Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Vājākie Virslīgas klubi par nākotni neziņā

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Vājākie Virslīgas klubi par nākotni neziņā
Ukraini Andreju Jakovļevu "Olimpā" vairs
neredzēsim, bet vai "Olimpu" Virslīgā redzēsim?
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Tuvojas 15. janvāris, līdz kuram jābūt skaidram 2009. gada sezonas LMT Virslīgas dalībnieku sastāvam. Joprojām neziņā par nākotni ir vairāki klubi, kuri pērn Virslīgā ierindojās otrajā tabulas pusē.

15. janvārī Latvijas Futbola federācija (LFF) solījusi publicēt 2009. gada sezonas LMT Virslīgas dalībnieku sastāvu. Līdz šim zināms, ka spēlēt augstākajā līgā Latvijā pavisam noteikti grasās "Ventspils", "Liepājas metalurgs", Rīgas "Skonto", Daugavpils "Dinaburg", Daugavpils "Daugava", kā arī jaunpienācēja Rīgas "Daugava" (visticamāk, nespēlēs Rīgā, bet jaunajā stadionā Salaspīlī). Rīt gatavoties jaunajai sezonai uzsāks vairāki klubi, taču desmit dienas pirms Virslīgas dalībnieču paziņošanas vairākas vienības joprojām nav tikušas skaidrībā par nākotni.

Šķiet, ka nepatīkamākā pārsteiguma autore 2008. gadā bija "Rīga", kas pērn ierindojās 6. vietā, taču joprojām nav nomaksājusi algas spēlētājiem un nesen paziņoja par bankrotu. Klubs vēl pieļauj kluba pastāvēšanu arī turpmāk. Tiesa gan, bez Rīgas Domes atbalsta. Kluba izpilddirektors Andrejs Šakurovs šodien atzina, ka vēl pateikt kaut ko ir neiespējami, jo viņa rīcībā nekādas informācijas nav, bet skaidrība varētu būt trešdien, 7. janvārī.

Par bankrotu decembrī uzzinājām saistībā ar futbola klubu "Jūrmala". Bez pilsētas domes atbalsta vienatnē uzturēt klubu atteicies līdzšinējais prezidents Andrejs Bašarins. Komandas treneris Gatis Ērglis šodien teica, ka visu izšķirs nākamā Jūrmalas Domes sēde, kas paredzēta nākamnedēļ, kaut gan paredzēta bija pirms Jaunā gada - ja pilsēta klubu atstās novārtā un finansējumu nepiešķirs, tad tas turpmāk droši vien arī nespēlēs. Tieši tādēļ runāt par nākotni pagaidām ir lieki, jo kluba varbūt vairs nebūs.

Pirms pāris dienām pavīdēja baumas, ka Ventspils "Vindava", kas čempionātā pērn ieņēma 7. vietu, ir bankrotējusi, tātad klubs vairs nepastāvēs. Andrejs Lapsa, kurš komandu vadīja gandrīz visu 2008. gada sezonu, sarunā ar eSports.lv ieteica pagaidīt vismaz līdz rītdienai, 5. janvārim, kad viss tapšot skaidrāks. Starp citu, to spēlētāju, kuri tika apsūdzēti totalizatoru spēlēšanā, vaina neesot pieradīta.

Rēzeknes "Blāzma" uz pirmo treniņu plāno savākties rīt, 5. janvārī. Pagaidām klubu neviens pametis nav, tāpat arī jaunpienācēju neesot, eSports.lv šodien pastāstīja galvenais treneris Žanis Ārmanis. Nākotne esot atkarīga no kluba vadības - Virslīgā rēzeknieši droši vien spēlēšot, bet ar kādu sastāvu un finansējumu, ir miglā tīts. Nākamā Rēzeknes pilsētas Domes sēdē 12. janvārī tikšot lemts par palīdzību klubam. Ar komandu gatavoties sezonai uzsāks arī Guntars Silagailis, taču nav zināms, vai viņš spēlēs Rēzeknē.

