Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Pertija: "Esmu pārliecināts, ka daudzi tagad nožēlo "Skonto" pamešanu"

Pertija: "Esmu pārliecināts, ka daudzi tagad nožēlo "Skonto" pamešanu"
Tamazs Pertija
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Līdz Latvijas futbola virslīgas jaunajai sezonai palicis mazāk par divām nedēļām, taču par vairākiem klubiem joprojām nav absolūtas skaidrības. Viens no šiem klubiem ir "Skonto", kura galvenais treneris Tamazs Pertija intervijā Sportacentrs.com pastāstīja par to, kā komandas iekšienē izdodas tikt galā ar milzīgajām finansiālajām problēmām, un ieskicēja jaunā sastāva aplēses.

"Mingazova dēļ faktiski ziedojām čempionu titulu"

- Kādas ir jaunākās izmaiņas sastāvā – kāds varbūt ieradies, kāds devies prom?
- Katru dienu notiek kādas izmaiņas – kāds ierodas atrādīties, kādu uzreiz sūtam prom. Šobrīd varu pateikt, ka komandā noteikti paliks [Murads] Iskandarli un Ali [Sīzejs], ar kuriem jau norit konkrētas pārrunas par līgumu. Bet vēl divus spēlētājus gaidām no Ukrainas – balsta pussargu un uzbrucēju. Ceru, ka viņi spēs pastiprināt komandu – pēc iegūtās informācijas un video materiāliem redzams, ka viņi var spēlēt un atbilst mūsu rokrakstam. No vārtsargiem paliks visi trīs, bet domāju, ka par pirmā numura lomu cīnīsies Pavlovs un Meļņičenko – Grigorjevs šobrīd vēl nedaudz atpaliek.

- Ziemas kausā spēlēja gandrīz tikai Pavlovs.
- Jā, taču mums ir nepieciešami abi vārtsargi. Spēlēs spēcīgākais, un vēl šobrīd nav skaidrs, kurš būs pirmais. Turklāt savu vārdu vēl teiks arī vārtsargu treneris Andrejs Piedels. Sezona ir gara, un vēl nav teikts, kurš no viņiem būs pirmais numurs. Jā, atpakaļ būs arī Mingazovs – viņam ir jāierodas kuru katru dienu. Domāju, ka te tika pieļauta liela kļūda – uz pārbaudēm "Anzhi" un, kur vēl viņš bija, Mingazovs aizbrauca negatavs. Viņu paņēma no mājām, un no mājām viņš arī aizbrauca.

Tā no mūsu puses bija milzīga kļūda, jo viņam vismaz līdz desmitajam janvārim vajadzēja šeit aizvadīt sagatavošanās procesu un tikai tad doties uz pārbaudēm. Un tad būtu skaidrs, ka viņš būtu aizbraucis gatavs. Taču diemžēl tā nenotika. Mingazovs ar mums paliks vēl uz gadu, taču, ja būs gatavs, nav izslēgts, ka jau vasarā atkal dosies prom.

- Mingazovs iepriekšējā sezonā nespēlēja visu pēdējo apli, taču tagad atgriezās komandā, kurā situācija ne tuvu nav uzlabojusies. Kāpēc?
- Jau iepriekšējās intervijās esmu teicis, ka tā bija liela kļūda. Mūsu pārliecība par to, ka viņš iekļūs Rostovā, bija tik liela, ka tādēļ faktiski ziedojām čempionu titulu. Tā darījām, jo no Rostovas puses interese bija ļoti nopietna. Tomēr beigās sanāca, ka tur cilvēki neizrādījās nopietni.

"Savčenkovs atklāti pateica, ka viņa vecumā nauda ir svarīgāka par futbolu"

- Atgriezies arī Artjoms Osipovs. Kāpēc viņš nepalika Daugavpilī?
- Ziniet, ļoti daudzi futbolisti – tas pats Osipovs, tas pats [Ņikita] Ivanovs – ir emocionāli. Ņēma un aizgāja. Bet citās komandās viņi saprot, ka "Skonto" futbols tomēr ir pirmajā vietā. Kaut gan mums ir zināmas problēmas, futbols joprojām ir galvenais. Katrs treniņš, katra spēle futbolistam ir liels pluss. Un viņi saprata, ka solis, kuru spēra, nebija pareizs.

