Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Balso par Virslīgas čempionāta labāko futbolistu aprīlī

Latvijas Virslīgas futbola čempionātā aizritējis pirmais turnīra mēnesis un līdzīgi kā iepriekšējā sezonā Latvijas Futbola federācija (LFF) kopā ar portālu Sportacentrs.com piedāvā futbola līdzjutējiem izteikt savu viedokli un balsot par mēneša labākajiem futbolistiem. Sāksim ar aprīļa labāko futbolistu!

Virslīgas čempionāta pirmās spēles parādījušas, ka šosezon cīņa par godalgotajām vietām būs ļoti sīva, kas savukārt futbola līdzjutējiem garantē aizraujošas spēles līdz pat novembrim un nerimstošu intrigu turnīra tabulas kopvērtejumā. Pēc aprīļa spēlēm Virslīgas čempionāta vadībā atrodas abi spēcīgākie Kurzemes klubi - SK „Liepājas metalurgs” un FK „Ventspils”, kuri pagaidām čempionātā nav piedzīvojuši zaudējumu rūgtumu. Tieši abas šīs komandas svētdien, 15.maijā Futbola Dienas svētku kulminācijā Skonto stadionā, Rīgā tiksies Latvijas Kausa izcīņas finālā.

Izvērtējot futbolistu individuālo sniegumu laukumā, kā arī viņu pienesumu kopējā komandas rezultāta sasniegšanā, aprīļa mēneša labākā spēlētāja balsojumam LFF Treneru padome izvirzījusi piecus kandidātus - pa diviem pārstāvjiem no SK "Liepājas metalurgs" un FK "Ventspils", kā arī FK "Jelgava" uzbrucēju Vladislavu Kozlovu.

Balsojums par Virslīgas aprīļa labāko futbolistu portālā Sportacentrs.com notiks visu šo nedēļu - līdz svētdienas, 8.maija plkst.24:00! Uzvarētājs tiks paziņots pirmdien, 9.maijā portālā Sportacentrs.com, kā arī Latvijas Futbola federācijas mājas lapā.

Virslīgas aprīļa mēneša labākā spēlētāja kandidāti

Igors Savčenkovs (FK Ventspils)


FK Ventspils šajā Virslīgas sezonā sešās spēlēs nav ielaidis vārtus, kas pirmkārt ir komandas veiksmīgās aizsardzības darbības nopelns. Komandas kapteinis un aizsardzības līderis šajā sezonā ir 28 gadus vecais un 195 centimetrus garais Igors Savčenkovs, kurš turklāt standartsituācijās regulāri pieslēdzas arī uzbrukumiem, gūstot ventspilnieku rindās šajā sezonā jau trīs vārtus.

Ritvars Rugins (FK Ventspils)


Iepriekš Latvijas U21 izlases pamatsastāvā spēlētājs Rutvars Rugins šajā sezonā FK „Ventspils” sastāvā darbojas aizsardzības līnijā, kā arī aktīvi pieslēdzas uzbrukumu veidošanā. Ritvars laukumā izpilda ļoti lielu darba apjomu un, pateicoties veiksmīgai viņau un visas ventspinieku komandas aizsardzībai, komanda šajā sezonā spēlē bez zaudējumiem. Ritvars Rugins šajā sezonā guvis arī divus vārtus.

Tomas Tamošausks (SK Liepājas metalurgs)


Lietuviešu pussargs un „Liepājas metalurgs” komandas kapteinis 27 gadus vecais Tomas Tamošausks ir liepājnieku līderis laukumā, komandas „smadzenes”. Centrālā pussarga pozīcijā spēlējošais Tamošausks, kurš atšķirībā no vairākiem citiem pašmāju un ārzemju futbolistiem, piekrita palikt šosezon Liepājā, veido komandas uzbrukumus, apgādā uzbrucējus ar rezultatīvām piespēlēm, kā arī sekmīgi palīdz komandas aizsardzībai. Liepājnieki čempionātu sākuši ļoti veiksmīgi un pēc aprīļa spēlēm atrodas turnīra tabulas līderpozīcijās.

Vitalijus Kavaliausks (SK Liepājas metalurgs)


Otrs lietuviešu leģionārs Liepājas metalurgs kluba sastāvā 27 gadus vecais Vitalijus Kavaliausks šajā sezonā ir komandas līderis uzbrukumā, guvis trīs vārtus, tostarp ļoti svārīgās spēlēs – savā laukuma pret Daugavpils FC Daugava un izbraukumā pret Skonto FC, palīdzot komandai gūt svarīgas uzvaras pret tuvākajiem konkurientiem.

Vladislavs Kozlovs (FK Jelgava)


Kā piekto kandidātu aprīļa mēneša labākā spēlētāja balsojumam LFF treneru padome izvirzīja FK Jelgava uzbrucēju 23 gadus veco Vladislavu Kozlovu. Aktīvais un kreatīvais uzbrucējs, Rēzeknes futbola audzēknis šajā sezonā guvis divus vārtus, tostarp izbraukumā pret Daugavpils FC Daugava, kurā jelgavnieki panāca izlīdzinājumu.

Kurš no minētajiem futbolistiem ir Virslīgas labākais aprīlī?

  • 151

  • 71

  • 226

  • 41

  • 215



Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-05-04 20:06, pirms 13 gadiem
Mareks Zuntners!
, 2011-05-04 21:06, pirms 13 gadiem
Tomas..... Nav pat variantu....
, 2011-05-04 21:37, pirms 13 gadiem
Savčenkovs pēc traumām atgriezies jaunā kvalitātē.
, 2011-05-04 21:38, pirms 13 gadiem
skumsts rakstīja: Mareks Zuntners!
Rolands Bulders!
, 2011-05-04 22:56, pirms 13 gadiem
Īstenībā diezgan grūta izvēle, sākot čempionātu. Redzu 3 reālus variantus balvai. Bet, ja jāizvēlas vienu, saku - Ventspils kapteinis Savčenkovs. Lieliski cementējis Ventspils aizsardzību, noturot sausā visas spēles, kā arī jau atzīmējies ar 2 goliem. Īsts balsts un līderis. Laiks Jelgavā viennozīmīgi nācis par labu.
, 2011-05-05 14:44, pirms 13 gadiem
donkey rakstīja: Savčenkovs pēc traumām atgriezies jaunā kvalitātē.
nevis pēc traumām bet pēc pussezonas FK Jelgavā.
, 2011-05-05 16:56, pirms 13 gadiem
Antons Jemeļins no LM!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-05-05 19:25, pirms 13 gadiem
Traumām, pēc kurām uzspēlēja Jelgavā, lai dabūtu formu.

Edviins_95 rakstīja: nevis pēc traumām bet pēc pussezonas FK Jelgavā.
, 2011-05-05 21:04, pirms 13 gadiem
Nu Tomašauskas neko neparādīja man liekas! Labāks bija pat Kavaliausks! Bet nu Lm faneļi jau tik vinenu kandidātu bīda! Tiešām Savčenkovs ir pat vairāk pelnījis, ka FKV vārti nav vēl ieņemti un ir bijis rezultatīvs arī!
, 2011-05-06 10:08, pirms 13 gadiem
Par Jemeļinu!
, 2011-05-06 15:35, pirms 13 gadiem
Kato!
, 2011-05-06 17:31, pirms 13 gadiem
Neviens!!!
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
43

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
14

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.