Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Hmizs atkal saplēš krusteniskās saites, Jemeļinam nopietna trauma treneru kursos

Hmizs atkal saplēš krusteniskās saites, Jemeļinam nopietna trauma treneru kursos
Dmitrijs Hmizs pret Tomāšu Šimkoviču. Foto: Kaspars Volonts, RFS

Skotu speciālista Gordona Janga vadītā "Liepāja" jauno Virslīgas sezonu uzsākusi ar zaudējumiem pret RFS (0:2) un Jūrmalas "Spartaku" (0:1). Ierindā gan nav bijis virknes futbolistu, no kuriem nopietnākais savainojums ir Latvijas izlasē sešas spēlēs aizvadījušajam Dmitrijam Hmizam.

Jangs preses konferencē pēc "Spartaka" spēles sacīja, ka Dmitrijam Hmizam krustenisko saišu plīsuma dēļ sezona ir galā. Liepājnieku pussargs krusteniskās saites saplēsa arī 2016. gada Ziemas kausā, bet kluba direktors Dāvids Jansons portālam Sportacentrs.com sacīja, ka šoreiz cietis otrs ceļgals. Menisks nav bojāts, taču Hmiza minimālais atlabšanas laiks, protams, būs vismaz seši mēneši – drīzāk gan vairāk. Virslīgas sezonas noslēgums paredzēts 9. novembrī. Pirmajā kārtā Hmizs pret RFS aizvadīja pilnu maču, taču traumā iedzīvojās pārbaudes spēlē nākamajā nedēļā, kad liepājnieki izlaida otro kārtu. Iepriekšējā Virslīgas sezonā Hmizs, kurš izlasē nav spēlējis kopš Miksu Pātelainena pirmā sasaukuma, sāka 18 no 24 spēlēm.

Starp spēlēm pret RFS un "Spartaku" savainojumā iedzīvojās arī Antons Jemeļins. 35 gadus vecais centra aizsargs pret RFS palika rezervē, bet pēc tam devās uz treneru kursiem, kur neierastā fiziskā vingrinājumā pēc lēciena pārplēsis Ahilleja cīpslu. Viņa atgriešanās provizoriski tiek paredzēta ap augusta beigām un septembra sākumu, taču atlabšanas procesu esot grūti prognozēt. Liepājā atgriezies no "Ventspils", iepriekšējā sezonā Jemeļins sāka piecas no septiņām spēlēm. Latvijas izlasē viņa rēķinā ir viens mačs.

Vēl aptuveni divas trīs nedēļas laukumā neredzēsim bijušo Latvijas U21 izlases uzbrūkošo pussargu Mārtiņu Ķiguru. Viņam iepriekš tika sašūts menisks, bet pirms aptuveni divām nedēļām tas tika izoperēts. Iepriekšējā sezonā Ķigurs sāka deviņas no 17 spēlēm un guva trīs vārtus. Savukārt vienu vai divas nedēļas vēl bez futbola jāpaciešas 24 gadus vecajam argentīniešu aizsargam Gonsalo Negro. Treniņnometnē Turcijā viņš savainoja ceļgala saiti, bet savainojums, par laimi, nav bijis ļoti nopietns – saites plīsums netika konstatēts. Debijas sezonā "Liepājā" Negro 17 spēlēs guva vienus vārtus.

Debijai tuvojas 31 gadu vecais brazīliešu uzbrūkošais spēlētājs Dodo. Pēc dokumentu nokārtošanas viņa spēlēšana tika gaidīta jau pret "Spartaku", tomēr viņš saslima ar angīnu. Piektdien uz viņa spēlēšanu Jelgavā tiek cerēts, taču tā vēl ir zem jautājuma zīmes. Dodo karjeru Eiropā sāka Horvātijā, kur pārstāvēja arī pazīstamo Zagrebas "Dinamo", bet pēc tam ilgu laiku spēlēja Azerbaidžānas "Qabala". Pēc neilga posma Grieķijas Superlīgā Dodo nokļuva arī topošajā Latvijas čempionē "Riga", tomēr pie debijas Virslīgā tā arī netika. Interesanti, ka LFF mājaslapā esošajā "Liepājas" pieteikumā Dodo (jeb pilnā vārdā Luiss Paulu Ilariu) nemaz nav atrodams, taču Jansons uzsver, ka visi papīri ir sakārtoti un ka "Comet" sistēmā viņš ir reģistrēts.


, 2019-04-03 18:06, pirms 5 gadiem
Nu tad Antonam treneru karjera sāksies ātrāk!Veiksmi abiem!
Andris Krušatins ar "Liepāju" kļuvis par Latvijas čempionu, bet nu ir "Grobiņas" kapteinis. Foto: Aiga Veisa
17

Ilgi gaidītais derbijs: bagātā "Liepāja" pret liepājnieku iemīļoto debitanti "Grobiņu"

"TonyBet" Virslīgas septītā kārta futbolā noslēgsies ar divām spēlēm ceturtdienas vakarā. Vispirms plkst. 17.30 tiksies "Grobiņas SC"/LFS un "Liepāja", bet plkst. 19.30 "Jelgava" uzņems "Valmieru". Abu maču tiešraides portālā Sportacentrs.com, pirmās spēles tiešraide arī kanālā TV4.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".
Iļja Korotkovs un Mors Tallā. Foto: Kristians Putniņš
8

Vārti puslaika beigās un pusstunda vairākumā ļauj "Audai" tikt pie otrās uzvaras

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas 2024. gada sezonā izcīnīja "Auda", kas ar 1:0 pieveica vairāk nekā pusstundu mazākumā spēlējušo "Daugavpili". Vienīgos vārtus iesita senegāliešu uzbrucējs Mors Tallā.