Rīgas "Olimps" pērn ieņēma 10. vietu, izkrītot uz 1. līgu. Kluba prezidents Raimonds Laizāns šodien pavēstīja, ka komanda 2009. gadā gatavojas spēlēt 1. līgā, bet, ja Virslīgā atbrīvosies kāda vieta un federācija to aizpildīt piedāvās Rīgas komandai, tad olimpieši piekritīs. 1. līgā plānots spēlēt tikai ar vietējiem futbolistiem, bet, ja komandai ļaus spēlēt Virslīgā, varētu parādīties arī leģionāri. Ne ar "Rīgu", ne "Jaunību", kā tika baumots iepriekš, "Olimps" neapvienosies, vismaz pagaidām tāda iespējamība nešķietot ticama. Kā ziņojām, komandā spēlējošā trenera lomā parādīsies Latvijas izlases kapteinis, centra pussargs Vitālijs Astafjevs.

Baumas bija arī par Ventspils "Tranzīta" iespējamo spēlēšanu Virslīgā - runāja, ka varbūt federācija, redzot, ka grūti būs aizpildīt visas paredzētās vietas Virslīgā, piedāvās augstākajā līmenī spēlēt ventspilniekiem, kas pērn 1. līgā bija otrie, bet pārspēlēs zaudēja "Blāzmai". Aleksandra Žižmanova, kurš komandu vadīja pērn, vairs pie komandas stūres nav - viņš turpina strādāt klubā, bet citā amatā. Savukārt Igors Kičigins, pie kura griezties ieteica Žižmanovs un kurš ir viens no kluba treneriem, pastāstīja, ka pirmoreiz dzird runas par "Tranzīta" iespējām spēlēt Virslīgā, taču par komandas nākotni vairāk skaidrs būs līdz trešdienai.

Slēpts komentārs: wildo

 +26 [+] [-]

, 2009-01-04 18:09, pirms 15 gadiem
wildo rakstīja: Kuru LMT virslīga interesē?
kuru intresē tavi padebīlie stāsti eSportā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2009-01-04 18:11, pirms 15 gadiem
Forši, Salaspilī jauns stadions

 +10 [+] [-]

, 2009-01-04 18:13, pirms 15 gadiem
Nu cik Jūrmalā runāts, tad Bašarina vietā būs Deglis, kurš intensīvi meklē atbalstītājus.
Kaut kā biju palaidis garām par Salaspils stadionu - kāds varētu pastāstīt vairāk?

  +9 [+] [-]

, 2009-01-04 18:14, pirms 15 gadiem
nu ko būs jāgaida 3diena jo pārsvarā visi klubi tad būs precīzāki ar splēšanu vai nespēlēšanu virslīgā!

wildo: daudziem interesē virslīga un ar 1. līga! ne visi i tik basketbola fani!

  +7 [+] [-]

, 2009-01-04 18:14, pirms 15 gadiem
jā kādam ir bildes par stadu salaspilī?

  +6 [+] [-]

, 2009-01-04 18:17, pirms 15 gadiem

  -2 [+] [-]

, 2009-01-04 18:17, pirms 15 gadiem
a kas ir ventspils tranzīta sponsors?
vai reāli ir ka no Ventspils virslīā būs 3 klubi?
Varbūt ir nepieciešams viens - Ventspils "United"???

  +3 [+] [-]

, 2009-01-04 18:17, pirms 15 gadiem
psihs rakstīja: Nu cik Jūrmalā runāts, tad Bašarina vietā būs Deglis, kurš intensīvi meklē atbalstītājus.
Kaut kā biju palaidis garām par Salaspils stadionu - kāds varētu pastāstīt vairāk?
vienreiz bija kaut kaads troksnis, kad bija atklaashana , esot normaals stadions, pats neesmu gan bijis skatiities, tachu pasham liels prieks, jo varees iet skatiities , nebuus jabrauc uz riigu.

