Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Gauračs, visticamāk, paliks "Liepājā", D. Ikaunieks vēlas spēlēt ārzemēs

Gauračs, visticamāk, paliks "Liepājā", D. Ikaunieks vēlas spēlēt ārzemēs
Dāvis Ikaunieks vakar guva savus pēdējos vārtus "Liepājas" kreklā?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas futbola čempiones "Liepājas" prezidents Māris Verpakovskis kluba mājaslapā teica, ka SMScredit.lv Virslīgas labākais vārtu guvējs Dāvis Ikaunieks vēlas sevi pierādīt spēcīgākā čempionātā. Savukārt galvenais treneris Viktors Dobrecovs pēc Ziemas kausa spēles apstiprināja, ka Edgars Gauračs, visticamāk, paliks komandā.

"Varētu teikt, ka jā – Gauračs paliek pie mums, vēl jānokārto pēdējie papīri," sacīja Viktors Dobrecovs. Gauračs vakar kopā ar pārējo komandu bija devies uz Kurzemes derbiju, taču pagaidām laukumā vēl nedevās un tikai aizvadīja individuālu treniņu kopā ar fiziskās sagatavotības treneri Staņislavu Olijaru.

Dobrecovs vēl nevarēja atbildēt uz jautājumu, vai Gauračs no Jūrmalas "Spartaka" tiks īrēts vai pārnāks citā statusā, taču priekšējā līnijā papildinājums laikam vairs netiks meklēts: "Tagad ģērbtuvē runāja, ka, redzot, kā Grebis šodien nospēlēja, vai Gauračs vispār tiks pie spēlēšanas. Tas tā – jokojot. Skaidrs, ka nevienu vairs nemeklēsim un iespēju robežās dosim laiku Markam Kurtišam, kurš arī ir diezgan agresīvs uzbrucējs. Viņš ir gados jauns, taču domāju, ka tiks pie arvien lielāka spēles laika un blakus tādiem uzbrucējiem kā Grebis un Gauračs daudz iemācīsies."

Mēneša sākumā Spānijas medijos parādījās informācija, ka par Dāvi Ikaunieku interesējusies Spānijas pēc spēka 3. līgas komanda "Hercules", kas gan neesot spējusi vienoties par darījuma detaļām. Tāpat tiek baumots, ka Ikaunieks varētu parādīties tuvākās ārzemēs – Latvijas futbolistiem tik populārajā Polijā. "Interese ir no daudziem, bet vēl nav atnākuši papīri, tāpēc negribu skriet pa priekšu vilcienam," atzina Dobrecovs. "Citādi palikšu Rīgā uz [UEFA Pro licences] mācībām un, kad atgriezīšos, jau būs noticis pavisam kas cits. Šīs nedēļas laikā esmu palaidis garām daudz informācijas un šobrīd neko nemaz nezinu. Tas, ka viņš nepaliek, ir iespējams."

Tikmēr kluba prezidents Māris Verpakovskis kluba mājaslapā lika noprast, ka Ikaunieku šosezon "Liepājā" vairs neredzēsim: "Šobrīd situācija ar Dāvi ir nedaudz skaidrāka nekā pirms mēneša. Dāvis vēlas doties un pierādīt sevi augstāka līmeņa čempionātā, pagaidām konkrētas komandas nesaukšu, bet tuvākā laikā jau viss būs skaidrs."

Tāpat liepājnieki aizpildījuši vakanto kreisās malas aizsarga pozīciju, kur Ziemas kausa sākumā pārbaudīja nigērieti Frensisu Ubongu, bet nu savā rīcībā ieguvusi bijušo skontieti Ņikitu Bērenfeldu: "Ar viņu principā visi papīri jau ir kārtībā, un viņš ir mūsu spēlētājs. Bet tam, ko runā, ne vienmēr vajag ticēt [acīmredzot domātas baumas par "Liepājas" kontaktēšanos ar Bērenfeldu, kamēr viņam vēl bija līgums ar "Skonto"]. Ja Bērenfelda nebūtu pie mums, tad nigērietis laikam būtu palicis. Viss tika izlemts nesen, tādēļ arī tika pieņemts lēmums viņu nepaturēt." Pašlaik Ubongs jau ir "Daugavpils" pamatsastāva pieteikumā Ziemas kausam.

