Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Arkādijs Birjuks

Leģionāru vagons "Spartakam" un Zuntnera neziņa

Leģionāru vagons "Spartakam" un Zuntnera neziņa
Jūrmalas "Spartaka" leģionāri svin kārtējo vārtu guvumu / Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Septembra izskaņā aizvadītas "Optibet" futbola Virslīgas 31. kārtas spēles. Piedāvājam izlasīt komandu treneru sacīto pēcspēles preses konferencēs.

"Valmiera" – "Ventspils" 2:0

Igors Kļosovs, FK "Ventspils" galvenais treneris: "Sarežģīta spēle. Ņemsim vērā, ka tā norisinājās uz mākslīgā seguma laukuma. Vairāk nekā trīs mēnešus nebijām spēlējuši uz sintētikas, kas raisīja papildus grūtības. Tas bija viens no iemesliem, kāpēc pirmajā puslaikā nespējām iegūt bumbas kontroli. Diemžēl nesekmīgi nospēlēja malējie spēlētāji. Otrais puslaiks sanāca nervozs. Pieļāvām vienu kļūdu, pēc kuras ielaidām vārtus. Centāmies glābt spēli, pārgājām uz spēli ar trīs aizsargiem. Pie 0:1 neizmantojām divas vārtu gūšanas iespējas. Šādā spēlē vienmēr risks saņemt pretuzbrukumus, kas arī notika. Galotnē ielaidām otros un piedzīvojām zaudējumu."

Tamazs Pertija, FK "Valmiera Glass"/ViA galvenais treneris: "Esmu apmierināts ar spēles kvalitāti un rezultātu. Centāmies presingot pretinieku, jo zinājām, ka viņiem ir labi apmācīti un spēlējoši futbolisti, kuriem nedrīkst ļaut tikt pie bumbas. Kopumā mums tas sanāca. Jā, bija epizodes, kad pretinieki labi izgāja ārā no mūsu presinga. Bija liela vēlme uz azarts apspēlēt "Ventspili", jo trīs iepriekšējās spēles noslēdzās neizšķirti. Bija jāatrisina šis jautājums. Par zaudējumu nebija pat runas! Spēlējot savā laukumā, mums ir priekšrocības pret jebkuru pretinieku. Vajadzēja kontrolēt spēles gaitu. Brīžiem tas sanāca, brīžiem nē. Izveidojām vairākas vārtu gūšanas iespējas. Mums grēks par kaut ko sūdzēties. Tas, kas neielidoja iepriekšējos mačos pret "Riga", "Mettu" un "Daugavpili", realizējās šodienas uzvarā.

"Ventspils" sen nav zaudējis Virslīgas čempionātā. Tas var kļūt par nopietnu psiholoģisku triecienu?
Kļosovs: Nākamās spēles rādīs. Zaudēt nekad nav patīkami. Klubam ir lielas ambīcijas, tāpēc katrs zaudējums ir sitiens mūsu pašapziņai. Virslīgā nebijām zaudējuši vairāk par trīs mēnešiem [iepriekšējais zaudējums piedzīvots 20. jūnijā Liepājā]. Priekšā ir četras kārtas, kur jāizpilda uzstādītais uzdevums, kvalificējoties Eirokausiem. Viss ir īstenojams.

Varat nokomentēt Ofosu Apijas nomaiņu pirmajā puslaikā?
Pertija: Aleksejs Grjaznovs izlaida spēli, tāpēc Apija sāka maču kā balsta pussargs. Skaidrs, ka tur viņš nejutās komfortabli. Neiegāja spēlē. Taču es atstātu viņu laukumā, ja nebūtu tās dzeltenās, ko Ofosu nopelnīja pārāk agri. Man vairs neatlika citu variantu, jo puisis vēl kaut kur varēja nepaspēt un nopelnīt sarkano kartīti. Bija spēles, kur Apija balsta pussarga pozīcijā izskatījās labi, taču šajā konkrētajā mačā viņam nesanāca.