  +1 [+] [-]

, 2009-01-04 18:18, pirms 15 gadiem
Domāju,ka loģiskāk būtu,ja '' Blāzma '' savāktos 5,janvārī,nevis decembrī!!
Slēpts komentārs: wildo

  +3 [+] [-]

, 2009-01-04 18:21, pirms 15 gadiem
diezgan fains izskatās tas salaspils stads!

  +1 [+] [-]

, 2009-01-04 18:24, pirms 15 gadiem
njaa.. tagad jau visi vajakie klubi.. jebkur ir uz bakrota sliekšņa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-01-04 18:25, pirms 15 gadiem
Gribu vismaz 10 komandas!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-01-04 18:31, pirms 15 gadiem
Runājot par Jūrmalau, tad tur nākamgad taisās spēlēt 3 komandas pirmajā līga - JFC KAuguri, PBCL Kauguri un Spartaks. JFC Kauguri ir tieši saistīti ar FK Jūrmalu un Jūrmalas Domi, kura piešķīra finansējumu ap 16 000Ls( ja nekļūdos). Tai pat laikā pārējām komandām ( Spartaks un PBCL/Kauguri) finansiālā palīdzība tika atteikta. Vēl jau klīst baumas, ka kāds no šiem 1.līgas klubiem vare'tu apvienoties ar FK Jūrmalu, bet manā skatījumā tās ir tikai baumas, bet nu dzīvē visādi notiek.
P.s. paldies par informaciju saistībā ar Salaspils stadionu!

  +7 [+] [-]

, 2009-01-04 18:52, pirms 15 gadiem
gudrelis rakstīja: a kas ir ventspils tranzīta sponsors?
vai reāli ir ka no Ventspils virslīā būs 3 klubi?
Varbūt ir nepieciešams viens - Ventspils "United"???
Varbūt vēl AC Ventspils, FC Ventspils, Olimpique de Venstpils?

  +2 [+] [-]

, 2009-01-04 20:21, pirms 15 gadiem
mozolis rakstīja: jā kādam ir bildes par stadu salaspilī?
Pagaišvasar atvera pie mums Salaspilī jauno stadionu. Tapšana gan ir mīglā tīta Kā jau lielā daļā pašvaldību, arī pier mums jau entos gadus valda Tautas (vai drīzāk narodnaja) partija. Tad lūk džeki, pašu trekno gadu viducī veco Salaspils stadionu, kurš atrodas pašā pilsētas centrā un aizņem gana kardinošu zemes pleķi atdeva kaut kādai attistītāju firmai, lai tie tur varētu sabūvēt entas dzīvojamas mājas. Bet kā apgrutīnājums līgumam bija, ka uz pašvaldības zemes tie uzbuvēs un Salaspilij nodos stadionu. Tā lūk tapis stadions, ar mākslīgu laukumu (nezinu vai LFF dāvana), ar skrejceļiem (bet bez vieglatletikas sektoriem, to pilsētai jau par savu naudu jāizveido), ar apjumto tribini nepilnam tūkstotim skatītāju un zem tribīnēm ģerbtuves un vairākas telpas Salaspils bērnu sporta skolai. Protams par domes naudu apkārt stadionam sabuvēja jaunus ceļus un lielu stāvlaukumu, tā nu lūk ir mums tagad stadions. Visumā piemērots Virslīgai, tikai nav apgaismojuma un tablo.

  +2 [+] [-]

, 2009-01-04 20:30, pirms 15 gadiem
Nesaprotu, ja juridīskā persona - FK Rīga ir bankrotējusi, tad tas nozīmē, ka viņiem nepienākas arī vieta Virslīgā, jo vairs nav tas komandas (struktūras) kura izcinīja viertu, tāpēc LFF var mierīgi šo vietu piedāvāt tam pašam Olimpam, kurš būtu gatavs spēlēt LMT Virslīgā un Laizānam nevajadzēs ar FK Rīga vadoņiem runāt par apvienošanos, parāk liels gods Villarušam!