Dobrecovs apstiprināja, ka "Liepājas" pamatsastāvs nekādi nevarēs piedalīties Ziemas kausa finālā [paredzēts 20. februārī], ja liepājnieki tajā, protams, iekļūs. "Par Turcijas nometnes datumiem spriedām jau iepriekšējā gadā, tāpēc, ja spēsim iekļūt finālā, laikam jau spēlēsim ar dublieriem," teica Dobrecovs. Turcijā liepājnieki tiksies ar Dānijas pēc spēka 2. līgas līderi "Lyngby" un piektās vietas ieguvēju "Silkeborg", kā arī Kaspara Dubras pārstāvēto Barisavas BATE. Iespējams, tiks aizvadīta arī ceturtā pārbaudes spēle.

Savukārt "Ventspils" sastāvā vakar vairs nebija centra pussarga Vitālija Rečicka, kuram starpsezonā tika atļauts vēl patrenēties un uzspēlēt dzeltenzilo rindās. Prom devies arī uz pārbaudi esošais vārtsargs Igors Labuts. Galvenais treneris Pols Ašvorts sacīja, ka klāt jau ir cits vārtsargs un ka arī citās pozīcijās ieradīsies jauni pārbaudāmie. Konkrētus vārdus un ampluā gan neminot.

Atgriežoties pie bēdīgās tēmas par Anastasija Mordatenko un Vladislava Lazareva alkohola reibumā tapušo video, viens no "Ventspils" līderiem Jurijs Žigajevs teica, ka droši vien neviens no komandas vairs nav saticis Mordatenko. "Dažreiz ūdeni labāk dzert...," nosmēja Žigajevs, padzeroties no blakus esošās glāzes.

"Mēs te smejamies, bet tā īstenībā ir nopietna tēma," turpināja Ašvorts. "Viņš ir jauns spēlētājs, šo abu spēlētāju rīcība bija dumja, un viņi par to tika sodīti. Neviens no viņiem nekad vairs manā vadībā nespēlēs, un vairs nevēlos viņus redzēt. Taču Stasam vēl ir līgums ar klubu un viņam ir tiesības trenēties, taču viņš vairs nekad pie manis nespēlēs. Cik tas attiecas uz mani, ar viņu ir pilnībā cauri."

Izmantotie resursi:
Komandas kodols paliek, pievienojas Mickēvičs...


, 2016-02-04 13:26, pirms 8 gadiem
Vienmēr divejādas emocijas par projām braucējiem. No vienas puses mēs projāmbraukšanu uztveram, kā vienīgo pareizo karjeras turpinājumu, bet no otras puses pārdodot visus labākos spēlētājus vietējo BATE neuztaisīsi un EL grupu turnīrā netiksi.
, 2016-02-04 13:32, pirms 8 gadiem
Premjerliga?
, 2016-02-04 13:35, pirms 8 gadiem
bembists rakstīja: Vienmēr divejādas emocijas par projām braucējiem. No vienas puses mēs projāmbraukšanu uztveram, kā vienīgo pareizo karjeras turpinājumu, bet no otras puses pārdodot visus labākos spēlētājus vietējo BATE neuztaisīsi un EL grupu turnīrā netiksi.
Vietējo BATE tu vari uztaisīt tad, ja tev ir vismaz Žalgira budžets un stabilitāte 2-3 gadu garumā. Starp citu, ja leišiem, kaut drusku paveiksies ar izlozēm šogad beidzot viņiem vajadzētu tikt EL grupu turnīrā, jo sastāvu viņi ir savākuši ļoti pieklājīgu. Savukārt nauda par Ikaunieku Liepājai lieti noderēs, lai vasarā piesaistītu kādu papildinājumu ČL kvalifikācijai.
, 2016-02-04 13:38, pirms 8 gadiem
Ceru, ka Dāvis turpinās Polijā. Jo pagaidām Polija ir ļoti veiksmīga priekš mūsu spēlētājiem.
, 2016-02-04 14:01, pirms 8 gadiem
bembists rakstīja: Vienmēr divejādas emocijas par projām braucējiem. No vienas puses mēs projāmbraukšanu uztveram, kā vienīgo pareizo karjeras turpinājumu, bet no otras puses pārdodot visus labākos spēlētājus vietējo BATE neuztaisīsi un EL grupu turnīrā netiksi.
Ui! Ar amatieru budžetu tas nekad neizdosies!
, 2016-02-04 14:16, pirms 8 gadiem
Aizies Dāvis, ja neko nepaņems, atkal konkurence vidējā līnijā, ko gribēja redzēt treneris, pazudīs. Kaut gan iespējas variēt vidu ir diezgan plašas. Labi ka Gauračs ir Liepājā, jo beidzot komandā būs uzbrucējs, kurš var gan apspēlēt, aizskriet un uzsist.
, 2016-02-04 14:18, pirms 8 gadiem
Visu muzu atceros Esvortu. Ari sc vel nesen bija Esvorts. Agri, sada veida tu katra zina savu cv nespodrini un ESPN diez vai kadreiz stradasi, ta ka, ludzu, beidz censties un atvieglo cilvekiem dzivi.
, 2016-02-04 14:19, pirms 8 gadiem
Tagad skaidrs, kam D.Ikaunieks savu krekla spēļu nummuru ( pēdējā ZK spēlē spēlēja ar 2 nummuru ) ir jau atdevis.
, 2016-02-04 14:20, pirms 8 gadiem
Ernijzz rakstīja: Visu muzu atceros Esvortu. Ari sc vel nesen bija Esvorts. Agri, sada veida tu katra zina savu cv nespodrini un ESPN diez vai kadreiz stradasi, ta ka, ludzu, beidz censties un atvieglo cilvekiem dzivi.
Pats Ašvorts esot teicis, ka pareizāk būtu/ir Ašvors nevis Ešvorts Viņš pat apvainosies ja sauksi par Ešvortu!