Tas ir vēl viens pierādījums tam, ka neesmu nežēlīgs. Neesmu nežēlīgs futbola ziņā. Kad viņi atgriezās, ar lielu prieku pieņēmu viņus atpakaļ. Nav tā, ka pierakstīju viņus blociņā un tagad atdaru par aiziešanu. Mēs visi pieļaujam kļūdas. Viņi pieļāva kļūdu un to izlaboja. Osipovu paņēmu atpakaļ, un tagad viņš spēlē pamatsastāvā. Un esmu pārliecināts, ka daudzi futbolisti, kuri no mums aizgāja nemaksāšanas dēļ, tagad par to nožēlo. Jo, varu palielīt savu komandu un treneru štābu, šaubos, ka tāds treniņprocess, kāds ir pie mums, ir daudzās citās komandās.

- Kā šķīrāties ar Juriju Krivošeju?
- Jau teicu, ka vairākas reizes centāmies viņu izlabot. Vispirms ar vārdiem, pēc tam centāmies viņu pierunāt, ka viņam pirmajā vietā ir jābūt futbolam. Bet pēc tam bija darbības, kuras izveda mani no pacietības. Šķīrāmies absolūti mierīgi. Godīgi sakot, neuzskatu viņu par lielu zaudējumu. Puisis ir talantīgs, bet, lai kļūtu par futbolistu, viņam ir jāsaved kārtībā galva. Ja viņš to izdarīs, tad viss būs kārtībā. Taču pagaidām man ir šaubas, ka viņš apzinās, ka futbolam ir jābūt pirmajā vietā.

- Viņš aizgāja tieši konflikta dēļ, vai "Spartaks" vienkārši piedāvāja naudu?
- To gan nezinu. Nav izslēgts, ka viņš aizgāja konflikta dēļ. Bet es nebaidos no konfliktiem un atkārtošu, ka ar savām darbībām futbolistiem pierādu, ka pirmajā vietā ir jābūt futbolam. Ja kādam pirmajā vietā ir ballītes un diskotēkas, tad viņi par futbolistiem nekļūs. Tad ir jābūt ļoti, ļoti talantīgam – kā Karašauskam. Arī Karašauskam pirmajā vietā bija diskotēkas un meitenes. Cietu viņu, jo viņš ir ļoti talantīgs. Un tad kādā noteiktā brīdī viņš saprata, ka svarīgākajam ir jābūt futbolam. Lūdzu, rezultāts – ne visiem izdodas iekļūt tādos klubos kā Kazaņas "Rubin".

- Savčenkovs karjeru turpinās Gruzijā. Tas ir jūsu pirksts?
- Nē, protams. Gribēju, lai Savčenkovs paliktu pie mums. Cik zinu, viņš tur nokļuva, pateicoties Mamukam Gongadzem, ar kuru ir ļoti labi draugi. Kad teicu, ka viņam ir jāpaliek, Savčenkovs vienkārši atklātā tekstā pateica, ka ir tādā vecumā, kad vairāk ir jādomā par finansiālo situāciju, nevis futbolu. Nenosodu viņu – dod Dievs, lai viņam viss izdotos. Es nenodarbojos ar aģenta pienākumiem. Neesmu līdzīgs vairākiem treneriem, kuri gan trenē laukumā, gan piestrādā par aģentiem. Man tas absolūti nav interesanti, un nekad nevienu spēlētāju nekur neesmu iekārtojis. Nekad nav bijis tāda nodoma, lai kādu spēlētāju kaut kur iekārtotu un par to nopelnītu naudu. Mans uzdevums un misija ir laukumā – spēle, treniņprocess u.t.t.

"Visi, kuri gribēja aiziet, to jau ir izdarījuši"

- Laša Dvali paliks tikai līdz vasarai?
- Nē, nē. Mums ir noteikta vienošanās, arī vēl no pagājušā gada. Ka Dvali ir mūsu un "Reading" kopējais futbolists [līdzīpašumtiesības – A.S.]. Tas ir, "Reading" bez mums neko nevar izdarīt un arī mēs bez viņiem. Sanāk, ka mums ar "Reading" ir partnerattiecības, un gan mūsu, gan viņu puse cenšamies, lai šo puisi padarītu par spēcīgu futbolistu. Lai visiem būtu labi – "Skonto", "Reading", un arī, protams, pašam spēlētājam.

- Lai arī treniņā piedalījās daudz dublieru spēlētāju, Levans Čačiašvili [tikko sarunas laikā pagāja garām] nodarbību vēroja no tribīnēm. Kāpēc?
- Viņš neder komandai. Agrāk runāja, ka Tamazs uz šejieni ved gruzīnus, bet Levans ir pierādījums tam, ka man ir pilnīgi vienalga – gruzīns, latvietis vai ukrainis. Es vēlos kvalitatīvus futbolistus. Levans diemžēl ne pagājušajā, ne šajā gadā nav pierādījis, ka var būt kvalitatīvs un ka nākotnē var spēlēt pie mums. Viņam vispirms vajag iekārtoties komandā, kur viņam būs spēļu prakse un kur viņš augs. Bet pēc visas gatavības, domāšanas, tehniskajām dotībām viņš mums šobrīd vienkārši neder. Diemžēl.

