Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Nazarenko: "Esmu šeit izaicinājuma, nevis naudas dēļ"

Nazarenko: "Esmu šeit izaicinājuma, nevis naudas dēļ"
Leonīds Nazarenko ir atklāts, ļoti atklāts un runīgs
Foto: Ivars Račko

Futbola kluba "Daugava" galvenais treneris Leonīds Nazarenko savu atrādīšanos vietējai publikai noslēdzis ar skandalozo spēli pret Brjanskas "Dinamo", kura tika pārtraukta pie rezultāta 0:0, jo viesi atteicās to turpināt.

Jau iepriekš ziņojām, ka "Daugava" pārbaudes maču pret "Dinamo" tā arī nenoslēdza, tomēr pēc spēles un mača gaitā bija lieliska iespēja iepazīties ar jauno galveno treneri Leonīdu Nazarenko. Uzreiz jāsaka, ka krievu speciālists spēli vadīja nevis no rezervistu soliņa, bet gan no tribīnēm, tādā veidā labāk spējot izsekot spēles zīmējumam. Viņš žurnālistiem labprāt pastāstīja, kādēļ piekrita šim amatam:

"Man bija arī citi varianti, no kuriem atteicos. Šo darbu pieņēmu, jo pie manis griezās mani Maskavas draugi, ar kuriem jau iepriekš biju strādājis. Viņi man pastāstīja par situāciju klubā, lūdzot tam palīdzēt cīņā par čempionu titulu. Jebkurš čempionu tituls ir svarīgs, un nav nozīmes, kādas valsts tas ir. Nemaz nerunājot par iespēju tikt Čempionu līgā. Šie divi faktori mani arī sakārdināja. Naudai šeit nebija nekādas nozīmes, jo šeit tādas nav salīdzinājumā ar Krieviju vai kaut vai ar trīs bagātākajiem Latvijas klubiem. Esmu atbraucis strādāt, tādēļ visi kopā darīsim visu iespējamo, lai kļūtu par čempioniem."

Pirms atbraukšanas uz Latviju Nazarenko bija redzējis tikai vienu Daugavpils kluba spēli, kad savā laukumā tika nospēlēts 1:1 ar "Jūrmalu". Nekāds labais priekšstats par komandas spēli viņam neradās, vēl vairāk, viņš neesot sapratis, kāds tad īsti ir komandas zīmējums. Treniņos komandas futbolisti gan parādījuši, ka tiem ir visnotaļ labs potenciāls, tādēļ viņš ir gatavs strādāt.

Nazarenko nespēlē paslēpes, skaidri un gaiši pasakot, kuri no spēlētājiem viņu apmierina, bet kuri ir pievīluši. Starp tiem ir Jurijs Sokolovs un Ēriks Kokins, no kuriem viņš esot gaidījis vairāk.

Plašāku interviju ar Nazarenko gaidiet ceturtdien. Tajā viņš stāsta par savu treniņu metodiku, analizē "Daugavas" stiprās un vājās puses, kritizē un uzslavē spēlētājus, stāsta par komandas taktisko zīmējumu un daudz ko citu. Būs interesanti!


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-08-04 09:27, pirms 13 gadiem
Izklausās visnotaļ profesionāls treneris. Ceru, ka spēs sastrādāties ar spelētājiem un parādīs trīs LV grandiem kā var uzvarēt čempī! Daugava es par TEVI!
, 2011-08-04 10:17, pirms 13 gadiem
Naudas dēļ diez vai šajos laikos kāds uz Latviju vispār brauc. Bet nu izaicinājums tas tik tiešām ir labs un arī treneris šķiet profesionāls. Vismaz pēc pirmajiem iespaidiem. Lai veicas.
, 2011-08-04 18:52, pirms 13 gadiem
Vot tas ir treneris!
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
"Grobiņa" svin Deivida Dobrecova vārtu guvumu. Foto: Aiga Veisa
121

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".