Aizsargs Olaide Badmuss aizvadīja tikai otro spēli.
Pertija: Tieši tā. Varu viņu paslavēt. Pēc savas mentalitātes viņš nav līdzīgs afrikānim. Ir sajūta, ka viņš jau 20 gadus dzīvo un spēlē Eiropā. Ļoti nosvērts, mierīgs un profesionāls. Viņš bija pelnījis spēlēt pamatsastāvā arī iepriekšējos mačos, taču aizsardzības centrā jau bija iespēlēts pāris [ko nevēlējos mainīt]. Neraugoties uz to, nevienā brīdī nemanīju, ka spēlētājs ar kaut ko būtu neapmierināts. Badmuss trenējas kā traks. Ar savu attieksmi un darbu spēlētājs nopelnīja vietu pamatsastāvā, radot piemēru citiem.

Ko pateiksiet par portugāli Zoržu Teišeiru un viņa maģiskajām 10 minūtēm?
Pertija 10 minūtēs paguva visu – nopelnīja 11 metru soda sitienu, iesita vārtus, noraidījās… Es maz pazīstu šo futbolistu, tāpēc mēģinu dažādus variantus. Man patika, ka iesaistoties spēlē no rezervistu soliņa, viņš bija uz mani apvainojies. Bija dusmīgs, paņēma līderību un atņēma iespēju izpildīt 11 metru sitienu štata sitējam Leo [Lelisam]. Šīs kvalitātes man ir ļoti būtiskas. Skaidrs, ka tur [epizodē ar Teišeiras otro brīdinājumu] bija 100% tiesneša kļūda. Pat ja netika iedota pendele, spēlētājs nebija pelnījis dzelteno. Pretenziju pret futbolistu man nav, jo, atkārtošos, tur nebija dzeltenās kartītes. Rakstīsim protestu, varbūt atcels šo diskvalifikāciju.

"Liepāja" – "Jelgava" 3:1

Oļegs Kubarevs, FK "Jelgava" galvenais treneris: "Apsveikšu "Liepāju" ar likumsakarīgu uzvaru. No sevis pateikšu, ka tā vienkārši nebija mūsu diena. Pēc karstām pēdām negribu meklēt šīs neveiksmes iemeslus. Pretinieks izmantoja savas ātruma priekšrocības, izmantoja brīvās zonas. Ielaidām gan loģiskus, gan neloģiskus vārtus."

Mareks Zuntners, FK "Liepāja" treneris: "Smaga spēle, smags laukums. Pirmo puslaiku spēlējām samērā lēni. Mums bija kontrole, taču nebija ātruma. Ja mēs ielaistu [pirmie], tad būtu grūti kaut ko izmainīt. Neslikti nospēlējām atsevišķās epizodēs aizsardzībā. Uzlabojām spēli pēc pārtraukuma. Runājām, ka jāizmanto malas, jo laukuma vidus ir ciet. Gribējām spēlēt ātrāk, veicot mazāk piespēļu pārejā uzbrukumā. Tas daļēji sanāca. Jā, Amansiu vārtos bija veiksmes faktors, taču vēlreiz izteikšu gandarījumu par ātrajiem uzbrukumiem otrajā puslaikā."

Kādi ir galvenie iemesli šīs dienas zaudējumam?
Kubarevs: Cik galvenos iemeslus ir jānosauc?

Trīs.
Kubarevs: Ir likums, ja komanda īsā laika posmā aizvada divas spēles vienā stadionā [četras dienas iepriekš "Jelgava" Liepājā uzveica "Karostu"], tad tai grūti divreiz pēc kārtas tur uzvarēt. Tā īsā laika posmā spēlējām ar "Daugavpili" – kausā uzvarējām, bet mājās spēlējām neizšķirti. Pēc kausa mača mums bija maz laika, lai atjaunoties un sagatavoties. Šeit pretiniekam bija priekšrocība. Visbeidzot, šobrīd vairāki spēlētāji dažādu iemeslu dēļ ir izkrituši vai arī nav uzņēmuši optimālās kondīcijas. Bija noguruma fons, tāpēc šodien pretinieks visur bija ātrāks. Meistarības ziņā neesam pārāki par kādu no līgas komandām, tāpēc visu jākompensē ar pašatdevi. Tā šodien nebija pietiekamā līmenī. Vairāki spēlētāji atgriežas pēc savainojumiem. Maksims Marusičs, Maksims Votinovs, Iraklijs Bidzinašvili vēl nav iegājuši spēļu ritmā. Kausā iedevām uzspēlēt Vitālijam Rečickim, taču viņš vēl nav gatavs. Bidzinašvili veica divus skrējienus un pēc tam stāvēja… Vēl jāmin, ka "Liepāja" bija ļoti motivēta. Spēlētājiem bija liela vēlme pierādīt sevi pēc galvenā trenera nomaiņas. Treneris aiziet tad, kad viņš ir slikts vai kad spēlētāji ir slikti. Spēlētāji vēlējās pierādīt, ka viņi noteikti nav slikti, jo pretējā gadījumā atlaisti būtu viņi paši. Var teikt, ka "Liepāja" šodien aizvadīja vienu no savām labākajām spēlēm, kamēr mums tā bija viena no sliktākajām.