- Pēc Ziemas kausa fināla teicāt, ka pirms spēles bija grūti savākt komandu. Ko ar to bijāt domājis – kādam bija doma boikotēt maču?
- Nē, nē. Teicu, ka lūdzām puišus distancēties no visas apkārtējās situācijas. Teicu, ka mums ir jāiziet laukumā un jāpierāda, ka esam labākie. Tādas domas neiziet laukumā nebija, jo tie cilvēki, kuri šādu domu varētu pieļaut, komandā vairs nebūs. Tie, kuri gribēja aiziet, to jau izdarīja. Tie, kuri gribēja palikt, ar tiem arī strādāsim. Bet tie, kuri gribēja aiziet – mēs nevienu neturam. Arī mani un citur trenerus neviens netur.

Šobrīd saprotam, ka katrs pats var izšķirt savu likteni. Ja kāds vēlas aiziet – lūdzu! Ne par vienu nekausimies un necīnīsimies. Mums ir savstarpēja sapratne un izpratne, ka klubā ir zināmas problēmas, un tā arī strādājam. Strādājam un domājam, ka rīt viss būs kārtībā. Ja mums nebūtu šādas ticības, ticiet man, ka mēs nepazustu. Visi aizietu, un "Skonto" vienkārši spēlētu 1.līgā. Bet neticam, ka tā notiks.

"Man bija piedāvājums no Spānijas otrās līgas"

- Vairāki piedāvājumi bija arī Vladislavam Gabovam. Viņš paliks?
- Gabovs pa šo gadu ir ļoti progresējis un izlasē kļuvis par atslēgas spēlētāju. Viņš pilnīgi mierīgi varēja rīkoties tieši tāpat kā vairāki puiši, kuri aizgāja un uzrakstīja iesniegumu. Bet viņš ir tik kārtīgs un mums ir tik labas attiecības – viņš ir tas cilvēks, kurš ciena viņā ielikto darbu, un viņš to neizdarīja. Gabovs joprojām ir ar mums, un esmu pārliecināts, ka viņam būs ļoti labs līgums un ka arī dzīvē viņš būs labi situēts cilvēks. Viņš neklausās apkārtējos un sevi pierāda ar darbiem.

- Vienkārši dzirdēju, ka viņam Ziemas kausa laikā jau bija pavisam reāls piedāvājums no Rietumeiropas.
- Piedāvājumi ir katram no mums. Sarunu līmenī, piedāvājuma līmenī tāds ir katram – gan spēlētājiem, gan treneriem. Taču mēs nedarām pārsteidzīgas darbības. Mūsu uzdevums, mans uzdevums pirmām kārtām ir šeit izveidot labu komandu, lai "Skonto" labi spēlētu. Ja vadība nespēs tikt galā ar finansēm un komanda tādēļ nespēs sasniegt noteiktu līmeni, visi agri vai vēlu atradīs klubu. Šobrīd cīnāmies kopā ar Vladimiru Koļesņičenko un citiem cilvēkiem, lai paceltu "Skonto". Jo nolaist rokas ir daudz vieglāk. Pēc rakstura Guntis [Indriksons], Vladimirs un mēs pārējie esam cīnītāji. Protams, problēmas eksistē, bet mēs nepadodamies.

- No kurienes jums bija piedāvājumi? Krievijas?
- (Nopūta) Nē, no Krievijas nebija. Man nepatīk melot un to nedarīšu. No Krievijas nebija, bet bija divi citi piedāvājumi, kurus ar prezidentu apspriedām. Un viņi atrada pareizos vārdus, lai es viņiem noticētu.

- No kurienes tad bija piedāvājumi?
- No Spānijas. Segunda Division [otrā līga pēc spēka – A.S.].

- Konkrēti klubi?
- (Dziļa nopūta) Tur jau nomainījās treneris, tāpēc…Bet tāds piedāvājums bija, un tas manā karjerā, godīgi sakot, varbūt būtu bijis kā tramplīns. Bet varbūt sanāktu arī pilnīgi pretēji.

