Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Arkādijs Birjuks

"Spartaka" treneris Zubs: "Sergejs Kozeka pametīs mūsu komandu"

"Spartaka" treneris Zubs: "Sergejs Kozeka pametīs mūsu komandu"
Mareks Zubs un Jūrmalas "Spartaka" treneru štābs
Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

SynotTip futbola Virslīgas 11. kārtas spēlē valsts čempions "Spartaks" cīnījās neizšķirti [1:1] ar pagājušā gada sudraba medaļu ieguvēju "Jelgavu". Piedāvājam abu komandu galveno treneru pēcspēles komentārus.

Aleksandrs Kurtejans, FK "Jelgava" galvenais treneris: "Vienmēr gribās vairāk… Šodien mēs izskatījāmies neslikti. Neizšķirtu, droši vien, var nosaukt par likumsakarīgu rezultātu. Lai arī bija momenti, kur mēs varējām pat izraut uzvaru. Vējš, protams, ieviesa savas korekcijas spēlē. Mums īpaši tas bija jūtams pirmajā puslaikā, kamēr otrajā spēles daļā sarežģītāk bija Jūrmalai. Jāsaprot, ka mēs spēlējām ar ļoti spēcīgu, organizētu un kvalitatīvu komandu, kas pelnīti atrodas 1. vietā. Zinot šos faktus, mēs veidojām savu spēli, kas balstijās uz ātru pāreju [no aizsardzības uzbrukumā un otrādi]. Brīžiem sanāca pavisam neslikti. Ja es teikšu, ka neesmu apmierināts ar neizšķirtu pret "Spartaku", tad tas nebūtu godīgi. Jā, esam apmierināti ar neizšķirtu! Lai arī vienmēr gribās vairāk…"

Mareks Zubs, FK "Spartaks" Jūrmala galvenais treneris: "Šodien bija daudz cīņas un ne tik daudz vārtu gūšanas iespēju abām komandām. Vārti tika gūti pēc neveiklām kļūdām no abām pusēm. Protams, kad spēlējam savā laukumā, mēs gaidām labāku spēli un rezultātu. Šodien atsevišķos brīžos bija sarežģīti spēlēt gan pret pretinieku, gan pret laikapstākļiem; dažreiz arī vienlaicīgi. Domāju, ka "Jelgavai" bija tas pats. Ar parādīto spēles līmeni es neesmu apmierināts. Taču atceroties spēles gaitu, es piekritīšu pretinieku komandas trenerim un teikšu, ka esmu apmierināts ar gala rezultātu, jo mēs iesitām pēdējā brīdī [80. minūtē – aut.]. Bija iespējamība zaudēt šo punktu pašā galotnē. Piekritīšu, ka abām komandām šodien bija jāsadala punkti."

"Jelgavai" pēdējās minūtēs bija trīs labas iespējas izraut uzvaru. Kāpēc tā? Nogurums?
Zubs: Iespējams. Neesmu apmierināts ar mūsu darbībām spēles laikā, īpaši tās galotnē. Mēs nespēlējām kā komanda. 11 spēlētāji vienkārši staigāja pa laukumu. Kā iemesls šai situācijai ir ielaistie vārti pēc absolūti muļķīgas kļūdas. Tā nebija viena spēlētāji kļūda, kā minimums trim futbolistiem bija jāatrod bumba. Ļoti muļķīga kļūda. Kad tu zaudē tādus vārtus, ir ļoti sarežģīti pamosties un piecelties kājām. Mēs bijām saguruši, protams. Šodien es nomainīju vienu spēlētāju, jo uzskatīju, ka Ingus [Šlampe] bija pilnībā atjaunojies un gatavs spēlēt. No otras puses, Pašam Mihadjukam ir 37 un pēdējā laikā viņam bija ļoti grūti. Esmu priecīgs, ka mums ir divu nedēļu pārtraukums. Tas palīdzēs mums labāk atjaunoties, trenēties nedaudz citā režīmā. Tāpat mums jau jāsāk gatavoties Čempionu līgas kvalifikācijas spēlēm.

