Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Jelgava" pārbauda Turkovu un izrauj uzvaru pār U18 izlasi

Agris Suveizda

"Jelgava" pārbauda Turkovu un izrauj uzvaru pār U18 izlasi
Vitālijs Vavilovs pret Borisu Bogdaškinu
Foto: LFF.lv

SMScredit.lv Virslīgas bronzas medaļniece "Jelgava", spēlējot spēcīgākajā sastāvā, tikai mača beigās izglābās no zaudējuma un izrāva uzvaru pār Vladimira Babičeva vadīto Latvijas U18 futbola izlasi (2:1). Jelgavniekiem abus vārtus guva Mārcis Ošs, bet U18 izlases rindās precīzs bija Verners Zalaks.

"Jelgavas" sastāvā joprojām palikuši leģionāri Rustams Sosranovs (20 gadus vecs krievu malējais pussargs) un Ismails Musa (19 gadus vecs nigēriešu uzbrucējs), bet uzbrukumā blakus afrikānim bija vēl kāds jaunpienācējs – 2010. un 2013. gada Latvijas čempions Daniils Turkovs, kurš pēdējo gadu pavadījis Polijas komandā Belhatuvas GKS.

Neskatoties uz "Jelgavas" spēcīgo pamatsastāvu un abu vienību vecuma starpību, U18 izlase ļoti cienīgi aizstāvējās un pirmajā puslaikā ļāva izveidot vien dažus vārtu gūšanas momentus. Kamēr pirmajās 45 minūtēs vārtos garlaikoties varēja arī Kaspars Ikstens, 57. minūtē U18 izlase izmantoja vienu no retajām iespējām un atklāja rezultātu. Babičeva padotie izspēlēja teicamu kombināciju labajā flangā, un "Daugavpils" uzbrucējs Zalaks divcīņā ar Ošu pārspēja Ikstenu (1:0).

Otrajā puslaikā "Jelgavas" priekšējā līnija bija pavisam bezzobaina, taču tas mainījās 12 minūtes līdz pamatlaika beigām, kad centra aizsargs Ošs tika pārkvalificēts par centra uzbrucēju. Atlikušajā laikā "Jelgavai" bija vismaz sešas ļoti labas izdevības, no kurām praktiski visās bija iesaistīts arī Ošs. Mārcis pats guva divus vārtus, izraujot uzvaru (2:1), un varēja izcelties vēl pāris reizes – ja vien nebūtu pievīlis sitiens ar kāju.

"Jelgavas" otrais sastāvs vakar ar 0:4 zaudēja "Skonto-2", kā rindās gan bijuši arī vairāki spēcīgi futbolisti, piemēram, Lietuvas izlases pussargs Kalons. Paredzams, ka nedēļas nogalē jelgavnieki savā starpā izspēlēs divpusējo maču, tādējādi šodienas pārbaude faktiski bija pēdējā pirms jaunās Virslīgas sezonas. Acīmredzot pirmajās kārtās "Jelgavai" nāksies iztikt bez Latvijas izlases pussarga Arta Lazdiņa, kuru joprojām nomoka muguras problēmas, bet centra aizsargs Igors Savčenkovs nevarēšot spēlēt aptuveni pusotru mēnesi.

Latvijas U-18 jauniešu futbola izlases nākamais turnīrs plānots laika posmā no 24. līdz 27.martam, kad Rīgā jau otro gadu pēc kārtas notiks Latvijas Futbola federācijas (LFF) rīkotā Federācijas kausa izcīņa. Plašāk par šo turnīru un gaidāmajiem pretiniekiem informācija būs pieejama LFF.lv mājaslapā papildus.

