Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Rīgas derbijs un četras citas spēles

Rīgas derbijs un četras citas spēles
Pagājušajā sezonā "Skonto" un "Rīgas"
mači bija diezgan līdzīgi un neparedzami
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Šodien LMT Virslīgā futbolā tiks aizvadītas piecas 5. kārtas spēles. Centrālā no tām norisināsies "Skonto" stadionā, kur spēkiem mērosies "Skonto" un "Rīga". eSports.lv visus mačus pārraidīs tiešraidē teksta režīmā.

Hokeja drudža laikā, iespējams, daudziem piemirsies, ka tepat Latvijā paralēli tam notiek arī vietējais futbola čempionāts. Šodien tiks aizvadītas visas 5. kārtas spēles, un uzreiz var teikt, ka daudzmaz prognozējama ir tikai viena spēle.

Lai sekotu eSports.lv visu maču LIVE tiešraidēm, spiediet ŠEIT.

JFK Olimps/ASK - FK Vindava

Pulksten 14:00 "Daugavas" stadionā Rīgā
Šosezon pirmoreiz galvaspilsētā viesosies Ventspils "Vindava", kurai pusdienlaikā pretī stāsies Rīgas jaunākā Virslīgā spēlējošā komanda - "Olimps/ASK". Abas vienības turnīra tabulā ieņem pēdējās vietas, tomēr nevarētu teikt, ka parādītais sniegums atbilst vietai - vienkārši šogad visas komandas spēlē no visas sirds, jo pēc diviem apļiem lielā mērā izšķiras viņu liktenis, tādēļ arī rezultāti nav prognozējami un bieži vien ir līdzīgi. Gan "Olimps/ASK", gan "Vindava" ar savu parādīto sniegumu pret līdervienībām jau izpelnījušās skatītāju atzinību un komplimentus, tomēr... punktu ir pamaz.

"Vindava" visā čempionātā palikusi vienīgā komanda, kas vēl ne reizi nav uzvarējusi - četrās kārtās divi zaudējumi ("Jūrmalai" un "Daugavai"), kā arī divi neizšķirti - pret "Skonto" un "Dinaburg". Savukārt "Olimps/ASK" pēc diviem zaudējumiem TOP komandām ("Liepājas metalurgam" un "Rīgai") ar 1:3 trešajā kārtā izcīnīja pirmo uzvaru, ar 2:1 uzveicot "Jūrmalu". Pagājušajā kārtā gan atkal zaudējums - izbraukumā pret "Dinaburg" ar 0:1. Pavisam noteikti, ka šodienas mačā tikai par uzvaru domā abu komandu galvenie treneri - Mihails Koņevs ("Olimps/ASK") un Andrejs Lapsa ("Vindava"). Abu komandu izredzes uzvarēt pamatoti līdzīgi vērtē arī bukmeikeri.

Maču tiesās Alens Vinokurovs.

Ekspertu viedoklis.
betway.com
1 "Olimps/ASK" uzvara 2.40
X Neizšķirts 3.05
2 "Vindavas" uzvara 2.80

SK Blāzma - FK Dinaburg

Pulksten 18:00 "Sporta aģentūras stadionā" Rēzeknē
Nākamās četras šīsdienas spēles sāksies pulksten 18 vakarā. Vienā no tām Rēzeknē "Blāzma" uzņems "Dinaburg" - vienīgo komandu visā čempionātā, kas pagaidām vēl nav zaudējusi (!) - visai pārsteidzošs fakts, ņemot vērā, ka līdzīgajā čempionātā aizvadītas jau četras kārtas, kurās zaudēt paspējušas arī visas ierastās līdervienības. Taisnības labad gan jāsaka, ka "Dinaburg" pagaidām spēlējusi ne pret tām labākajām komandām (pie tādām diemžēl tobrīd nevarēja pieskaitīt arī "Rīgu"). Bet tomēr - astoņi punkti četrās spēlēs ļāvusi "Dinaburg" vienībai atrasties sev neierasti augstu - 2. vietā.

