" izaugsmē, prioritāri atbalstot vietējā potenciāla izaugsmi un attīstību, tāpēc varbūtējais upuris no kluba puses varētu būt dalība Virslīgā.

"Klubs ir saņēmis vēstuli no ģenerālsponsora, ka atbalsts futbola klubam no augusta tiek samazināts, norādot uz Virslīgas un dublieru vajadzībām, tādējādi nevalstiskā organizācija, kas dalībnieku skaita ziņā ir Jelgavas un, iespējams, arī Zemgales lielākā sabiedriskā sporta organizācija, ir nokļuvusi neierastā situācijā, un ir neskaidra FK "Jelgava" meistarkomandas dalība Virslīgā un FK "Jelgava-2" dalība Virslīgas dublieru čempionātā. Biedrība "Futbola klubs Jelgava" cer uz otra lielākā biedrības atbalstītāja - Jelgavas pilsētas pašvaldības (kas bijusi kopā ar klubu daudzus gadus pirms "Igates" kļūšanas par ģenerālsponsoru) - papildu atbalstu, lai kopīgiem spēkiem pārvarētu šo neplānoto situāciju," komentēja FK "Jelgava" meistarkomandas direktors Ainārs Tamisārs, kas kā brīvprātīgā darba veicējs biedrībā darbojas kopš 2008.gada.

"Pēdējos gados arī pašvaldības atbalsta apjoms bija samazinājies, turklāt šis gads nāca ar jauniem izaicinājumiem arī saistībā ar COVID-19 pandēmiju, kā rezultātā futbolam Jelgavā šogad nebija tik ļoti nepieciešamo skatītāju, kuri gan morāli un emocionāli, gan ar biļešu iegādi daudzus gadus arī ir atbalstījuši futbolu Jelgavā. Tāpēc ļoti ceram, ka uz Jelgavas izaugsmi vērsta pašvaldība rīkosies atbildīgi, atbalstot vietējo jelgavnieku futbola klubu ar Latvijā visspēcīgāk attīstīto bāzi un sporta izglītības programmu. Šim nolūkam klubs līdztekus citu sponsoru meklējumiem ir iesniedzis domei lūgumu par papildu finansējuma piešķiršanu," pauda Tamisārs.

FK Jelgava dibināts 2004.gadā, jau kopš pirmsākumiem to atbalstījusi Jelgavas pilsētas pašvaldība, bet "Igate" līdzās pašvaldībai kļuva par FK "Jelgava" lielo sponsoru 2009.gadā, kad kluba izaugsme kļuva īpaši strauja, un kopš 2010.gada FK "Jelgava" startē Latvijas futbola Virslīgā.

Četras reizes ir izcīnīts Latvijas kauss (2010.gadā, 2014.gadā, 2015.gadā un 2016.gadā). 2019.gadā FK "Jelgava" Latvijas kausa finālā Zemgales Olimpiskā centra stadionā papildlaikā piekāpās FK RFS.

2010.gada vasarā FK "Jelgava" iekļuva UEFA Eiropas līgā un sāka startu šajā turnīrā uzreiz no 2.kvalifikācijas kārtas, pārstāvot gan Jelgavu, gan Latviju, spēlējot pret Norvēģijas "Molde FK". Vēlāk "eirokausos" spēlēts pret Norvēģijas "Rosenborg BK", Bulgārijas "PFC Litex Lovech", Ziemeļmaķedonijas "FK Rabotnički", Islandes "Breidablik", Slovākijas "Slovan" no Bratislavas, Izraēlas "Beitar Jerusalem FC" un Ungārijas "Ferencvaros" no Budapeštas.

2010.gada 2.septembrī Jelgavā tika atklāts Zemgales Olimpiskais centrs, kura atklāšanas svētku kulminācija bija futbola spēle starp FK "Jelgava" un "Blackpool FC", kas 2010.gadā spēlēja Anglijas Premjerlīgā. Spēle beidzās ar rezultātu 2:1 mājinieku labā. 2011.gadā FK "Jelgava" devās "Ziemeļanglijas tūrē", kur ar 0:0 nospēlēja pret "Fleetwood FC" un 1:1 pret "Blackpool FC", tādējādi ieejot vēsturē ar to, ka pēc trim spēlēm pret Anglijas klubiem, FK Jelgava nevienu spēli nav zaudējis.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Stundiņš, SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība ''Igate''''

     [+] [-]

, 2020-09-04 12:11, pirms 4 gadiem
Negaidīti. Cerams, ka lielais futbols Jelgavā nepazudīs...

  +1 [+] [-]

, 2020-09-04 12:16, pirms 4 gadiem
Turam īkšķus! Zemgalē klubu vajag!

     [+] [-]

, 2020-09-04 12:28, pirms 4 gadiem
Vismaz maximas noliktavas žurkas, kā īstām žurkām pieklājas, aizmuka uz grimstošu kuģi!!

     [+] [-]

, 2020-09-04 14:31, pirms 4 gadiem
Tik bija zina ka paņemti spēlētāji Grjaznovs u.c. ko tad ņem gan jau zināja ka naudas būs mazak.

     [+] [-]

, 2020-09-04 14:34, pirms 4 gadiem
Igates Ķekavas apvedceļu būvniecību nedabaju tagad rezultāts.

     [+] [-]

, 2020-09-04 14:37, pirms 4 gadiem
Gan jau čaļiem piedāvāja spēlēt par vēdera tiesu.

     [+] [-]

, 2020-09-04 14:44, pirms 4 gadiem
Tiešām dīvaini.Vai labā roka FK Jelgavā nezin ko dara kreisā?Piesaistīja virkni jaunus futbolistus Grjaznovu Bogdaškinu Soloveičiku Grīnbergu Sow Gabovs Weslie un tagad paziņo,ka naudas nebūs.Vai šie futbolisti atnāca par vēdara tiesu?Izskatās,ka Tukums savu vietu virslīgā saglabās,ja iet pa burbuli Jelgava un vēl jau nav zināms arī Ventspils liktenis.Skumji,lai neteiktu vairāk.

     [+] [-]

, 2020-09-04 15:57, pirms 4 gadiem
Igatei taču tik daudz objektu šobrīd pa visu Latviju, varēja arī palielināt atbalstu, nevis samazināt.

     [+] [-]

, 2020-09-04 18:07, pirms 4 gadiem
Diezgan nepatīkami, tikko Peilāns ilgi runāja par mīļo klubu, bet tagad pēkšņi uzmet. Jo saistības uzņemtas par sezonu, tagad pēkšņi pamet pusceļā. Varēja pabeigt sezonu un tad nogriezt.

Nenopietni - viss teksts par izaugsmi, jaunām iespējām, attīstību, bet futbolam atā.

     [+] [-]

, 2020-09-05 06:43, pirms 4 gadiem
Peilāns pats sev vēstules raksta 😂

     [+] [-]

, 2020-09-05 21:42, pirms 4 gadiem
Peilāns sacīja,pēc kam barot leģionarus?Labāk ielikšu savās puikās.Un pareizi vien ir. Vienīgi,manuprāt,kļūda būtu pāriet uz pirmo līgu,tur tavi jaunieši amatieru līmenī neprogresēs.Labāk ar vietējiem cīnīties virslīgā.Jā nedaudz dārgāt ,tomēr puikas progresēs.Apmēram tāda situācija veidojās Jelgavā.