Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Valmiera" un RFS notupstas uz ceļgala un iestājas pret rasismu un vardarbību

Agris Suveizda

"Valmiera" un RFS notupstas uz ceļgala un iestājas pret rasismu un vardarbību
Foto: Valmiera FC, FK RFS

Latvijas labāko četrinieka futbola klubi RFS un "Valmiera" šodien Lietuvas pilsētā tikās pārbaudes spēlē, kurā ar rezultātu 3:2 uzvarēja rīdzinieki. Abu komandu spēlētāji vienojās protestā pret rasismu un vardarbību.

Vispirms sociālajos tīklos, publicējot attēlu, kurā abu komandu futbolisti redzami notupušies uz ceļgala, paziņojumu izplatīja Valmieras klubs: "Mēs iestājamies pret jebkāda veida rasismu un vardarbību." Šis pats teikums tika atkārtots arī angļu valodā.

Savukārt vēlāk to pašu attēlu un savu paziņojumu izplatīja RFS: "Šobrīd visa pasaule vienojusies protestā pret rasismu, arī mēs solidarizējamies ar savas nostājas publisku paušanu, bet pats svarīgākais, mūsuprāt, ir neaizmirst par šo visā mūsu ikdienā, dzīvot dzīvi, kurā valda vienota mīlestība un sapratne, kurā NAV nozīmes tavai rases piederībai, ticībai, dzimumam. Cilvēcība vieno! Un vēl - mēs nosodām jebkura veida vardarbību un cietsirdību! Pat ja tā ir atbilde, pat ja tas tiek propagandēts kā protests! #alllivesmatter [visasdzīvībasirsvarīgas – no angļu val.]"

RFS otrajā puslaikā izvirzījās vadībā ar 3:0 un beigās uzvarēja ar rezultātu 3:2. Rīdzinieku labā pa vārtiem guva lietuvietis Jons Skinderis, Sedriks Kuadio un Keilebs Bimenjimana, bet valmieriešu labā izcēlās Samats Sarsenovs un Tolu Arokodare. Jāpiebilst, ka FIFA prezidents Džanni Infantīno vakar publiski pauda, ka spēlētāji, kuri miermīlīgā veidā protestē spēles laikā, nav jāsoda. Arī Vācijas futbola organizācijas nolēmušas nesodīt virkni spēlētāju, kuri iepriekšējās kārtas mačos notupās uz ceļgala vai pieminēja nogalināto Džordžu Floidu ar uzrakstiem uz apakškrekliem.

Citā Lietuvas pilsētā Mažeiķos "Jelgava" cīnījās neizšķirti 0:0 pret "Liepāju", kas sestdien tiksies ar Jūrmalas "Spartaku". Savukārt rīt Igaunijas pilsētā Pērnavā plkst. 18:00 gaidāms vēl viens Rīgas klubu duelis – "Riga" pret "Metta".

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/valmierafc/stat...
https://www.facebook.com/fkrfs/phot...

  +1 [+] [-]

, 2020-06-03 23:30, pirms 4 gadiem
Dēļ viena radists tagad visi ņemas.. darīt nav ko.

  +6 [+] [-]

, 2020-06-03 23:49, pirms 4 gadiem
Mani vairāk uztrauc fakts, ka Latvijas klubiem ir jātrenējas un jāspēlē kaimiņvalstīs, jo nekas nav pārkāpts bet savā valstī būsi likumpārkāpējs. Kura no ministrijām ir atbidīga?

     [+] [-]

, 2020-06-03 23:57, pirms 4 gadiem
Lff kaut kur pazuda, visi atvalinajumā?

  +1 [+] [-]

, 2020-06-04 06:12, pirms 4 gadiem
Piekrītu kinasstulbais. Palīdzam sildīt kaimiņu ekonomiku un paši putinam sevi ārā. Ļoti šaubos, ka kāds no šiem futbolistiem būs noķēris vīrusu. Ļoti skumji par mūsu valdības stūrgalvību.

  +1 [+] [-]

, 2020-06-04 07:26, pirms 4 gadiem
Neviens nevienam nespiež spēlēt Lietuvā. Var pagaidīt nedēļu un spēlēt tepat Latvijā!

  +4 [+] [-]

, 2020-06-04 08:31, pirms 4 gadiem
Mani vairāk uztrauc tas, ka viņi ir notupušies uz ceļgala.. Visi labi zin ar kuru ķermeņa daļu ments bija aizspiedis melnā kaklu.