Savukārt kas attiecas uz uzvārdiem! Nesen lasīju Suveīzdas jaunāko atklājumu par labi pazīstamo Zlatanu Ibrahimoviču!
Tagad viņam uzvārdā ir garais ī! Ibrahīmovičs!
reku raksts :
PSG labo "Ligue 1" rekordu – jau 33 spēles bez...

Man šķiet Suveīzdam ir kaut kāds fetišs uz nepareizajiem uzvārdiem!
Bet nu katrs uzbudinās no kaut kā cita!
Man patīk sievietes, citam bruņurupuči...citiem uzvārdi...
, 2016-02-04 14:24, pirms 8 gadiem
Vai tik Dāvis mazliet nestaidzas ar to braukšanu prom. Saprotu, ka jau 22 šogad, bet tomēr tikai 15 golus iesita, ar ko normālā sezonā nebūtu pieticis, lai kļūtu par rezultatīvāko.
Lai nu kā, novēlu veiksmi Dāvim!

Gauračs ir labs papildinājums, taču tik pat labi, vasarā jau var būt prom, tāds nedrošs variants.
, 2016-02-04 14:26, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Ceru, ka Dāvis turpinās Polijā. Jo pagaidām Polija ir ļoti veiksmīga priekš mūsu spēlētājiem.
Ne visiem! Žigajevs, Lazdiņš tur nenoturējās, arī Lukjanovs un Kožans sāka labi, pēc tam pazuda. Gan jau vēl kādu aizmirsu.
, 2016-02-04 14:27, pirms 8 gadiem
Par Ibru jau paris dienas atpakal Agrim izteicu viedokli. Varbut calis spiez uz komentariem. Ja cilveki komentee, znacit lasa un vins dabu honoraru.
, 2016-02-04 14:32, pirms 8 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Ne visiem! Žigajevs, Lazdiņš tur nenoturējās, arī Lukjanovs un Kožans sāka labi, pēc tam pazuda. Gan jau vēl kādu aizmirsu.
Oļegs Laizāns, tas pats Šabala!
Neuzskatu ka Fertovam tur ietu baigi spīdoši!
Višņam arī no sākuma diezko labi negāja!
, 2016-02-04 14:36, pirms 8 gadiem
Ernijzz rakstīja: Par Ibru jau paris dienas atpakal Agrim izteicu viedokli. Varbut calis spiez uz komentariem. Ja cilveki komentee, znacit lasa un vins dabu honoraru.
Ja tā raksta virsrakstā būtu minēts ''Ibrahīmovičs'' nevis tikai tabuliņā, tas būtu stabils 100+ komentāru raksts!