Vai šī spēle patiešām bija viena no labākajām?
Zuntners: Spēles ziņā noteikti nebija. Minskā bija neslikta spēle [2:1 uzvara pār vietējo "Dinamo"], kur arī pašatdeve bija pavisam citā līmenī. Ļoti labu spēli aizvadījām savā laukumā pret "Ventspili" [uzvara 4:0]. Šodien noteikti nebija tā labākā spēle, lai gan beidzot sasniedzām pozitīvu rezultātu.

Pēc pirmā puslaika Vadimu Žuļevu nomainīja Deniss Ivanovs.
Zuntners: Žuļevs gandrīz 10 dienas izlaidis traumas dēļ. Šodien viņš spēlēja ar ahila traumu. Pirms divām dienām necerējām, ka viņš spēles. Ļoti vēlējāmies, lai viņš ar savu pieredzi mums palīdz. Smagā laukuma dēļ Vadims nosēdināja kājas, tāpēc fiziski nebija gatavs aizvadīt 90 minūtes.

Komandu pameta galvenais treneris. Vai ir skaidrība, kas būs tālāk?
Zuntners: Par nākotni jāprasa kluba vadībai. Paldies Aleksandram Starkovam un viņa asistentam Jurijam Ševļakovam par ieguldīto darbu. Visi zina, ka Liepājā nav viegli strādāt, jo šeit ir specifiska mentalitāte. Komentārus par nākotni sniegs kluba vadība. Es diemžēl neko nezinu.

Kādus uzdevumus stādāt sezonas noslēdzošajās spēlēs?
Kubarevs: Katrā mačā iesim un centīsimies uzvarēt. Šodien bija pirmā spēle, kurā zaudējām pēc visiem rādītājiem. Iespējams, Valmierā bija tikpat nesekmīgi. Pārējos mačus aizvadījām cienīgi, nospēlējot neizšķirti vai piedzīvojot zaudējumus ar minimālu vārtu starpību.

Mūs vēl sagaida Latvijas kausa fināls. Skaidri zinām, ka jāsāk domāt par nākamo sezonu. Būtiski, kā tagad strādāsim ar futbolistiem. Jo ir jāsaprot, kurš būs vai nebūs palīgs nākamajā sezonā. Uzdevumu ir daudz, bet prioritāte šobrīd ir kausa fināls. Caur čempionātu risināsim lokālos uzdevumus. Katrā spēlē mēģināsim ņemt punktus. Mūsu komandai ir grūti, jo reti kad ir pieejami 18 pilnībā veseli un gatavi futbolisti. Papildus grūtības sagādā neritmisks kalendārs. Te mēs mēnesi nespēlējam, te spēlējam divas spēles trīs dienās... Tagad atkal būs gandrīz mēnesi ilga pauze [pēc 32. kārtas spēles pret "Spartaku"], pēc kuras sekos divas spēles īsā laika posmā [pārceltais mačs pret "Riga" un kausa fināls]. Neviens treniņš nevar aizvietot oficiālo maču. Vēlreiz atgādināšu, ka šodien daži vadošie spēlētāji bija traumēti vai vēl nesasnieguši optimālo formu.

Vai "Liepājai" ir kādi mērķi atlikušajām spēlēm? Vai arī šai sezonai pieliekam punktu un domājam par nākotni?
Zuntners: Punktu pieliksim pēc sezonas noslēdzošās spēles. Mērķis ir uzvarēt visās palikušajās spēlēs un tad paskatīsimies, kur mūs tas novedīs. Mēs, protams, domājam par nākotni. Vadība to dara. Taču laukumā vēlamies uzvarēt visās spēlēs. Mums bijusi neveiksmīga sezona, taču tās atlikušajā laikā ir jāmēģina izspiest pēc iespējas vairāk pozitīvā.