  -1 [+] [-]

, 2020-06-04 09:15, pirms 4 gadiem
Trampam jaatkāpjas!
Režīms kurš nogalina savus pilsoņus nevar pastāvēt!

  +3 [+] [-]

, 2020-06-04 09:39, pirms 4 gadiem
guntis86 rakstīja: Piekrītu kinasstulbais. Palīdzam sildīt kaimiņu ekonomiku un paši putinam sevi ārā. Ļoti šaubos, ka kāds no šiem futbolistiem būs noķēris vīrusu. Ļoti skumji par mūsu valdības stūrgalvību.
vispar vajadzētu aizliegt kaut kādas nometnes turcijās un importa ekipējumu. Latvijas futbols ir jāspēle mūsu āboliņa pļavās, šeit austos linu kreklos un pastalās! Visai naudai jāpaliek šeit!

  +2 [+] [-]

, 2020-06-04 10:33, pirms 4 gadiem
Labākais ir RFS haštags - #alllivesmatter par ko ir cepiens liberālajā rietumu pasaulē. Labējie speciāli izmanto šo haštagu lai provocētu kreisos sakot, ka BLM kustībai nospļauties par visiem un mēģina melnās dzīvības padarīt par "svarīgākām".

  +1 [+] [-]

, 2020-06-04 11:11, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Labākais ir RFS haštags - #alllivesmatter par ko ir cepiens liberālajā rietumu pasaulē. Labējie speciāli izmanto šo haštagu lai provocētu kreisos sakot, ka BLM kustībai nospļauties par visiem un mēģina melnās dzīvības padarīt par "svarīgākām".
RFS NOPIETNI izmantoja to heštegu?! *facepalm*

     [+] [-]

, 2020-06-04 11:30, pirms 4 gadiem
kinasstulbais rakstīja: nekas nav pārkāpts
Par to, vai tik tiešām līdz 31.maijam nekas netika pārkāpts, gan izsaka šaubas ''Lielupes'' prezidents: Lielā intervija ar FK Lielupe Prezidentu Kārli...

     [+] [-]

, 2020-06-04 12:11, pirms 4 gadiem
Nožmiedz vienu melno narkomānu, un seko grautiņi,laupīšanas bļaušana par rasismu. Melnais nožmiedz balto-absolūts klusums. RFS vajadzēja uz abiem ceļiem mesties, un 50m līst uz vēdera.

     [+] [-]

, 2020-06-04 12:44, pirms 4 gadiem
strops rakstīja: Nožmiedz vienu melno narkomānu, un seko grautiņi,laupīšanas bļaušana par rasismu. Melnais nožmiedz balto-absolūts klusums. RFS vajadzēja uz abiem ceļiem mesties, un 50m līst uz vēdera.
Tak viģiks kaut kur netā grozās, kur šitie paša jandāliņa veidotāji nodauza kaut kādu 50 gadīgu aziāti, kas mēģināja savu veikalu aizsargāt, ar kaut kādiem dēļiem un 5 dauzīja vienu līdz zemei un tad to, kas no veikala izskrēja.. all lives matter.. aha

     [+] [-]

, 2020-06-04 12:51, pirms 4 gadiem
Number 0 rakstīja: Mani vairāk uztrauc tas, ka viņi ir notupušies uz ceļgala.. Visi labi zin ar kuru ķermeņa daļu ments bija aizspiedis melnā kaklu.
Ar šo pozicionālo žestu amerikāņu policisti publiski lūdza piedošanu iedzīvotājiem, tāpēc tāds replay

     [+] [-]

, 2020-06-04 15:31, pirms 4 gadiem
strops rakstīja: Nožmiedz vienu melno narkomānu, un seko grautiņi,laupīšanas bļaušana par rasismu. Melnais nožmiedz balto-absolūts klusums. RFS vajadzēja uz abiem ceļiem mesties, un 50m līst uz vēdera.
ja šis viss nebūtu nofilmēts..un izplatīts soc.tīklos... neviens nekad arī neko neuzzinātu... ja tiktu nofilmēts kā afro musars novāc balto... būtu gluži tādi paši grautiņi... ja kaut kas līdzīgs būt pie mums... tad tikai gudri parunātu komentos un viss...