Nākamreiz Suveīzdam jāmācās no savām kļūdām!
, 2016-02-04 14:41, pirms 8 gadiem
Es pat teiktu, ka nav viņš gatavs nekur braukt! Ceru, ka kļūdos!
Tik nesaprotu, kāpēc tādā gadījumā Šadčinu palaida prom.
, 2016-02-04 14:42, pirms 8 gadiem
Edgars rakstīja: Vietējo BATE tu vari uztaisīt tad, ja tev ir vismaz Žalgira budžets un stabilitāte 2-3 gadu garumā. Starp citu, ja leišiem, kaut drusku paveiksies ar izlozēm šogad beidzot viņiem vajadzētu tikt EL grupu turnīrā, jo sastāvu viņi ir savākuši ļoti pieklājīgu. Savukārt nauda par Ikaunieku Liepājai lieti noderēs, lai vasarā piesaistītu kādu papildinājumu ČL kvalifikācijai.
Galvenais, lai Zalgirim netrapās CL izloze Metta/LU
Bet ja nopietni, tad ja vini pārvarēs 2. kārtu CL, tad domāju, ka viņi tiks EL, komanda ir ļoti spēcīga. Noteikti pēdējā laika stiprākais klubs, kurs ir spēlējis Lietuvā.
, 2016-02-04 14:56, pirms 8 gadiem
Nu hz, tas Hercules neparakstītais papīrs laikam bija laba ideja. Visas komandas kas ir zem Primera spēlē aizsardzību un tad uzbrukumu. Ļoti maz reālu iespēju, ļoti atlētiski vārtsargi.
, 2016-02-04 15:10, pirms 8 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Ne visiem! Žigajevs, Lazdiņš tur nenoturējās, arī Lukjanovs un Kožans sāka labi, pēc tam pazuda. Gan jau vēl kādu aizmirsu.
Žiga dabūja traumu , Lazdiņš pirmajā sezonā bija pamatvērtība , bet otrajā bija kā bija. Kožans Lechia rindās veselas 3 sezonas nospēlēja un tagad arī spēlē Polijā. Arī Lukjanovs nekur nav pazudis , Krievijas 1.līgā diezgan regulāri vārtus sit. Manuprāt , Paharam derētu uzaicināt Lukjanovu uz izlases treniņnometni
, 2016-02-04 15:16, pirms 8 gadiem
BayernM, 14:36, pirms 26 minūtēm, ignorēt, atbildēt
Ernijzz rakstīja: Par Ibru jau paris dienas atpakal Agrim izteicu viedokli. Varbut calis spiez uz komentariem. Ja cilveki komentee, znacit lasa un vins dabu honoraru.
Ja tā raksta virsrakstā būtu minēts ''Ibrahīmovičs'' nevis tikai tabuliņā, tas būtu stabils 100+ komentāru raksts!

Nākamreiz Suveīzdam jāmācās no savām kļūdā

Vispār vispareizāk ir rakstīt Ibn Ibrachumovich......
, 2016-02-04 15:45, pirms 8 gadiem
Dāvja pluss -- iespēja progresēt, šobrīd viņš vēl nav gatavs patiešām augsta līmeņa spēlētājs. Gauračs, ja vien fiziski vesels, ir pārāks (protams, citā pozīcijā, bet līdzīgā funkcijā -- kā regulārs vārtu guvējs). Viņš gan arī, kā jau te rakstīja, ja viss būs kārtībā, vasarā varētu gribēt doties uz ārzemēm.
, 2016-02-04 16:02, pirms 8 gadiem
vai tā ir reklāma ja reklamēju rakstu kas ir ievietots Sportacentrā?

IZLASI! - Arvien pieaug izlases jaunā futbola...