"Riga" – "Daugavpils" 2:0

Viktors Morozs, BFC "Daugavpils" galvenais treneris: "Apsveicu pretiniekus ar uzvaru. Braucot uz Rīgu, sapratām, ka būs ļoti grūti. Taču bija redzams, ka pretinieks atsevišķos brīžos nervozēja. Uzskatu, ka tas ir liels mūsu nopelns. Lepojos ar spēlētājiem, jo katrs no viņiem laukumā atdeva maksimumu. Taču līmeņa atšķirība starp komandām neļāva cerēt uz labāku rezultātu."

Mihails Koņevs, "Riga" FC galvenais treneris: "Skan paradoksāli, taču vissarežģītāk šajā spēlē bija pareizi noskaņot komandu. Spēlētāji devās laukumā mobilizēti. Taču pirmajā puslaikā pie liela pārsvara mums atkal pietrūka ātruma un agresijas uzbrukuma darbībās. Tāpēc nebija tik daudz vārtu gūšanas iespēju. Flangi nestrādāja tā, kā tiem būtu jāstrādā. Cerējām, ka pēc centrējumiem radīsies iespējas Miroslavam Slavovam. Otrajā puslaikā sākām spēlēt labāk, iesitām vārtus. Aizvadījām ne to labāko spēli, taču uzvarējām, kas šodien bija pats svarīgākais. Atlicis spert mazu solīti līdz čempionu titula izcīnīšanai."

Pret "Riga" šosezon tā arī nespējāt gūt vārtus. Sajutāt, ka tā ir spēcīgākā līgas komanda?
Morozs: Jā, tā bija. Ļoti spēcīga komanda, kas labi spēlē. Varbūt ne šodienas, bet iepriekšējās divas spēles bija ļoti sarežģītas [zaudējums 0:3 mājās un 0:4 izbraukumā].

Otrajā puslaikā sākāt spēlēt brīvāk.
Morozs: Gribējām, lai futbolisti iziet spēlēt futbolu [nevis aizsargāties]. Pārtraukumā parunājām un drusciņ nomierinājām spēlētājus, lai viņiem sanāk vairāk spēlēt ar bumbu. Protams, šajā rādītājā esam daudz vājāki par pretiniekiem. Pie šī elementa ļoti daudz jāstrādā.

Pirmajā puslaikā uz maiņu izgāja Andrejs Mironovs, kurš pirms divām sezonām uzspēlēja 1. līgā FK "Progress"/AFA "Olaine" komandas sastāvā. Kā un kāpēc piesaistījāt šo futbolistu uz sezonas izskaņu?
Morozs: Viņu mums piedāvāja un šim piedāvājumam piekritām. 1. līgas līmenis krasi atšķiras no Virslīgas līmeņa. Šodien to varēja manīt. Viņam bija daudz grūtāk spēlēt nekā pārējiem futbolistiem, kuri jau sajutuši Virslīgas līmeni.

Tagad "Riga" dosies uz Kipru, kur aizvadīs treniņnometni. Kāds ir mērķis šādai nometnei sezonas beigās?
Koņevs: Kad plānojām šo nometni vēl nezinājām, ka būsim tik tuvu titula izcīnīšanai. Tuvāko Virslīgas kārtu izlaižam, tāpēc būs 18 dienu pauze starp spēlēm. Latvija nav tie patīkamākie laikapstākļi. Vairākiem spēlētājiem ir savainojumi. Tāpēc gaidāmai treniņnometnei ir vairāki mērķi: sagatavoties atlikušajām spēlēm, paskatīties 5-6 potenciālos jaunpienācējus un aizvadīt pārbaudes maču ar "Paphos". Savukārt savainotie spēlētāji Kiprā varēs uzņemt formu, lai piedalītos sezonas noslēdzošajās spēlēs, kurās būs liela sastāva rotācija. Joprojām nezinām, kurš būs izsaukts uz izlasi [sastāva paziņošana medijiem un klubiem paredzēta 3. oktobrī]. Varu paredzēt, ka būs tikpat daudz, cik iepriekšējā nometnē. Tur var būt savainojumi vai pārslodze. Ja Kipras nometnes laikā pašlaik savainotie spēlētāji uzņems formu, tad vēlāk varēsim iedot izlašniekiem atpūtu.

