Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Žuļevs: "Laukumi Jelgavā un "Skonto" stadionā īpaši neatšķiras"

Žuļevs: "Laukumi Jelgavā un "Skonto" stadionā īpaši neatšķiras"
Materiāla autors intervē Vadimu Žuļevu
Foto: Juris Gutmans

Otrdien SMScredit.lv Virslīgā neizšķirtu 1:1 izspēlēja Rīgas "Skonto" un "Jelgava". Viens no jelgavnieku līderiem Vadims Žuļevs, protams, neslēpa prieku par izrauto punktu, kā arī atzīmēja, ka Zemgales Olimpiskā centra un "Skonto" stadiona laukumi, viņaprāt, īpaši neatšķiras.

Neilgā laikā otro reizi spēlējāt ar "Skonto", bet vismaz man spēles šķita ļoti dažādas - kausa finālā drīzāk jūs snieguma ziņā bijāt labāki, bet šodien viņi pamatīgi jūs pavazāja...
Jā, tā sanāca, ka mēs šodien vairāk spēlējām bez bumbas, kamēr kausa spēlē bumbu kontrolējām daudz. Futbols ir vienkāršs - jo vairāk esi ar bumbu, jo spēlēt vieglāk. Šodien mums gāja grūti.

Ko atbildēsi, ja "Skonto" līdzjutēji teiks, ka tas viss laukumu dēļ - sak, Jelgavā "smags" laukums un priekšplānā izvirzās fiziskā cīņa, kamēr šeit "Skonto" stadionā priekšroka tehniskajiem?
Ja godīgi, es teikšu tā - laukumi Jelgavā un te īpaši neatšķiras. Šodien mēs arī sajutām, ka laukums šeit "Skonto" stadionā ir tieši tāds pats kā bija Jelgavā. Tā ka, ja kāds teiks, ka pie vainas laukums, tā būs tikai attaisnošanās. Turklāt abām komandām laukums ir vienāds, un visi ir vienādos apstākļos.

Ja jau saki, ka laukumi vienādi, kāpēc tieši šodien pirmajās 60 minūtēs pagalam neizdevās pakontrolēt bumbu?
Šodien mums trūka Arta Lazdiņa [tika atpūtināts - aut.] - domāju, tas daudz iespaidoja. Kā nekā viņš ir mūsu motors laukuma centrā, viņš allaž savāc visas bumbas aizsardzībā, kā arī parasti sekmīgi ievada mūsu uzbrukumus. Ar viņu mums ir krietni vieglāk. Šodien šajā ziņā klājās smagāk.

Pieminēji Lazdiņu, bet neko neteici par treneriem...
Protams, arī tas. Gribēju pieminēt arī to [smaida]. Jā, aizgāja treneri, taču labi, ka komandā ir vienots kodols, un mēs treniņos strādājam ļoti cītīgi. Tagad mūsu treneri ir Dāvis Caune un Romāns Kvačovs. Dāvis ir gados jauns treneris un viņam pietrūkst pieredzes. Viņš ģērbtuvē tā arī sacīja: "Džeki, atbalstiet mani, cīnāmies katrs par katru!" Tikai ar šādu attieksmi mēs varam gūt uzvaras vai, kā šodien, izraut neizšķirtu. Tas tikai tāpēc, ka esam kā viens vesels. Attieksme sākas ģērbtuvē un no tā brīža jācīnās līdz pat pēdējai sekundei. Protams, tas mūs ietekmē, ka sanāca tāda situācija ar treneriem, Beškarevs aizgāja prom veselības dēļ. Tas ietekmē, taču, kā Kaspars Ikstens kādā intervijā sacīja, futbolā viss var gadīties un vienmēr jābūt gatavam jebkuram pavērsienam. Mūsu gadījumā šai situācijā svarīgākais, lai džeki viens par otru cīnās. Pretējā gadījumā mums būtu ļoti grūti.

Ko šodien spēles beigās ar Šabalu nesadalījāt?
Es uztaisīju pārkāpumu un gribēju atvainoties - padevu roku, bet viņš to neatņēma, un pretī kaut ko pateica. Es, protams, neklausījos.

