Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ešvorts: "Žēl, ka nesanāk dot iespēju vēl diviem labiem uzbrucējiem"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Ešvorts: "Žēl, ka nesanāk dot iespēju vēl diviem labiem uzbrucējiem"
Pols Ešvorts
Foto: fkventspils.lv

"SMSCredit.lv" Virslīgas kārtējā mačā FK "Ventspils” futbolisti savā laukumā ar 3:1 pārspēja "Spartaku", tā turpinot cīņas par medaļām. Pēc mača abu komandu treneri sniedza savus komentārus par aizvadīto cīņu un sezonas noslēgumu.

Aleksandrs Koliņko, "Spartaka" galvenais treneris: "Spēles rezultāts ir slikts, tomēr esmu apmierināts ar spēles saturu. Puiši spēlēja, viņi kontrolēja bumbu, komandai piederēja iniciatīva un tika izveidoti kādi četri, pieci momenti un tikām pie pendeles. Taču mēs nevaram iesist, bet "Ventspilij" bija divi momenti un viņiem iesita divus vārtus. Otrajā puslaikā arī laikam jau mums piederēja iniciatīva, bija arī momenti, tomēr atkal ielaidām mēs. Mūsu vārtu tuvumā trūkst drošības. Manā rīcībā ir trīs, četri aizsargi, bet šodien pamēģināju aizsardzībā arī Maksimenko, un viņa flangā lielu problēmu faktiski nebija. Diemžēl ļoti klibo realizācija, jo momentus veidojam pietiekoši daudz, bet iesist nevaram.”

Pols Ešvorts, "Ventspils" galvenais treneris: "Sašam taisnība, ka mums pirmajā puslaikā tiešām bija divi momenti un divi vārti. Tas laikam tāpēc, ka abus vārtus guvām visai ātri un pēc tam nedaudz nomierinājāmies. Pirmā puslaika otrajā pusē "Spartaks" tiešām ļoti labi kontrolēja bumbu, bet mums ar to bija problēmas. Domāju, kas tas saistīts ar psiholoģiju, jo nonākuši vadībā mēs par ātru nomierinājāmies. Otrais puslaiks jau bija labāks, turklāt guvām vēl vienus vārtus un varējām spēlēt mierīgāk. Esmu apmierināts ar komandas spēli, ar to, ko darīja spēlētāji un ar rezultātu.”

Mača pašās beigās tomēr ielaidāt vārtus, kas droši vien neiepriecināja? Vajadzēja par to ar komandu parunāt?
Ešvorts: Ja jūs gribat izcelt katru negatīvo momentu un teikt:"Ū, tas bija slikti!” tad tā var teikt, bet var jau arī teikt, ka tie bija ļoti labi vārti. Jā, ielaidām 93. minūtē, bet, ja godīgi, es par zaudētajiem vārtiem ļoti nepārdzīvoju.”

Es tikai gribu redzēt labāko futbolu.
"Tad šo jautājumu varu saprast. Sākam spēlēt labu futbolu, bet beigās ielaidām, kas tiešām nav labi. Taču nedrīkst teikt, ka tāpēc viss mačs ir bijis slikts.”
Iepriekšējā spēlē uzbrucējs Mujeci guva trīs vārtus, šajā spēlē divus guva uzbrucējs Karlsons. Kaut kas tāds "Ventspilī" sen nebija novērots. Kaut kā izdevies atmodināt tieši uzbrucējus?”
"Nē, es vienkārši esmu pārliecinājies, ka tie ir divi labi uzbrucēji, kas abas spēles darbojās visas 90 minūtes un darīja to arvien pārliecinošāk. Ja pēc iepriekšējās spēles paslavēju Mujeci par trim vārtiem, bet arī atzīmēju, ka arī Karlsons aizvadīja labu spēli, tad šodien divus vārtus guva Karlsons, bet arī Mujeci darbojās labi. Esmu apmierināts ar šiem diviem uzbrucējiem, bet mums ir vēl divi labi uzbrucēji Svārups un Turkovs, un man žēl, ka īsti nevaru dot iespēju viņiem. Ģirts un Nduje ļoti labi jūt viens otru, un tas ir svarīgi, jo šobrīd svarīgs ir katrs mačs.”

Koliņķo: "Aizdodiet divus uzbrucējus mums (Smejas).”
Kas ir lielākā problēma, kāpēc nesanāk momentus realizēt? Trūkst meistarības, netiek pieņemti pareizie lēmumi?
"Runa ir tikai par meistarību, un es to nesaku pirmo reizi. Ja mēs nevar trāpīt vārtos no metriem astoņiem... Lēmums par sitienu bija pareizs, bet jātrāpa vārtos. Diemžēl meistarības trūkst.”
Bet gūtie vārti sanāca skaisti?
"Piekrītu. Trāpījām rāmī un guvām vārtus, vai ne? Pirms tam tas nesanāca, tāpēc arī nebija vārtu. Visai gūti iesist, ja netrāpi vārtu rāmī.”