  +1 [+] [-]

, 2009-01-04 20:32, pirms 15 gadiem
United anglijā ir varākās pilsētās un parasti tas nozīmē, ka šajā veidojumā apvienojas vairāki klubi veidojot vienu spēcīgu!
United ir Mančesterā, Ņūkāslā, Leedsā un šēfildā!
Man nekas nebūtu pretīm arī ja latvijā b'tu kautvai Jūrmala United!

     [+] [-]

, 2009-01-04 20:37, pirms 15 gadiem
Un kas tur slikts, ka tautas partijas darbības rezultātā top stadions?
Manuprāt lielāks ļaunums sportam bija jaunais laiks!

  +3 [+] [-]

, 2009-01-04 20:58, pirms 15 gadiem
liels ļaunums Latvijai ir visi šie padomjlaika komjaunieši
Bet slikts ir tas, ka viņi atdeva veca stadiona zemi, kuru varēja tā kā pārdot par tā brīža tirgus cenu un gūt ienākumus domes kasē par ko varēja uzbuvēt gan stadionu gan vēl kādu sporta celtni! Es cēru, tu saproti, ka nedz attistītāju firma, nedz Tautas partijas vietējie darboņi nav altruisti un guvuši no šī darījuma reālu peļņu, jo zemes gabals maksā daudz lielāku naudu nekā jauns stadions. Bet tagad džeki tikuši pie laba zemes gabala poaša Salaspils centrā, ar komunikācijam, kur tik pat ātri, ta pati dome izmanīja zonējumu un tagad var uzslēt vairākas daudzstāvu mājas, tirgotāvu un biroja telpas. tagad nu veči gaida krīzes beigas lai uzsliet mājas un atpelnīt gan nepilno limonu ko ieguldīja jaunajā stadionā (vel tagad atceros tā krieva smīnu, stāstot vietejai Salaspils TV kādi viņi ir labdari!) un nopelnīt vairākus desmitus limonus.

Bet vismaz pēvc mazāka ļaunuma principa, jo ir zināms desjitiem gadījumu, kad tādas zemes vispār tika atdotas par sviestmaizi, pretī pat nesaņemot stadionu Bet apnicis dzīvot pēc mazāka ļaunuma principa!

  +3 [+] [-]

, 2009-01-04 21:39, pirms 15 gadiem
ceru, ka blāzma spēlēs jo parasti ir daudz skatītāju un ir atbalsts.

  +2 [+] [-]

, 2009-01-04 21:47, pirms 15 gadiem
bandidas rakstīja: ceru, ka blāzma spēlēs jo parasti ir daudz skatītāju un ir atbalsts.
Pilnībā piekrītu un ceru ka FK Jelgava arī drīz sakārtos savu infrastruktūru un varēs spēlēt Virslīgā, jo tās fani ir vienkārši lieliski...

  +1 [+] [-]

, 2009-01-05 00:12, pirms 15 gadiem
wildo rakstīja: Kuru LMT virslīga interesē?
Neintresē nelasi!

  +1 [+] [-]

, 2009-01-05 00:55, pirms 15 gadiem
Raksta autoram maza piebilde no manis, kā jurista, precizējums. Tas, ka klubs ir pieteicis maksātnespēju, vēl nenozīmē, ka klubs ir bankrotējis. Bankrots būs tikai tad, kad visi maksātnespējas pasākumi būs izieti cauri - tas ir, pieteikts maksātnespējas process, kreditori pieteikušies un galā būs veiktas attiecīgās darbības, iespējams arī tiesvedības, nokārtotas vai daļēji nokārtotas saistības (gan ar kreditoriem, gan klubs pret saviem klientiem, darbiniekiem, VIDu, bankām utt). Un tad sekos tikai paziņojums par bankrotu.
Tā kā vārds bankrots diezgan neprecīzs un sabiedrību maldinošs!

Veiksmi darbā un drusku pacensties šajā gadā izmantot precīzus formulējumus.