Vai jau bijusi saruna ar kluba vadību par turpmāko sadarbību?
Koņevs: Nezinu. Vairāki treneri strādājuši tikai trīs mēnešus. Es strādāju veselus piecus! Jau ir vairāk. Nākotnē neskatos. Kā būs, tā būs. Sarunu par iespējamo līguma pagarināšanu vēl nebija.

Bija varbūtība, ka kļūsiet par čempioniem jau šodien. Kaut ko gatavojāt potenciālajām svinībām?
Koņevs: Nē. Nolēmām, ka nedosimies kādu skatīties ar cerību, ka zaudēs punktus un ļaus mums svinēt. Visu jāizcīna pašiem. Pat neprasīju, kas notiek RFS un "Mettas" spēlē. 5. oktobrī lidojam uz Kipru. Kad atlidosim, iespējams, "Valmiera" un Tamazs Pertija atņems punktus RFS. Tomēr uzsvēršu, ka vēlamies izcīnīt titulu saviem spēkiem, necerot uz konkurentu neveiksmēm.

Šodien Latvijas Futbola federācijas valde pieņēma lēmumu, ka nākamsezon Virslīgas mačos vienlaicīgi drīkstēs atrasties līdz pat astoņiem leģionāriem. Kā jūs kā Latvijas treneri skatāties uz šo situāciju?
Morozs: Šeit jāsaprot, kas tu esi un kur tu esi. Es saprotu, kāpēc tas [leģionāri] vajadzīgs "Ventspilij", "Riga" vai "Spartakam". Ja es būtu šajos klubos, es arī balsotu par. Tagad esmu Daugavpilī un raugos uz savu darbu ilgtermiņā. Vēlos, lai mans darbs būtu godīgs un klubs attīstās. Uzskatu, ka no "Daugavpils" pozīcijām šis lēmums ir ļoti slikts. Mūsu klubā ir laba akadēmija. Ir vairāki spēlētāji, kuri attīstās. Pie jaunā limita mums būs grūtāk konkurēt, bet atsevišķiem spēlētājiem attīstīties.

Koņevs: Uzskatu, ka 7+4 būtu labāk. Uzreiz 8+3 ir pārāk strauji. Vajadzēja visu mainīt pakāpeniski. Ja tie būs kvalitatīvi leģionāri, nevis vienkārši ārzemnieku vagoni, kurus ved uz "Spartaku"… Šeit varbūt nedaudz pārspīlēju. Taču dažreiz "Spartaka" spēlēs laukumā ir [pieci] leģionāri un vēl 15 sēž tribīnēs! Šādi nevajag. Ja šie leģionāri cels futbola līmeni, tad esmu tikai par. Nevēlos, lai tagad viss pārvērstos par kaut kādu primitīvu biznesu.

Tava kluba vadītājs [Aleksandrs Isakovs] balsoja par 8+3 limitu. Sanāk, neņēma vērā meistarkomandas galvenā trenera viedokli?
Morozs: Bez komentāriem…

RFS – "Metta" 6:1

Andris Riherts, FK "Metta" galvenais treneris: "Paldies abu komandu spēlētājiem par spēli un pašatdevi. Paldies atbalstītājiem, kuri atnāca uz stadionu šajā drēgnajā vakarā. Rezultāts ir nepatīkams, taču man spēle tik un tā patika. Esmu pateicīgs saviem spēlētājiem."

Valds Dambrausks, FK RFS galvenais treneris: "Svarīgākais bija izcīnīt mentālo uzvaru. Ceturtdien uzvarējām svarīgu spēli Latvijas kausā. Pēc šī mača emocijas bija augstā līmenī. Šādos mirkļos vienmēr risks kļūt pašpārliecinātiem un nenovērtēt pretinieku. Esmu priecīgs par spēlētāju attieksmi. No paša sākuma gājām uz priekšu, iesitām ātros vārtus. Mani apmierināja komandas sniegums uzreiz pēc ielaistajiem vārtiem, kad pratām atbildēt uzreiz ar diviem precīziem sitieniem. Pēc pirmā puslaika bijām vadībā ar 4:1. Šādos brīžos vienmēr pastāv risks atslābt un samazināt apgriezienus. Parādījām kvalitatīvu sniegumu un izcīnījām pelnītu uzvaru. Saprotu, ka "Mettai" nebija labākais sastāvs un bija problēmas aizsardzībā [diskvalifikācijas dēļ maču izlaida Kirils Ševeļovs]. Taču pret "Mettas" jauniešiem nekad nav viegli spēlēt."