- Kā ar valodas barjeru?
- Tieši tā, tā būtu bijusi problēma. Protams, man blakus būtu bijis cilvēks, kurš man palīdzētu un visu pārtulkotu. Taču tā jau ir vēsture, un par to vairs nerunājam un nedomājam. Tagad domājam tikai par to, lai "Skonto" spēlētu labi un nokārtotu pašreizējo situāciju.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-04 17:31, pirms 10 gadiem
Nu ja, tgd vairs nav intrigas dzive, naudu nu vini sanem laicigi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-04 17:44, pirms 10 gadiem
Atklāti sakot, skumji, ka vienā no diviem spēcīgākajiem Latvijas klubiem ir tik smagi ar finansēm! Varbūt tas arī bija iemesls, kāpēc tas čempionu tituls aizgāja gar degunu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-04 18:11, pirms 10 gadiem
Rīt uzzināsim, kurā līgā "Skonto" šosezon spēlēs - tā ir solījusi LFF Licencēšanas komisija
, 2014-03-04 18:29, pirms 10 gadiem
- Mingazovs iepriekšējā sezonā nespēlēja visu pēdējo apli, taču tagad atgriezās komandā, kurā situācija ne tuvu nav uzlabojusies. Kāpēc?
- Jau iepriekšējās intervijās esmu teicis, ka tā bija liela kļūda. Mūsu pārliecība par to, ka viņš iekļūs Rostovā, bija tik liela, ka tādēļ faktiski ziedojām čempionu titulu.

------------------
Cik var muldēt!

Vai tad Mingazova nespēlēšana bija vainīga kaut vai šim piemēram(vai kaut kas cits ....ko teiksi Kamaz)?

"Metta/LU" šokē, atspēlējas no 0:2 un izcīna...
---
p.s. TOTO un vēlreiz TOTO bija pie vainas !..........
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-04 20:17, pirms 10 gadiem
Dobleens rakstīja: izcili, vixi nozhelox, ka lv xpecigako klubu pameta, arii xhogad buux zeltx!
tev pirksti lauzti?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-04 21:58, pirms 10 gadiem
noteikti nožēlo, jo klubam pat nav vēl licence izsniegta! haha
Trim virslīgas futbola klubiem dotas papildu...
, 2014-03-04 22:03, pirms 10 gadiem
Skaidrs, ka daudzi noteikti būtu gribējuši palikt, bet, cik tad ilgi var naudu nesaņemt. Mēnesi, divus, bet te jau runa bija par četriem un daļai pat vēl vairāk. Simpatizēja pērnā gada sastāvs, tik tiešām ļoti labi nokomplektēta komanda bija, bet finanses visu izjauca un spēlētājiem nav pārmest. Bulvītis aizgāja, jo bija piedāvājums Šveicē, Siņeļņikovs, jo Čehijā.

Laba intervija paldies!
, 2014-03-04 22:17, pirms 10 gadiem
melis un krāpnieks!!!
, 2014-03-05 15:05, pirms 10 gadiem
Tīri cilvēcīgi žēl, laikam nedaudz nožēlo savu izvēli, bet veiksmi Skonto jaunajā sezonā.
, 2014-03-06 09:31, pirms 10 gadiem
Dobleens rakstīja: nu ja, visi s burti aizvietoti ar x, ģeniāla ideja, mans draugs.
Tu varētu (kaut gan, kas to zin', varbūt jau dari) visus sveicināt "labdien" vietā uzsaucot "p****s" vai ko tamlīdzīgu. Vēl ģeniālāk un krietni aizraujošāk, ne?
Mirklis no "Tukuma 2000"/"Telms" un "Riga" kaujas. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
30

"Tukums 2000" otrajā puslaikā sarūpē lielāko pārsteigumu Virslīgas sezonā

Latvijas futbola Virslīgas septītā kārta iesākusies ar blīkšķi, Tukuma komandai pirmoreiz vēsturē pārspējot (2:1) allaž ambiciozo "Riga".
"Valmieras" kapteinis Daniels Balodis. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
103

Algas ilgi nesaņēmušie "Valmieras" spēlētāji boikotē treniņu

Latvijas nosacīto lielbudžeta klubu vidū ir arī "Valmiera", taču par tās algu grūtībām ik pa laikam tiek dzirdēts ne pirmo sezonu. Kā savā Patreon ziņo futbola apskatnieks Edmunds Novickis, valmieriešu spēlētāji šorīt neieradās uz atjaunošanās treniņu, tādējādi cerot paātrināt vadības reakciju.
Luka Silagadze. Foto: Jānis Līgats
29

Silagadze iesit un nesvin, "Liepāja" no Valmieras mājās ved trīs punktus

Šodien Latvijas futbola Virslīgas sestās kārtas noslēdzošajā spēlē "Liepāja" izbraukumā ar 1:0 pārspēja "Valmieru". Pirmā puslaika izskaņā realizējot soda sitienu, vienīgos vārtus guva Luka Silagadze, kurš iepriekš trīs sezonas pavadīja "Valmieras" kreklā.