"Blāzma" sava aizsardzības līdera Artūra Silagaiļa dzimšanas dienā noteikti vēlēsies uzvarēt - ne tikai, lai sagādātu dāvanu komandas biedram, bet arī skatītājiem, kuri Rēzeknē pret futbolu nav vienaldzīgi - maziņais stadions vienmēr šosezon bijis pārpildīts (vairāk nekā 1 000 skatītāju). "Blāzma" līdz šim spējusi uzvarēt vienreiz (toties galvaspilsētas nomināli labāko komandu - "Rīgu"), vienreiz spēlējusi neizšķirti (pret "Daugavu"), kā arī piedzīvojusi divus zaudējumus (pret "Liepājas metalurgu" un "Jūrmalu"). Pagājušajā spēlē nopelnītās sarkanās kartītes dēļ šodien laukumā rēzekniešiem nedosies Darjuss Regelskis. Savukārt "Dinaburg", kā jau minēts, izcīnījusi astoņus punktus - divas uzvaras (pret "Rīgu" un "Olimpu/ASK") un divi neizšķirti (pret "Jūrmalu" un "Vindavu"). Arī šajā duelī pēc uzvaras kāro abas komandas, jo tas krietni vien palielinātu viņu izredzes iespraukties sešiniekā. Līdz otrā apļa beigām gan atlicis vēl visai daudz. Skatīsimies, ko viens otram būs sagatavojuši abu komandu galvenie treneri - Jurijs Popkovs ("Blāzma") un Tamazs Pertija ("Dinaburg").

Maču tiesās Aleksandrs Golubevs.

Ekspertu viedoklis.
betway.com
1 "Blāzmas" uzvara 3.20
X Neizšķirts 3.10
2 "Dinaburg" uzvara 2.15

FK Ventspils - FK Jūrmala

Pulksten 18:00 VOC stadionā Ventspilī
Gribētos kļūdīties, tomēr šosezon redzētais liecina, ka Ventspilī šovakar spēle būs vairāk vai mazāk, bet paredzama. To noteikti arī apzinās abu komandu galvenie treneri - Romans Grigorčuks ("Ventspils") un Vladimirs Babičevs ("Jūrmala"). Laukumā izies divas pavisam atšķirīga kalibra komandas, un, ja "Jūrmalai" zaudējums, jādomā, nebūs nekas ārkārtējs, tad ventspilnieku nometnē to varētu uzņemt ar nesapratni. Latvijas čempione šosezon gan snieguma, gan rezultātu izteiksmē bijusi viena no labākajām visā čempionātā, tā ka nekas neliecina, ka viņiem varētu rasties problēmas pret jauno un vēl līdz galam nesaspēlēto "Jūrmalu".

Neskatoties uz pirmsspēles noskaņojumu, turnīra tabulā abas komandas nemaz nav tik tālu viena no otras - ventspilnieki ir pirmie, jūrmalnieki - piektie. "Ventspils" piecos mačos izcīnījusi desmit punktus - trīsreiz izcīnītas uzvaras (pret "Skonto", "Daugavu" un "Rīgu"), vienreiz spēle beigusies neizšķirti (pret "Liepājas metalurgu"), savukārt pagājušajā kārtā, pusi mača spēlējot vairākumā, ventspilnieku pamanījās ciest visai negaidītu zaudējumu pret "Rīgu" (0:1). "Jūrmala" var būt visai pateicīga sastādītajam kalendāram, jo "Ventspils" būtībā ir pirmā augsta līmeņa komanda, pret kuru šosezon nāksies spēlēt. Līdz šim jūrmalnieki pretiniekus pieveikuši divreiz ("Vindavu" un "Blāzmu"), vienreiz spēlēts neizšķirti (pret "Dinaburg") un vienreiz zaudēts ("Olimpam/ASK"). Rezultātā septiņi punkti un samērā augstā piektā vieta. Varbūt tomēr "Jūrmalai" izdosies sagādāt pārsteigumu?

Maču tiesās Aleksandrs Anufrijevs.

betway.com uz šo spēli likmes pagaidām nepiedāvā izdarīt.

Skonto FC - FK Rīga

Pulksten 18:00 "Skonto" stadionā Rīgā (LTV-7 tiešraide)
Kārtas centrālajā spēlē šovakar pirmoreiz šosezon šķēpus krustos divas stiprākās Rīgas komandas - "Skonto" un "Rīga". Mūsu mērogā to varam saukt arī par Rīgas derbiju, lai gan labi saprotam, ka Eiropā ar derbiju domātas patiešām ilgi gaidītas spēles starp divām viena reģiona konkurējošām komandām. Nedēļas laikā abām komandām būs jātiekas divreiz, jo 7. maijā paredzēta spēle Latvijas kausa 1/4 finālā. Jādomā gan, ka tāpēc šodienai netiks taupīti labākie spēlētāji - abas komandas nebūt nav rādījušas to labāko sniegumu, lai jau pāragri varētu teikt, ka tās noteikti iekļūt labāko sešiniekā.