Vai var teikt, ka pēc divām uzvarām situācija cīņā par medaļām uzlabojusies?
Ešvorts: "Es par to nedomāju. Nerēķinu, kādā vietā mēs būsim, kāda tagad situāciju, bet gan domāju par katru nākamo spēli, kas tagad būs pēc divām nedēļām. Nedaudz žēl, ka sanāk tādas pauzes. Kad es atnācu, nospēlējām vienu spēli, un bija pauze, tagad atkal aizvadām vienu spēli un atkal būs pauze. Taču tagad jākoncentrējas uz "Daugavpili", un tas arī viss.”

Aleksandr, kā jūs domājiet, kāds čempionāta noslēgumā būs pirmais trijnieks?
Koliņko: "Labs jautājums. Grūti pateikt, jo pēc katras kārtas situācija mainās. Četras līdzvērtīgas komandas, lai gan "Liepāja" jau nu ir atrāvusies. Trīs komandas sadalīs divas vietas, bet viss var izšķirties pat pēdējā kārtā.”

Saprotams, ka šobrīd svarīgi ir krāt punktus un tāpēc sūtīt laukumā visus pieredzējušākos, bet gan jau gribas arī dot iespēju jaunajiem? Šodien, piemēram, spēlēja Mordatenko. Kādu iespaidu viņš atstāja?”
Ešvorts: "Mums ir 22 futbolisti, tajā skaitā arī no akadēmijas, kur ir daudz labu spēlētāju. Pirmajā spēlē, kad šeit biju sabijis tikai trīs dienas, bija grūti izmantot kādus no viņiem, taču noteikti došu viņiem iespēju. Jau šodien laukumā izgāja ne tikai Mordadenko, bet arī Džoričs, kuram tomēr ir tikai 22 gadi. Nākamajā svētdienā mums ir pārbaudes spēle ar Klaipēdas "Atlantas", kad arī būs iespēja sevi pierādīt jaunajiem spēlētājiem. Protams, jaunajiem galvenais ir kārtīgi strādāt treniņos, censties kļūt labākiem, ko viņi jau dara. Viņi jau labi sevi pierādīja pārbaudes spēlē ar "Babīti", un viņiem iespējas noteikti būs vēl.”

  -1 [+] [-]

, 2015-10-03 21:17, pirms 9 gadiem
Dot

  -2 [+] [-]

, 2015-10-03 21:28, pirms 9 gadiem
Aleksandr Kolinko

  -3 [+] [-]

, 2015-10-03 23:36, pirms 9 gadiem
Ventspils akadēmija ir pūdētava
Neticu, ka ar govju pilsētas gēniem nevarētu tapt otra Liepāja
Ņem tik skontierus un citus brīnumus
Bet savējos norok kompostā
vienu gadu bez EK būtu labāk nekā ar šādu sastāvu izmocīt 3.v, ja vien LIE nenopļaus ventiņus arī novembrī

  +2 [+] [-]

, 2015-10-04 00:00, pirms 9 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Ventspils akadēmija ir pūdētava
Neticu, ka ar govju pilsētas gēniem nevarētu tapt otra Liepāja
Ņem tik skontierus un citus brīnumus
Bet savējos norok kompostā
vienu gadu bez EK būtu labāk nekā ar šādu sastāvu izmocīt 3.v, ja vien LIE nenopļaus ventiņus arī novembrī
Ko nozīmē otra Liepāja? Pagājušajā gadā, protams, bet šajā - tiešām Liepāju velk šī brīža zelta jaunatne? Ok, ir arī tādi, bet paskaties kaut vai pēdējā mača sastāvu? Vismazākā pieredze Ikauniekam, Hmizam, pārējie ne tuvu vairs nav akadēmija. Par pagājušo sezonu - protams, cieņas un apbrīnas vērta.
Es galīgi nesaku, ka fkv dod baigās iespējas jaunajiem,es tiešam ceru, ka Pols nebaidīsies to darīt, bet nevajag runāt vairs par Liepājas fenomenu, kāds tas tiešam bija pagājušajā sezonā. Tas gan nenozīmē, ka Liepāja kaut kā nepelnīti ir augšā un paņems kausu. Darbs ieguldīts liels un viss ir pelnīti un pareizi.

  -4 [+] [-]

, 2015-10-04 08:04, pirms 9 gadiem
Neimani!To ko dara Liepāja tev nav tās izglītības lai šeit muldētu par akadēmiju,tas mans personīgs viedoklis,

     [+] [-]

, 2015-10-17 14:41, pirms 9 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Ventspils akadēmija ir pūdētava
Neticu, ka ar govju pilsētas gēniem nevarētu tapt otra Liepāja
Ņem tik skontierus un citus brīnumus
Bet savējos norok kompostā
vienu gadu bez EK būtu labāk nekā ar šādu sastāvu izmocīt 3.v, ja vien LIE nenopļaus ventiņus arī novembrī
Vismaz 90% ir liepājnieki, kas Ventspilī(prātvēders)?