Cik reāli, ka Ričards Korzāns, Sergejs Kozeka un Dmitrijs Platonovs pēc divām nedēļām būs gatavi spēlēt?
Zubs: Kozeka šodien pamet klubu [baltkrievs skatījās spēli no tribīnēm, bet pēc spēles atvadījās no komandasbiedriem – aut.]. Viņš lauza līgumu. Platonovs nesen atsāka trenēties ar mūsu komandu. Gaidu viņu atgriežoties sastāvā, jo viņš ir mums ļoti svarīgs spēlētājs. Paredzu, ka viņš varētu atgriezties sastāvā jūlija sākumā. Korzāns ir ļoti jauns, nesen atsācis piedalīties treniņos, taču šobrīd viņš vēl ir tālu no optimālajām kondīcijām. Es tiešām ļoti gaidīju šīs divas nedēļas.

Kāpēc dodas prom Kozeka?
Zubs: Viņam vēl ir jātiek galā ar savainojumu. Ir nopietnas problēmas ar celi, tāpēc viņš nolēma apturēt savu karjeru uz dažiem mēnešiem, lauzt līgumu un doties mājās. Pirmkārt, viņam ir jāsameklē labs dakteris. Viņš ir labs spēlētājs un viņam vēl daudz laika, lai spēlētu futbolu [Kozekam ir 30 gadi – aut.]. Šajā situācijā mēs nevaram viņa palīdzēt. Tas ir spēlētāja lēmums [doties prom].

Piekritīsies kolēģim, kurš sacīja, ka šīs divas nedēļas bez spēlēm būs kā svaigs gaiss?
Kurtejans: Domāju, ka ir sakrājies nogurums. Šī pauze ir ļoti savlaicīga. Ceru, ka kāds šajā laika posma atjaunosies. Mums ir ļoti liela spēlētāju grupa, kuriem ir savainojumi. Ticu, ka atsākoties čempionātam mums būs labāk nokomplektēta komanda nekā šodien.

Zinot visas problēmas, cik sarežģīti bija savākt sastāvu šodienas mačam?
Kurtejans: Mūsu komandā nav problēmu ar raksturu un futbolistu vēlmi spēlēt. Problēma ir tikai viena – veselība. Mūsu kapteini [Gints] Freimanis izveseļojās un nospēlēja. Salasījās pietiekama grupa ar veseliem spēlētājiem, kuri varēja iziet laukumā.

Pieteikumā tiek jaunais Edgars Kļavlapa, kuram tikai 15 gadi. Kā tas ir iespējams?
Zubs: Jā, viņš ir ļoti jauns. Bet ja paskatās uz mūsu jaunajiem spēlētājiem, viņš tur ir viens no labākajiem. Tas ir gods viņam būs uz rezervistu soliņa. Uzskatu, ka tā ir laba pieredze šim spēlētājam. Šāda situācijā, kad mums ir visnotaļ īss soliņš, ir nepieciešamība iekļaut jauniešu pieteikumā.


, 2017-06-03 14:09, pirms 7 gadiem
11 spēles un 3-4 kausā un jau nogurums...
, 2017-06-04 02:57, pirms 7 gadiem
Žēl, ka Kozeka dodas prom. Pērn bija viens no līderiem, bet nu veselība jebkurā gadījumā pirmajā vietā. Cerams vasaras transfēru logā izdosies atrast pienācīgu aizstājēju. Prieks, ka šobrīd I. Šlampe ir atgriezies. Pirms ČL domāju varētu mēģināt to pašu Gabovu piesaistīt komandai, kurš Polijā izkritis no Korona sastāva.
, 2017-06-05 09:32, pirms 7 gadiem
reikons rakstīja: Žēl, ka Kozeka dodas prom. Pērn bija viens no līderiem, bet nu veselība jebkurā gadījumā pirmajā vietā. Cerams vasaras transfēru logā izdosies atrast pienācīgu aizstājēju. Prieks, ka šobrīd I. Šlampe ir atgriezies. Pirms ČL domāju varētu mēģināt to pašu Gabovu piesaistīt komandai, kurš Polijā izkritis no Korona sastāva.
Habeloks ir labāks Kazeku, tāpēc tāpat Kozeka nebūtu pirmā izvēle
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.