Šosezon gan nedaudz labāk veicies skontiešiem - divas uzvaras (pret "Daugavu" un "Liepājas metalurgu" - turklāt abas pēdējās divās kārtās), kā arī neizšķirts (pret "Vindavu") un zaudējums "Ventspilij". Rezultātā septiņi punkti un augstā trešā vieta. Savukārt "Rīga" pēc pavisam nepārliecinošā sezonas sākuma nedaudz reabilitējās līdzjutējiem, pagājušajā kārtā pieveicot valsts čempioni "Ventspili" ar 1:0. Līdz tam viena uzvara (pret "Olimpu/ASK") un trīs zaudējumi (pret "Dinaburg", "Ventspili" un "Blāzmu"). Kamēr "Rīgas" galvenais treneris Genādijs Morozovs vēl cenšas tikt skaidrībā par neapmierinošo rezultātu cēloņiem, "Skonto" vadonis Pols Ešvorts acīmredzot panācis, lai komandas sniegums ir pietiekami apmierinošs - jādomā, pēdējo kārtu rezultāti bukmeikeriem par mača favorītiem uzskatīt likuši tieši "Skonto".

Maču tiesās Sergejs Braga.

Ekspertu viedoklis.
betway.com
1 "Skonto" uzvara 1.85
X Neizšķirts 3.30
2 "Rīgas" uzvara 3.90

FC Daugava - SK Liepājas Metalurgs

Pulksten 18:00 "Celtnieka" stadionā Daugavpilī
Mihaila Zemļinska vadītā "Daugava" sezonu nav sākusi tik labi, kā to cerēja līdzjutēji, tāpēc spēlētājiem vajadzētu rauties melnās miesās, lai beidzot attaisnotu viņu cerības un arī izcīnītu kādu uzvaru pār TOP komandām. Šāda iespēja būs šovakar, kad Daugavpilī ciemosies Latvijas vicečempioni - "Liepājas metalurgs". Skaidrs, ka tituli un pārliecinošāks sezonas sākums par favorītiem padara liepājniekus, tomēr "Daugavas" resursi noteikti ir pietiekami, lai pamatoti varētu cerēt uz vismaz punktu, ja ne vairāk. Pagaidām gan komandas mehānisms buksē, tomēr kaut kad tam būtu jāatraisās.

Par to gan neliecināja ne pēdējā kausa spēle (tikai 1:0 pret "Olimpu/ASK"), ne pēdējā čempionāta spēle - pateicoties divām strīdīgi piešķirtajām pendelēm, ar 2:1 tika apspēlēta "Vindava". Kopumā čempionātā daugavpilieši spējuši izcīnīt tikai vienu uzvaru - kā jau minēts, pret "Vindavu", vienu neizšķirtu - pret "Blāzmu", kā arī piedzīvoti divi zaudējumi - pret "Ventspili" un "Skonto". Pa to laiku Jurija Andrejeva vadītie liepājnieki čempionātu sāka ar divām uzvarām pret "Olimpu/ASK" un "Blāzmu", kam sekoja neizšķirts pret "Ventspili" un zaudējums "Skonto" - rezultātu līkne iet uz leju, un pavisam noteikti liepājnieki kaut ko alkst mainīt. Kā tas izdosies, uzzināsim pēc mača beigām Daugavpilī.

Maču tiesās Andris Treimanis.

Ekspertu viedoklis.
betway.com
1 "Daugavas" uzvara 6.00
X Neizšķirts 3.75
2 "Liepājas metalurga" uzvara 1.50

Lai sekotu eSports.lv visu maču LIVE tiešraidēm, spiediet ŠEIT.

5. kārtas spēles

Datums Laiks Spēle
03.05.2008 14:00 JFK Olimps/ASK - FK Vindava
03.05.2008 18:00 SK Blāzma - FK Dinaburg
03.05.2008 18:00 FK Ventspils - FK Jūrmala
03.05.2008 18:00 Skonto FC - FK Rīga (LTV-7)
03.05.2008 18:00 FC Daugava - SK L. Metalurgs

Turnīra tabula

Vieta Komanda S U N Z Vārti Punkti
1. FK Ventspils 5 3 1 1 7:2 10
2. FC Dinaburg 4 2 2 0 4:1 8
3. Skonto FC 4 2 1 1 6:4 7
4. SK Liepājas Metalurgs 4 2 1 1 5:3 7
5. FK Jūrmala 4 2 1 1 4:3 7
6. FK Rīga 5 2 0 3 4:6 6
7. SK Blāzma 4 1 1 2 2:3 4
8. FC Daugava 4 1 1 2 5:9 4
9. JFK Olimps/ASK 4 1 0 3 4:8 3
10. FK Vindava 4 0 2 2 4:6 2

Labākie vārtu guvēji

Vieta Spēlētājs Komanda Vārtu guvumi
1. Vīts Rimkus FK Ventspils 3
1. Nikolajs Rindjuks FC Daugava 3
1. Vladimirs Dvališvili Skonto FC 3
4. Deniss Ivanovs Liepājas metalurgs 2
4. Valērijs Mižigurskis FK Vindava 2
4. Vadims Gospodars FC Jūrmala 2

, 2008-05-03 11:58, pirms 16 gadiem
plus vēl viena spēle - Latvija-Gruzija, veterānu izlašu draudzības mačs.. Viņiem arī vajag mūsu atbalstu!!
, 2008-05-03 12:00, pirms 16 gadiem
Kur tad lajuks?padarīja savo melno darbu un tagad parskaita kontus?
, 2008-05-03 12:01, pirms 16 gadiem
''betway.com uz šo spēli likmes pagaidām nepiedāvā izdarīt.''