?
, 2016-02-04 19:43, pirms 8 gadiem
Ernijzz rakstīja: Visu muzu atceros Esvortu. Ari sc vel nesen bija Esvorts. Agri, sada veida tu katra zina savu cv nespodrini un ESPN diez vai kadreiz stradasi, ta ka, ludzu, beidz censties un atvieglo cilvekiem dzivi.
Ja pats treneris uzsvēra, ka viņa uzvārds rakstāms kā Ašvorts un lai beidz rakstīt ar "E" - ko tad darīt? Par spīti viņa lūgumam turpināt rakstīt vecajā variantā? Vajag sekot līdzi vairāk tam, kas notiek!
, 2016-02-04 19:51, pirms 8 gadiem
Skaidrs, ka jebkuram Virslīgas klubam Gauračs būtu teicams papildinājums. Tā tas būs arī Liepājai, kur kopā ar Grebi varēs rezultatīvu tandēmu veidot. Spartaks Gauraču aizstās ar Despotoviču un jāsaka, ka pašam Edgaram pāreja uz Liepāju arī tomēr būs solis uz augšu pēc traumas Šveicē un lēnā atlabšanas perioda. Jācenšas pierādīt, ka ir spējīgs kļūt par rezultatīvāko Virslīgā un jāielaužas atpakaļ izlases kandidātos.

Kas attiecas uz D. Ikaunieku, vēl redzēsim. Kamēr nav konkrētu variantu, grūti pateikt, kā viņam varētu veikties ārzemēs. Domāju Polijā ar laiku iespēlētos, jo tā līmeņu atsķirība spēles ziņā nav tik ļoti liela, bet skaidrs, ka tas būtu plats solis uz priekšu karjerā. Vai ir jēga braukt uz zemākajām Spānijas līgām, nezinu gan. Lai arī 3. līga, bet klubs par iekļūšanu 2. necīnās un tur var ļoti ātri nozust, ja neattaisno sevi uzreiz kā leģionārs.

Domāju labāk uz Poliju, kur būtu visas iespējas sevi pierādīt!
, 2016-02-04 20:33, pirms 8 gadiem
Tikmēr pēc Transfermarkt informācijas Jelgava atradusi papildinājumu uzbrucēja pozīcijā. Komandai no Slovēnijas augstākās līgas kluba NK Krka Novo Mesto pievienojies 20 gadus vecs un rezultatīvs igauņu uzbrucējs Kevins Kaubers (Kevin Kauber). Līgums parakstīts uz diviem gadiem ar iespēju to pagarināt vēl uz gadu.

Kevin Kauber - player profile - Transfermarkt
, 2016-02-07 14:54, pirms 8 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Es pat teiktu, ka nav viņš gatavs nekur braukt! Ceru, ka kļūdos!
Tik nesaprotu, kāpēc tādā gadījumā Šadčinu palaida prom.
Šadcina atdošana man arī ir mīkla.
Visņš bija izcils 12, 13 spēlētājs.
Varbūt čalis grib Rīgā mācīties.
"Valmieras" kapteinis Daniels Balodis. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
101

Algas ilgi nesaņēmušie "Valmieras" spēlētāji boikotē treniņu

Latvijas nosacīto lielbudžeta klubu vidū ir arī "Valmiera", taču par tās algu grūtībām ik pa laikam tiek dzirdēts ne pirmo sezonu. Kā savā Patreon ziņo futbola apskatnieks Edmunds Novickis, valmieriešu spēlētāji šorīt neieradās uz atjaunošanās treniņu, tādējādi cerot paātrināt vadības reakciju.
Luka Silagadze. Foto: Jānis Līgats
29

Silagadze iesit un nesvin, "Liepāja" no Valmieras mājās ved trīs punktus

Šodien Latvijas futbola Virslīgas sestās kārtas noslēdzošajā spēlē "Liepāja" izbraukumā ar 1:0 pārspēja "Valmieru". Pirmā puslaika izskaņā realizējot soda sitienu, vienīgos vārtus guva Luka Silagadze, kurš iepriekš trīs sezonas pavadīja "Valmieras" kreklā.
Ivo Minkevičs (pa labi). Foto: Ruslans Antropovs
4

"Audas" jelgavniekam Minkevičam noraidījums, "Jelgava" tiek pie otrā punkta sezonā

Otro punktu "TonyBet" sezonā nopelnījusi pēdējā vietā esošā "Jelgava", kas, ieskaitot arī kompensācijas laiku, vairākumā pavadīja aptuveni 25 minūtes, norībināja pārliktni un savā laukumā samierinājās ar neizšķirtu pret "Audu", kas arī sezonu sākusi mazrezultatīvi.