Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijā strādājušais Dambrausks nopelnījis paaugstinājumu uz Bulgārijas grandu "Ludogorets"

Latvijā strādājušais Dambrausks nopelnījis paaugstinājumu uz Bulgārijas grandu "Ludogorets"
Slavko Blagojevičs un Valds Dambrausks. Foto: RFS

Horvātijas futbola klubs "Gorica" paziņojis par šķiršanos no lietuviešu sporta direktora Mindauga Nikoliča un lietuviešu galvenā trenera Valda Dambrauska, kurš karjeru turpinās Bulgārijas deviņkārtējā čempionā "Ludogorets".

"Gorica" lieliski aizvadīja sezonas pirmo pusi un Horvātijas čempionātā ieņem trešo vietu, par četriem punktiem atpaliekot gan no Zagrebas "Dinamo", gan "Osijek", kas aizvadījusi divus mačus vairāk. Kluba sekmes nav palikušas nepamanītas, un "Gorica" šorīt pametuši lietuvieši Nikoličs un Dambrausks – ja par Nikoliča gaidāmo paaugstinājumu vēl tikai baumo vietējie mediji, pieminot Splitas "Hajduk", tad par Dambrauska nākamo pakāpienu savā mājaslapā paziņoja pats klubs – Dambrausks, kuram drīzumā apritēs 44 gadi, kļūs par Razgradas "Ludogorets" galveno treneri.

Dambrausks un Nikoličs savulaik kopā strādāja Vilņas "Žalgirī", un tieši Nikoličs pagājušā gada februārī uzaicināja Dambrausku uz Horvātiju – lietuvietim vēl bija līgums ar RFS, tomēr Rīgas klubs neilgi pirms gaidāmā sezonas sākuma piekrita nestāties ceļā. Pie RFS stūres Dambrausks pavadīja divas sezonas, otrajā sezonā izcīnot Latvijas kausu jeb pirmo trofeju kluba vēsturē, kā arī nopelnot pirmo sudrabu kluba vēsturē. Ar "Žalgiri" Dambrausks ir izcīnījis divus Lietuvas zeltus, un tāpat viņš ir strādājis arī Panevēžas "Ekranas" un Lietuvas U17 un U19 izlasēs. Tieši Dambrausks bija pie "Žalgira" stūres, kad Viļņas klubs bija tuvu tam, lai 2017. gada vasarā Čempionu līgas kvalifikācijā šokētu "Ludogorets" – lietuvieši vispirms ar 2:1 uzvarēja mājās un tad atbildes spēles sākumā panāca 1:0, tomēr beigās zaudējums ar 1:4 (summā 3:5).

"Ludogorets" Bulgārijas čempionātā ir triumfējusi deviņas reizes pēc kārtas un ir arī pašreizējā līdere, taču Eiropas līgas grupu turnīrā klubs par spīti tam, ka iesita piecās no sešām spēlēm, neieguva nevienu punktu. Bijušais Čehijas izlases galvenais treneris Pavels Vrba no amata tika atbrīvots jau pēc pirmās grupu turnīra spēles. Astoņu sezonu laikā "Ludogorets" ir piedalījies septiņos grupu turnīros – divos Čempionu līgas un piecos Eiropas līgas.

Bulgārijas čempionātā strādā arī bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Slaviša Stojanovičs, kurš novembrī atgriezās pie Sofijas "Levski" stūres. Galvaspilsētas klubs tabulā ieņem devīto vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.hnk-gorica.hr/vijesti/m...
https://www.facebook.com/pfcludogor...


, 2021-01-03 15:20, pirms 3 gadiem
Šajā klubā būs augstas prasības un grūti būs noturēt stūri ilgāku laiku.
Šodien vairākas izdevības neizmantojušais Ede Oloko. Foto: FS Jelgava
35

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
14

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.