Latvijas U18 izlase – Jelgava 1:2 (0:0)
Vārti: Zalaks 57' – Ošs 79', 84'
Brīdinājumi: Diallo, Eriba, Bogdaškins
U18 izlase: Rezvovs (Zviedris 32', Puriņš 64'), Džeriņš (Mitrofanovs 81'), Štrauss, Šibass, Šilings (Ķigurs 81'), Liholetovs, Zalaks (Korzāns 64'), Grjaznovs (Krautmanis 77'), Sovers (Pačko 57'), Vavilovs (Labanovskis 46'), Demčuks (Ivanovs 57')
Jelgava: Ikstens, Gubins (Veļikanovs 61'), Diallo, Ošs, Freimanis, Sosranovs, Latka, Bogdaškins, Eriba, Turkovs (Smans 58'), Musa (Minkevičs 78')

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-03-04 18:41, pirms 9 gadiem
Redz kā, Ošs ne tikai labs un stabils aizsargs, bet arī labs vārtu guvējs un uzbrucējs, 12 min 2 golus nekurš katrs ir spējīgs iesist Malacis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-04 18:56, pirms 9 gadiem
z-kovs1989 rakstīja: Minkevics un Velikanovs, ari legionari?
Dublieri. Pieteikumā bija tikai pamatsastāvs+trīs jaunieši.

  +3 [+] [-]

, 2015-03-04 19:38, pirms 9 gadiem
z-kovs1989 rakstīja: interesants sastavs jelgavai tikai kapec tik daudz nigeriesu? vajag vairak nemt eiropiesus butu interesantaka virsliga, a to katra komanda pa 1 melnim, dazas pat vaira
Tad pasaki, cik +/- jēdzīgi eiropieši būtu gatavi spēlēt par tādu atalgojumu, kādu piekrīt āfrikāņi, kuri tādējādi cer izsisties Eiropā?

     [+] [-]

, 2015-03-04 20:39, pirms 9 gadiem
Cik saprotu tad jelgavas visi tris jauniesi ir 97g dzimusi, lai ari butu iespeja atradities izlases treneriem.

     [+] [-]

, 2015-03-05 01:14, pirms 9 gadiem
Žēl, ka Turkovam neizvērtās karjera kā plānots Polijā, bet viņš varētu būt labs aizstājējs Kozlovam, lai gan skaidrs, ka bez Vladislava būs grūti jelgavai vismaz sākumā. Arī Daņilovs aizgājis prom uz Mettu, līdz ar to jāmeklē papildus alternatīvas. Duets Malašenoks - Turkovs būtu ok + vēl Eriba tāds puspussargs, pusuzbrucējs. Jāskatās vēl, kādi būs jaunie leģionāri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-05 14:44, pirms 9 gadiem
Redzēju spēli. Jāatzīst ka Jelgavai uzvarēt izdevās tikai ar veiksmes palīdzību(rikošetu). Un arī tad kad U-18 bija nomainīta lielākā daļa sākumsastāva. Kopumā domāju ka Jelgavai krietni jāpieliek lai varētu cīnīties par virslīgas četrinieku. U-18 protams pietrūkst savstarpējās saprašanās, kas arī ir loģiski.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-05 16:20, pirms 9 gadiem
Robocops rakstīja: Redzēju spēli. Jāatzīst ka Jelgavai uzvarēt izdevās tikai ar veiksmes palīdzību(rikošetu). Un arī tad kad U-18 bija nomainīta lielākā daļa sākumsastāva. Kopumā domāju ka Jelgavai krietni jāpieliek lai varētu cīnīties par virslīgas četrinieku. U-18 protams pietrūkst savstarpējās saprašanās, kas arī ir loģiski.
100% piekrītu,pilnīgi manas domas par JEL!Vēl nesen strīdējos ar Tigereenu,tieši par šo pašu,ka JEL nav spēles šobrīd!

Ērglis: ''Šosezon uzstādīts uzdevums...

Babičevs spēlē atlasē ar U-19,tā spēlē ļoti labi(tehnika,sapratne...),bet arī ar U-18 šis spēlē kādos tur turnīros,tiesa tas arī atspoguļojas uz U-18 rezultātiem,kas ir pat bēdīgi!
Bet skaidrs ir tas, ka no šiem U-18 Babičevs izvilks tos kuri patiesi mūs priecēs U-19 izlasē!Labs šā vecuma futbolistu, treneris!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja