Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas labākie oktobrī/novembrī - Ozols un Skripņiks

Virslīgas labākie oktobrī/novembrī - Ozols un Skripņiks
Roberts Ozols. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Par "SynotTip" Virslīgas 2018. gada sezonas oktobra/novembra labāko spēlētāju žurnālistu un līdzjutēju balsojumā pārliecinoši atzīts ''Riga" FC vārtsargs Roberts Ozols, bet Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padomes vērtējumā mēneša labākā trenera balvu saņem arīdzan Rīgas kluba pārstāvis - galvenais treneris Viktors Skripņiks.

LFF Treneru padome un biedrība ”Latvijas Futbola Virslīga” aizvadītajā nedēļā izvirzīja piecus kandidātus Virslīgas oktobra/novembra labākā spēlētāja balvai. Starp tiem ir Anastasijs Mordatenko, Amansio Fortess (abi "Ventspils"), Darko Lemajičs, Roberts Ozols (abi "Riga" FC) un Mārtiņš Ķigurs ("Liepāja"/"Mogo"). Žurnālistu un līdzjutēju balsojumam noslēdzoties, kļuva zināms, ka labākā spēlētāja titulu pārliecinoši iegūst Ozols, kurš šo balvu ieguva arī par sniegumu augusta mēnesī.

Kā zināms, Ozola pārstāvētā ''Riga'' FC sezonas izskaņā triumfēja abos galvenajos Latvijas futbola klubu turnīros - Latvijas kausa izcīņā un Virslīgā. Latvijas čempionāta ietvaros Rīgas klubs oktobri iesāka ar saspringtu uzvaru pār "Metta"/LU (2:1), kam sekoja nacionālo izlašu spēļu cikla pauze. Pēc tās rīdzinieki droši ar 2:0 tika galā ar ''Jelgavu'', kam sekoja Latvijas kausa finālcīņa pret ''Ventspili''. ''Riga'' FC šajā spēlē triumfēja vien pēcspēles 11 metru sitienu sērijā un, tieši pateicoties Ozola meistarībai, rīdziniekiem izdevās sitienu sērijā atspēlēties no negatīva rezultāta un uzvarēt.

Interesanti, ka vien dažas dienas vēlāk abas komandas tikās jau Virslīgas ietvaros, kas varēja kļūt par ''Riga'' FC triumfa maču arī Virslīgā. Spēle gan noslēdzās ar 0:0 (spēles laikā Ozols atvairīja Fortesa izpildīto 11 metru soda sitienu), čempionu kronēšanu atliekot pa nedēļu. Pārsteigumi izpalika un ''Riga'' FC viesos ar 3:1 uzveica ''Valmiera Glass"/ViA, līdz ar to pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfējot virslīgā.

Lai arī pēdējā sezonas spēle tika aizvadīta bez sportiskās intrigas, aizraujošais un simboliskais duelis pret pērnās sezonas čempioni ''Spartaku'' noslēdzās ar rezultatīvu neizšķirtu 4:4, kas, kā noprotams, bija Ozola sezonas neveiksmīgākā spēle, taču iegūtās trofejas un stabilais sniegums visas sezonas garumā atstāja lielāku iespaidu nekā pēdējais mačs, kam par pamatu uzskatāms arī iegūtais labākā spēlētāja tituls oktobra/novembra posmā. Tāpat ne mazāks nopelns minams pieredzējušā speciālista Viktora Skripņika darbam, kurš pamatoti atzīts par čempionāta noslēdzošo divu mēnešu cikla labāko treneri.

Atgādinām, ka mēneša labākā futbolista balvas kandidātus izvirza LFF Treneru padome un Latvijas Futbola Virslīga, kam seko Latvijas sporta žurnālistu un līdzjutēju balsojums Facebook un Instagram, savukārt labākā trenera noteikšana ir LFF Treneru padomes kompetencē.

     [+] [-]

, 2018-12-03 16:34, pirms 5 gadiem
Aa labakos speletajus,proti,visas sezonas labakos,vel nav noteikushi??!
Nu ja Ozols no “pardsugavas” 😂.Aizvadiis vel vienu sezonu,ka tadu,tad noklus laba kluba! Varetu but vanina celshs,pat labaks varbut.?!