Tuvojas transfēru periods, un tu esi viens no spilgtākajiem "Jelgavas" futbolistiem. Kaut ko domā šai sakarā?
Šobrīd esmu nokoncentrējies tikai spēlēšanai "Jelgavas" rindās un treniņiem. Īpaši par transfēru periodu nedomāju. Protams, viss var mainīties jebkurā brīdī, taču pats koncentrējos uz tagadni, konkrēto brīdi. Cenšos darīt visu iespējami labāko tieši tagad tieši šai komandai.

Par Latvijas izlasi. Nesen tā spēlēja Baltijas kausā un no "Jelgavas" kā debitants tika izsaukts Freimanis. Pats neuzskatu tevi par zemākas klases futbolistu nekā viņš, taču izlasei robs bija tieši Freimaņa pozīcijā. Kā tu uz to visu skaties izlases sakarā?
Protams, ka esmu tikai priecīgs, ja kāds no mūsu komandas tiek izlasē, un tas ir tikai pluss komandai. Skaidrs, ka ikviens vēlas spēlēt izlasē, taču katram ir savs laiks. Domāju, Ginčam pelnīti tieši tagad izdevies iekļūt izlasē un esmu patiešām priecīgs par viņu.

Bet pats taču neatmet cerību par iekļūšanu izlasē?
Protams, ka ceru - domāju, jebkurš normāls futbolists sapņo spēlēt nacionālajā izlasē un aizstāvēt savas valsts karogu. Tas ir tikai normāli, un tā ir arī manā gadījumā.

Runājot par Šabalu, spēle pret "Jelgavu" viņam, iespējams, bija pēdējā šī gada Virslīgā. Kā uzbrucējs pastāstīja Sportacentrs.com, īpašniece "Club Brugge" izteikusi vēlmi, lai Šabala ierastos beļģu kluba rīcībā jau 11. jūnijā, nevis 1. jūlijā, kā izskanējis agrāk. Teorētiski pastāv iespēja, ka Šabala vēl pēdējo reizi izies "Skonto" kreklā 10. jūnija Virslīgas spēlē pret Daugavpils "Daugavu".


, 2014-06-04 11:51, pirms 10 gadiem
Pareizi vins teica. Ko Skonteli vienmer sudzas pec zaudejuma , laukums slikts, zale nav zala, algas nemaksa utt. Visi speletaji uz laukuma ir vienadi. Te jau ir cita lieta, ka vieni mak spelet jebkura laukuma, citi ne.
, 2014-06-04 11:56, pirms 10 gadiem
Tieši tā laukums visiem vienāds, un, ja kādam kaut kas nepatīk, lai brauc spēlēt uz savu Beļģiju, kur tāpat nez vai nostiprināsies, ar tādiem komentāriem vien viss ir pateikts.
"Valmieras" kapteinis Daniels Balodis. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
100

Algas ilgi nesaņēmušie "Valmieras" spēlētāji boikotē treniņu

Latvijas nosacīto lielbudžeta klubu vidū ir arī "Valmiera", taču par tās algu grūtībām ik pa laikam tiek dzirdēts ne pirmo sezonu. Kā savā Patreon ziņo futbola apskatnieks Edmunds Novickis, valmieriešu spēlētāji šorīt neieradās uz atjaunošanās treniņu, tādējādi cerot paātrināt vadības reakciju.
Luka Silagadze. Foto: Jānis Līgats
29

Silagadze iesit un nesvin, "Liepāja" no Valmieras mājās ved trīs punktus

Šodien Latvijas futbola Virslīgas sestās kārtas noslēdzošajā spēlē "Liepāja" izbraukumā ar 1:0 pārspēja "Valmieru". Pirmā puslaika izskaņā realizējot soda sitienu, vienīgos vārtus guva Luka Silagadze, kurš iepriekš trīs sezonas pavadīja "Valmieras" kreklā.
Ivo Minkevičs (pa labi). Foto: Ruslans Antropovs
4

"Audas" jelgavniekam Minkevičam noraidījums, "Jelgava" tiek pie otrā punkta sezonā

Otro punktu "TonyBet" sezonā nopelnījusi pēdējā vietā esošā "Jelgava", kas, ieskaitot arī kompensācijas laiku, vairākumā pavadīja aptuveni 25 minūtes, norībināja pārliktni un savā laukumā samierinājās ar neizšķirtu pret "Audu", kas arī sezonu sākusi mazrezultatīvi.