Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

LFF brīdina "Spartaku" saistībā ar tiesnesim pirms spēles veltīto kritiku

LFF brīdina "Spartaku" saistībā ar tiesnesim pirms spēles veltīto kritiku
Edgars Gauračs. Foto: Jūrmalas "Spartaks" Facebook lapa

Vakar notikusi Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisijas sēde, kurā pieņemts lēmums brīdināt Virslīgas klubu Jūrmalas "Spartaks" par izteikumiem sakarā ar galveno tiesnesi Ivaru Cauni.

"Spartaks", kas 2016. un 2017. gadā izcīnīja divus Latvijas čempiona titulus pēc kārtas, tagad nonācis grūtībās, jo ieņem pēdējo vietu Virslīgā. Iepriekšējā mačā ar 0:4 savā laukumā tika piedzīvots zaudējums pret "Riga", viesiem visu nokārtojot jau pirmajā puslaikā. Maču tiesāja galvenais arbitrs Ivars Caune.

Dienu pirms mača "Spartaks" publicēja paziņojumu, kurā pauda neizpratni par to, kādēļ nozīmēts tieši Caune. "Mēs jau ne reizi vien publiski un oficiāli bijām vērsušies par to, lai uz mūsu spēlēm netiktu nozīmēts tiesnesis Ivars Caune. Katru reizi tieši šis arbitrs pieļauj rupjas kļūdas, kā arī pieņem nesaprotamus un nepamatotus lēmumus pret mūsu komandu," teikts paziņojumā, kas joprojām atrodams kluba mājaslapā.

"Pēdējā mirklī uz mūsu rītdienas mājas spēli pret "Riga" atkal tika nozīmēts šis tiesnesis. Mēs lūdzam LFF nozīmēt spēlei papildus tiesnešu inspektoru, lai šī arbitra darbs (un viņa kļūdas) tiktu stingri novērtēts. Kārtējo reizi stingri lūdzam vairs NEnozīmēt uz mūsu spēlēm tiesnesi Ivaru Cauni," pausts Jūrmalas vienības paziņojumā.

Sēdē pieņemts lēmums tikai brīdināt "Spartaku" par neētiska rakstura publikāciju un izteikumiem, kas saistīti ar Cauni. Jāpiezīmē, ka minūti pirms spēles beigām Caune noraidīja no laukuma "Spartaka" futbolistu Ali Beriju, kuram piespriesta vienas spēles diskvalifikācija.

Vienu maču nāksies izlaist arī "Liepājas" futbolistam Raivim Andrim Jurkovskim, kā arī Slavko Blagojevičam, kurš spēlē Virslīgas līdervienībā RFS.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/11785/lff-dk-2...


Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.
Mirklis no "Riga" un "Audas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
9

Regža imitē pirms nedēļas paveikto, "Riga" desmitā sausā uzvara pār "Audu" pēc kārtas

Otro panākumu ar 1:0 Latvijas futbola Virslīgā šosezon izcīnīja "Riga", kura pieveica "Audu". Vicečempione pret šo pretinieku guva desmito uzvaru bez ielaistiem vārtiem pēc kārtas.