...
, 2008-05-03 12:08, pirms 16 gadiem
Itkā visu esmu ieenstalējis, bet man nerāda to Live režīmu! Kapēc?
, 2008-05-03 12:09, pirms 16 gadiem
alguns rakstīja: Kur tad lajuks?padarīja savo melno darbu un tagad parskaita kontus?


, 2008-05-03 12:18, pirms 16 gadiem
Cilvēki, kuriem LIVE logu neatver - problēmai jābūt jūsu datorā. Tātad visdrīzāk tas ir nobloķētais Pop-up. Lai likvidētu to, ejiet uz Control Panel > Internet Options > Privacy > Pop-up Blocker > Settings. Tad redzēsiet, ka eSports.lv, visticamāk, ir bloķēts.

Kāds gudrāks datora lietās varbūt var izstāstīt īsāk un skaidrāk, bet domai jābūt saprotamai
, 2008-05-03 12:19, pirms 16 gadiem
Cerams Andrejevs saprot, ka Daugava nav Viesulis.
, 2008-05-03 12:23, pirms 16 gadiem
Kas tur to virsliga live kūrē? Iegāju uzspiedu uz arhīvs un ieraudzīju divus jaunus mēnešu nosaukumus - Majs (maijs drošvien) un aprīls (aprīlis, ne). Nē kopumā live pasākums ir ok, bet kurš no mums ir dzēris.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-05-03 12:34, pirms 16 gadiem
Blāzma kausa izcīņā Dinaburgu jau paņēma... un paņems atkal šodien
, 2008-05-03 12:46, pirms 16 gadiem
domāju vinnees Ventspils LM Skonto Dina bet par ASK:Vindava nenjemos spriest-manuprāt visgruutaak prognozējamais pāris
, 2008-05-03 12:58, pirms 16 gadiem
Man kad veru vaļā to LIVE rādās "404 NOT FOUND" !
, 2008-05-03 13:11, pirms 16 gadiem
Ko lai dar? Es nekā nevaru ieiet Radas tas errors
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-05-03 14:33, pirms 16 gadiem
Arviic rakstīja: LOL, ko vini tur paneema, seedeeja 120 minuutes aizsardziibaa un beigaas pendulos pusnakts viduu paneema...

Nemuldi... Neizšķirts bija tikai, ka abas komandas labi spēlēja...
Iespēja gūt vārtus bija abām komndām... Ja tad Dina ir tik stipra, kāpēc tad viņa nevarēja iesist?
Un ja tev 9 vakarā ir jau pusnakts, tad kad tu ej gulēt - 20:30?
, 2008-05-03 14:52, pirms 16 gadiem
Olimpa - Vindavas spēlē gan tukšas tribīnes...Tikai kādi 100 pacani un viss
, 2008-05-03 15:23, pirms 16 gadiem
basket2005 rakstīja: Blāzma kausa izcīņā Dinaburgu jau paņēma... un paņems atkal šodien

Nemaz neceri, puiss Dinaburga nezaudeja matchaa, bet gan loterijaa Bet shodien mes panjemsim planotos 3 punktus
, 2008-05-03 16:23, pirms 16 gadiem
Andress rakstīja: Nemaz neceri, puiss Dinaburga nezaudeja matchaa, bet gan loterijaa Bet shodien mes panjemsim planotos 3 punktus

Tā nav nekāda loterija!
, 2008-05-03 16:29, pirms 16 gadiem
Muse777 rakstīja: Tā nav nekāda loterija!

Ja? A ka tad autoru raksts??? "Blāzmai" uzvara loterijā
, 2008-05-03 17:51, pirms 16 gadiem
Andress rakstīja: Ja? A ka tad autoru raksts??? "Blāzmai" uzvara loterijā

ja kas ta pa bumbu arii uzsist ir jaamaak un veel japadomaa kur.. nevis jaaieskrienas un jaabliezh dievs zin kur..
, 2008-05-03 18:02, pirms 16 gadiem
basket2005 rakstīja: ja kas ta pa bumbu arii uzsist ir jaamaak un veel japadomaa kur.. nevis jaaieskrienas un jaabliezh dievs zin kur..

Piekritu!!! 9 iesistas pendeles par to liecina!! Nu ko, sakas speele
, 2008-05-03 18:21, pirms 16 gadiem
Jesss!!! Dinaburga jau iesita!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.