Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Cauņa pēc "Jelgavas" pirmā treniņa: "Svarīgi drošības noteikumus izskaidrot futbolistiem"

Rolands Eliņš

Cauņa pēc "Jelgavas" pirmā treniņa: "Svarīgi drošības noteikumus izskaidrot futbolistiem"
Aleksandrs Cauņa.

Futbola klubs „Jelgava” šodien atsāka āra treniņus, aizvadot pirmo nodarbību pēc koronavīrusa pandēmijas sākuma, un komandas treneris Aleksandrs Cauņa kluba publicētajā video materiālā pastāstīja par komandas procesiem un noskaņojumu. Par pirmo kopējo treniņu pēc pandēmijas sākuma ziņo arī „Ventspils” klubs.

„Futbolisti šobrīd droši vien visvairāk gaida, kad varēs atsākt treniņus ar bumbu,” sacīja Aleksandrs Cauņa, bijušais Latvijas izlases līderis.”Pats svarīgākais šobrīd ir apzināt spēlētāju gatavību un uzņemt sportisko formu, jo mēs ceram, ka drīzumā sāksies sezona, un tāpēc jābūt gataviem gan fiziski, gan morāli.”

Cauņa pastāstīja, ka pagaidām gatavošanās notiek uz mākslīgā zālāja seguma, tādēļ komanda vēl ir uzmanīga par treniņiem ar bumbu un domā par izvairīšanos no traumām, taču nākamajā nedēļā plānota pāreja uz dabīgo zālāju. „Tā nu ir Latvijas futbolā, ka 3-4 mēnešus visi strādā uz mākslīgā seguma, un, kad pāriet uz īstās zālītes, tad nāk ar otro elpu,” smaidot sacīja Cauņa.

Cauņa pastāstīja, ka „Jelgava” stingri ievēro ārkārtas stāvokļa nosacījumus: „Par sociālo distancēšanos treniņos – mums bija laiks par to padomāt un visu izplānot, komunicējam ar komandas galveno treneri, kurš tagad ir Baltkrievijā. Svarīgi ir to darīt zināmu spēlētājiem un paskaidrot. Mājās viņi varbūt varēja izturēties brīvāk, būt tuvumā ģimenei, taču šeit treniņos jāievēro distance un arī sveicināties nevajag. Mums ir pieejami dezinfekcijas līdzekļi, katram ir sava ūdens pudelīte ar uzrakstītu vārdu.”

Cauņa norādīja, ka pagaidām treniņi norisināsies šādos apstākļos, neuzņemoties liekus riskus, kā arī viņš izteicās, ka šobrīd jau sports nav pats galvenais: „Pats svarīgākais, lai visu tuviniekiem un vispār cilvēki Latvijā pēc iespējas mazāk slimotu. Pats galvenais droši vien šobrīd ir, lai visi izveseļotos, un tad mēs varētu mierīgi sākt spēlēt futbolu.”