Iepriekšējās kārtās:
1. kārta: "Riga" un Kubarevs, Tosina negantās medības, īpašais Zjuzins, Sūlšera veiksme
2. kārta: "Riga" nespēlē kā čempione, "Spartaka" darba atļaujas, Pertijas plāni Valmierā
3. kārta: Karašauska portrets ģērbtuvē, slavas dziesma Savaļniekam, Liepājas ķibeles
4. kārta: Tamazs kosmosā, Riherta 8 sekundes, Dodo liktenīgā nenomainīšana
5. kārta: Liepājnieku vēlme redzēt Zidānu, vieglprātīgais Amansiu un nosalušais Marians
6. kārta: Dzavetjēri trūkst vārdu, Ventspils grūtais gads, Liepājai jāierodas uz maču vēl agrāk
7. kārta: Nuncio izdara spiedienu pats sev, "Mettas" labākais futbols, Jangs gari nerunā
8. kārta: "Riga" treneru konveijers, Zuntnera pēdējā cerība, Dejans pikts par Dambrausku
9. kārta: Futbola stadioni: Pertija nikns par apdalīto "Mettu", Morozs bēdīgs par Daugavpili
10. kārta: Dejans atvadās, Starkovs sveicinās, Daugavpils kā Andora, padomju leksika
11. kārta: Tiesneši kā Cēzaru sievas, Pertija bīda Morozu un 7. klases diskotēka
12. kārta: Riherts aizstāv Marianu, Pahars - Dambrausku, Kļosovs par prezidenta Adlana lomu
13. kārta: Pensionāri no RFS, Dambrausks un Pertija par tiesāšanu veic mājienus "ar mietu"
14. kārta: Zuntnera loma pie Starkova, RFS lāsts, pelēkais uzbrucējs Askerovs
15. kārta: "Lēdija Veiksme" palīdz futbola studentam Dambrauskam izbeigt melno sēriju
16. kārta: Jelgavas krīze, Blanks par triumfu lielajā derbijā un promejošā Lemajiča nozīmi
17. kārta: Starkovs akcentē tiesāšanu, Ventspils visus četrus ielaiž pēc standartiem
18. kārta: "Mettai" nepilngadīgi vārtu guvēji, Starkovam topā uzbrukums, Kubarevs par "Riga" kāzusu
19. kārta: "Ventspils" bombardē tiesnešus un LFF, Dambrausks par smieklīgo "Liepājas" uzvaru
20. kārta: Pertija uzvelkas par tēmu "vietējais/ne vietējais", "Metta" plāno palikt "Skonto" stadionā
21. kārta: Dambrausks aizstāv Latvijas futbolistu atgriešanos un spēlēšanu Virslīgā
22. kārta: Vulkāna Adlans izvirdums (pilnā versija)
23. kārta: 40 grādi ģērbtuvē Slokā, liepājnieki lūdzas pendeles, aiz priekiem laksta un kliedz
24. kārta: Latviešu talantu medīšana: "Facebook" un "Instagram" futbola "aģenti" nav nopietni
25. kārta: Dambrausks netic brīnumiem, Koņevs par fotogrāfiju prezidentam
26. kārta: Pertija preses konferencē ar dēlu, Koņevs joprojām ilgojas pēc Lemajiča
27. kārta: Kubarevs nekoncentrē visas domas par Latvijas kausu, Mihelsons apslimušā Riherta vietā
28. kārta: Adlans debitē kā treneris un apšauba Slavišas neatkarību, 75 000 eiro par Tamirlanu
29. kārta: Pertijam histēriski smiekli, Jelgavai pietrūka naudas, lai uzspēlētu pret "Ajax"
24. kārta (pārceltā): Šišhanovs par tiesnesi: "Kādam āzim jābūt, lai neieskaitītu šos vārtus?"
30. kārta: Tosina darbs pludmalē, Riherts sašutis par Gorkšu kā futbola aģentu


Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
"Grobiņa" svin uzvaru. Foto: Aiga Veisa
120

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".